KESKUSTELUT > RISTIKOT > SK 15-16 B

835. SK 15-16 B

Jouni13.4.2004 klo 10:18
Eki on ollut lomamatkan takia kiireinen ja jättänyt avoristikon pystysuorien rivien vihjeet pois.

On hyvä, että kokeillaan kaikkea uutta. Tuntuu kuitenkin, että tällaisessa tehtävässä myös puolet ahaa-elämyksistä jää uupumaan. Sain ristikon ratkaistua, mutta en innostunut. Miten kävi teidän muiden pirtaan tällainen?
2. Matti13.4.2004 klo 11:25
Olen samoilla linjoilla Jounin kanssa. Avoristikko oli hankala, ja kyllähän sen ratkettua rintaansa röyhisti. Mutta tuntui vähän turhauttavalta pystyvihjeiden puuttuminen. Aina silmät hakivat yläriviltä vihjettä, jota ei sitten ollutkaan. Mutta toisaalta, tulihan pystyyn oikeita sanoja, ja risteävien sanojen idea toimi hyvin.

Ellei sanojen välejä olisi ilmaistu vahvennetuin viivoin, tehtävä olisi minulle ollut täysin ylivoimainen. Palstallaanhan Eki uhkaili, että seuraavalla kerralla sanojen välejä ei kerrota. Jos silloin myös pystyvihjeet puuttuvat, taitaa syntyä sellainen käärmekeitto, että mattimeikäläisillä ei moiseen ruokapöytään ole mitään asiaa.
3. Eki13.4.2004 klo 11:28
Ei, seuraava on normaali avoristikko, se paras versio. Tässä tehtävässä vakavasti pohdittiin, että vaakaviivat puuttuisivat. Semmoinen oli kauan sitten Sanasepossa helpoin vihjein. Muuten en tuommoisia ole missään nähnytkään.
4. Jouni13.4.2004 klo 13:19
Ristikon keskellä oli kohta, jonka sain ratkaistua aika hyvillä sanoilla, vaikka ne eivät sopineet vihjeisiin. Tässä voikin olla tällaisen ristikon heikko kohta. Koska vihjeitä ei pystysuorille sanoille ole, jää ratkoja epävarmaksi, tuliko ratkottua oikein.
5. Eki13.4.2004 klo 13:23
Aika hyvillä sanoilla... ei kuulosta minun ristikoltani :)

Eikun ihan totta, olisi kiva kuulla, millä sanoila. Panetko toimituksen osoitteeseen näytille?
6. EJlo14.4.2004 klo 13:30
Ensimmäiset omasta mielestä "varmat sanat" avoristikkoon laitettua, tuli ensivaikutelmana tunne että taitaa olla liian kova pala meikäläisen purtavaksi. Jatkossa kävi juuri niinkuin Matti kirjoitti, silmät hakivat tukea ylävinkeistä, joita ei ollut.
Monta kertaa oli lehti sivussa,mutta myös monta kertaa uudelleen esilleotettuna. Tuntui välillä että turhan paljon pitää arvailla juuri niitä pystyrivejä, sillä osa vaakavinkeistä oli todella ovelia, tekisi mieli sanoa kutkuttavan ovelia.
Loppuun asti piti "skarpata", mutta sitä upeammalta tuntui kun kaikki vaa´at tuli selvitettyä ja pystyillekin ilmestyi ymmärrettäviä ristikkosanoja. Ei vastaavaa ristikkoa liian usein viitsisi yrittää, nyt pitempänä pyhänseutuna se oli kyllä oikein onnistunut kokeilu. Ts lisää samanlaista, mutta pari kertaa vuodessa on kylliksi.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *