KESKUSTELUT > RISTIKOT > ET-RISTIKOT

7874. et-ristikot

heikki28.2.2014 klo 08:07
Kalevalan päivän kukkanen tulee maaliskuun et-ristikot -lehdestä. Siellä pyydettiin puintivälinettä. Vastaussana oli - SIRPPI. Ehkä laatija ajatteli, että tuon lehden lukijat ovat niin seniilejä, että on yhdentekevää, millä puidaan. Tekisi mieli antaa ristikon laatijalle sirppi käteen ja käskeä mennä sen kanssa puimaan nokiseen savuriiheen.
2. heikki28.2.2014 klo 22:33
Lisäänpä vielä, että kyseessä on ristikko 2, jonka tekijäksi mainitaan Reija Marjoluoto. Vaikeusaste on vain 1.5/5, joten tuo on aivan pilipali-ristikko. Vihjeen voisivat silti olla järkeviä.
3. niinpä1.3.2014 klo 10:09
Vihjeet pitää olla oikein - tietty.
4. niinpä2.3.2014 klo 08:44
Sanottakoon kerran vielä, että kaikki täällä tajuaa sen toisasian, että ristikko on ajanvietemuoto ei tutkinto. Ja tuo ristikko on juuri sopiva tällaiseen kaupalliseen tuotantonn.
5. Auroran pappa2.3.2014 klo 22:52
Huomasin kyllä tuon saman asian,kun Heikki tuossa kertoi, mutta en viitsinyt siitä tehdä numeroa.
Pappa kyllä tietää ettei sillä vehkeellä vielä puida mutta leikataan poikki kasvava vilja puimista varten.
6. iso S3.3.2014 klo 12:38
Ehkä Reija on aikaansa edellä. Eräiden rikosten valmistelusta ollaan tekemässä rangaistavia tekoja, siis rikoksia. Ehkäpä puimisen valmistelukin muuttuu aikojen saatossa puimiseksi!

Varsinaiseen asiaan: niskakarvani nousevat aina pystyyn, kun ristikoita halveksutaan sillä perusteella että ne ovat helppoja. Eihän Usain Boltiakaan halveksita siksi että hän ei ole tiettävästi juossut yhtään maratonia. Hyvän helpon ristikon laatiminen on vaikeampaa kuin laatimista kokeilematon ratkoja voi luulla. Tuo kyseinen ristikko on siisti ja aivan kohtuutasoinen luomus kohtuuttoman eteviä ratkojia vaatimattomammalla tasolla pyristeleville.

Satuin näkemään tuon lehden paljonkin ratkoneen 85-vuotiaan jäljiltä. Vaikeusaste oli aivan riittävä: yksikään ristikko ei ollut täynnä. Kaikilla ei ole kykyä tai halua nostaa taito- ja vaatimustasoaan ultrakoviksiin eikä heidän harrastustaan tarvitse silti mollata.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *