KESKUSTELUT > RISTIKOT > AAAARRRGGGH!!!

961. AAAARRRGGGH!!!

Kravattimies8.7.2004 klo 02:48
AAAARRRGGGH!!!

Kerätäänpä tänne malleja elävän elämän erilaisista huudahduksista. Tässä alkuun aiheen otsikon mukainen.

Oppilaita oli pyydetty tuomaan kotoaan jokin sähkölaite ja kertomaan luokalle mitä sillä voi tehdä. Opettaja aloitti pikku-Wendystä, joka tuli luokan eteen ja sanoi: - Tämä on Walkman. Sillä voi kuunnella musiikkia. - Kiitos, Wendy.

Seuraavana oli vuorossa Kenny: - Tämä on sähkökäyttöinen purkinavaaja. Sillä voi avata purkkeja. - Kiitos, Kenny.

Kolmantena oli Johnnyn vuoro, mutta hänellä ei näyttänyt olevan mitään mukanaan. - Johnny, etkö sinä tuonutkaan mitään mukanasi? kysyi opettaja. - Kyllä minä toin, mutta jätin sen käytävään.

Kun koko luokka oli päässyt käytävään ja Johnny oli poistanut suojapeitteen, niin opettaja kysyi: - Johnny, mikä se on? - Se on sydänkeuhkokone ja sen avulla pidetään potilaan sydän ja keuhkot toiminnassa. - Kiitos, Johnny, mutta kun otit sydänkeuhkokoneen mukaasi kouluun, niin mitä isäsi sanoi? - Hän sanoi: "AAAARRRGGGH!!!"
2. Tiedoton10.7.2004 klo 14:42
Minulle on jäänyt lähtemättömästi mieleen huudahdus, jonka kuulin kotikylässäni kauan, kauan sitten.
Huomattavan hyvin kasvatettu, alun toisella kymmenellä tuolloin ollut pikku herrasmies Jorma K. aikoi juuri nousta koulubussiin, kun hänen jo bussissa ollut ikätoverinsa ja kaimansa, mutta varsinainen riiviö Jorma A. painoi ilkikurillaan oven sulkijanappia. Jorma K:n pää jäi bussin pariovien väliin, ja vaikka kumiset tiivisteet varmaankin vaimensivat iskua, lienee puristus poskiluiden ja ohimoiden kohdalla tuntunut kaikkea muuta kuin mukavalta. Luulisi siinä tilanteessa suusta kirpoavan jotain säikeen otsikon tapaista, tai vaikkapa voimasana, mutta pikku herrasmiehemmepä itsehillintä piti - hänen spontaani älähdyksensä oli: "Jorma, avaa ihmeessä ovi - näethän, että minulla on pää välissä!".
3. Eki11.7.2004 klo 16:28
Apuu-va! Ovat ne PPP:n parhaat sketsit uusintoinakin naurattaneet.
4. Arska12.7.2004 klo 10:30
Menin lähiökioskille asioimaan. Kipari oli täynnä väkeä, tiedättehän sellainen kolmen neliön koppi jossa vuoroaan odotteli ainakin viisi asiakasta. "Suman" syynä oli tiskillä asioiva pikku tyttö, joka osteli irtokarkkeja malliin, noita kymmenellä pennillä, noita kahdellakymmenellä jne... Vieressä seurasi ilmeisesti tytön pikkuveli toimitusta silmä tarkkana. Tyttö laski välillä kourassaan olleita kolikoita ja jatkoi ostamista. Myyjä vilkuili meitä muita asiakkaita ja alkoi silmin nähden tuskastumaan tyttöön joka jatkoi vaan asiointiaan. Vihdoin viimein karkkipussi saatiin valmiiksi ja myyjä huokaisi helpottuneena, mutta liian aikaisin! Kun tyttö sai pussin käteensä, sanoi hän ärrä vikaisella kirkkaalla lapsen äänellä: "Sitten Marlkolle samanlainen pussi"
Myyjä päästi jonkinlaisen äännähdyksen, lätkäisi tytön käteen valmiiksi tehdyn "vitosen pussin" ja sanoi: "Tosson!"
5. Jouni12.7.2004 klo 10:42
Naapurissa asui ennen kova ryyppymies, joka kännipäissään aina tahtoi laulaa. Sanoja hän ei muistanut ja hän korvasi sanoituksen yhdellä sanalla 'jaskuta'. Laulu siis meni: jaskutajaskutajaskutajaa. Miestä alettiinkin kutsua Jaskutaksi.
Hänellä oli myös outo tapa seistessään koukistaa toinen jalka ylös samaan tapaan kuin kukko joskus tekee. Se oli siis 'Jaskutan kukonaskel'.
6. Henry Haapalainen12.7.2004 klo 13:29
Kaksi mannea tapasivat sattumalta rautatieasemalla.
- Hai, mis sie oot töissä.
- HUI ko mie säikähin! Enhä mie missää.
7. Juhani Heino12.7.2004 klo 14:57
Tuli mieleen laulu Constipation Blues. Tästä saa jonkinlaista kuvaa asiasta, mutta ne ääntelyt pitäisi kuulla itse.

Screamin' Jay Hawkins
Live 1969

Ladies and gentlemen, most people record songs about love, heartbreak, loneliness, being broke... Nobody's actually went out and recorded a song about real pain. The band and I have just returned from the General Hospital where we caught a man in the right position. We name this song: "Constipation Blues".

UMM-UMMMH, aeoh
UMM-UOOMH
OOH!
OH!
UH UH
Aaah
UOH, aah
Let it go! Let it go! Let it go! Let it go!
I don't believe I can take much more
Let it go
Aah
Got a pain down inside
Won't be denied
Yeah, every time I try
I can't be satisfied
Let it go!
WOAH, UMMH
Let it, let it go!
OH!
WAAAAOOOH!
This pain down inside
Just won't let me be satisfied
Let it go!

SPLASH!!! SPSHHH....
Feel, ah, I feel alright
Yeah, I feel alright
SPLASH!!! Shpsh...
Yeah
I feel alright
SPLASH!
Flush

Phew
Phew
Phew...
Feel alright
8. Matti12.7.2004 klo 19:12
Mies kysyi kahdelta mannelta, että eikö teitä työ lainkaan kiinnosta. Mannet pohtimaan. Työ, työ? Ihan outo sana. Sitten toisen ilme kirkastui. Joo, Kuopion torilla poliisi kysyi, että mittees työ tiälä teette.

Miksi mannet pitävät Finlandia-hymnistä?

Oi katso Suomi sinun päiväs koittaa.
Työn uhka karkoitettu on jo pois.
9. Henry Haapalainen12.7.2004 klo 19:42
Tämä on tosijuttu. Manne heilutteli lastenvaunuja, joissa vauva väänsi itkua. Manne nosti vauvan ilmaan, korkealle päänsä yläpuolelle.
- Valdemar, mikä sinnuu vituttaa?
10. Eki13.7.2004 klo 22:38
Jos haluatte huutaa tosissanne:

http://www.huuto.net

Voi päästä eroon turhasta roinasta.
11. Seija13.7.2004 klo 22:41
Tuossa huuto.netissä on vain se vaara, että roinan määrä nurkissa saattaa entisestään lisääntyä. :)
12. Kravattimies14.7.2004 klo 04:38
Voisiko tähän kerätä ristikkovihjeiden ääniä?

Kyllä vai ei?

Tätä mieltä oltiin Mustassa Pelikaanissa 3/2004:

HYH! HYI! YÄK! (= INHOT Erkki Vuokila - Katja Vuokila s.12)
KLAP KLAP (= TAPUTTAMINEN Seppo I. Lahti s.29)
13. Tipe14.7.2004 klo 08:39
Mikä on muun ristikkoväen mielipide äänistä ristikoihin tulevina sanoina? Poks, rits, rats, kraa! Kaippa ne on sanoja missä moni muukin eikä edes huonompia. Joku niissä vaan saa niitä karsastamaan. Tulee blää.
14. Eki14.7.2004 klo 08:53
Kyllä niitä karsastetaan, tai osa karsastaa ja osa ei. Minun satunnaisten havaintojeni mukaan vastustajat ovat enemmistönä.

Mitä sanoo syyskuussa ilmestyvän MMM Sanaristikot -kirjan kuvaristikkosäännöstö niistä vai sanooko mitään? Tsekkasin asian: ei mitään. Kohdassa, jossa luetellaan eri sanatyyppejä, jotka ovat epäsuositeltavia, ei ole näitä interjektioita mainittu lainkaan.

Pitäisikö? Tätä voisin vielä kysyä. Nyt puhutaan siis Tipen mainitsemista ristikoiden RATKAISUsanoista, vihjeissä tietysti voi käyttää "mitä vaan".
15. iso S14.7.2004 klo 09:00
Noiden suhteen vallitsee päässäni kaksimielisyys. Mikäpä ettei ja ei tietenkään! Kyllä niitä voisi pitää rimaa hipoen hyväksyttävinä, mutta kuitenkin vähän paheksuttavina. Laatijalle sallittu hätäratkaisu, jos sillä ristikko pelastuu. Vaihtoehtoa on etsittävä kohtuullisen pontevasti.

Lisäksi rajaisin mielellään käytön yleisesti tunnettuihin kraa- ja titityy-tyyppisiin luontoääniin ja poks-tyyppisiin, joita vastaava verbi on hyväksyttävä sana. Muuten aukeaa polku itse keksityille äänille, joita kuuluu vain omassa päässä.

Pariin kertaan olen siteerannut Tarzanin huudahdusta Kreegah (tapan)! Voisikohan tuollaista korkeakirjallista sitaattia käyttää?

Kun Tarzan sai urosgorilla Bolganin tukevaan kuristusotteeseen, hän kysyi ka-go-da (antaudutko)? Gorilla oli mamis ja myönsi ka-go-da (antaudun). Huonosti olisikin käynyt jos olisi kieltäytynyt antautumasta: ka-go-njet!
16. J Takala14.7.2004 klo 09:17
Mihin sitten vedetään raja? Jos POKS on hyväksyttävä, niin entä KRIÄÄÄH?
17. Eki14.7.2004 klo 09:18
Jotkut, jotka käyttävät noita, osaavat vetää rajan Nykäsestä löytyviin ääniin.
18. iso S14.7.2004 klo 12:01
Kuten muissa yhteyksissä on todettu, Nykäsestä löytyminen ei ole aina suositus sanan käyttämiselle eikä sieltä puuttuminen ole välttämättä este hyväksyttävälle käyttämiselle. On se kuitenkin tyhjää parempi peruste.

Itse ehdotin kriteeriksi vastaavan verbin olemassaoloa. Tämä toimisi jonkinlaisena puolustuksena Nykäsen tapaan. Olen tavannut J Takalan useita kertoja eikä kumpikaan meistä ole kriääähähtänyt.

Sitten on tietysti teemaristikot erikseen. Niissähän voidaan sääntöjä rikkoa tarkoituksella. Tiettyjen murojen mainostamiseen tarkoitetussa ristikossa (jos sellainen tehtäisiin vaikkapa paketin kyljessä julkaistavaksi) olisi toivottavaa käyttää melkein samoja äännähdyksiä mitä Tipellä oli esimerkkinä. Jouluristikkoon voisi tulla Tipe Tipe tiptap!
19. Kaitsu14.7.2004 klo 12:52
Miksipä ei voisi käyttää noita ääniä ristikoissa ratkaisusanoina.

No muunmuassa siksi, ettei useimmilla ole mitään vakiintunutta kirjoitusasua.

Jos tuollaisia sanoja käytetään ristikoissa saadaan laatijan työ helpottumaan. Aukeiden kokoa vai kasvattaa lähes rajattomiin, eikä tarvitse välittää mahdollisista piiloista, koska nehän voidaan jättää pois ja väittää, että ääni kuuluu kirjoittaa ilman tuota piilokirjainta.

Vastaavasti ristikkoa ratkottaessa, siitä tulee täyttämistehtävä. Jokainen ratkaisu on oikea, koska ratkojan mielestä hänen käyttämänsä kirjoitusasu on oikea.

Kärjistinkö asiaa liikaa? Ehkä, mutta äärimmilleen vietynä päädytään edelläkuvattuihin tilanteisiin. Jonkun yksittäisen kääkin hyväksyn ristikkoon jos sitä ei sieltä saada pois inhimillisin keinoin, mutta vain jonkun.
20. Pena14.7.2004 klo 13:19
Sen verran on tullut ratkottua Aulis Lehdon laatimuksia että jos sinne EI tule ratkaisusanoja: KRAA, RITS, RATS, niin oudolta tuntuisi. Minusta ne on ihan hauskoja, ja antavat laatijalle oman "käsialan". Det är kiva det! (c:
21. Titta14.7.2004 klo 14:38
Jaa siis verbin olemassaoloon perustuen LÄÄH olisi hyvä vastaussana, mutta PLÄÄH ei? RAAK hyväksyttävä mutta KRAA ei?

Entäs TUOTANOINNIIN? Sen kuulin eilen puhelimessa, ja muutenkin olen kuullut, ihan yleisessä käytössä tuntuu olevan. Siinähän olisi tuotanoinniin mukavia kirjaimia tyrkätä se tuotanoinniin vaikka alalaitaan. ;)
22. iso S14.7.2004 klo 15:23
Ottiatuotanoinniin, yksikään näistä ei ole hyvä, mutta jotkut ovat hätätilassa hyväksyttäviä. Esittämäni verbiperuste oli yksi esimerkki siitä millä sanalle voisi antaa lisää arvovaltaa. Sen lisäksi on tietysti oltava sellainen hytinä että sana on yleisesti tunnettu ja kohtuullisessa määrin myös käytössä.

RAAK ei täytä näitä lausumatta jääneitä lisäehtoja. Esimerkiksi KIRK kelpaa (Douglas), mutta ei siksi että se on KIRKAISTA-verbin alkuosa, vaan koska se on mm. Douglasin etunimi ja Star Trekin katsojille tuttu juttu. NAUK ja HAUK eivät käy, naukukoon ja haukkukoon kissat ja koirat toisilleen vaikka kuinka.

Toisena perusteena esitin yleisesti tunnetut luontoääniä kuvaavat sanat, mitä kautta Lehdonkin tuntema KRAA tulee kelvolliseksi. Ei siis hyväksi.

Kuten Kaitsu totesi, yksittäinen kääk ei riitä pilaamaan kokonaista aukeamaa. Jos näitä on samassa ristikossa puoli tusinaa tai samalla laatijalla lähes joka ristikossa 1-3, niin homma alkaa haiskahtaa asennekysymykseltä. Sellaisesta tavaramerkistä sitten tykätään, hyvää tai huonoa.
23. Henry Haapalainen14.7.2004 klo 16:38
Muistaakseni Kirpuissa ei ole koskaan mitään noiden tapaisia hyväksytty. Mutta tämä ei ole tarkoitettu moitteeksi tai opastukseksi muille.
24. Kravattimies15.7.2004 klo 03:16
Minusta VIHJEIDEN äänet kuuluvat kuvaristikoihin ja toivon, että yhä useampi laatija ottaa asiasta vaarin! Tässä on lista niistä äänistä, mitä eilisen illan aikana sain kokoon. Kirpuista en löytänyt niitä yhtään. Käykääpä katsomassa ne kuvatkin.

MP = Musta Pelikaani
PaP = Paksu Pelikaani
PuP = Punainen Pelikaani
Ss = Sanaseppo


AAH! = IHAILU Aulikki Nenonen, Terhi Niinilaakso - MP 2/04 s.28
AAH! = OLOTILA Erkki Vuokila, P.A.Manninen - PuP 1/02 s.3
AH JA VOI = MURHE Pekka Tuomisto - PuP 1/01 s.14
AH! = IHASTUS Pekka Tuomisto - PaP 6/00 s.24
AHAA! = AUETA Hannu Salokangas - Kirjaimellisesti, Ss 4/02 s.19
AHAA! = AUETA Juha Hyvönen - Klooni, Ss 2/03 s.24
AHAA! = KEKKAAVA Juha Leinonen - Mahalasku, Ss 1/03 s.22
AHAA! = TAJUAJAT Seppo Rosenberg - Takusta asiaa, Ss 1/03 s.27
AHAA! = TAJUTA Erkki Vuokila - PuP 3/04 s.18-19
AHAA! = TAJUTA Kari Kämäräinen - PuP 5/03 s.23
AIAIAIAI! AIAIAI! AIAI! AI! HMM... = TOTTUA Heikki Luukkala - PuP 6/03 s.29
AIH! = NAPAKKA Jani Enilä, Heidi Heinola - PuP 4/03 s.26
AIH! = TUTA Heikki Luukkala - PaP 2/04 s.30
AIH! UIH! = VOIHKAISUT Hannu Salokangas - PuP 2/04 s.5
AIH.. = TUTA Ari Kiviharju - Piiloton, Ss 2/03 s.10
AIJAI = ARAT Jyrki Takala, Patrik Mattsson - Pokaus, Ss 4/02 s.20
ATSHIIH! = AIVASTAA Pekka Parhi - PuP 1/04 s.9
AUH = SATTUA Pekka Tuomisto - PuP 1/01 s.14
BJONG = KUMAUS Hillevi Sartola-Hippa - PuP 5/03 s.14
BLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLA = SUOLTAA Pekka Tuomisto - PuP 1/01 s.18-19
BLUB BLUB = PAINUA Jyrki Takala, Patrik Mattsson - Loppusointu, Ss 2/03 s.19
BRAVO! = SUITSUTUS Antti Viitamäki - PuP 5/03 s.29
BÖÖ! = PELOTELLA Pekka Tuomisto - PaP 6/00 s.6-7
FAIJA PLIIIIS = UNELMA Erkki Vuokila, Heli Kärkkäinen - PaP 2/04 s.4
GRRR! = SUUTUTTAA Antti Skyttä, Paavo Joensalo - Kilauta kaverille, Ss 2/03 s.16
HA HA = ILOTELLA Erkki Vuokila, P.A.Manninen - PuP 6/03 s.14
HARASOO! = RIPASKA Pekka Tuomisto - PaP 2/04 s.29
HAU HAU = VAINOTA Kari Kämäräinen - PaP 1/04 s.21
HEHE! ROSVO! = VARASTAA Pekka Parhi - PuP 6/03 s.9
HEHEE = OVELA Pekka Parhi - PuP 5/03 s.8
HEHEE! = OVELAT Pekka Parhi - PuP 3/04 s.16
HEI = ILMAUS Antti Skyttä, Paavo Joensalo - Tinagramma, Ss 1/04 s.30
HEI! PSSST! = ASIAT Teemu Pallonen, Reima Mäkinen - PuP 5/03 s.18-19
HI HI HII! = KIKATUS Pekka Parhi - PaP 1/04 s.20
HIP HEI! = ILOITA Mirja Pihlajamäki - PaP 2/04 s.11
HOH HOIJAA = LAISKOTTELU Pekka Tuomisto - PuP 4/03 s.23
HOHHOI... = UNETTAA Erkki Vuokila, P.A.Manninen - MP 2/04 s.31
HOHHOO IDIOOTTI AASI HÄHÄHÄÄ = IVANAURUT Hillevi Sartola-Hippa - MP 3/04 s.22
HOP HOP! = JAKSAVA Teemu Pallonen, Reima Mäkinen - PaP 1/04 s.3
HRRR = KALINA Kari Kämäräinen - PuP 2/04 s.23
HRRRRRR = NOKEAVA Heikki Luukkala - PuP 2/04 s.29
HUH! = HELLE Antti Skyttä, Paavo Joensalo - Kilauta kaverille, Ss 2/03 s.16
HUI! = ONEA Antti Skyttä, Paavo Joensalo - Kilauta kaverille, Ss 2/03 s.16
HUI! AA! IIK! <- TÄTÄ = MUODIKAS Antti Viitamäki - MP 5/03 s.31
HUS SIITÄ! = AJAA Pekka Parhi - PuP 5/03 s.8
HYH HYH! = INHOTA Hannu Salokangas - PuP 1/02 s.8
HYH! = ETOVA Juha Leinonen - Näin se on nähtävä, Ss 4/02 s.7
HYH! = INHOTA Erkki Vuokila, Katja Vuokila - PuP 2/04 s.6
HYH! HYI! YÄK! = INHOT Erkki Vuokila, Katja Vuokila - MP 3/04 s.12
HYI! = INHO Aulikki Nenonen, Terhi Niinilaakso - PaP 6/00 s.9
HYSSS! = INTIIMI Erkko Lehtonen, Tapio Kotipelto - PuP 4/03 s.28
HÖRPS SLURP = IMAISUT Hannu Salokangas - PuP 1/04 s.4
25. Kravattimies15.7.2004 klo 03:17
IIIII! = INUA Pekka Parhi - PaP 1/04 s.20
IIK! 68! = KILOT Heikki Luukkala - PuP 5/03 s.28
IIK! HÄMÄHÄKKI... = KAMMO Kari Kämäräinen - PaP 5/03 s.5
JAIKS! = ETOA Pekka Tuomisto - PuP 1/01 s.18-19
JESS! = HALTIOISSAAN Erkko Lehtonen, Tapio Kotipelto - PuP 4/03 s.28
JESS! = ÄKÄTÄ Jani Enilä, Heidi Heinola - PuP 1/04 s.27
JIHUU = VOITTO Pekka Tuomisto - PaP 1/04 s.29
JIPPII! = ILAHTUA Juha Hyvönen - Ss 1/03 s.1
JIPPII! = RIEMASTUA Juha Hyvönen - Klooni, Ss 2/03 s.24
KAL KAL = KALISTA Kari Kämäräinen - MP 3/04 s.6
KELE! TANA! = KIROILUT Pekka Tuomisto - PuP 1/02 s.16
KIL KAL = PAUKE Kari Kämäräinen - PuP 2/04 s.10
KILIN KOLIN! = MELU Pekka Parhi - PaP 1/04 s.20
KLAP KLAP = TAPUTTAMINEN Seppo I. Lahti - MP 3/04 s.29
KRIIIIK PLIM KLONK = KAKOFONIA Hillevi Sartola-Hippa - PuP 3/04 s.9
KROOH = UNITILA Kari Kämäräinen - PuP 4/03 s.7
KROOH! = UINUA Pekka Parhi - PuP 2/04 s.8
KROOH.. = KUORSATA Jyrki Takala, Patrik Mattsson - Pokaus, Ss 4/02 s.20
KUKKO KIEKUU! = UROS Kari Kämäräinen - PuP 6/03 s.23
KVAAK KVAAK = ANKAT Sami Hämäläinen, Heli Hämäläinen - PuP 1/01 s.4
KVAK = ANKANMUNA Hillevi Sartola-Hippa - MP 1/04 s.4
KÖH KRÖHM = KAKOJAT Hannu Salokangas - PaP 2/04 s.14
KÖH! = OIRE Hannu Salokangas - PuP 4/03 s.3
KÖH! = OIRE Mirja Pihlajamäki - PuP 2/04 s.26
KÖH! ATŠIIII! = OIREILU Auri Saari - PaP 6/00 s.38
LA LAL LAL LAA = LALLATUS Hillevi Sartola-Hippa - MP 1/04 s.20
LAL LA LAA .. = ESITYS Erkki Vuokila, P.A.Manninen - PuP 6/03 s.14
LE! = KIROUS Pekka Tuomisto - PuP 1/01 s.18-19
LÄÄH PUUH = VÄSYVÄT Erkki Vuokila, P.A.Manninen - PuP 1/01 s.3
LÄÄH! PUH! = RASITUS Juha Hyvönen - Tilisiirto, Ss 1/04 s.20-21
MOI! MOI! = TUTTAVAT Mirja Pihlajamäki - PuP 3/04 s.12
MOI! MOI! = TUTUT Pekka Tuomisto - PuP 3/04 s.4
NAM! NAM! = APPAA Teemu Pallonen, Reima Mäkinen - PuP 6/03 s.26
NAPS KLIPS = OTOT Jyrki Takala, Patrik Mattsson - Ono, Ss 3/03 s.28
NIISK! = NUHA Mirja Pihlajamäki - MP 4/04 s.14
NIISK! = NUHA Mirja Pihlajamäki - PaP 1/04 s.14
NUNNUKA NUNNUKA = ASLAK Kari Kämäräinen - PuP 2/04 s.23
NUUH = TUOKSU Hannu Salokangas - PuP 6/03 s.4
NÖF NÖF = SIKALA Kari Kämäräinen - PuP 4/03 s.7
OHHOH! = ÄIMISTELY Antti Viitamäki - PuP 5/03 s.29
OHOI! = HUUTELU Juha Hyvönen - Raha-asia, Ss 1/03 s.18-19
OKEI! = ALISTUA Antti Skyttä, Paavo Joensalo - Rivit vierivi, Ss 4/03 s.16
OOH MIKÄ KIRJA! = ELÄMYS Erkki Vuokila, P.A.Manninen - MP 4/04 s.31
OOH! = IHASTUA Juha Leinonen - Käy käsiksi, Ss 4/03 s.15
PAM PAM = ISKUT Mirja Pihlajamäki - MP 4/04 s.14
PAM PAM = TAONTA Pekka Parhi - PuP 4/03 s.8
PLAA PLA PLAA... = SAARNATA Kari Kämäräinen - PaP 5/03 s.26
PLIIIIS! ARMOA! = ANOVAT Pekka Parhi - PaP 2/04 s.16
PLIIIS! = ANELU Teemu Pallonen, Reima Mäkinen - MP 2/04 s.23
PLIIS = ANOA Sami Hämäläinen - PuP 5/03 s.4
PLIIS, ÄLÄ LYÖ PLIIS, KOSKEE = ANOA, SATTUA Hillevi Sartola-Hippa - PuP 5/03 s.14
POKS...RAKS...POKS! = NAKSUTTELU Auri Saari - PaP 1/04 s.13
PRUPS = KAASU Kari Kämäräinen - PuP 4/03 s.7
PSSST... = SALAILU Auri Saari - PuP 5/03 s.24
PSST... = KUISKATA Sakari Vuokila - PuP 2/04 s.13
PUM = RUUTI Mirja Pihlajamäki - PuP 5/03 s.6
PUS KII! = USUTUKSET Antti Skyttä, Paavo Joensalo - Välkky, Ss 1/03 s.3
PUSKII! = USUTUS Hannu Salokangas - PuP 1/04 s.4
PYH = ATEISTI Kari Kämäräinen - PuP 5/03 s.11
26. Kravattimies15.7.2004 klo 03:17
ROUSK! = PURRA Mirja Pihlajamäki - PuP 4/03 s.10
RRR... = SORTAA Juha Leinonen - Suunniltaan, Ss 3/03 s.27
RRRR = URINA Sami Hämäläinen - PuP 6/03 s.5
RÄYH RÄYH VUFF = PISKI Pekka Harne, Sirkka Lindeman - Tyhjäntoimittaja, Ss 3/03 s.15
SAISKOS PLUVAN, RÖYH = ASIATON Pekka Tuomisto - PaP 6/00 s.27
SLURP = IMAISTA Hillevi Sartola-Hippa - PuP 1/02 s.9
SLURP = IMAISU Sami Hämäläinen - PuP 5/03 s.4
SO SO, POJAT, NOIN EI SAA TEHDÄ = TORUMISET Seppo I. Lahti - PaP 1/04 s.18-19
SORI... = NOLO Erkki Vuokila, P.A.Manninen - PuP 2/04 s.3
STUPIDO! = IVAAVA Kari Kämäräinen - PuP 4/03 s.13
TIK TAK = RAKSUA Kari Kämäräinen - PaP 1/04 s.21
TIK TAK = TIKITYS Kari Kämäräinen - PuP 3/04 s.6
TILULII! = SOITTO Pekka Tuomisto - PuP 2/04 s.24
TIPI TII TIPI TIPI TIPI TII = RUNO Mirja Pihlajamäki - PuP 3/04 s.12
TITITYY = LAULELU Aulikki Nenonen, Terhi Niinilaakso - MP 4/04 s.28
TRALA LAA = RALLATUS Pekka Tuomisto - PuP 4/03 s.23
TSEH, TÄNNE! = KUTSUA Teemu Pallonen, Reima Mäkinen - PaP 6/00 s.25
TSIRP = LIVERTELY Kari Kämäräinen - PuP 3/04 s.6
TUMPS = MÄTKÄHTELY Kari Kämäräinen - PaP 2/04 s.6
VOH! HAU! = RÄKYTTELYT Jani Enilä, Heidi Heinola - PuP 1/04 s.27
VOI VOI VOI = VAIKERRUS Kari Kämäräinen - PuP 1/04 s.24
VOIH! = UTRA Kari Kämäräinen - PuP 4/03 s.13
VOIH! EN VOITA TÄSTÄ IKINÄ .... NYYH .... = PARKA, PAJATSO Kari Kämäräinen - PuP 4/03 s.7
VOIH.. = HUOATA Heikki Luukkala - PaP 1/04 s.30
VUH? = LAIKA Heikki Luukkala - PuP 1/04 s.28
WAU! = IHAILTAVA Heikki Lavonius - Kestääkö kantti, Ss 3/03 s.20
WAU! = OTETTU Tea Mutala - Kun haluatte hyvää, Ss 4/03 s.19
YH! = ETOA, SANOA Juha Leinonen - Asian ytimeen, Ss 2/03 s.20
YH! = YTELÄ Jani Enilä, Heidi Heinola - PuP 1/04 s.27
YHYY! = ITKU Auri Saari - MP 1/04 s.13
YHYY! = ITKU Auri Saari - MP 2/04 s.11
YSK! = KÖHÄ Hannu Salokangas - PuP 2/04 s.5
YÄK = INHOT Tuuli Rauvola - Pallonaamat, Ss 3/03 s.14
YÄK! = INHO Erkki Vuokila, Heli Kärkkäinen - PuP 1/04 s.3
YÖK = ETOA Hillevi Sartola-Hippa - MP 4/04 s.22
YÖK = ETOA Sami Hämäläinen - PaP 1/04 s.10
YÖK = ETOA Sami Hämäläinen - PuP 1/04 s.5
YÖK! = EPÄMIELUISA Pasi Haavisto - Rehevä, Ss 2/03 s.9
YÖK! = ETOA Pekka Tuomisto - PuP 3/04 s.4
Z <- = OPEL Teemu Pallonen, Reima Mäkinen - PuP 2/04 s.9
Z Z = UNET Teemu Pallonen, Reima Mäkinen - PuP 1/04 s.7
ZZZ ZZZ = UNET Heikki Luukkala - MP 2/04 s.17
ZZZ... = UNIKEKO Pekka Parhi - PuP 2/04 s.8
ZZZZ = NUKKUA Mirja Pihlajamäki - PuP 1/02 s.4
ZZZZ = SIKEÄ Mirja Pihlajamäki - PaP 1/04 s.14
ÄÄÄ! = RÄÄKYÄ Pekka Tuomisto - PaP 6/00 s.31
ÄÄÄÄÄÄ = ITKU Hillevi Sartola-Hippa - MP 1/04 s.20
27. iso S15.7.2004 klo 08:50
YES! = UPEASTI, iso S - Kravatin listasta, sanaristikot.net 15.7.2004
28. Eki15.7.2004 klo 08:53
JESSS! = PORKKA, Eki - iso S:n kommentista muunnellen, sanaristikot.net 15.7.2004

Kraka, sä oot hullu!
29. Jouni15.7.2004 klo 10:07
HEI HULINAA! = PIIKA.

Tolkuttoman pitkän listan oli Kraka tehnyt, siis ansiokkaan.
30. Kaitsu15.7.2004 klo 14:41
Pitänee täsmentää aiempaa näkemystäni.

Vihjeinä tuollaiset äännähdykset yms. ovat ihan sopivia, mutta ratkaisusanoina niitä en mielelläni näe
31. iso S15.7.2004 klo 14:47
Kaitsu, minä ainakin ymmärsin sinun tarkoittaneenkin juuri ratkaisusanoja, kuten alkuperäinen kysymyskin edellytti. Vihjeiden lisäksi niitä saa esiintyä laatijan ja ratkojan päästeleminä sanoina.
32. V-R17.7.2004 klo 00:23
>Kraka, sä oot hullu!

Yhdyn Ekin lausuntoon Krakasta ja myös itseensäkin sopisi se ;)

Muuten, kuka on sitä mieltä ettei ole täysipäinen.
Odotan suurta osanottoa polttavaan kysymykseen.
33. Juhani Heino17.7.2004 klo 01:15
No hyvä on, tullaan sitten ulos kaapista.

Mulla on oikein terapeuttilausuntoja siitä etten ole täysipäinen. Ei mitään vakavaa eikä hirveän vaarallista. Voinen vain todeta etten ihan kuulu ihmiskuntaan.
34. Eki17.7.2004 klo 01:31
> Valokuvauksen professori HooTee: AAAAAAAARRRRRRRGH!
35. V-R17.7.2004 klo 02:41
Tää on tosi pelle.

Yksi Sous on Vielä ruotimatta. Ja Yksi toinen. Mitä tarkoittaa
AAAAAAAARRRRRRRGH ?
36. V-R17.7.2004 klo 02:44
Etukäteen. Hyvä Eki. Kännikäisten ystävä.
Osios. Nyt meni oikein.
37. Matti17.7.2004 klo 16:33
Sana AAAAAAAARRRRRRRGH (pituudesta en mene takuuseen) on esiintynyt Hesarin ristikossa. Teemana oli kuuluisuuksien viimeisiä sanoja, ja tämä oli entisen sarjakuvasankarin Lempi Jänösen viimeinen huuto. Oli kiva ratkaista. Siitä on jo vuosia.
38. HooTee18.7.2004 klo 11:45
Eki: sanaris luonnollisesti lunastaa tuon arvonimen?

Prof:HooTee
39. Eki18.7.2004 klo 12:21
Niin ja lehmät osaa lentää!
40. HooTee18.7.2004 klo 13:55
¤ ¤(noi on niit vihreit hymiöit) :)
41. Kravattimies28.7.2004 klo 06:09
>Kraka, sä oot hullu!

Ai joo niin oon, piti sanomani Terhi Liinalaakso (ei Niinilaakso). Sori, Terhi!


AR = Apu-Ristikot
FN = Finlandia News, Brisbane
HR = Huippu-Ristikot
HS = Helsingin Sanomat
IR = Iisakin ristikot
IS = Ilta-Sanomat
KP = Krypto Pelikaani
KR = Kotiristikko
MP = Musta Pelikaani
RK = Ristikko-Kärpänen
SK = Suomen Kuvalehti
SN = Suomi Newspaper, Melbourne


Täällä sortattuna Ossi iso S on ennen Ekiä eikä muun takia:


AAH! = IHASTUA Ossi Suikki, Saarai Saukko - Käännetyt lämmittäjät KR 1/02 s.18
AAH.. = AUTUAS Erkki Vuokila, P.A.Manninen - MP 6/03 s.18-19
AHAA! = ÄLYTÄ Erkki Vuokila, P.A.Manninen - MP 6/03 s.3
AHAA... = IDEA - SN 26.2.04
AIH! = TELOA Harri Asikainen - IR 1/02 s.7
GRAUGHHH = KARJAISTA Hillevi Sartola-Hippa - MP 8/03 s.20
GRR! = KIUKKU Juha Hietarinta, Petri Kuhno - AR 9/00 s.23
HAHA HAH HAH HAHA = ILOISUUS - FN 13.7.04
HAMMAF POIF! = OTATUS Olavi Salmi, Petri Kuhno - AR 9/00 s.4
HAU! = IMITOINTI - HS 22.2.02
HAU! = KENNEL - HS 1.3.02
HIPHEI.. HURAA.. = ILOT - SN 22.4.04 ja 3.6.04
HMM... = AATOS Heikki Luukkala - MP 8/03 s.10
HOH HOH JIPPIIIII = ILOT Kaija Kaivosoja - IR 1/02 s.5
HOH HOI JAA = UNINEN Erkki Vuokila, P.A.Manninen - KP 8/03 s.10
HUI = TUNTO - HS 10.10.03
HYI! PAHAA! = MAUT Anita Kainulainen, Ari Kallio - Juhlakauden jälkeen KR 1/02 s.20-21
HYI, HYI! = MOITTIA Hannu Salokangas - MP 8/03 s.13
JAA... = EPÄVARMA Erkki Kiiski - IR 1/02 s.12-13
JEE JEE! JIPII! HIHUU! = INTOILUT Pia Nuotio - HR 4/01 r.38
KLAP KLAP = TAPUTTAJA Seppo I. Lahti - MP 8/03 s.29
KOP! = OSUMA Juha Hietarinta, Petri Kuhno - AR 9/00 s.23
KOT BCD = AKANA - HS 3.5.02
KROOH PUUH = UNET Erkki Vuokila, P.A.Manninen - KP 3/04 s.14
KUKKUU... = KÄKI Olavi Salmi, Markku Mäkelä - AR 9/00 s.11
KÖH = YSKÄ Sami Hämäläinen - MP 8/03 s.16
KÖH KÖH = YSKÄT Kari Kämäräinen - MP 7/03 s.30
KÖH KÖH = YSKÄT Seppo I. Lahti - MP 7/03 s.12
42. Kravattimies28.7.2004 klo 06:10
LALLALAA = KUORO Erkki Vuokila, P.A.Manninen - KP 2/04 s.10
MM = MUTISEVA - HS 21.2.03
MOI = SANOA Kari Kämäräinen - MP 7/03 s.14
MRH HMPH MRH ... = MURAHTELU Erkki Vuokila, P.A.Manninen - MP 7/03 s.7
NAPS! = KOPPARI Olavi Salmi, Petri Kuhno - AR 9/00 s.8
NIRSK! = NATISTA Pia Nuotio - HR 4/01 r.7
NO! = KANTA - HS 22.3.02
OUU = MOTATA O.S.Kari - HR 4/01 r.12
PERK... = VIHAINEN Seppo I. Lahti - MP 8/03 s.29
PLIIS! = ANOVA - HS 19.4.02
PLING! TÖÖT! KRIIK! = MELU Heikki Luukkala - MP 8/03 s.10
PLÄP PLÄP = ASIAT Kari Kämäräinen - MP 6/03 s.30
PRR = YÖPUHELU - HS 8.3.02
PUUH PUUH! = PUHINA Olavi Salmi, Petri Kuhno - AR 9/00 s.4
RAP = KUTINA Sirkka Korhonen - HR 4/01 r.10
RR = URISTA - HS 8.3.02
RR = ÄRISTÄ - RK 2002 talvialbumi s.8
RRR = URINA - RK 2002 talvialbumi s.11
TSE TSE! = KUTSU Paavo I. Lukkaroinen - IR 1/02 s.15
UIIH! = HIHKAISIJA Hannu Salokangas - MP 7/03 s.9
UUO = ULINA Sirkka Korhonen - HR 4/01 r.10
VAU! = IHASTUS - HS 15.3.02
VIIK VIIK = NITISTÄ Hillevi Sartola-Hippa - MP 3/04 s.22
VOIVOI! MISSÄ SE UKKO TAAS VIIPYY? = HUOLI Juha Hietarinta, Petri Kuhno - AR 9/00 s.23
VOUVOU = ULINA Erkki Vuokila, P.A.Manninen - KP 2/04 s.10
Z = UNITILA Olavi Salmi, Markku Mäkelä - AR 9/00 s.9
ÄH ÄH = ÄHKÄISYT Kari Kämäräinen - MP 7/03 s.30
ÄR UR = URINA - SN 6.5.04
ÄÄ! = UNETON - HS 22.2.02
ÖÖRG! MÖÖ! = MÖLINÄT Pia Nuotio - HR 4/01 r.38

Tähän loppuu 'äänten' kalastelu omalta osaltani.
43. Auri3.8.2004 klo 11:16
WOW! Upea lista!! Kiitokset - TY!
44. 15-vuotias ratkoja3.8.2004 klo 21:29
Olikohan tätä mutta jos täällä kerätään huutoja niin pakko on laittaa idolinsa karjaisu: KÄÄK!! Onhan se kuultu myös näin: KÄ-KÄÄ-KÄÄ-KÄÄK! Ja vaikka miten!

No joo, Aa-pu-va! olisi myös tullut laitettua koska olen itse sitä niin hyvä matkimaan jopa PPP:n mielestä! Se oli elokuvaprojektissa meidän mökin lähellä ja sain tilaisuuden matkia sitä! Matkin myös mannejuttuja ja sitä nunnuka naurua, jona PPP tekee!
45. Floora4.8.2004 klo 08:12
Käkkäräkää!
46. Kaitsu4.8.2004 klo 15:35
Tämä säie alkaa kohta mennä jo kielen rääkkäämiseksi, vaikka jokainen lienee sitä mieltä, ettei hän kieltä rääkkääkkään.

Löytyneekö suomenkielestä moniäisempää sanaa missään taivutusmuodossa kuin tuo edellinen? jätetään yhdyssanahirvitykset tässä yhteydessä huomioimatta.
47. ++juh4.8.2004 klo 15:41
Määrääjäänsäkään.
48. Eki4.8.2004 klo 15:55
Päämäärässäänkäänkö?

Määränpäässäänkäänköhän?
49. Eki4.8.2004 klo 16:19
Niin siis jos Spede (RIP) olisi saanut päättää Kymppitonnissa (ja saikin), niin päämäärä ja määränpää eivät olisi olleet yhdyssanoja (eivätkä olleetkaan).
50. ++juh4.8.2004 klo 16:47
Määrääjätärtäänkäänköhän? (11)

Nokitan vielä yhdyssanalla:
Pääsisäänkäytäväänsäkäänköhän? (12)
51. Eki4.8.2004 klo 17:02
Skrätsääjättäriäänkäänköhän?
52. Eki4.8.2004 klo 17:02
Skrätsääjättäriäänkäänköhän?
53. Eki4.8.2004 klo 17:04
Niin, piti selittää eikä toistella, että ei ole enempää mutta on rumempi. Skrätsäys = levyn hinkkaamista musiikin taustalla (kun tanssisalin taustalla nuoret hinkkaavat toisiaan)
54. ++juh4.8.2004 klo 17:49
Määrääjätärmäisyyttäänkäänköpähän? (13)
55. Seija4.8.2004 klo 18:04
päätäntäsääntömääräämissäännöttäänkään saattaa olla jo yhdyssana ja liekö edes merkitsee mitään :)
56. Kravattimies3.12.2004 klo 04:21
Sovelletaan Kaitsun 4.8.2004 klo 15:35 antamia ä-sääntöjä ö-kirjaimeen, toisin sanoen jätetään yhdyssanahirvitykset tässä yhteydessä huomioimatta. Mitä moniöisiä sanoja keksitte?
57. tjn3.12.2004 klo 07:58
neliöinen: röökiröykkiö
58. Juhani Heino7.12.2004 klo 16:48
Tosi kaukaa haettua: sanonnan mukaan kuppa lähti Töölöstä eli kuppa oli töölöötön.
Ehdottomasti siis kahdella loppu-ö:llä, vrt. Töölööseen 8-)
59. mustekynä8.12.2010 klo 13:56
Kultaristikot 12/10 Kaksi kynttilää: Vihje sanana on rautanikkeliseos ja ratkaisuksi tulee ihan väkisin, INVAS.
Ainakaan google ei tunne tuollaista sanaa yhdistyen rautanukkeliin, enkä löydä ko. sanalle muutoinkaan selitystä.
Kysyn:
Miten P. Kuhno ja A. Paananen ovat tuon rautanikkeliseos / invas yhtälön muodostaneet?
60. Kravattimies8.12.2010 klo 15:02
mustekynä... on virhe ässän kohdalla?
61. Seppo8.12.2010 klo 15:31
Mustekynä, tarkistapa tuon Japanin kaupungin nimi.
62. Jaska8.12.2010 klo 22:24
Iso S:lle tiedoksi, että Tarzan ei vaatinut Bolgania antautumaan, eikä Bolgan ilmoittanut antautuvansa. Tarzanin julmasti puukottama gorillaparka kun ei osannut Tarzanin apinoiden kieltä.

Antautumisneuvottelun toinen osapuoli oli Taug, Tarzanin kilpakosija apinaneito Tikan suosiosta. Vaikka Tarzan voitti Taugin, Burroughs ei rohjennut romaanissa saattaa romanssia täyttymykseensä. Todellisuudessa näin tietenkin tapahtui, eihän Jane ollut vielä silloin kuvioissa. Ja Tarzanin päätösulvaisu oli paljon karmivampaa kuultavaa kuin Johnny Weissmüllerin leffoissa markkeeraama tappokiljunta.
63. Marco Poloinen8.12.2010 klo 23:14
Tiesittekin varmaan, että Tarzanin huuto saatiin aikaiseksi yhdistämällä jodlausta sekä kamelin, hyeenan ja koiran ääntelyä ryyditettynä viulun g-kielen vinguttelulla. Joissain pilakuvissa kuvatuissa tilanteissa olisi varmaan apinamieheltä itseltäänkin voinut irrota jotain tuontapaista...
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *