KESKUSTELUT > RISTIKOT > TALOUSTAITO 2/2023 KRYPTO

11178. Taloustaito 2/2023 krypto

Ritu4.3.2023 klo 20:27
Harvinaisen hienoilla pitkillä sanoilla laadittu krypto Ekiltä. Säilytti mielenkiintonsa loppuun saakka ratkoa se ja makustella sanoilla eikä suorittaa vain sitä perustylsältä tuntuvaa kopiointivaihetta. Alkukin olisi tullut ratkojia ajatellen antoisampi, jos pääkuvasta lähtevä sana ei olisi ollut niin helposti keksittävissä.
Mutta tuossahan on selvästi nyt Ekillä avaimet käsissään poistaa kryptojen tasapaksuhko tylsyys ainakin suurelta osin: pitkät sanat ja siihen vähän vaikeammin keksittävä pääkuvan sana.
2. PM4.3.2023 klo 21:45
Pitkät sanat olivat todellakin tämän krypton mainio asia ja voisi kai sanoa uutuuskin, ainakin ratkomani kryptot ovat pääosin koostuneet lyhyehköistä sanoista. Enemmän voisi pitkiä sanoja kryptoissa käyttää. Pääkuva olisi voiniut vaikeampikin olla, kuten Ritu toteaa, joskin useita sanoja tästä kuvasta voi johtaa. Jopa varsin samankaltaisikin, jolloin ratkonta voi lähteä väärille urille.
Ratkoessani osuin onneksi heti oikeaan.
3. Sepeteus9.3.2023 klo 13:22
Laadin pitkäsanaisia kyrptoja erään Oululaisen kustantajan kryptolehtiin. Melkein kaikissa on 2-4 kpl 23 kirjaimista sanaa pystyyn tai 2-5 kpl 17 kirjamista vaakaan. Joidenkin ratkojien mielestä pitkäsanaiset ovat mielenkiintoisimpia tehtäviä. Tuo Ekin laatima oli tosi hyvä.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *