KESKUSTELUT > RISTIKOT > TAVULAKANA

9076. Tavulakana

kravattimies8.12.2016 klo 13:40
Ulkona on sadekuuro ja salamoi. On pari tuntia aikaa. Panen päiväpeitteen sängylle ennen kuin ryhdyn etsimään lakanaa --- tavulakanaa!

Istun sänkyyn lootusasennossa ja otan kirjahyllystä Punaiset Pelikaanit. Kaikki on lähellä. Lasken pinon nahkanojatuolille ja siitä nostan ensimmäisen numeron eteeni päiväpeitteelle.

Siinä pinossa on kaikki numerot viimeisen viidentoista vuoden ajalta. Selaan lehdet pikaisesti aikajärjestyksessä. Hiljennän vauhtia kun kohdalle sattuu tavuristikko. Jos normaalin tavuristikon sijasta siinä onkin ruutujen muodolta samanlainen avotavuristikko tai ositteluristikko niin painan uudelleen kaasua. Mielestäni ennätyslakanan pitää olla tavallisessa tavuristikossa.

Paljon on luonnollisesti pienehköjä lakanoita, sellaisia neliruutuisia mitoiltaan 2x2. Sen sijaan kuusiruutuisia eli 2x3 tai 3x2 on jo harvemmin. Seuraavat koot ovat kahdeksanruutuiset, yhdeksänruutuiset ja kymmenenruutuiset. Näkemäni isoimmat lakanat ovat kaksitoistaruutuisia, mitoiltaan 3x4 tai 4x3 tai 6x2. Esimerkki numerossa 1/2016 sivulla 32. Laatija Tapio Lähteenmäki.

Muista laadintaennätyksistä on juttua säikeessä 319.
2. TU10.12.2016 klo 01:56
Olipa hienosti kerrottua.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *