KESKUSTELUT > RISTIKOT > KERRO RISTEÄVÄT SANAT

966. Kerro risteävät sanat

Kravattimies12.7.2004 klo 01:36
Valitse sanaristikosta kaksi toistensa kanssa risteävää sanaa. Kirjoita ne yksitellen suom. Googleen ja merkitse muistiin monestiko löytyi. Jos tulos on nolla tai yli tuhat, valitse toiset sanat. Kerro saadut lukemat keskenään.

Esimerkkinä Joulusepon Juha Hyvönen "Kannusta"
HYTISTÄ 666 x HAPOTUS 107 = 71262
Pienin mahdollinen on 1x1=1.
Katsotaan miten alas päästään.
2. Eki12.7.2004 klo 03:20
Mielenkiintoinen kisa. Krypto Pelikaanin numerossa 3/04 kryptossa 18 (Aulikki Nenonen) tulee tulos LÄTKIJÄT 1 x YÖKISAT 46 eli 46! Nojailu ja tikkaus antavat myös aika hyvät tulokset.
3. Eki12.7.2004 klo 04:09
Synketä 31 x abasiat 1, tulos 31, sama lehti, krypto 30.

Okei, nyt lopetan.
4. iso S12.7.2004 klo 08:37
Ei ole tuonkaan (Krakan) lääkitys kohdallaan, kun mielikuvitus laukkaa noin valtoimenaan. Ideoita piisaa!

Ajatus on mielenkiintoinen, mutta tulokset selvästi epätieteellisiä. Eikös tieteen yksi peruskiviä ole kokeiden toistettavuus (kokeen uusiminen antaa saman tuloksen). Kunhan Googlen liejuryömijät ehtivät kahlata tähän säikeeseen, muuttuu Ekin löydön tulos muotoon 32 x 2 = 64. Ennätyksen säilyvyyden parantamiseksi olisi kannattanut kirjoittaa vaikka sanasynketä x abasiatsana (poista päistä sana!) niin Google ei olisi pysynyt juonessa mukana.

Käsillä olevasta materiaalista löytyi pari RAIVOISUUS 4 x RIVOIN noin 23 =92. Tulos on huonompi kuin Ekin ehdotukset, mutta otin sen esimerkkinä Googlen epämääräisyydestä. Se karsii mielestään samankaltaisia sivuja ja ilmoitti rivoimmalle tulokseksi noin 23 sivua, joista se näytti 22. Uudella haulla sen olisi voinut pakottaa näyttämään kaikki, jolloin olisi selvinnyt paljonko on noin 23 tarkasti. En viitsinyt. Pitäisikö tässä tapauksessa käyttää kerrointa 22, 23, noin 23 vai tarkistettu lukumäärä?

Mahtoiko Eki olla torkuskissa vai huomasiko mahdollisuuden kiilata lyömättömään kärkeen? Toisen säikeen mukaan uutisristikon laadinta päättyi viiden maissa, minkä jälkeen Eki meni Eikun sänkyyn. Ekillä oli siis ylenpalttisesti aikaa hakea kaksi ykkössanaa ja ympätä ne uutisristikkoon poikittain. Tiistaina aamulla voisi sitten elvistellä tuloksella yksi! Kovin monella muulla ei ole vastaavaa mahdollisuutta laatia voittotulosta ja saattaa sitä julkisuuteen tuolla aikataululla.
5. iso S12.7.2004 klo 08:44
Höh! Itse olen puoliunessa! Eihän Eki tietenkään voi vielä tiistaina kertoa voitokkaita sanoja, kun ristikon kilpailuaika on vielä kesken. Voi enintään ennakkomainostaa että ristikosta löytyy 1 x 1 -yhdistelmä ja sen voi tehdä jo tänään, kunhan herää. Tietysti sillä riskillä että Googlen näköpiiriin putkahtaa tuloksen pilaava sivu.

Jos Eki ei kuitenkaan ole tehnyt tätä temppua, niin sitten häneen on iskemässä dementia tai, mikä vielä pahempaa, syyllistynyt reiluun peliin! (jättänyt muille löytämisen ilon)
6. Eki12.7.2004 klo 09:21
Google on tosiaan epämääräinen väline, kun noita lukuja otetaan, mutta mihinkäs muuhun vertaat. Se ainoa abasiat-sanakin on aika hullusta paikasta.

Ei ole minulla mitään hinkua voittaa. Mielessä kävi tämä uutisristikko-tapaus, mutta hylkäsin sen "hölmönä". Tuo kahden viestin väli ei suinkaan kulunut paremman etsimiseen vaan silmäily oli satunnaista, idea vaan oli niin jännä kaikessa järjettömyydessään ja auktoriteettipainotteisuudessaan, että olisi mieli tehnyt vieläkin enemmän etsiskella. Toppuuttelin, kohtuuden mies kun olen.

Google löytää ristikkosanat ja artikkelit parin päivän viipeellä, mutta ei keskusteluja. Siksi täällä voi rauhassa tältä kisalta kirjoitella sanoja.

Ristikkosanat ovat usein aika korkealla Googlen löytymishierarkiassa!
7. iso S12.7.2004 klo 09:35
Yllättävää mutta totta. Joskus jotain etsiessäni olen törmännyt sanaristikot.net-linkkiin, mutta Kuukkelin kaikkinäkeväksi kuvitellussa silmässä on keskustelujen kokoinen sokea piste. Epäuskoisena ei-Tuomaana piti kokeilla vanhan (ykkössäikeen) pärkällä eikä löytynyt.

Illalla kun mieli joskus siivet saa, voisi koittaa tulostasi alittaa. Jos ei onnistu, ei voi kuin valittaa.
8. Eki12.7.2004 klo 10:09
Niin, esimerkiksi haulla "iso S" ei tule yhtään osumaa täältä ja Google herjaa: "Tarkoititko isos?"

Kravattimies-haku menee nykyisin kaksisivuiseksi ja se löytää pakinat. Iso S kirjoitti pakinan nimellä OSui ja jos sillä haki, osui liian runsaaseen satoon. Jos panee mukaan vaikka sanan "tehtäväpaperi", ollaan yksisivuisessa löydöksessä.
9. iso S12.7.2004 klo 11:50
Vielä tulosten epätarkkuudesta. Googlen kieliasetukset vaikuttavat siihen mitkä sivut kelpuutetaan. Normaalisti minulla on hakukielinä suomi ja englanti, koska muista en kuitenkaan mitään ymmärtäisi.

Noilla asetuksilla ABASIAT ei löydy (kysyy: tarkoititko abasia?), mutta silti näytetään se ainokainen mikä löytyy haettaessa kaikilla kielillä. Jornal Hora do Povo kertoo näin: Tanto em Faluja como em Um Abasiat há dezenas de civis mortos e centenas de feridos, segundo as TVs árabes.

Siitä saisi leikkimielisen kisan lisäpiristeeksi leikkimielisen kinan: lasketaanko viitteet suomenkielisistä sivuista vai kaikista? Vaikuttaako asiaan se onko kyseessä erisnimi tai ei? Mitä Abasiat tarkoittaa tuossa yhteydessä, onko se joku paikka missä Irakin pommitukset ovat aiheuttaneet siviiliuhreja vai mikä/kuka?

Buffalo Billin isoäidin isoäidin äidin nimi on Abasia. Tämä BB ei ole ampunut biisoneita eikä toiminut sirkustirehtöörinä, vaan on ruunattu lämminverinen ratsu. Lääketieteessä abasia tarkoittaa kävelykyvyttömyyttä (kyvyttömyys hallita lihaksia kävellessä), joten mainittu esiäiti ei tainnut olla kelvollinen ratsastuskäyttöön.
10. jupejus12.7.2004 klo 12:18
Pikavilkaisulla kokeiltuja viimeisen sanaseppolehden vastauksista;
Nollatuloksia tulisi varsin helposti.
Picassontaa; tademaalari 1 x 61 slammi.
Lipsuuko; tekoitkut 1 x 24 naskit.
11. jupejus12.7.2004 klo 12:21
Leinonen näyttäisi olevan tässäkin aiheessa lyömätön.
Repäisevä; keilakota 1 X 1 alkusäie
12. ++juh12.7.2004 klo 12:27
Googlefight antanee kaikki osumat.
http://www.googlefight.com/

keilakota 2 x 171 alkusäie
13. iso S12.7.2004 klo 14:40
++juh, osaatko sanoa tai arvella miksi Google ja Googlefight antavat eri lukemat, alkusäikeen osalta jopa noin dramaattinen ero? Laskeeko Google sivuja ja Googlefight viittauksia sivuihin tai Google sivuja ja Googlefight esiintymiskertoja sivuilla? Kai Googlefight kuitenkin on jollakin tavalla kiinni todellisuuden syrjässä eikä pelkkä huumoripläjäys?

Joka tapauksessa miinus Googlefightille: se generoi ylimääräisiä mainosikkunoita.
14. ++juh12.7.2004 klo 15:13
Mainosikkunoista pääsee eroon tukkimalla selaimen (ja koneen) reiät, josta moskaa sisään tungetaan.

http://lists.gpick.com/pages/Ad~PopUp_Tools.htm
http://www.snapfiles.com/freeware/misctools/fwpopb lock.html
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *