845. YÄK!

Titta21.4.2004 klo 11:56
Onko kukaan muu ratkoja koskaan manaillut, että pitipä sen laatijan nyt tuokin taas tuohon laittaa?

Mikä aihe saa näkemään punaista ja puhisemaan turhautuneena? Mikä aihe saa mahtumaan samaan ajatukseen ristikon ja paperinkeräyksen? Mikä aihe saa kilauttamaan kaverille?

Mikä on heiiii...

Eikun...

Mikä on inhokkiaihe ylitse muiden?

Minulla se on urheilu.
2. iso S21.4.2004 klo 12:43
Jokseenkin tasapuolisesti kaikki harvinaista erikoistietämystä vaativat sanat. Inhokerrointa lisää, jos niissä on piilokirjaimia ja/tai ne ovat keskenään ristissä ja/tai muuten vaan kinkkisessä paikassa, niin että eivät synny poikittaisten avulla.

Näitä voivat olla urheilijat, poliitikot tai muut julkut, jos kysymys on menneen ajan vähäisestä suuruudesta tai niin uudesta tapauksesta, ettei ole vielä osunut silmään muualla kuin siinä keräykseen lentäneessä ristikossa.

Kunniapaikalla tai siis pikemminkin päinvastoin ovat sellaiset hämärät karttapaikat mitkä eivät vaikuta millään tavalla kenenkään elämään jos sattuu asumaan muualla kuin näköetäisyydellä.

Kaikille näille on yhteistä:
- ratkaisemiseen ei riitä järki ja yleissivistys
- ratkaiseminen on ikävällä tavalla vaikeaa
- ahaa-elämyksen sijaan saa jassoo-elämyksen
- saatua tietoa ei tarvitse kuin enintään toisessa ristikossa
- arvattua ratkaisua ei pysty kohtuudella tarkistamaan.
3. tero21.4.2004 klo 13:07
"- ahaa-elämyksen sijaan saa jassoo-elämyksen"

Näitä jassoo-elämyksiä tahtoo tulla aika usein vastaan, mutta luonnostani huonomuistisena en halua vähäistä kapasiteettiani kuluttaa niiden muistamiseen. :) Viimeisin taisi kuitenkin olla joku jäänmurtaja...mahtoiko olla tältä planetaltakaan...
4. Titta21.4.2004 klo 13:09
Jossain puhuttiin yhyy-elämyksistä. :)
5. iso S21.4.2004 klo 13:22
Se yhyy-elämys on varmaan ennen jassoota, eli siinä vaiheessa kun ei ota ratketakseen ja syynä on YÄK-sana. Jassoo tulee sitten kun totuus paljastuu ja yäkkyys vahvistuu.
6. Titta21.4.2004 klo 13:31
Joskus käy niin hassusti, ettei tule edes yhyytä eikä jassoota, jää vaan tyhmä ja epävarma olo...
7. Timppa21.4.2004 klo 13:55
Inhokkiaiheita on urheilu, tv-ohjelmat ja missit (sun muut turhat julkut). Lisäksi tietysti ne pienet karttapaikat, joita ei löydy Atlaksesta. Ja (terveisiä Ekille) tietysti riimit...
8. Titta21.4.2004 klo 13:58
Eijeijei nyt riimejä tähän, Timppa! (Muuten taas kesäsepossa on niitä. Tai ehkä sitä haluutkin, senkin masokisti! :D)

Aiheita vaan. :)
9. Eki21.4.2004 klo 14:04
En nyt viitsi alkaa riimittää juuri teon alla olevaa SK:n ensi viikon piilosanaa, kun siinä vasta pääsiäisenä oli semmoinen runomuotoinen...

Vertaisin taas ristikoita tietokilpailuihin. Mainiossa Visamestarissa ottaa kaikesta huolimatta pannuun, kun ei mistaan voi tietää, mikä maa voitti futiksen MM:n vuonna 1956 ja sitten arvaa yleensä väärin (osan oppii sitten muistamaan). Yllättävän vaikea on myöskin muistaa edes, kuka oli vuoden 2002 tangokuninkaallinen, hallitsevat sentään ainakin itse muistan (kun niistä on ollut niin paljon yhteislööppejä ja kaikkee).

Ristikoissa tuollaiset ongelmat eivät haittaa lainkaan, kun hyvä laatija ainakin ottaa huomioon, ettei pahaa piilokirjainta tule. Minusta on sitä parempi, mitä laajemmin laatija katselee maailmaa ja miten monelta kantilta hän jaksaa lähestyä tiettyjä sanoja.

Onhan se naurattavaa vieläkin nähdä ESAT-sanan vihjeenä ARRA SEESTE :(
10. J Takala21.4.2004 klo 15:05
Vuonna 1956 ei muuten pelattu futiksen MM-kisoja. :) Heititkö tuon luvun ulkomuistista vai onko kysymyksessä virhe?
11. J Takala21.4.2004 klo 15:08
Jos haetaan aihetta, niin sellaista ei varmaan olekaan, joka laittaisi hihat palamaan. Paras on tietenkin urheilu. :)

Ristikoiden ominaisuuksissa taas voi olla montakin ärsyttävää piirrettä.
12. Eki21.4.2004 klo 15:08
Varmaan muistin väärin. Monta vastaavaa siellä kumminkin on. Omaa laiskuuttahan tuo on, pitäisi vaan opetella tietyt knopit. Sitten voisi nousta ylemmäs.

Vähemmän tyhmät (tai ainakin monet sellaiset jotka Visamestarissa käyvät) ehkä ovat huomanneet, etten pelaa samalla nimellä kuin millä kirjoittelen täällä.
13. iso S21.4.2004 klo 15:48
Piti käydä heti kurkkaamassa. Sinäkö se oot, Peppuliitti? Vai kouriintuntuvasti Mämmi? Kataluuttasi Juoni? Vai kutsuvasti Ekii?

Näkyy ilmestyneen päivän ja viikon listat. Sekin on toteutettu, että yhdellä nimellä pääsee listalle vain kerran. Se on hyvä, eihän urheilutuloksissakaan kauden kärkituloksissa kukaan hillu kymmeneen kertaan kymmenen kärjessä. Joissakin lajeissa näin kävisi, jos kaikki tulokset listattaisiin.

Aapeli-sanapelissä taitaa parhaiden sanojen lista toimia vastaavalla tavalla. Jos joku toivorikas esimerkiksi saa sanan DIXIE, niin eipä listapaikka heltiä, koska joku on sen saanut jo aikaisemmin. Perusteltua sekin, jos asiaa ajatellaan sanojen kannalta, mutta pelaajan kannalta vähemmän kivaa. Vertaan taas urheiluun: kyllä kärkilistalle pääsee jonkun muun aikaisemmin tekemää tulosta sivuamallakin.

Mitenkähän mahtaa toimia eniten pisteitä tuottaneiden lista, jos on sama sana mutta eri kertoimet ja eri pistemäärä? Elämä on täynnä jännitystä, epävarmuutta ja arvailua. Nyt stressaa!
14. Sopuli21.4.2004 klo 17:15
Ennen kuin aloin ristikoita ratkoa en ollut tajunnut, että urheilukin kuuluisi yleissivistykseen. En tiedä nimiä, en tuloksia, en kisavuosia - ja aina niitä kysytään.

Visamestarissa tipahdan heti alkumetreillä, jos en onnistu arvaamaan oikein noita urheilujuttuja. En ikinä saa tietää, mitä ovat ne vaikeat kysymykset ja minkämoinen nero saattaisin olla muissa aiheissa. Voi voi.
15. Satunnainen22.4.2004 klo 22:03
Erikoistietämystä vaativat erikoissanat ovat mukavia, kun siinä sivistyy niitä selvitellessä, mutta kaiken maailman julkisuuden henkilöiden nimet ristikoissa aiheuttavat tuskaa. Missejä ja iskelmätähtiä ei löydy sanakirjoista :(
16. Maiju22.4.2004 klo 23:39
Valokuvissa olevien ihmisten tunnistamisen yrittäminen on tylsää. Niitä ei voi tarkistaa mistään. Yäk.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *