KESKUSTELUT > RISTIKOT > KOVIS 19.6

933. Kovis 19.6

HooTee21.6.2004 klo 09:51
Saunanlämmityksen lomassa kaks ja puol Pallonen..täyttyi ilman kirjastoa...oli varmaan n.s. Junaratkojille sopiva ,kun ei ole isompaa kritiikkiä tullut...Ekin Pehmis taattua tavaraa...
2. iso S21.6.2004 klo 13:38
Minäkin ratkoin ja myönnän mielelläni: laatutyötä molemmat. EM-kisojen innostamanako yhtenä vihjeenä oli jalkapallolta vaikuttava kuva ja tavuviiva. Tiedoksi: valmistus tuossa muodossa lopetettu. Vihjeen käyttöä jatkossa lienee syytä harkita tai alkaa tulla pyyhkeitä kuin Ata-pulverista.

Kylkiäisenä hankitussa tv-lehdessä hyötysuhde ei ollut (enää?) niin hyvä kuin muistelen Ekin mainostaneen. 20 sentin lisäpanoksella sai haltuun mahdollisuuden 20 euron palkintoon. No, palauttamatta jäi, kuten yleensä. Siinä pisti silmään ilmeisesti harkittu teko: lähes puolet sanoista oli erisnimiä. Lähinnä etu- ja sukunimiä, mutta hiukan maantiedettä ja autoiluakin. Saattaa istua kyseisen lehden profiiliin, mutta yleisesti ottaen nimien ylenpalttinen käyttö herättää pahennusta joidenkin mielessä. Mutta, kuten sanottu, luultavasti tahallinen teko ja se on ihan eri asia kuin ajattelemattomuuksissa tehty yksipuolisuus.
3. Eki21.6.2004 klo 14:32
Tv-lehden ristikko on väkisinkin nimikeskeinen ja kuten iso S totesi, se sopii tuohon lehteen. Tämän viikon ristikkoon sain yhdeksän kuva-aihetta, joista käytin kahdeksan, se sitoo laadintaa ja pakottaa käyttämään kuvissakin lähinnä henkilön jompaakumpaa nimeä. Nimiä toki normaalityössäni minimoin kohtuuden nimissä.

Minusta tuo tv-pehmis on nyt ihan oma saarekkeensa ulkoisesti ja sisäisesti suomalaisessa ristikkokentässä. Sitä kai alalla kaivataan, että joka lehdessä olisi omanlaisensa tehtävä. Joka lehdessä samannäköinen ristikko tai lehti täynnä samannäköisiä ristikoita, kuka sellaista kaipaa?
4. MM21.6.2004 klo 15:06
Hmmm... sortuikohan tämä meitin laatijaguru nyt viimeisessä lauseessaan pikkupikku provosointiin...?
5. Eki21.6.2004 klo 15:14
Kaiken maailman taiteilijoiden ei pitäisi mennä kaupunkiviikonlopun virkistämänä vetämään sumeita logiikkojaan toisten soppiin...
6. iso S21.6.2004 klo 15:56
Hmm... jos ajatellaan että fyysisen kunnon kehitystä pyritään testaamaan suorittamalla sama testi mahdollisimman vertailukelpoisissa olosuhteissa, niin ratkomistaitoa voisi testata samoin. Kaipaan siis täsmälleen samaa ristikkoa julkaistuna kuukausittain, jotta voin pyyhekumia tai kopiokonetta käyttämättä testata kehittymiseni tai taantumiseni!
7. iso S21.6.2004 klo 16:08
Tietenkin olisi myös erittäin hyödyllistä mikäli kaikki lehdet julkaisisivat saman ristikon. Sillä tavalla saisi kokemusperäistä tietoa miten paperin laatu, ruutukoko, painojälki ja ristikon ympäristössä olevat huomiota hajottavat tekijät vaikuttavat ratkaisuaikaan. Nykyisellä toimituspolitiikalla tarkkoja tuloksia on mahdoton saavuttaa, kun kukin julkaisee mitä lystää.

Oikeasti on ihan hyvä, että vaihtelua löytyy muissakin tekijöissä kuin visaisuudessa.
8. Esko Kalervo21.6.2004 klo 18:04
Ai, tuokin on siis sallittua - siis sen Koviksen toisen rivin toiseksi viimeinen ruutu. Noo, eipä ehkä eka kertaa - oma ratkonta vain kun kohdistuu aika suppeaan lehtivalikoimaan, niin vaikutti opettavaiselta: tähänkin pitää varautua.
9. Pena21.6.2004 klo 18:33
Pitää varautua, kyllä. Aina se "temppu" vain pääsee yllättämään - positiivisesti! (Jos sen sattuu ällyämään!)
10. iso S21.6.2004 klo 19:14
Perjantain Hesarissa on kuusinkertainen temppu, mistä on asianmukainen varoitus. Sen näkeminen tosin edellyttää lauseen ratkaisemista.
11. Matti21.6.2004 klo 19:19
Kiva ristikko, jonka pallotus osui mielestäni nappiin.

Jalkapallovihjeen logiikkaa jäin miettimään. Onko oikeastaan yhdyssanavihje? Ja pitäisikö edes olla? Mutta ei hätää, annetaan kaikkien kukkien kukkia. (Rikkaruohoja emme ristikkoihin tietenkään hyväksy.)
12. auliksen ystävä22.6.2004 klo 17:30
Aulis tosiaan meinasi tehdä temput, mutta ajan kanssa homma hoitui.

Iltiksen kovikset ovat itselleni uusi aluevaltaus, eikä niistä tahdo tällainen auliksenomaiseen vihjeistöön tottunut selvitä. Tällä kertaa saman viikonlopun auliksesta tuttu käytäntö auttoi kummasti oikeassa ylänurkassa.

Mutta tuo peijoonin vasen alakulma ei aukene sitten millään. Niin, juuri se jalkapallokuvioinen, jossa mm. "syrjä" ja "ilanossa" kummittelevat.

By the way, en kyllä ymmärrä myöskään ratkaisun (?) ja vihjeen yhteyttä niissä parissa ruudussa, joissa avainkuviona on tähti tms. (*).
13. Tuomas L.22.6.2004 klo 18:04
Esko Kalervo ei selvästikään ole viime aikoina ratkonut Sanaseppoa... (-:
14. IiKoo24.6.2004 klo 09:34
Pallosen kaksipuolikas oli minusta haastavampi kuin viikkoa aikaisemmin ollut Ekin kaksipuolikas. Ihan hyvä ristikko, mitä nyt yksi hämäysruutu sieltä löytyi. Mutta edelleen niitä kolmepalloisia odotellaan. Iltiksen lööppi mainostaa, että viisi sivua ristikoita. Toivottavasti on alkuvuoden vaikein joukossa.
15. Eki24.6.2004 klo 09:56
On se siellä! Sitä on monin voimin vaikeutettu, mutta riittäneekö teille kaikille? Sen verran sanoisin, että nyt on Alf (minun vaatimaton mielipiteeni) onnistunut sanaston suhteen tekemään ilman outoja sanoja, mutta vihjeissä voi toki olla kaikenlaista tiedon tarvetta, se on ihan varma, ja jos sitä ei yhtään sallita edes (alku)vuoden vaikeimmassa, niin vaikeaksi se sen visaisen tekemisen tekee.
16. Esko Kalervo25.6.2004 klo 09:39
No jaa. Ovatkohan vastaussanat vihjeisiin Hervotonta, Yksi paskoista, Blair, Naapurin puolella, Lemmikki ja Tyhjää täynnä kovinkaan lähellä arkisuomea, mielestäni eivät?
Vihjeistä "Kanataulu", Taittaa terän ja Ivat on vielä paha mennä mitään sanomaan, koska tuntuvat niin oudoilta, että eivät ole loksahtaneet. Tähti-viivan ja vastauksen yhteyskään ei meikäpöljälle auennut.
Muilta osin ei vaikuta ihan kolmen tähden ristikolta, ehkä kaks ja puoli.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *