KESKUSTELUT > RISTIKOT > SK 39/2022

11029. SK 39/2022

TKu30.9.2022 klo 23:11
Tällä viikolla lehti kannettiin jo tänään, joten pääsin piilosanan kimppuun heti työpäivän jälkeen. Ihan ei tullut täyteen ensimmäisellä kierroksella, kun kävin vihjeet läpi järjestyksessä, mutta helpoimmasta päästä tehtävä oli tällä kertaa. P7:aa taisin sovitella pisimpään.

Ristikko vei kauemmin, mutta on nyt täynnä sekin. Viisikirjaiminen sana, joka lähtee ihan ylälaidasta, ihmetytti pitkään, mutta sitten tajusin risteävässä pääkuvan sanassani olevan ajatusvirheen. Kokonaisuutena ristikko oli kaksitähtiseksi helpohko, ainakin sen jälkeen kun totesin siinä olevan niin paljon nimiä, että annoin googlen laulaa surutta. Nämä eivät oikein ole suosikkejani.
2. Elva1.10.2022 klo 15:13
Pekka Joutsin kaksitähtisestä olen samaa mieltä TKu:n kanssa, helpohko ja runsaanlaisesti nimiä. Mukavaa ratkontaa kuitenkin.

Jari Keräsen piilis oli mainio keskivaikea laatimus.

Lehti saapui tänään, vain kaksi päivää myöhässä, edistystä kuitenkin, viime viikolla myöhästyminen oli neljä päivää.
3. Heppu2.10.2022 klo 19:34
Minustakin ristikko oli kaksitähtiseksi helpohko. Mutta mainio luomus silti muutamine maukkaine täkyineen. G,C ja F tekivät hurvikkaat vierailut.
4. Jiikoo2.10.2022 klo 23:25
Nimi Joutsi ja vaikeusaste ** takaavat yleensä luontevaa ja nautinnollista ratkontaa. Joutuu hakulähteiden asemesta hieromaan älynystyröitään. Ei poikkeusta tälläkään kertaa. Eikä moitteen sijaa Keräsen piiliksessäkään, päinvastoin.
5. Eikka4.10.2022 klo 12:56
Lainaus: 3. Heppu 2.10.2022 klo 19:34
Minustakin ristikko oli kaksitähtiseksi helpohko. Mutta mainio luomus silti muutamine maukkaine täkyineen. G,C ja F tekivät hurvikkaat vierailut.

Ehkä tuo "vieraslajien" huomaaminenkin helpotti ratkontaa, ainakin niitä osasi sitten odottaa.

Joskus voi ihastella ristikoiden pitkiä sanoja, jotka usein tulevat pääkuvista. Tässäkin ihan mukavat. Mutta tässä ristikossa kiinnitin huomiota lyhyisiin, 4-kirjaimisiin sanoihin, joiden vihjeisiin oli saatu mukavasti eloa. Siis siitä huolimatta, että sanat saattoivat olla ristikoiden fakkisanastoa. Esimerkkeinä: totuus vokaalista, veräjä kriketissä, mies monen maan osana ja vain avauslyönteihin.

Miinuspuolelle menee tylsät kasvokuvat ja niiden iänikuiset ratkaisut. Vanhasta inhokistani eli _ _ _ _ -vihjeistä voi sanoa, että vihje "verbi myös _ _ _ T _ _ _" on juuri sitä maakuntasarjatasoa, mutta "_ _ _ usm _ rkki" on sitä millaisia nämä pitäisi mieleastäni olla.

Tämän mukavan ristikon helmi oli kuitenkin vihje "voi soida", alempi näistä kahdesta.
6. Ylläpito4.10.2022 klo 13:06
Ristikon fakkisana ei ole sama kuin yleinen ristikkosana. Fakkisanat ovat "lähinnä sisäpiirin tuntemia sanoja". Utamit eivät ole käyneet Mauritanian Atarissa.
7. Eikka4.10.2022 klo 13:18
Lainaus: 6. Ylläpito 4.10.2022 klo 13:06
Ristikon fakkisana ei ole sama kuin yleinen ristikkosana. Fakkisanat ovat "lähinnä sisäpiirin tuntemia sanoja". Utamit eivät ole käyneet Mauritanian Atarissa.

No joo, ammattisanastoahan se tarkoittaa. Kirjoitinkin "saattoivat", enkä ole tehnyt gallupia (anoppia lukuun ottamatta, ei tiennyt yhtään) noiden sanojen tietämyksestä ristikkoväen ulkopuolella. Olettaisin kuitenkin, että nuo ovat ristikoiden ratkojille huomattavasti jokapäiväisempiä kuin tavalliselle kilometritehtailijalle.
8. kaplas6.10.2022 klo 20:35
Juu. Mukava ja helpohko, kuten jo useasti todettukin...
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *