KESKUSTELUT > RISTIKOT > ULTRA BRA!

1813. Ultra bra!

Eki28.7.2005 klo 03:18
TT:n ketjulaulunpätkän innoittamana panin taustalle soimaan Ultra Bran kokoelman ja jotenkin tuli mieleen säie, jossa puhuttiin ratkojien ja laatijoiden kohtaamisesta (”laatija tarvitsee ratkojia…”). Halusin kuitenkin aloittaa uuden säikeen.

Ainakaan minulla ei ollut 90-luvulla sellaista ajatusta, että "tulisipa jostain bändi, joka tekisi taistolaishenkistä musiikkia".

Ehkä Kerkko Koskinen olisi saanut musiikkinsa toimimaan minulle läheisemmilläkin keinoilla, mutta jälkikäteen olen iloinen, että yhtye oli hyvin erilainen kuin muut. Mukavahan se on kuulla uutta hyvää perinteistä bluesbändiä (ja jollekin ihmiselle juuri se voi olla tärkeää), mutta minä tulen mielelläni musiikissa vaikka täydellisesti yllätetyksi.

Samaa toivoisin joltain radiokanavalta. Soittolistat eivät kerta kaikkiaan toimi. Samat kappaleet toistuvat liikaa. Haluaisin tulla jatkuvasti yllätetyksi. Musiikkifanien parissa moni tuntuu olevan samaa mieltä. Silti se ei kannata, jos asiaa ajattelee kanavan kannalta. Onkohan ristikkolehtimaailmassa vähän samanlainen tilanne?

Ultra Brata kuulee monilta kanavilta silloin tällöin. Yhtye teki uskomattoman määrän hienoja kappaleita. Pääsisinpä samaan ristikonlaatijana. Yllättäisin ratkojan silloin tällöin. Ja kun en pitkän päälle suoranaisesti yllättäisi, niin tarpeeksi usein ratkojalle edelleen tulisi mieleen, että eivät nuo ristikot mistään liukuhihnalta tule.

Toivon samaa muillekin laatijoille. Älkää tyytykö nykyisiin faneihin! Pyrkikää koko ajan parempaan ja valloittakaa uutta yleisöä! Yllättäkää positiivisesti! Ja vaikka asiakas on aina oikeassa, tehkää välillä just niin kuin itsestänne tuntuu.

Niin teki varmasti myös Ultra Bra. Ja sitten, kun Kerkko teki vähän toisin kuin itsestä tuntui, syntyi se suurin klassikko ”Sinä lähdit pois”. Joskus voi olla hyvä kyseenalaistaa myös omat tavoitteet ja periaatteet.
2. Antti Skyttä28.7.2005 klo 11:19
Mielenkiintoinen ja erittäin tärkeä tämä asiakasnäkökulma.

Sanotaan, että asiakas on aina oikeassa. Siihenkin on syytä suhtautua terveen kriittisesti. Minusta asiakas on aina oikeassa kertoessaan tarpeistaan, niitä älkäämme milloinkaan vähätelkö. Monasti kuitenkin sisältöratkaisun suhteen asiantuntija voi olla enemmän oikeassa kuin asiakas.

Omassa konsultin ammatissani kohtaan tämän tilanteen jatkuvasti. Minun pitää pystyä tarjoamaan asiakkaalle sellaisia ratkaisuja, jotka tyydyttävät hänen tarpeensa. Saattaa olla, että sisältö muokkautuu joksikin aivan toiseksi kuin mikä on ollut asiakkaan oma ajatus.

Ristikoissa pätenee samankaltainen ajatuskulku. Kun kuuntelee herkällä korvalla ratkojan tarpeita, löytyy se suunta, johon on hyvä mennä. Mutta siinäkään suunnassa ei mielestäni pidä tehdä sellaista, joka ei itsestä tunnu hyvältä.

Aina on tilaa kurkottamiselle. Kun kurkottaa niihin suuntiin, jotka ovat ratkojien tarpeiden mukaisia ja jotka itsestä tuntuvat hyvältä, lopputulos voi olla todella upea.

Joskus ratkojien tarpeiden kohtaaminen saattaa viedä hetkeksi (tai vähän pitemmäksikin aikaa) omien perususkomusten äärelle ja jos on olemassa tarve muuttaa niitä, sisäinen paini saattaa olla kovaakin vääntöä.

Tuntuu siltä, että yleinen ratkojien tarve on, että ristikot sisältävät mahdollisimman paljon tavallisen kielenkäytön sanoja, mahdollisimman vähän fakkeja. Jos omassa laadintatyössäni olen omasunut fakkeja viljelevän tyylin (ihan alkupäässä laadintaa ainakin vanha atta mukaan), olen ainakin jonkinmoisessa sisäisessä ristiriitatilanteessa.

Jos muutan laadintojani ratkojatarpeiden suuntaan, mitä menetän? Nykyisen helppouden laatia, nykyiset lyhyehköt laadinta-ajat. Joudun panostamaan itseäni ja aikaani ja osaamistani toisella tavalla. Kaikki nämä vain minusta itsestäni lähteviä.

Mitä sitten saan? Hyvänolon tunnetta ratkojien mielissä, tyytyväisempiä asiakkaita, lisää osaamista, taitojen karttumista, omaa hyvänolon tunnetta siitä, että on kehittynyt. Eli loppujen lopuksi se tuntuu myös itsestä hyvältä, mutta lähtee ratkojista ja kulkee ratkojien hyvänolon kautta. Minä laatijana olen ratkojia varten, ei pelkästään, että minä saan myydyksi tuotteitani julkaisijoille.
3. iso S28.7.2005 klo 12:18
En minä halua kehittyä, haluan olla hyvä. Jos olisin hyvä, en haluaisi kehittyä, haluaisin olla loistava. Kehittyminen on rasittavaa, pitäisi ajatella ja tulee hiki. On siis kaksi keskenään ristiriitaista halua. Koska meitä on joka asemalle ja muutama menee junaankin, niin eri ihmiset löytävät erilaisen tasapainon noiden halujen välille.

Haanpää yhdessä novellissa juoni meni suunnilleen näin: Mies haki töitä, mitä tahansa töitä. Pirullinen isäntä palkkasi miehen hakkaamaan puita. Ei kirveellä, vaan remmillä tai jollain muulla vastaavalla välineellä. Kun tuntui siltä että yksi mänty oli riittävän piiskattu, voi jatkaa seuraavasta. Metsässä kyllä puita riittää. Viikossa parissa mies kyllästyi moiseen mielettömään hommaan. Silloin isäntä pani miehen kantamaan vettä altaasta toiseen. Kun ensimmäinen allas tyhjeni ja toinen täyttyi, piti vesi kantaa takaisin ja taas takaisin, edestakaisin. Tätäkään eivät hermot kestäneet paria viikkoa kauempaa. Mies kysyi, eikö ole mitään muuta, jotain mielekästä? Isäntä totesi, että itsehän halusit mitä tahansa työtä. Kahta on kokeiltu eikä kelpaa, painu takaisin maantielle.

Oletetaan, että joku julkaisija ostaisi laatijan ristikoita eikä koskaan julkaisisi niitä, vaikkapa säälistä (laatijaa ja/tai ratkojia kohtaan). Laatija saisi laatia niin paljon kuin ikinä haluaisi ja kaikki menisi kaupaksi, vieläpä kohtuullisella hinnalla. Yksikään ristikko ei vain koskaan päätyisi ratkojien ulottuville. Laatijan kannalta kaikki hyvin? Jonkin aikaa ja kenties pitkänkin aikaa ehkä. Eiköhän siinä ennemmin tai myöhemmin kuitenkin kävisi kuin Haanpään miehelle.
4. marjaana28.7.2005 klo 12:56
Kiitos Eki, Ultra Bra on ollut kaikkien aikojen suosikkini mitä tulee suomalaiseen musiikkiin... Kerrassaan upea yhtye oli se.
5. Eki28.7.2005 klo 13:03
Mikä oli suurin suosikkisi ennen sitä, marjaana? Osasitko odottaa ihastuvasi tuollaiseen musiikkiin? Odotatko nyt jonkun tyyppistä, kun Ultra Bra on lopettanut? Vai riittävätkö heidän levynsä loppuiäksesi (jos tarpeeksi hyvää korviketta ei tule)?

Musiikkibisneksen ikäviä puolia on, että kun joku lyö läpi, perässä tulee jäljittelijöitä. Se on onni sellaiselle artistille, joka on vain odottanut pääsyä levyttämään ja jonka musiikki on lähtenyt omista lähtökohdista. Se VOI olla paha, jos joku alkaa tehdä tietyntyyppistä musiikkia vain, koska sellainen voisi nyt mennä läpi levy-yhtiössä.

Dire Straitsin ekaa sinkkua verrattiin Bob Dylaniin. Pian monia yhtyeitä alettiin verrata Dire Straitsiin eikä Dylania enää mainittu missään.

Nightwishin menestyksen myötä on alkanut joka puolelta maailmaa tulla hevahtavia yhtyeitä, joissa nainen laulaa korkealta ja vähän oopperatyylisesti. Silloin tuntuu hyvältä olla suomalainen: me oltiin se edelläkävijä, joka näytti tien!
6. Eki28.7.2005 klo 13:09
Jatkan alustustani, jotta kokonaisuus ristikoiden kehittymisestä hahmottuisi. Tietenkin näkemys on täysin oma, mutta olen seurannut alaa laajalla perspektiivillä.

Jossain vaiheessa urallani tuli sellainen vaihe, että vuoden vanhat ristikot eivät hävettäneet tai tuntuneet senhetkisiä huonommilta. Se oli ehkä jo 70-luvun puolella. Sen jälkeen homma on ollut hienosäätöä ja mm. kilpailua ajan kanssa (miten tehdä vähintään yhtä hyviä ristikoita kuin aiemmin mutta ehtiä tehdä kaikki mitä pitäisi). Ratkojia on tietysti tullut kuunneltua ja siihen rukkaus on pitkälti perustunut. Lisäksi on varmaan tehnyt intuitiivisia havaintoja siitä, missä asiat voisi tehdä paremmin, yrittänyt koko ajan luoda jotain uutta ja persoonallista. Tietotekniikkakin on vaikuttanut kehitykseen monella tavalla. Ja yhteydet toisiin laatijoihin.

Yllä puhuttu hienosäätö koskee "tavallisia ristikoita" eli helpoista keskitasoisiin. 70-luvun vaikeat ristikot ovat nykypäivän keskitasoisia. Mm. Lehto, Hyvönen, Viitamäki ja Leinonen ovat olleet ratkaisevina lenkkeinä visaisten muuttuessa entistä visaisemmiksi. Se on edennyt välillä loikkien.

Helpompien ristikon nykytason yksi merkittävimpiä ellei merkittävin pioneeri on Pekka Joutsi, joka jo 70-luvun alussa teki huikeita sanakudelmia hyvällä ulkoasulla. Pekan tuotanto on ollut tasalaatuista kaikki nämä vuosikymmenet, mutta kyllä hänkin on koko ajan haistellut uusia tuulia ja pannut kampoihin nuoremmille, hyvässä hengessä.

Suurin muutos viime vuosikymmeninä on tapahtunut siis vaikeissa. Toinen suuri muutos on taitavien laatijoiden rintaman laajeneminen viime vuosinakin.

Jotkut laatijat muuten tekevät parhaat työnsä ihan uran alussa. Sitten iskee joku leipääntyminen tai tekemisen pakko tai julkaisija ei vain pysty enää motivoimaan laatijaa parempaan.

Pyydän anteeksi häneltä tai heiltä, jotka loukkaantuvat siitä, että "taitava laatija" on minun asteikollani sellainen, joka on mukana Sanaseppojenkin ajamien periaatteiden virrassa ja joka siis myös välttelee fakkisanoja. Haluaisin kuitenkin, että tämä säie säilyisi vapaana kiistelyltä siitä, "onko fakkisanoja vai ei" ja "kumpi koulukunta on parempi".
7. marjaana28.7.2005 klo 13:15
Hyvä kysymys... En luultavasti pitäisi jäljittelijöistä; UB oli ja meni. Sille ei voi mitään.

Minulla ei ollut ennen UB:tä mitään erikoissuosikkia... Sen tiedän siitä, etten ostellut juurikaan cd-levyjä (ehkä yhden vuodessa). Kun tykästyin kyseiseen yhtyeeseen, tuli pakonomainen tarve saada ne levyt, uudet ja sen vanhankin metsästin jostain.

Kysyit, että osanki odottaa ihastuvani kyseiseen musiikkiin... No enpä oikeastaan. Jos UB olisi syntynyt 10 vuotta aikaisemmin, en olisi varmaankaan korvaani lotkauttanut. Nuorena kun musiikkimaku oli "hieman" erilainen.

Muuttoruljanssikautta elellään ja UB.n cd:tkin ovat pakattuna jossakin kymmenistä pahvilaatikoista... pakko tyytyä radioasemien antimiin!
8. Eki28.7.2005 klo 13:24
Ultra Brasta tykkäsi moni nuorempikin. Jotkut erilaiset asiat valloittavat omalla itsellään, ja jos ihminen uskaltaa olla oma itsensä, hän luultavasti ihastuu siihen intuitiivisesti milloin tahansa. Tykkäsiväthän esim. monet punkkaritkin rockabillystä, mutta ei sitä kehdannut punkkarikavereille tunnustaa. Ja muutkin punkkarit ehkä tykkäsivät, kukin tahollaan, mutta yhdessä ja muiden nähden kiihkottiin punkin puolesta.
9. Libero28.7.2005 klo 16:43
Musiikista puheen ollen, veret seisauttavia tuokiota 1980-luvulta on piirtynyt sielunmaisemaan lähtemättömästi. Tuokiot liittyvät siihen, että tuolloin lähinnä klassisen taidemusiikin rajoittama tajuntani tuli perinpohjin ravistelluksi ja laajennetuksi.

Kun Angelic Upstars kajautti "Solidarity"-nimisen laulun, ymmärsin jotakin punkista. Kun Uriah Heep repäisi "Free Me" - ja "Lady In Black" -kappaleet, ostin kyseisen levyn. Kun Kiss-yhtye sinkautti ilmoille "I Was Made For Lovin' You" -hittinsä ja vuoden 1981 lopulla albuminsa "Music from 'The Elder' ", olin aivan myyty. Sen jälkeen olen malttanut olla teilaamatta mitään musiikinlajia sinämoinaan.

Tuoreimmat täräykset ovat Iiro Ollilalta ja Koiton Laululta. On erittäin terveellistä, kun totunnaiset kuviot menevät uusiksi. Tästä(kin) syystä, Eki, sinun musiikki- ja ristikkorinnastuksesi on oiva! Ajautuuhan ristikonratkoja tuon tuosta umpikujaan, josta uusiin ajatuskulkuihin pääsee kiinni vain peruuttamalla nöyrästi lähtöruutuun.
10. Eki4.10.2005 klo 17:42
Onko kukaan kuullut Kerkko Koskisen uutta levyä Lolita?
11. Juhani Heino4.10.2005 klo 18:52
Kuulin radiosta biisin Kukurukukukuu. Oli ihan hyvä, samoin aiempi joka näköjään on samalla levyllä: Tätä miestä ei ruoste raiskaa.
12. tapiiri5.10.2005 klo 11:39
Kerkko Koskisen eka soololevy oli (on) loistava. Toivottavasti uusi jatkaa samalla linjalla. Ultra Bra oli aikansa ilmiö, joka toimi. Onneksi päättivät lopettaa ajoissa, jolloin ihmisille jäi hyvä mieli bändistä. Jatkaminen olisi vaatinut uudistumista.
Now listening Primus - Suck on this
13. Eki16.6.2008 klo 08:32
Otan esiin vanhan säikeen. Minusta tämä pätee musiikin ohella ristikoihin ja sivuaa voimakkaasti säiettä "Mitä ratkojat todella haluavat".
14. Juhani Heino16.6.2008 klo 11:02
Kerkko Koskinen yllätti Agatha-levyllään taas aika perusteellisesti, mikä sopii hyvin alustuksen teemaan.
15. Jaska16.6.2008 klo 14:24
Onko Juhani Heinon v. 2005 radiosta kuulema Kerkko Koskisen esittämä (suomeksiko?) Kukurukukukuu sama styki kuin Los Paraguayosin kuulu hitti Cucurrucucu Paloma?
16. Juhani Heino16.6.2008 klo 15:28
Ei ole.

Tekijä: Koskinen, Kerkko (säv.)
Nimeke: Kukurukukukuu [Äänite]
Kesto (hhmmss): 000248
Esittäjät: Koskinen, Kerkko (laulu, piano, yhtye)
Aineisto: sisältyy äänitteeseen
ISRC: FIJKA0500089
Muut tekijät: Koskinen, Kerkko (sov.)
Gröhn, Pekka (sov.)
Koivusalo, Eeva (sov.)
Lehtinen, Antti , (3) (sov.)
Paatelainen, Miikka (sov.)
Tikka, Heikki (sov.)
Koskinen, Kerkko (esitt.)
Tyrväinen, Taija (san.)
17. ----------17.6.2008 klo 00:10
Agit-Prop klooni. ei mitään uutta. kommareitten matkimista
kun kuulin pari Ultra Bra kappaletta se jäi siihen.
alkuperäinen paljon PAREMPI. inhoan kuulla kopioita
alkuperäisitä.
Ultra Bra paskaa. onneksi ei enää
ps voisinko auttaa jotakin?
18. Eki23.6.2008 klo 02:15
Nyt voi kuunnella Ultra Bran kaksituntista jäähyväiskeikkaa netistä, olettaisin että n. viikon ajan:

-http://areena.yle.fi/toista?id=1333491
19. Jukkis26.6.2008 klo 20:22
Höh, tolle "----------" -nimimerkille ei voi sanoa muuta kuin että
olet sietämätön tyyppi ja mielipiteesi ovat vääriä. Älä kirjoita tänne enää koskaan
20. Jose26.6.2008 klo 20:43
Ultra Brasta en ole itsekään koskaan pitänyt juuri tuon Agit-Propin jäljittelyn vuoksi, mutta vaikka ylituomari?? Jukkis kertoikin tuon aiemman kirjoittajan mielipiteen olevan väärä, en siltikään aio alistua moista roskaa kuuntelemaan ja pidän edelleen oman mielipiteeni.
21. Jukkis26.6.2008 klo 20:44
Siis sinäkin olet sietämätön tyyppi ja mielipiteesi ovat vääriä. Älä kirjoita tänne enää koskaan.
22. Jose26.6.2008 klo 21:22
Tulihan todistetuksi ylituomari?? Jukkikselle ja muillekin, että näinkin pienestäkin ryhmästä on pakko löytyä ainakin yksi besserwisser. Voit olla huoletta, pysyn poissa, jos sillä kävijöiden laatu nousee samalla kun määrä entisestään vähenee tällaisten ystävällisten viestiesi jälkeen...
23. Jukkis26.6.2008 klo 22:00
No rauhoitutaanpa nyt. Enpä odottanutkaan että olisit ymmärtänyt, kun suhteesi Ultra Brahan näyttää olevan se mikä on. Ehkä joku muista lukijoista kuitenkin hiukka myhäili kirjoitukselleni että "ahaa, minähän tajuan ton".

Vilkaises vaikka tänne:
lyricstime.com/ultra-bra-l-soita-t-nne-en-koskaan- lyrics.html
24. neiti x5.7.2008 klo 19:37
Pidän myös kovasti musiikista. Parasta siinä lajissa, niin kuin kaikessa muussakin tekemisessä, on se, että tehdään tosissaan, rehellisesti, täydellä sydämellä.

Ultra Bran tyyli ja sen suosio oli yllättävä ilmiö. Mutta mielestäni se johtui juuri tuosta "sydämellä tekemisestä" ja sen välittymisestä kuulijoille. Ja edelleen sen herättämistä tunteista - tunteethan tekevät elämästä elämää ja nautinnosta nautinnon. Ristikoissa on kysymys laatijan herättämistä ajatuksista ja tunteista, visaisuus tekee makeasta makeampaa...nautittavaa.

Tämän kevään musiikkiuutuus minulle on ollut Jippu - siinä on sitä jotain (nimenomaan näissä uusissa kappaleissa, joissa äänellä kikkailu alkaa pelkistyä vahvaksi tulkinnaksi ja tunteeksi). Ymmärryksen tuottama nautinto on sitä samaa mitä ristikoissa keksimisen kautta ymmärtäminen tuottaa - kokemus yhteisestä maailmasta, yhteenkuuluvuudesta yhteisten kokemusten (jotka siis ovat edellytys laatijan aivoitusten keksimiselle ja ymmärtämiselle) kautta. Hienoa!
25. Jukkis5.7.2008 klo 21:10
Eilen tarttui Anttilan "2 levyä 15 eurolla" hyllyistä mukaan Jipun eka levy ja Vuokko Hovatan Lempieläimiä. Jippu on hyvä vaikka hiukka epätasainen, mutta tuo Hovatan levy on kyllä hieno, on sillä ihana ääni. Melkein hävettää kun ostin vasta alesta.

En minä kyllä tuota musiikin kuuntelun ja ristikkojen täyttämisen välistä yhtäläisyyttä osaa samalla tavalla hahmottaa, mutta ei se mitään.
26. Jukkis5.7.2008 klo 21:59
... paitsi että mökillä kesäpelikaanien täyttäminen vaatii soundtrackin. Ja tästäpä säikeestä sitten tuli inspiraatio, että jospa tänä kesänä tuon vakanssin täyttäisi UB-kollektiivin kootut teokset. Näköjään semmoiset 11 tuntia musiikkia kertyy MP3-soittimeen kun pistää kaikki mitä löytyy: UB, SMG, Kerkko Koskinen, Vuokko Hovatta. Ja mulla on jopa Tekniikan ihmelasten levy, sillä ei moni voi ylpeillä. Agatha on ainoa, joka puuttuu.

Paha ongelma tässä on päättää, missä järjestyksessä kuuntelee. Aikajärjestys? Esittäjä kerrallaan? Koko roska satunnaisessa biisijärjestyksessä? Ai tätä dilemmaa, pitää mökillä varoa ettei pääse vihanpurkaus kun tuota miettii.

Viime kesänä tuli kuunneltua CMX:n koko tuotanto kronologisessa järjestyksessä. Ei mikään kevyt urakka.
27. Jukkis5.7.2008 klo 22:02
.. siis ei vihanpurkaus, vaan vihamielinen ryöpytys. Pitää olla tarkkana näiden termien kanssa.
28. qwer6.7.2008 klo 16:36
Onneksi olkoon Jukkis!
Olet ensimmäisenä ekin avauksen älkeen kirjoittanut henkiö näillä sivustoilla ja vielä läppä lentää. Hyvä asia tilastot ja iso S.
29. Jukkis6.7.2008 klo 17:22
Mä en nyt ihan ymmärtänyt, oliko tuo pilkkaamista vai kehumista.
30. iso S6.7.2008 klo 19:44
Käsittääkseni oli!
31. qwer6.7.2008 klo 20:51
Heh
32. Eki12.7.2008 klo 09:52
Eilen oli musiikillinen päivä. Kävin ostamassa mm. tuon Jukkiksen mainitseman Hovatta-levyn. Sitten tulikin jo kiire Pomon konserttiin. Springsteen huhki bändeineen lavalla ilman taukoja yli kolme tuntia. Ainoa encore oli kymmenisen kappaletta pitkä. Bruce sanoi (ei ollut puheliaalla päällä, spiikkeihin meni ehkä max 5 minuuttia), että meidän pitäisi enemmän mainostaa USA:ssa, että joulupukki on Suomesta ja soitti yhden yli sadasta E Street Band -bravuureista, "Santa Claus is coming to town".
33. Eki23.8.2008 klo 12:56
Olen Jukkiksen kanssa Vuokko Hovatan levystä täysin samaa mieltä.
34. Eki2.9.2008 klo 15:59
Lähettäjä: Eki 4.10.2005 klo 17:42 Onko kukaan kuullut Kerkko Koskisen uutta levyä Lolita?

Tänään ostin sitten senkin tuolta Anttilan "kaksi 15 eurolla"-hyllystä ja tuossa se ensimmäistä kertaa pyörii.
35. Eki7.10.2008 klo 22:34
Nyt saa Hovattaa vielä vähän halvemmalla, huomenna ainakin Helsingin Stockmannin Hulluilta päiviltä hintaan 6,90. Levy on kestänyt kuuntelua. Kerkon Lolitaa en ole niin paljon jaksanut käyttää koneessa.
36. matts8.10.2008 klo 09:07
Ei kuulu tähän säikeeseen mutta kannattanee hankkia Rajattoman / Sinfonia Lahden Queen-levy! Konsertin olen kuullut ja sen perusteella on lupa odottaa myös paljon tuolta levyltä, jonka jo tilasin vaan en vielä ole saanut postitse! Hanki vaikkapa Rajattoman nettisivuilta!
37. Eki24.6.2009 klo 10:04
Tämä tulee etusivulle toisen säikeen takia.
38. Eki17.2.2010 klo 10:06
Tämä tulee jälleen etusivulle toisen säikeen takia.
39. jpq18.2.2010 klo 02:17
Soittolistoista eivät todellakaan toimi täysin epädemokraattista sanoo hän jonka yksi pääharrastus on musiikki.
40. Jukkis19.2.2010 klo 17:41
Kyllä jpq ne soittolistat vaan toimii. Siksihän niitä juuri käytetään. Se, että ne ei sinulle (ja minulle) toimi, ei merkitse mitään, koska niitä ei ole sinulle (eiä minulle) tarkoitettu. Ne on tarkoitettu niille, jotka haluaa musiikkia radiosta tuolla periaatteella kuulla, eli suurelle enemmistölle.
41. Eki1.3.2010 klo 13:47
Panin juuri päämajkan soittimeen Vuokko Hovatan toisen soololevyn, kovin odotuksin, ensimmäinen maistuu edelleen silloin tällöin.
42. Juhani Heino1.3.2010 klo 22:59
Voin suositella muillekin. Radio Helsinki soitti levyn äskettäin kokonaan ja hyvältä kuulosti. Koko levyllinen tuli saman tien laitettua ketjulauluihinkin...
43. si-tee-raaja29.8.2010 klo 12:53
Steve Harris, Iron Maiden (Soundi 8/2010):

"Täytyy musitaa, että fanit eivät aina tiedä mitä tahtovat ennen kuin se heille tarjoillaan. Ei meidän kuulijakuntamme osannut odottaa The Number of the Beastiä, mutta otti sen vastaan avosylin [vuonna 1982]. Eivätkä he tienneet haluavansa The Trooperiakaan. Mutta läpi meni ja komeasti. Monesti on käynyt niin, että fanit ovat rutisseet jostain jotenkin uudenlaisesta julkaisusta ensin yhteen ääneen muutaman kuukauden, kunnes ovat kuin yhteisestä sopimuksesta kääntäneet kelkkansa ja alkaneet ylistää sitä."
44. Eki13.1.2011 klo 09:33
Otetaanpa torstaiaamupäivän ratoksi vähän musiikillisia säikeitä esiin.
45. Eki31.5.2012 klo 13:45
Sanaseppojen aktiivijäsenestä on näemmä kattava Wikipedia-artikkeli.

(http://fi.wikipedia.org/wiki/Goony_Str%C3%B6mmer)
46. Taata31.5.2012 klo 15:06
Minun täytyisi selvittää, että onko Oulaisten edesmennyt kanttori Iisak Strömmer samoja Strömmereitä. Tuli tässä vain mieleen.
47. Marianna31.5.2012 klo 15:44
Goonyn sanaristikkoharrastusta ei artikkelissa kuitenkaan mainita. Goony oli Sanaseppojen varhaisia jäseniä, niitä joiden jäsennumero alkaa 00:lla. Hän osallistui ristikkoratkonnan SM-kisoihin viimeksi v. 2001, tuloksena 70. sija välierissä. Goony oli useasti mukana Tampereen paikalliskerhon (perustettu 1994) kokouksissa sen alkuvuosina, viimeisen kerran hänen nimensä näkyy läsnäolijoiden listassa 01.12.2003.

Muistan nähneeni televisiosta Porin Jazzeilta filminpätkän, jossa Goony istuu tauolla - ja ratkoo ristikkoa.
48. Eki31.5.2012 klo 17:14
Goonyn jäsennumero on välillä 10-100, jäsenlehden tarrassa on niitä turhia nollia edessä ja sitten vielä tarkistusnumero lopussa. Minulla on 00084 ja olen jäsen numero 8.
49. Jukkis21.8.2012 klo 20:11
Ai helkuta kun kuulostaa hyvältä Kerkko Koskinen Kollektiivin kaksi Spotifyssä olevaa biisiä. Tuli asiaa levykauppaan, aika harvoin tulee nykyään ostettua täyshintaisia levyjä, mutta nyt tuntuu siltä että on pakko ostaa saman tien.

Lisää esim.
nrgm.fi/kritiikit/kerkko-koskinen-kollektiivi-st/
50. Eki28.5.2014 klo 15:26
Tähän hieman liittyen: Riku Nieminen sanoi Hyvissä ja huonoissa uutisissa, että taiteen pitäisi tarjota sellaista, mitä me emme tienneet toivovamme, ei vain sitä, mitä jo osaamme toivoa.
51. Eki12.1.2016 klo 21:17
Entä onko joku jo odottanut ytimekkäitä rotestilauluja? Nyt niitä alkaa tulla, tässä eka.

(https://www.youtube.com/watch?v=r1ec8f-C18s)
52. Eki23.1.2016 klo 22:01
Ja toka, Guggenheimosota.

(https://www.youtube.com/watch?v=FaHWdXDxTTI)
53. Eki6.2.2016 klo 17:51
Lisää lisää!

(https://www.youtube.com/watch?v=Veh7OhkOaPI)
(https://www.youtube.com/watch?v=Jc7qGHsgoHE)
54. Eki29.2.2016 klo 18:53
Ja lisää. Pepsi Maxia ja valelääkäriä.

(https://www.youtube.com/watch?v=FXeyWOnUlHU)
(https://www.youtube.com/watch?v=Y7oB731phMo)
55. Eki6.3.2016 klo 14:48
Wrum wrum!

(https://www.youtube.com/watch?v=m429LYKUdzw)
56. Eki9.3.2016 klo 22:42
Mitta on täynnä!

(https://www.youtube.com/watch?v=xu0gQ8UdQpc)
57. Eki16.3.2016 klo 09:35
Hääyöaievideo...

(https://www.youtube.com/watch?v=xkOeqx7HK78)
58. Eki18.3.2016 klo 09:32
Kaikki poskisolismi samat varjon alla.

(https://www.youtube.com/playlist?list=PLjFrUevS9y 6UTjhl2vJM9fql0viQP57-o)
59. matts18.3.2016 klo 15:32
Ostin tänään kirppikseltä 2 UB:n CD:tä á 0,20 €.
60. Eki24.3.2016 klo 12:41
Taas kaksi uutta ajankohtaista laulua, Alko meni nettiin sekä Pasilan mies ja Malmin nainen. Mukana svengaavat videot.

(https://www.youtube.com/playlist?list=PLjFrUevS9y
6UTjhl2vJM9fql0viQP57-o)
61. Eki21.4.2016 klo 22:23
Sama linkki: Pitäs käydä panamassa panemassa...
62. Eki1.12.2016 klo 08:11
Museo kaatui musiikin voimalla, video eiliseltä:

(https://www.youtube.com/watch?v=N542qongTlI&featu re=youtu.be)

Laulu on entistä ajankohtaisempi.
63. Eki9.4.2024 klo 23:26
Pantiin tänään toimistolla soimaan Saimaan uusi levy Vol. 6. Ai että tuli kivoja pieniä viboja Ultra Bran hengenheimolaisuudesta. Kaiken kaikkiaan virkistävää musiikkia, ei jää tähän.

Toinen jännän mahtipontista musiikkia tuottava kollektiivi on Joel Herttua.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *