KESKUSTELUT > RISTIKOT > PASSELI PELIKAANI 3/2023

11246. Passeli Pelikaani 3/2023

Jukkis25.5.2023 klo 11:19
Oli taas tosi mukava s. 22 "Teemakrypto poikittain". Mutta lieneekö jäänyt pikku fiba, koska en kyllä keksi, mikä syntyneistä sanoista olisi "Tolkienin luomus". Yhdeksäs sana ylhäältä näyttäisi olevan ilman sopivaa vihjettä, joten kenties se Tolkienin luomus on vahingossa muuttunut toiseksi sanaksi, jonka kaksi oleellista kirjainta kyllä ovat samat?
2. Jouni18.6.2023 klo 13:29
Mikä ”naapurimme ruii”? Otsoni tai otsani? Ei aennut ollenkaan vaikka koko ristikko täytetty.
3. Entinen19.6.2023 klo 08:18
(Koska Jounin viestiä ei ole Ylläpidon taholta kommentoitu, niin oletan lehden palautusajan päättyneen ja ratkaisujen käsittelyn olevan mahdollista, mutta jos olen kuitenkin väärässä, niin tämän viestin saa poistaa. PS: varmuuden vuoksi täsmennys, etten ole tätä lehteä ostanut / ratkonut.)

Naapurimme Ruotsi > "ots on i"
4. Jouni19.6.2023 klo 08:22
Mahtavaa! Kiitos!
5. Tarja19.6.2023 klo 08:56
Vastaan Ylläpidon puolesta. Passelin palautusaikaa on 26.6. asti, mutta Passelissa riittää vastaukseksi koko ristikon sijaan pelkkä avainsana, joka muodostuu numeroiduista ruuduista. Kysytyllä sanalla ei ole siihen suoranaista vaikutusta.
6. iso S19.6.2023 klo 12:25
Vastaan ristikkosääntöjen puolesta. Jos ratkaisusana ei ole lauseessa, sen pitää olla perusmuodossa.Olen aika vakuuttunut siitä että otsani on vain taivutettu muuoto sanasta otsa. Sen sijaan otsoni on sekä perusmuoto (kaasu, jonka molekyylin muodostaa kolme happiatomia) että taivutettu muoto sanasta otso. Tämän enemmän ymmärrystä ei välttämättä tarvitse, jos pitää vailta noiden kahden välillä.

Ymmärrys on tietenkin mukava olemassa ja sehän onneksi syntyi Entisen avulla ja kiitettävästi olman yksityiskohtaista rautalangan vääntämistä. Sen verran vielä, että tuota uudehkoa vihjetyyppiä kutsutaan skytismiksi. Sen erilaisia versioita tullaan jatkossakin näkemään vivaisissa ja visaisehkoissa ristikoissa. Sellaista on syytä epäillä, jos vihje haiskahtaa epäsanalta, joka kuitenkin muistuttaa jotakin oikeaa sanaa, jossa on jotakin liikaa, jotakin puuttuu tai jokin osa tuntuu olevan väärin. Silloin joku voi olla jotakin muuta tai jonakin muuna tai jokin on voinut muuttua joksikin muuksi. Ainakin nämä kolme ovat skytismin oireita.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *