KESKUSTELUT > RISTIKOT > PÄEVÄN PIRISTYSTÄ SAVOLAESITTAIN

967. Päevän piristystä savolaesittain

HooTee12.7.2004 klo 13:25
"Koppoo kiinni tästä päevästä - huomisessa on omat kahvasa.



Misteepä sen tietää mihinkä pystyy ennen kun kokkeiloo.


Anna kaekkes, vuan elä periks.


Lukemalla ee uimaan opi. Vetteen se on mäntävä.


Pritti tuumii istuissaan, ranskalaenen seesoessaan, ameriikkalaenen

ajjaissaan, suomalaenen jäläkeen päen ja savolaenen kuhanpahan

jollonnii...


Jos et opettele naaramaan vaekeoksille, niin millees sitten vanahana

naarat?


Et ossoo naatiskella jootilaesuuvesta jos sinulla ee oo paljo töetä.


Ikkee tulloo, vuan vanahaks ee tarvihe tulla.


Kun kerta ylleesä näötästää tapahtuvan se, mittee enite pelekee, nii

pelekee sinä pärjeeväs!


Turha hättäely ja voohuilu on mieljkuvituksen viärinkäättöö.


Huominen on monasti viikon kiireisin päevä.


Naarattele ja suat kaverija, ärvötä nuama rutussa niin suat ryppyjä

pärstääs.


Monasti voettajat on hävinneitä, jotka piätti koettoo kerran vielä.


Elämän tarkotus on murheen karkotus.


Joka ihteesä luottaa, se kykysä tuploo.


Kompastelu voep estee kuatumisen.


Kaks syytä olla tekemättä mittään:

1. Oot yrittännä sitä ennennii.

2. Et oo ennenkään yrittännä sitä.


Leoka pystyyn kun tulloo kova paekka; pyssyypähän aenae suu kiinni.


Jos mieles tyhjennöö, elä unneuta katkasta iäntä.


Liian paljo hyvvee on ihanoo.


Ne tekköö jotka ossoo. Jotka ee ossoo, ne arvostelloo.


Menestys on kun pieru - muu kun oma ee hyvälle haese.


Murheen kantaa yksinnii vuan illoon pittää olla kaks.


Jos ymmärrät kaeken, oot varmasti käsittännä viärin.


Rahalla et voe ostoo ystäviä, mutta suatpahan tasokkaeta vihollisija.


Naara itelles ennen kun muut kerkijää.


Jos voesin antoo sinulle yhen ominaisuuven, antaisin kyvyn nähä ihtes

niin kun muut sinut näkköö. Sillon hoksoesit mitenkä verraton oekemmittaan oot."
2. Pena12.7.2004 klo 19:18
Tämä(kin) 'kiertokirje' löytyy eräästä toisesta otsikosta. On kuitennii tännekii sopiva:


>Savolaesäetin kirje

Rakas poekanj

Kirjotan tämän kirjeen hyvin hittaasti, kun tiiän ettet ossoo lukkee kovin noppeesti.

Myö ee asuta ennee siinä samassa paekassa ku sillon ku lähit kottoo. Isäs luki lehestä jotta usseimmat onnettomuuvet sattuu 30 km:n sätteellä kottoo, sen tähen myö muutettiim muualle.

En voe lähettee sullen uutta osotetta kun se tamperelaesperhe, joka asu tiällä ennen, vei osotekiliven mukanaan jotta heijän ee tarviis muuttoo ommoo osotettaan.

Tämä asunto on oekeen mukava. Tiällä on pesukonekkii. En oo ihan varma toemiiko se kunnolla. Viime viikolla laetoen pyykit konneeseen ja vejin nupista enkä oo nähny pyykkilöetä sen koomin.

Siä ee oo tiällä ollenkaan hullumpi. Viime viikolla sato kaks kertoo, ensiks sato kolome päevee ja toesella kerralla neljä.

Tuavetti -setäsj sano jotta takki jonka pyysit lähettämmään on nappineen kaaheen paenava ja sen lähettäminen oes tullunna kovin kalliiks.

Niinpä myö leekattiin napit irti ja laetettiin ne taskuihin. Takki on tulossa moternisti sähköpostina.

Jussilta jäe eellen aaton avvaemet aaton sissään. Kerettiin jo olla huolissammo kun kesti ylj kaks tuntija ennenkun Jussi sae meijät ulos aatosta.

Elli-siskosj sae eellen lapsen, en vielä tiijä onko se tyttö vae poeka joten en tiijä ootko nyt setä vai täti. Laps näättää ihan veljeltäs.

Teuvo-setä putos kiljutynnyriin par viikkoo sitten. Sitä yritettiin kiskoo ylös mutta hiän taestel urheesti vastaam. Ruumis poltettiin viime pyhänä eekä sitä suatu sammumaa ennenku palokunta kututtiin appuun.

Kolome entistä kaverias kuolj viime viikolla. Avolava-aato suistu jokkeen ja uppos. Raano ajo ja hiän piäs ikkunasta turvaan mutta muut kaverit istu lavalla eevätkä suaneet perälaatoo aaki.

Tämmöistä tasasta tänne kuuluu eekä mittään kummempia tapahu kute ee ennenkään.

Terveesin Äetis

PS. Minun pit laettoo vähä rahhoo mukkaan mutta kirjekuorj olj jo kiini.
3. Seija (vanahapiika)13.7.2004 klo 16:07
SAVOLAINEN HOROSKOOPPI

PORO (22.12. - 20.1.)
Tällä Petterillä on turhan punanen nenä etennii syntymäpäeväsä aekaan! Valomerkki tulloo ennenku huomootkaa ja sen jäläkeen on uhan oma valintas haluatko kävellä vae kontata kottiis. Sinnoot välillä ko vanaha jäkälä; et hyväksy mittää uuvenaekasta. Yritä kuitennii pysyä mualliman menoss mukana, lähe vaekka matkoelle. Kannattaa suunnata pohjoseen päen.

VES'MIES (21.1. - 19.2.)
Suo siellä, vetelä tiällä - siinä vuoen ennuste. Katto vuotaa, pyykkikone särkyy, virtsatietulehus isköö ja nenäliina kastuu. Jospa seoroova vues oes vähä aarinkoesempi.

MUIKUT (20.2. - 20.3.)
Talavi tekköö sinusta ihan tönkön, joten koetappa vähä vilikastua. Herätät kyllä mielenkiintoo muissa ja ihhailijat virittelövät kilivan sulle verkkojaan. Erityisen hyvin sinulla synkkoo kukon kanssa, jonkinlaene yhteenliittymä on mahollinen tänä vuonnakii.

PÄSSI (21.3. - 20.4.)
Pelekkee rakkauven roesketta tänä vuonna! Vaekka ylleesä oot kovapäene, nii nyt aevos on muuttunna onnesta hyytelöks. Välillä toentas pistee vastaannii, ies vaetehun vuoks. Pistät rahoo kaekkeen turhuuteen, mutta semmosia seleväpäesyyvven hetkiä ee sulla oo että moesta huomoesit - puhumattakaa että siitä välittäesit. Mutta vielä se arki alakaa sullakii?

SONNI (21.4. - 20.5.)
Yritähhän vähä hillitä ihtees, sinä niät vieläkii liijan ussein punasta ja raevostut sen taotta turhan päeten. Toesaalta oot hyvinnii enerkinen ja ihan puhkut tarmoo. Kato kuitennii mihin suuntaan puhkut, sillä suuhykieniassa oes parantamisen varroo. Tilloo aeka hammasliäkäriltä.

VELJ'MIEHET (21.5. - 21.6.)
Veljekset on ylleesä ko ilivekset, mutta sinun perhesuhteissas on nyt toevomisen varroo. Viekee ies huonekalut ulos enneku rupeette selevittelemmää väliänne. Tiijossa on rytinöö - saerasaato ja polliisi kannattaa kuhtua paekalle jo etukättee.

RAPU (22.6. - 22.7.)
Sun kukoistukses kuorestaan, kerranki puhkeaa. Mutta ee kuitenkaa vielä tänä vuonna. Terveyven kanssa on pieniä ongelmia; esimerkiks rutto suattaa vaevata.

ILIVES (23.7. - 22.8.)
Sinusta tuntuu että vanahenet ihan silimissä, korvattii alakaa työntee tupsukarvoo. Mittää et asialle maha, seon sinun kohtalos. Joskushan vanahuus ja viisaus kuuluvat yhteen - mutta ee kuitenkaa sinun tappauksessas.

VANAHAPIIKA (23.8.- 23.9.)
Ens vuonna viskoot turhat estot nurkkaan ja ruppeet rymyämmään! Liikunta kuuluu entistä tiukemmin sinun ja lähheistes elämään. Erityisen rivakkoo liikuntoo suavat muitten leuvat, kun hyö märehtivät sinun tekemisiäs.

PUNTAR' (24.9. - 23.10.)
Joka vanahoja muistaa, sitä puntarilla piähän! Unoha siis omat ja muihennii velat ja vipit ja alota uus vues puhtaalta pöyvältä. Unoha myös liiallinen tarkkuus ja muista että likiarvo voep olla arvo sinänsä.

MÄNTYPISTIÄENEN (24.10. - 22.11.)
Intohimot jylleevät entistä hurjemmin tänä vuonna. Et malta pysyä yhessä kohti, vuan pörreet kukasta kukkaan. Toesaalta ossoot olla niin pistelijäs, etteivät heekommat sinun kanssas pärjee ollenkaa. Pikkusen armoo voesit osottoo muillekkii.

KUKKO (23.11. - 21.12.)
Sinä se haluat olla aena ensimmäesenä ja suuna piänä joka paekassa! Semmosessa elämässä on vuarasa; kaaloja on katkastu pienemmästäe synnistä. Haluaesit olla vappaa ku taevaan lintu, mutta se jiä huaveeks; lennot loppuu lyhyeen ja alastulo on yhtä issoo tömähystä. Pysy siis kot'orsillaja tyyvy siihen että suat tyrannisoijja kot'väkkee ja työkavereita.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *