KESKUSTELUT > RISTIKOT > KYSYMYS YLLÄPITÄJÄLLE

2805. kysymys ylläpitäjälle

vaikeiden ystävä27.7.2006 klo 09:15
Heippa ja moi sanoi Rasila Julmahuvissa. Huomasin ilokseni, että ristikkoarkistosta löytyy vanhoja punkkupelikaanin visaisia. Saako niitä tulostettua? Kun koko päivän työssään tuijottaa näyttöä,
olisi mukava lepuuttaa simmujaan. Kits vastauksesta etukäteen.
2. iso S27.7.2006 klo 12:09
Tätä on muistaakseni kysytty ennenkin ja ylläpito taisi vastata että ristikot on suunniteltu ratkaistavaksi putkella.

Kokeilemalla huomaa että ristikosta leikkautuu muutama alin rivi pois, koska sivulla on yläreunassa niin paljon paperiratkonnan kannalta jonninjoutavaa. Sitä ei pysty rajaamaan tulostuksen ulkopuolelle. Ratkaisun luulisi löytyvän siitä että kaventaa printterin määrityksissä ylä- ja alamarginaalia ja zoomaa kuvaa pienemmäksi. Noin 80%:n koko riittäisi, mutta systeemin pahalainen tuntuu itse tietävän paremmin mitä sivulle mahtuu. Tuloksena on samalla tavalla rajattu kuva, mutta pienempi :-(

Jos printteri pystyy tulostamaan A3-paperia niin se saattaisi onnistua? Tätä en pysty testaamaan ja lievästi epäilen että jos Inline-Välkyllä on tuollainen henkinen A4-rajoitus niin saa edellen rajatun kuvan mutta leveämmillä reunoilla.

Kuvankaappauksen ja kuvaeditorin kautta voimistellen homma onnistuu, mutta on työläämpää kuin pelkkä print-napin painaminen. Ihan vakio-Paint riittää. Näin:

Rollaa selaimessa ristikko asentoon missä sen yläreuna on lähellä kuvaruudun yläreunaa ja nappaa kuva leikepöydälle (Alt-PrtSc).

Liitä kuva Paint-ohjelmassa. Hiissa ristikon vasen yläkulma lähelle kuva-alueen vasenta yläkulmaa. Kavenna kuvan leveyttä, tuollainen 630 pikseliä riittää ja mahtuu pysty-A4:lle. Talleta kuva.

Rollaa selaimessa ristikko asentoon missä sen alareuna on lähellä kuvaruudun alareunaa ja nappaa kuva leikepöydälle (Alt-PrtSc).

Liitä kuva Paint-ohjelmassa. Hiissa ristikon vasen reuna lähelle kuva-alueen vasenta reunaa ja ristikon yläreuna kuva-alueen yläreunan yli. Jäljelle jää vielä reilusti yhteistä osaa ristikon yläosan kanssa. Kavenna kuvan leveys samaan kuin edellä. Tuplaa kuva-alueen korkeus. Valitse koko kuva ja hiissaa sitä alas kunnen ristikon alareuna on lähellä kuva-alueen alareunaa.

Liitä näin paljastuneeseen yläosaan kuva äsken talletetusta tiedostosta. Valitse suorakaide-Selectillä ristikon alaosa (varsinaisen ristikon ulkopuolella olevien osien kanssa ei tarvitse olla tarkkana, saa jäädä toisesta reunasta vähän pois). Vedä se yläosan kanssa päällekkäin. Jos olet rajannut alaosan niin että sen yläreunassa on jonkin vihjetekstin alaosa niin kuvat pystyy sovittamaan pikselin tarkkuudella ellei käsi vapise.

Määrittele kuvan koko ristikon oikean alakulman mukaan (vähän yli tai tarkasti). Talleta jos haluat. Printtaa. Huokaise syvään. Lepuuta simmuja.

Tallettaessa kannattaa käyttää jpg-muotoa jos haluaa säästää tilaa. Bmp-muotoinen on älyttömän paljon isompi mutta himpun verran parempi. Voi olla että silmä ei huomaa eroa mutta on se.
3. vaikeiden ystävä27.7.2006 klo 15:08
Iso kiitos isolle ässälle vaivannäöstä. Tuon kaavan mukaan ajattelin itsekin menetellä, elättelin vain toiveita josko olisi ollut helpompi keino.
Kiitos.
4. iso S27.7.2006 klo 15:28
Eihän sitä koskaan tiedä vaikka olisikin. Laitoin omani käsitykseni pohjaksi mitä voi parantaa. Ties vaikka joku Tulikettuselain olisi fiksumpi, minulla on vain IE mikä Shogun-sarjan mukaan on japania ja tarkoittaa ei, tässä tapauksessa "ei, en osaa" :-(
5. Jaska6.1.2023 klo 13:50
Miksi ei näy säikeitä 11107 - 11111?
6. Ylläpito6.1.2023 klo 16:35
Tekniikkapuolella on sairastelua, odotellaan vastausta! Ainakaan noin montaa ei lie sensuroitu, parista poistosta on mielikuva.
7. Niko/Sanaris7.1.2023 klo 00:45
Säikeet on poistettu tuoreeltaan 31.12. joten ei ihme jos ei ole Ylläpidolla tuoreessa muistissa. Todennäköisesti kuitenkin ainakin suurimmaksi osaksi mieleenpainumatonta spammia.
8. Eräs seurailija7.1.2023 klo 11:04
Tuo ei ole syy säikeiden poistoon.
9. Ylläpito7.1.2023 klo 11:25
Varmaan mukana oli sitten täältä poistetun kirjoittajan sivuille johdattavia provomielessä aloitettuja säikeitä. Täytyy sanoa, että uudenvuodenaaton muistot ovat hatarat. Haluamme säilyttää täällä hyvän ilmapiirin ja siksi emme päästä vääränlaista henkeä tuppautumaan joukkoon. Omissa nykyisissä on riittämiin!
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *