KESKUSTELUT > RISTIKOT > VIRHEELLISET SANARIKSEN RISTIKOT

8073. Virheelliset Sanariksen ristikot

tapio19.7.2014 klo 21:40
Säikeeseen (8033. SK 25-26) kirjoitin:
Hei

Suomen Kuvalehden nrossa 25-26 oli vihjeen 'YKKOSALUE' kohdalla virhe (p.o. YKKÖSALE).

Mielestäni olisi asiallista, jos ristikon tekijä/tekijätiimi tai ylläpito oma-aloitteisesti informoisi ratkaisijoita virheestä VÄLITTÖMÄSTI sen huomattuaan (eikä odotettaisi ratkaisuajan päättymistä). Sanaristikko on tuote, johon asiakkaan tulisi voida luottaa. Tuotevirheestä ilmoitetaan yleisesti muulloinkin. Tuotevirheestä voisi aloittaa joko uuden säikeen ja jos ristikkoon liittyvä säi on vasta aloitettu, jo olemassa olevaan säikeeseen.

Toivon tästä ehdottamastani UUDESTA KÄYTÄNNÖSTÄ muidenkin mielipiteen. Koska tämä asia koskee periaatteessa kaikkia Sanariksen ristikoita, asia on yleisen keskustelun arvoinen.
2. Juha N19.7.2014 klo 22:14
Toivoit ehdottamastasi UUDESTA KÄYTÄNNÖSTÄ muidenkin mielipiteen.

Minun mielipiteeni on: 1) Virheitä sattuu. 2) Fiksu ratkoja huomaa ilman informointiakin, että kyseessä on ollut virhe. 3) Älä ota sitä niin vakavasti - sånt är livet.
3. Maikki19.7.2014 klo 22:18
Juha N kirjoitti asiaa. Olen samaa mieltä hänen kanssaan.
4. Jukkis19.7.2014 klo 22:54
Minä en ainakaan edes älynnyt, että siinä on virhe. AREA:han on suomeksi ALUE, ja lisäksi matkatoimisto, ja ajattelin jokseenkin että "joku juju tässä on, joka jäi nyt ihan loppuun asti tajuamatta, mutta mitäs siitä, ei ole eka kerta, ehkäpä Area on Suomen ykkösmatkatoimisto.".

Minusta tapion tästä virheestä mesoaminen on hiukka yliampuvaa, kun ei tuo palkintojen arvontaan pääsemistä estänyt. Välillä uhkaa tulla mieleen sana "pakkomielle" kun tapion ristikonratkontaongelmia täällä seuraa.

Pelikaanilehtien virheethän tulee tietoon virhepalvelussa. Vastaavan palvelun toteuttaminen kaikille Sanaris:n ristikoille olisi ehkä ongelmallista, koska silloin pitäisi kaikkiin lehtiin, joissa ristikoita on, aina laittaa tuo Pelikaaneissa oleva "Jos epäilet että tässä ristikossa on virhe..." -ilmoitus. Tietysti periaatteessa mahdollista, mutta noinkohan käytännössä.
5. Jaska19.7.2014 klo 23:05
Mielestäni tapio on tasan oikeassa, mitä ratkontaan vaikuttavan palkintoristikon virheen ilmoittamiseen tulee. Jos virhe on asianomaisten tiedossa ja se on mahdollista oikaista ratkaisujen lähetysaikana sillä foorumilla, jolla ko. ristikko on julkaistu, niin tapahtukoon. Tässä tapauksessa siis SK:n numerossa 27. Päätellen tapion kipakkuudesta ei kuitenkaan tapahtunut. Hyväksyttäköön kuitenkin oikaisu ja pahoittelu ratkaisun julkaisun yhteydessä.

Itse en pysähtynyt miettimään vihjettä ratkaisusanan muodostuttua kokonaan risteävistä. Aika vähän niitä huomaamianikin on ollut Sanaris-tuotannossa vuosien saatossa. Ratkontaani haittaavia omia virheitä osuu melkein joka toiseen kovikseen.

Tämä ei ole maailman vakavimmin otettavia asioita. Ei siihen liian suurpiirteisestikään tule suhtautua. Ratkoja on laatijan välillinen palkanmaksaja, jonka kanssa on syytä pysyä välilöissä. Sanaris ei ratkojan aliarvostamiseen ole mielestäni syyllistynyt. En usko, että niin kävisi vastakaan.
6. tapio20.7.2014 klo 09:55
Itse asiassa tuo Jaskan ehdotus virheen julkistamisesta seuraavassa numerossa on juuri se, mitä ehdotinn SK 25-26 -säikeessä. Pieni kopio säikeestä:

Lähettäjä: Ylläpito 19.7.2014 klo 21:36
Tässä tapauksessa emme kertoneet virhettä, koska täältä sen lukee hyvin pieni osa SK:n ratkojista. Tasa-arvo kaikille. Tämä oli päätös, jonka kanssa meidän ja tapionkin täytyy elää.

Lähettäjä: tapio 19.7.2014 klo 21:43
Jatkossa olisi kaiketi syytä laittaa SK:n SEURAAVAAN numeroon tieto virheestä, jos edellisessä numerossa olisi sanaristikossa virhe. Samaan aikaan virheen voisi ilmoittaa Sanariksen sivustollakin. Tämä olisi kaiketi aika tasapuolinen käytäntö?

No harvoin näitä varmaan on. Tämä taisi olla minulle eka kerta, kun kohtasin tällaisen virheen Sanariksen laatimissa ristikoissa. Jonkin verran virhe haittasi ratkaisemista, mutta kumitin loogisen vastauksen AALA. Kummeksuin vain lopuksi kohtaan jäänyttä ratkaisusanaa.
7. Eki20.7.2014 klo 10:06
Itseasiassa nimenomaan öbaut suunnilleen tähän malliin on SK:ssa toimittukin, jos selkeä virhe on huomattu ennen seuraavan numeron painoon menoa. Aika pian se pitää huomata, että ehtii, tämän muistaakseni huomasin itse sattumalta.

Sitten ratkaisun yhteydessä yleensä puidaan pienetkin epätarkkuudet tai ratkojien luulemat virheet tai muuten vain jääneet kysymysmerkit. SK on kyllä tässä asiassa ihan Suomen kärjessä.

Iltiksessa pyrittään saamaan tieto jo seuraavalle päivälle olipa kyse Sanarisin virheestä tai toimituksen omasta.

Kun nyt puhutaan yritykseni virheistä, niin olemme kyllä ihan yksin ilmoitusalttiuden suhteen, useimmissa paikoissa virheet lakaistaan maton alle eikä ainakaan panna näkyvälle paikalle.
8. tapio20.7.2014 klo 10:48
Entä se ilmoitus tällä sivustolla?
9. Eki20.7.2014 klo 10:56
Ilmoitus tällä sivustolla asettaa muutaman ihmisen eriarvoiseen (parempaan) asemaan. No nythän siis sanoin haasteenomaisesti, että sieltä löytyy pieni virhe (heti kun olin sen huomannut). Se oli jo aika iso askel apua kohti.

Tässä nimenomaisessa tapauksessahan moni luuli, että vihje oli ok, mutta he eivät tienneet, että alkuperäinen idea on selkeästi täsmällisempi.

Jos vaikka yksi vihje puuttuisi, täällä voitaisiin sanoa, että "kyllä siitä tosiaan vihje puuttuu" muttei enempää.

Sanarisilla on kymmeniä muita asiakaslehtiä. Vaikka virheitä on vähän, kaikki pitäisi siis tasapuolisuuden nimissä ilmoittaa?
10. tapio20.7.2014 klo 14:27
No esitin ihan tasapuolista ratkaisua tässä säikeessä:

"Jatkossa olisi kaiketi syytä laittaa SK:n SEURAAVAAN numeroon tieto virheestä, jos edellisessä numerossa olisi sanaristikossa virhe. Samaan aikaan virheen voisi ilmoittaa Sanariksen sivustollakin."

Siis samaan aikaan kun ilmoitetaan lehdessä, ilmoitetaan nettisivuilla. Kun virheitä harvoin, ei siitä liikaa työtä synny.
11. Eki20.7.2014 klo 14:33
Tuo on ok ja senhän voi tehdä kuka tahansa lehden näkevä. Itse en ainakaan voi 100-prosenttisesti sitoutua siihen, että muistan kirjoittaa tänne juuri silloin kun se tulee lehteen. Tässä touhutaan erimittaisten deadlinelistojen kanssa, joskus lähettämämme ristikko on lehdessä seuraavana päivänä, joskus jopa yli kuukauden päästä. Asioita voi unohtua tai niitä ei voi hoitaa samaan aikaan.
12. iso S28.7.2014 klo 09:46
Jukkis, Area ei ole Suomen ykkösmatkatoimisto. Wikipediasta lainaten: "Matkatoimisto Oy Area oli suomalainen, vuonna 1935 perustettu matkatoimisto. Se oli Finnairin tytäryhtiö. Area ja Suomen Matkatoimisto yhdistyivät 2. joulukuuta 2013 ja uuden yhtiön nimeksi tuli Suomen Matkatoimisto (SMT) . Uudesta yhtiöstä tuli samalla suurin suomalainen liikematkatoimisto."

Yksityisen matkasukankuluttajan kannalta Area ei liene koskaan ollut merkittävä toimija, vaan se on kai aina keskittynyt liikematkoihin. Joka tapauksessa se on lakannut olemasta. Siksi sen vihjeeksi kelvannee jatkossa mieluummin ex-matkatoimisto, ettei levitetä väärää uskoa ja yllytetä matkakuumeista etsimään Arean yhteystietoja.

Kauemmas otsikosta hypätäkseni totean, että tuota ex-periaatetta ei mielestäni tarvitse noudattaa kaikissa yhteyksissä. Esimerkiksi minusta ei ole väärin vihjeittää keisari => Nero, vaikka tuo "älypää" on taatusti viranhaltijana ex.
13. jpq29.7.2014 klo 01:20
Minusta koska ristikonvirhe ei ole tiettävästi hengenvaaraa aiheuttava nin palkintotehtävät odottakoot korjausta ratkaisu ajanloppuun.
Eki: olet harvinaiset oikeassa useamman Deadlinen päällekkäin olon kansssa. Itsellä tainnut olla 3 deadlineä maksimissaan päällekkäin ristikkoasioissa.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *