KESKUSTELUT > MUUT AIHEET > HALUATKO MILJONÄÄRIKSI

804. Haluatko miljonääriksi

Matti25.3.2004 klo 17:08
Hei, miten tää juttu menee, kun kilpailija siellä voi soittaa kaverille. Eikö kaveri katsele ohjelmaa, kun kysymys pitää hänelle toistaa? Miten se on estetty? Onko kaveri(t) jossain maikkarin sellissä lukkojen takana? Montako kaveria saa olla langan päässä? Onko kaverilla hakuteokset ja kuukkeli käsien ulottuvilla? Kerran ainakin puhelimesta kuului kirjan vimmattua selausta, ja Lasse Lehtinen siitä vitsailikin.

Jos kaveri voi katsoa televisiota, niin kilpailija voi antaa merkin, vaikka raapia korvaansa, että kohta soi puhelin. Sitten hän voi rupatella Lehtisen kanssa niitä näitä ja antaa kaverille aikaa hakea vastaus. Ken tietää. Mutta minä en.
2. Jukkis25.3.2004 klo 17:14
Voihan se kaveri tietysti katsella televisiota. Mutta kun sieltä televisiosta tulee ihan muuta kuin Miljonäärivisaa. Siis eihän ne mitään suoria lähetyksiä ole!
3. Eki25.3.2004 klo 17:20
Kavereita saanee olla n. 4. Kannattaisi ainakin yhden olla netin ääressä ja jossain numerossa voisi olla isompikin joukko koolla. Jos nyt sen takia semmoinen vaiva kannattaa nähdä, eiväthän niistä kaikki pääse edes kilpailijan pallille.
4. Matti25.3.2004 klo 17:27
Jukkis, toden totta, olisi pitänyt vähän ajatella. Tai kysyä vaimolta.
5. J Takala25.3.2004 klo 18:12
Helposti haettavaan kysymykseen löytyy vastaus alle 20 sekunnissa. Se on lähinnä kiinni siitä, miten äkkiä kilpailija saa kysymyksen luettua tai voisiko sen esittää vähän toisessa muodossa. Ja tietenkin siitä, että onko langan päässä kokenut koneen ja netin käyttäjä. Utamilta voi jäädä vastaus löytämättä helpostikin etsittävään kysymykseen.

Esimerkki kysymyksestä, johon ehtii hakea vastauksen:
Monesko Yhdysvaltain presidentti oli Richard Nixon?
Vastaus löytyy tietosanakirjasta alle 10 sekunnissa.

Esimerkki kysymyksestä, johon ei ehdi 30 sekunnissa hakea vastausta:
Missä seuraavista maista on eniten asukkaita? (Vaihtoehtoina vaikka 4 Afrikan maata.)

Kilpailijan pitäisi pystyä lukemaan peliä, että tietää kenelle soittaa. Siihen aikaan, kun itse olin yrittämässä heikolla menestyksellä miljonääriksi, sai kilautuksen päässä olevia kavereita valita 3.
6. Matti25.3.2004 klo 18:29
Olen ollut huomaavinani, että Lasse pitää kilpailijoiden puolta. Hän kyselee moneen kertaan ennenkuin sallii kilpailijan lukita väärän vastauksen, mutta oikean vastauksen lukitseminen sujuu tuosta vain. Eikä siinä mitään, kaikin mokomin. Tätä ehkä voisi käyttää hyväksi ja tutkailla, josko Lasselle kelpaisi "vaihtoehto b", vaiko eikö lukitsemiseen riitä intoa. Toisaalta henkinen stressi on siinä kai melkoinen, joten mahtaisiko sittenkään toimia.

Lasse Lehtisen kanssa satuimme yksiin intissä. Pelimiehiä hän oli jo silloin. Jo toisena päivänä hän kertoi naama loistaen, että oli saanut erivapauden vanikasta pehmeään leipään. Kun kysyimme että miten, hän vaan hymyili arvoituksellisesti.
7. J Takala25.3.2004 klo 18:46
Luulisin, että Lasse ei näe oikeaa vastausta koneeltaan. Hän siis tietää oikean vastauksen vain siinä tapauksessa, että ihan itse tietää vastauksen.
8. Viittä vaille miljonääri26.3.2004 klo 02:09
Siinä kilpailijan paikalla istuessa on erittäin vaikea ajatella järkevästi. Tässä, jos missä, pätee sanonta, että se on niin helppoa kotisohvalta.
Olen kutsunut itseäni tuolla yllä olevalla nimellä, sillä jäin vain 5 kysymystä vaille miljoonasta.
9. Kravattimies18.10.2005 klo 06:17
Eräs köyhä mies voitti eilen miljoonan. Mennessään yhteen nauhoitukseen Melbourneen hänellä oli taskunpohjalla vain 2,99 dollaria. Hän oli valmistautunut lukemalla kaikenlaista rihkamatietoa viiden vuoden ajan.

Tässä miljoonamiehen kysymykset.

1. Mikä näistä on tavallinen nappula herätyskellossa? A. Torkku B. Takku C. Nuuskinta D. Paniikki

2. Mikä näistä on tavallinen näky toimistossa? A. Vesipuhveli B. Vesihämähäkki C. Vesiautomaatti D. Vesikidutus

3. Kun kriketinpelaaja lennättää pallon suoraan pelialueen ulkopuolelle, montako juoksua hän saa? A. Kuusi B. Viisi C. Neljä D. Kolme

4. Olla pikkutarkka pienistä summista on "pihistää pikkuasioissa ja olla mitä suurissa"? A. Typerä B. Pelle C. Tuhlaavainen D. Lapsellinen

5. Myös tunnetun laulun nimi on Sweet Home - mikä? A. Alaska B. Arkansas C.Arizona D. Alabama

6. Missä osavaltiossa tai territoriossa sijaitsee Steve Irwinin Australia Zoo? A. Pohjoisterritorio B. New South Wales C. Queensland D. Länsi-Australia

7. Mikä oli Margaret Thatcherin aviomiehen etunimi? A. Denis B. Danny C. Darcy D. Daryl

8. Elektroniikassa, mitä tarkoittaa lyhennys IC tavallisesti? A. Insulated circuit B. Integrated circuit C. Inducted circuit D. Isolated circuit

9. Millä matkalla Craig Mottram sai Australian ainoan mitalin yleisurheilun MM-kisoissa 2005? A. 800 m B. 1500 m C. 5000 m D. 10000 m

10. Montako vuotta Eurekan kapinasta oli juhlavuonna 2004 (Eureka Stockade)? A. 150 B. 160 C. 170 D. 180

11. Mikä Alexandra Ripleyn romaani ilmestyi 1991 jatkoksi Tuulen viemälle? A. Another Day B. Tara C. Rhett D. Scarlett

12. Mikä on Jarlsberg-juuston alkuperäinen kotimaa? A. Saksa B. Hollanti C. Norja D. Sveitsi

13. Mikä on luonnossa olevista tiikereistä suurin? A. Sumatran B. Siperian C. Bengalin D. Balin

14. Mikä Ivy Leaguen yliopisto eli itärannikon vanha yliopisto jakaa vuosittain Pulitzer-palkinnon? A. Columbia B. Harvard C. Princeton D. Yale

15. Mikä näistä 60-luvun suosikeista oli muita ennen televisiossa? A. Bewitched (Vaimoni on noita) B. Get Smart (Salainen agentti 86) C. Hogan's Heroes (Onkohan Hogan's Heroes tv-sarjaa koskaan esitetty Suomessa?) D. I Dream of Jeannie (Onko tätäkään?)

Krakan vaimon mielestä kysymykset olivat tosi helppoja. Puolen miljoonan ja miljoonan kohdalla hän vastasi heti, vaikka televisiossa niiden parissa jahkailtiin vaikka kuinka kauan. Itse en ole seurannut.
10. JTak18.10.2005 klo 08:41
Kysymykset nro 3 ja 6 voisivat tulla Suomessa ehkä siinä miljoonan euron kysymyksenä. :)
11. iso S18.10.2005 klo 09:01
Olisi jääny miljoona saamatta. Heti kolmannessa olisi pitänyt kilauttaa kaverille. Kutonen on varmaan helpompi austalopideille kuin suomipojalle. Ysissä olisi pitänyt arvailla kahden vaihtoehdon välillä. Kympissä en tiennyt että olisi ollut edes pientä tyytymättömyyttä. Juustosta en tiedä mitään. "Tiikereistä suurin on amurintiikeri, uros voi kasvaa 3,3 m pitkäksi ja painaa 300 kg". Tuota vastaava tieto oli äskettäin tarttunut päähän, joten olisin ihmetellyt kysymystä. Pulitzer-palkinto on tuttu, mutta eipä ole koskaan tarttunut mieleen mikä taho sitä jakaa.

Viimeinen kysymys on lähestulkoon kohtuuton ja lisäksi epätäsmällinen. Oletan kuitenkin että tarkoitetaan ilmestymistä alkuperäismaassa. Yksi näistä alkoi 1964, muut 1965. Miksi kukaan muistaisi, jos ilmestymisjärjestys omassa maassa ei ole sama tai jos on, mutta noin lähekkäin? Mitä merkitystä sillä on kenelläkään, oliko X vähän ennen Y:tä, kun noilla ei ole muuten mitään syy-seuraus-suhdetta? Tulevatko sarjat Australiaan välittömästi? Suomeen ei ainakaan kaikki, monet eivät koskaan.

A pyörii nytkin uusintoina ja B ainakin kesällä (Smart-näyttelijä Don Adams muuten kuoli muutama viikko sitten) ja Bewitched on uuden elokuvaversion (Nicole Kidman) myötä tapetilla. Näitä ja D:tä muistan katsoneeni jo silloin ennen. D:ssä oli miespääosassa Larry Hagman, myöhemmin Dallasin J.R.

Jotenkin tutulta tuntuu että Hogan's Heroes olisi jossain vaiheessa pyörinyt Suomessakin, mutta ei kai tuoreeltaan.
12. Eki18.10.2005 klo 09:30
Ville Klinga kertoi jossain haastattelussa jo viikkoja sitten, että kaikki syksyn ohjelmat on nauhoitettu. Sehän on pahempaa liukuhihnatyötä kuin Sanaris-tikot! Minulla jäi semmoinen käsitys, että Lehtisen aikaan ne tehtiin aika tuoreina. Ehkä pitivät vain mölyt paremmin mahassaan.

Tuo muuten edellyttää kysymyksiltä tiettyä ajattomuutta. Ainahan ruutuun voidaan hätätilassa panna "nauhoitettu syyskuussa", mutta aika moneen asiaan pitää varautua.

Vaikken todellakaan ole mikään häpäisyohjelmien kannattaja, silti vähän ärsyttää yliystävällisyys, kun joku jättää pelin heti pelleilykysymysten jälkeen. "Raimo ottaa viisi tonnia, annetaan Raimolle raikuvat aplodit!" Kyllä Raimo pitäisi vaikkapa vähän leikkisästi buuata ulos, sillä hän on vienyt kallista ohjelma-aikaa turhuuteen ja vie varmat rahat kotiin. Aika moni tietää, että paljon pitemmälle ei ole rahkeita, mutta tässä kisassa voi muutaman tonnin voittaa tosi tollokin.

Kai useimmat katsovat ohjelmaa nähdäkseen joskus, miten pärjäisivät vähän vaikeammissa kysymyksissä. Alle 2 000 euron kysymykset ovat enimmäkseen naurettavia, mutta tuleehan sinnekin joskus joitakin hyviä helppoja kysymyksiä. Ihan kuin joskus helpoissa ristikoissa on hyviäkin vihjeitä. Noh, ei niitä voi verrata,

Ilmeisesti tämä on sellainen ohjelma, jota ei käsikirjoiteta etukäteen vaan pelaajat pelaavat tosissaan ja katsojat pysyvät mukana, kun toivovat ohjelman sujuvan kuin hyvän käsikirjoituksen mukaan.

Siirryttyään Neloselta MTV3:lle katsojamäärä taisi kyllä pudota, joka tarkoittaa aikamoista romahdusta, kun tarkastellaan kanavien keskikatsojamääriä.

Mitähän Klinga syksyllä puuhaa?
13. Eki18.10.2005 klo 09:38
Miten muuten määritellään tunnettu laulu?

http://www.602streets.com/ShowSong2.php?SongID=638

Ehkä tämän tv-sarjan tunnari (?):
http://www.602streets.com/ShowSong2.php?SongID=638
14. JTak18.10.2005 klo 09:38
Klinga on ainakin urheilutoimittajana ollut melkoinen floppi. On harvinaista, että hän saa yhden kokonaisen lauseen suustaan tekemättä virhettä tai takeltelematta. Varsinkin suorissa lähetyksissä ollut aina rasittavaa kuunneltavaa. Onneksi paikkaa mielipuolimaisella Norman Bates -virnistyksellään asiaa.
15. JTak18.10.2005 klo 09:40
Viimeksi kilpailija muistaakseni sai 3000 euroa, vaikkei tiennyt mikä taivaankappale kiertää maapalloa.
16. Eki18.10.2005 klo 09:46
Hups, Sweet Home Alaska onkin täällä:

http://library.digiguide.com/lib/episode/100018
17. IiKoo18.10.2005 klo 10:23
Minulle on jäänyt epäilys, ettei Klinga ollut ihan ykkösvalinta tuohon rooliinsa. Toisaalta on hän minusta ihan hyvin selvinnyt tuossa hommassa. Vähän rutiinia lisää niin siinä se on.

Oma henk. koht. veikkaukseni on, että MTV3 on heiluttanut Arvi Lindin edessä isoa, isoa rahatukkua. Arvi olisi ollut kova jätkä tuohon hommaan.
18. Jaakko Himberg18.10.2005 klo 23:17
IsoS:n tiikerikysymyksestä tuli mieleen, että luotettavinakin pidetyissä lähteissä saattaa olla aivan kammottavia asiavirheitä. Uusi tietosanakirja, osa 21, painettu 1965, kertoo hakusanasta tiikeri mm.: Harvinaisen sisäaas. siperiantiikerin koiraat voivat tulla jopa 4 m pitkiksi ja n tonnin painoisiksi. - Aika paljon on tullut eläinkirjojakin luettua, eikä missään ole mainittu moista hirviötä. Olettaa siis sopii, että ko. opuksen tieto on "vahvasti liioilteltu". Tv-visailuissa virheitä on myös esiintynyt, joko kysymysten laatijan huolimattomuudesta tai juontajan asiantuntemattomuudesta. Pahin tapaus oli Kirsi Salon vetämä Heikoin lenkki. Esimerkki pahimmasta päästä: Mille maalle kuuluu Bornholmin saari? Kilpailija vastaa Tanskalle, Kirsi väittää että Ruotsille. No, viihdehän noiss on pääosassa mitäpä faktoista. Miljonäärissä ne on kyllä kuulemma viimeisen päälle tsekattu.
19. Kravattimies19.10.2005 klo 02:03
Lehdestä saadut vastaukset.

1. Mikä näistä on tavallinen nappula herätyskellossa? A. Torkku

2. Mikä näistä on tavallinen näky toimistossa? C. Vesiautomaatti

3. Kun kriketinpelaaja lennättää pallon suoraan pelialueen ulkopuolelle, montako juoksua hän saa? A. Kuusi

BBC:n uutiskanavalta moni suomalainenkin on saattanut nähdä, kuinka etenkin Intiassa, Pakistanissa, Karibian meren saarilla tai Zimbabwessa krikettikentän katsomoissa hurrataan ja heilutetaan numerolappuja innokkaasti aina välillä. Lapuissa oleva numero on joko 4 tai 6. Neljä juoksua saa, kun pelaaja lyö pallon pelialueen ulkopuolelle, mutta matkalla se koskettaa maahan, ja kuusi juoksua, jos pallo lentää suoraan kenttää kiertävän rajanarun yli.

4. Olla pikkutarkka pienistä summista on "pihistää pikkuasioissa ja olla mitä suurissa"? C. Tuhlaavainen

5. Myös tunnetun laulun nimi on Sweet Home - mikä? D. Alabama

6. Missä osavaltiossa tai territoriossa sijaitsee Steve Irwinin Australia Zoo? C. Queensland

Tämä krokotiilimies Steve Irwin on tullut maailmankuuluksi tv:stä ja filmistä "Crocodile Hunter". Hänellä on turistien suosima eläintarha täällä Brisbanen lähellä.

7. Mikä oli Margaret Thatcherin aviomiehen etunimi? A. Denis

8. Elektroniikassa, mitä tarkoittaa lyhennys IC tavallisesti? B. Integrated circuit

9. Millä matkalla Craig Mottram sai Australian ainoan mitalin yleisurheilun MM-kisoissa 2005? C. 5000 m

Tämän vuotisissa Helsingissä pidetyissä kisoissa tapahtui pieni ihme, kun afrikkalaisten rintama murtui ensimmäistä kertaa vuosikausiin tällä matkalla.

10. Montako vuotta Eurekan kapinasta oli juhlavuonna 2004 (Eureka Stockade)? A. 150

Tämä liittyi Australian historiaan, mutta oli yksi helpoimmista kysymyksistä, koska puhuttiin juhlavuodesta. Annetuista vuosimääristä oli helppo poimia ainoa juhlavuosiluku.

11. Mikä Alexandra Ripleyn romaani ilmestyi 1991 jatkoksi Tuulen viemälle? D. Scarlett

12. Mikä on Jarlsberg-juuston alkuperäinen kotimaa? C. Norja

13. Mikä on luonnossa olevista tiikereistä suurin? B. Siperian

14. Mikä Ivy Leaguen yliopisto eli itärannikon vanha yliopisto jakaa vuosittain Pulitzer-palkinnon? A. Columbia

15. Mikä näistä 60-luvun suosikeista oli muita ennen televisiossa? A. Bewitched (Vaimoni on noita)

Vaimoni muisti, että tuo oli ainoa sarja annetuista, jonka alkujaksot olivat mustavalkoisia. Täällä on nykyisin satoja digitaalikanavia ja kaikenlaista vanhaa on tarjolla yllin kyllin, ettei tarvinnut muistaa ihan 60-luvulle asti!
20. iso S19.10.2005 klo 08:40
Häh? Vaikka vanhoja sarjoja pyöritettäisiin uusintoina nonstoppina ja niitä katselisi silmät pyöreinä päätyökseen, niin miten siitä kirkastuisi vastaus kysymykseen "mikä näistä tuli töllöstä ekana ulos ensimmäistä kertaa?"

Mustavalkoisuus on hyvä vinkki, mutta ei välttämättä riittävä todiste. Kuvasihan Spedekin pitkään mustavalkoisia (kustannussyistä?) vaikka muiden elokuvissa oli jo kauan ollut äänen lisäksi värit. Maxwell Smartin värillisyydestä ei ollut ainakaan minulle mitään iloa kun tv oli mustavalkoinen.
21. Matti19.10.2005 klo 17:35
Miljonäärin vastaukset viimeisen päälle tsekattu? Lehtinen kysyi: Mikä seuraavista EI ole takavokaali
a) a
b) e
c) i
d) y

Mitä sanotte?
22. Satunnainen Ratkoja19.10.2005 klo 17:59
a, b, c... mutta eihan tama voi olla oikea vastaus joten oisin ensin kysynyt yleisolta, kilauttanut kaverille ja kayttanyt 50/50 (olettaisin etta kun fifty fiftyn oisin lopulta valinnut niin meilla ois ollut vastaus kasilla joka ois sopinut kysymyksen asetteluun myos)

Mutta kun kysyumys oli niin ovela niin varmaan kolikolla ois pitanyt heittaa, ja siltikin varmaan vaarin ois mennyt...

1000 euroa kateen ja naurun saattelemana pihalle ;o(
23. Juha-Pekka Kuusela19.10.2005 klo 20:08
Mikä on oikea vastaus takavokaali juttuun ja muualtakin on kuulunut
viitteitä ettei aina kysymykset ole kunnossa. Ja klinga tosiaan vei
täällä katselu haluatja mun televisiossa tuntuu musakin surkeamman
kuuloiselta nyt kun tulee mtv3 kanavalta.(suttuiselta...)
24. Libero19.10.2005 klo 22:37
Juha-Pekka Kuusela:

Oikea kysymys olisi ollut, mikä seuraavista EI OLE etuvokaali, jolloin oikea vastaus olisi ollut a. Jos kysymys olisi ollut, mikä seuraavista ON takavokaali, oikea vastaus olisi ollut samainen a.

Etuvokaaleja ovat ä, ö, y, e ja i, takavokaaleja a, o ja u.
25. Juhani Heino19.10.2005 klo 23:06
Mä taas luotan enemmän niihin lähteisiin joiden mukaan e ja i ovat keski- tai välivokaaleja. Joka tapauksessa ohjelma oli syvältä tuossa asiassa.
26. Juha-Pekka Kuusela19.10.2005 klo 23:28
todellakin aina kun visassa väärää tietoa niin on paha. Oli se leikkimielinenkin silti ei saisi virheitä olla.
27. Matti20.10.2005 klo 10:15
Meille koulussa opetettiin, että a, o ja u ovat takavokaaleja, ä,ö ja y etuvokaaleja ja e ja i välivokaaleja. Mutta siitä on jo vuosikymmeniä. Miten lie asia nykyisin kouluissa opetetaan.
28. Libero20.10.2005 klo 14:00
Matti:

WSOY:n vuonna 1992 julkaisemassa Äidinkieli-sarjan Käsikirjassa ovat lukion äidinkielen perustiedot. Tässä (luotettavassa) lähdeteoksessa on muun muassa maininta siitä, että etuvokaalit e ja i voivat sanoissa esiintyä sekä taka- että etuvokaalin kanssa. Teos ei tunne keski- eikä välivokaalinimityksiä. Onhan tietysti mahdollista, vaikkei todennäköistä, että tällainen perustieto olisi mennyt uusiksi 13 vuodessa.

Paras lähde on itsekunkin oma suu! On aika helppoa tunnustella, mitkä vokaalit ovat etu- ja mitkä takakenossa. :)
29. Timppa20.10.2005 klo 14:20
Näin kertoo Kielonen:

etuvokaali kiel. vokaali jota äännettäessä kielen korkein kohta on edessä. Suomen etuvokaalit ovat e, i, y, ä ja ö.


takavokaali kiel. vokaali jota äännettäessä kielen takaosa on koholla. Suomen takavokaalit ovat a, o ja u.
30. Matti20.10.2005 klo 16:38
OK, koulutietoni oli siis vanhentunutta, päivitetään, ja Miljonäärissä kaikki kunnossa.
31. marjaana20.10.2005 klo 21:48
Onko kukaan koskaan päässyt miljoonaan asti Suomessa?
32. JPQ20.10.2005 klo 21:58
marjaana: Ei ole minusta noin 10-12 (jos niitä oli 15) kysymyksen
kohdalla ainakin aina kun olen katsonut noin mennyt poikki. Tosin en
ole aina katsonut ja nykyään vieläpä syy on "klinga".(valitan jos tuli
naputtelu virhe)

PS: hyvä tietää tuo vokaali oikaisu.
33. Sakke20.10.2005 klo 22:18
No ei tuosta nyt ihan yhdellä naputteluvirheellä selvitty.
34. Juha-Pekka Kuusela21.10.2005 klo 02:05
Sakke: jos minulle sanoit ei varmasti.
35. Juha-Pekka Kuusela21.10.2005 klo 12:41
Tarkennus tuo JPQ on nimimerkkini muualla käytin sitä täällä
vahingossa.
36. Tuomas L.21.10.2005 klo 12:51
Suomessa kaksi pelaajaa on voittanut kolmanneksi suurimman potin eli vastannut oikein 13:een kysymykseen 15:stä. Molemmat taisivat olla vielä markka-aikana, jolloin tuo kolmanneksi suurin potti oli 350 000 mk. Toinen pelaajista oli muuten ristikkoharrastajanakin tunnettu Jyrki Pitkäjärvi.
37. marjaana21.10.2005 klo 13:46
Eilen katselin nauhalta kyseistä ohjelmaa ja hmm... maan kiertolainen (kuu) tuotti eräällekin henkilölle vaikeuksia samoin kuin elokuva "avaruusseikkailu 2001". En tiedä kun en ole koskaan ollut, mutta jännittääkö siellä tosiaan jotkut niin paljon, ettei edes tuommoisia itsestäänselvyyksiä muista.
38. Tsööts21.10.2005 klo 14:33
En vielä viidenkään tv-tietokilpailun jälkeen voi väittää, että pystyisin olemaan yhtä rento - siis yhtä terävänä - tv-studiossa kuin kotisohvalla. Vastaukseni on siis: "Kanada!" Ei vaan, kyllä se on jännityksen paikka, jolloin "pää ei pysy kasassa".
39. Kravattimies22.10.2005 klo 02:52
Miljonääriuutisen yhteydessä kuulin radiosta, että kisaa on pelattu 106 maassa. Ajattelin, että OHO!, mutta voihan tuo olla tottakin.

Sitten sanottiin, että muissa maissa oli jo saatu päävoitto ennen kuin se lopulta onnistui viimeisenä Australiassa.

Sillä hetkellä epäilin suuresti tuota väitettä. Tuomaan mukaan epäilykseni oli aiheellinen. Kiitos!
40. Juha-Pekka Kuusela22.10.2005 klo 04:46
Kravattimies: kyllä minunkin saamien tietojen mukaan suomessa ei ole
voittanut aika noloista ovat tippuneetkin... vaikken kisaa aina katso
niin kyllä lehdissäkin siitä varmasti olisi...
41. Zebra26.10.2005 klo 15:12
Suomessa ei ole jaettu päävoittoa, koska päävoiton
maksamiseksi vaadittua rahasummaa ei ole saatu
puhelinkarsinnalla vielä kerättyä. Ja pitäähän
ohjelman vähän tuottaakin!

Paljon vaikeita kysymyksiä on vielä jäljellä:

Milloin nnnnnn on keksitty?
a) 1934
b) 1935
c) 1936
d) 1937
42. Juha-Pekka Kuusela29.10.2005 klo 14:09
Zebra: joo eikä siksikään ettei juotantaja tule kateelliseksi.:)
Muuten jos kerrot mikä on nnnnnn niin voinen yrittää miettiä vastausta
kysymykseesi.

PS. visa musta verohelpotusten saamiseksi firmoilla antavat rahat
palkinnoiksi niistä ei mene sillain veroa kait...
43. marjaana29.10.2005 klo 15:01
Olen lukemassa aiheeseen liittyvää kirjaa ja alku vaikuttaa lupaavalta:

Vikas Swarup: Tyhjentävä vastaus

"Kun 18-vuotias tarjoilija Ram Mohammad Thomas voittaa uuden tietokilpailun miljardin rupian päävoiton, hänet pidätetään. Tyhjentäessään ohjelman kassan hän tuhosi samalla tuottajien suunnitelmat uusista jaksoista.
Miljardin voittaminen ei ole mikään rikos, mutta köyhän tarjoilijan voitto herättää epäilyksiä. Poliisin kovaotteisiin kuulusteluihin joutunut Ram saakseen viehättävän asianajajan, joka ensi töikseen tahtoo kuulla vastauksen kaikkia askarruttavaan kysymykseen: kuinka kouluja käymätön poika, joka ei edes tiedä Yhdysvaltain presidentin nimeä, onnistui voittamaan jättipotin?
Siihen vastatakseen Ramin on kerrottava huikea, yhtäaikaa niin hauska kuin liikuttavakin tarinansa Delhin ja Mumbain vilkkailta kaduilta. Seuratessaan roistojen, sankareiden ja kuuluisien Bollywood-tähtien elämää Ram on oppinut paljon - eikä voitto ejkä ollutkaan sattumaa."
44. Jukkis29.10.2005 klo 15:27
No tuollapa tulikin oiva kymmenentuhannen euron kysymys mainittuun tietovisaan:

Mitä tarkoittaa seuraava lause? "visa musta verohelpotusten saamiseksi firmoilla antavat rahat
palkinnoiksi niistä ei mene sillain veroa kait..."

Joku muu saa keksiä vastausvaihtoehdot A - D.
45. Kravattimies15.11.2005 klo 05:13
Ensimmäisestä miljonääristä ehdin juuri kirjoittaa tänne ja nyt sunnuntaina tuli jo toinen! Itse en katsonut ohjelmaa taaskaan, joten vaimo tuli kertomaan ja arvuuttelemaan.

Aluksi jouduin vastaamaan miljoonan dollarin kysymykseen. Vastaukseni oli oikein! Myös puolen miljoonan kysymykseen vastasin oikein. Olipa hyvä tuuri, ettei vaimolla ollut esittää aikaisempia kysymyksiä. Olisin kai pudonnut jatkosta heti alussa.

Kaksi viimeistä kysymystä oikeassa järjestyksessä:

Kuinka monta itsenäistä valtiota on Kaspianmeren rannalla?

A: 4
B: 5
C: 6
D: 7

Miljoonan dollarin kysymys: Kuka ei ole ollut Time-lehden Vuoden henkilö?

A: Adolf Hitler
B: Ajatollah Khomeini
C: Josif Stalin
D: Mao Zedong
46. Kravattimies4.9.2006 klo 08:12
Aikaisemmin tässä säikeessä mainittu krokotiilimies Steve Irwin on kuollut Port Douglasin lähellä Queenslandin pohjoisosassa Australiassa piikkirauskun pistettyä häntä sydämeen. Hän oli 44-vuotias.

http://www.abc.net.au/news/newsitems/200609/s17324 39.htm
47. iso S4.9.2006 klo 09:29
Mahtoiko kamera käydä? Olen joskus nähnyt pätkän missä Irwin joutui lieviin vaikeuksiin krokon tai jonkin muun otuksen kanssa ja kameramies syöksyi auttamaan. Irwin hermostui moisesta ja ripitti kameramiestä, että tämän tehtävä on kuvata ja tulla apuun vasta jos sitä pyydetään. Häntä kuulemma harmittaisi suunnattomasti jos kroko söisi hänet eikä sitä saataisi ikuistetuksi.

Mies tiesi touhuavansa vaarallisten eläinten kanssa ja nautti siitä. Voi kuvitella ja toivoa että hän kuoli haluamallaan tavalla, vaikka ei luultavasti haluamallaan hetkellä.
48. Kravattimies5.9.2006 klo 01:28
Mahtoiko kamera käydä?
Kyllä. Filmi on annettu Queenslandin poliisille.

Australian stingray (keihäsrausku tai piikkirausku) voi kasvaa 4,3 m:n pituiseksi (levymäisen kehon läpimitan ollessa 2 m) ja 350 kg:n painoiseksi.

http://www.amonline.net.au/FISHES/fishfacts/fish/d brevic.htm

On erittäin harvinaista, että ne tappavat ihmisen, vaikka turistit uivat niiden joukossa. Tämä oli vasta kolmas kerta Australian vesillä.

"Krokotiilinmetsästäjällä" on yli 200 miljoonaa katselijaa.

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Krokotiilinmet s%C3%A4st%C3%A4j%C3%A4+kuoli+keih%C3%A4srauskun+pi stoon/1135221409412
49. Kravattimies6.9.2006 klo 03:53
Krokotiilinmetsästäjä oli kuuluisampi kuin Nicole Kidman tai Russell Crowe tai Kylie Minogue.


5.9.2006 The Australian, (Features), "Committed to lore of nature" by Peter Lalor & Michael Bodey:

One of the most famous Australian outback characters is dead and the world is in mourning. Australia is, bizarrely enough, just catching up or catching on. Steve Irwin's fame always seemed a little hard for the urban elite to swallow. He came across like some crazed Aussie caricature dreamed up by central casting on a Hollywood back lot. A poor man's Hoges. Or Dame Edna in khaki. An improbable blending of SmackDown wrestler and environmentalist.

The cultural cringe was palpable when Irwin took to, and conquered, the world stage. This was not the cultivated or cultural image some wanted. The most galling thing for the critics was that while Paul Hogan and Dame Edna were indeed caricatures, Irwin was the real deal. And he was famous. More famous than Nicole Kidman or Russell Crowe or Kylie Minogue.
50. Tinke14.11.2006 klo 01:54
Kaikennäköistä on kyllä tuossa miljönääripelissä sattunut niin Suomessa, kuin maailmalla. Esimerkiksi yhdessä maassa kilpailija joutui diskatuksi, koska hän sai jotain käsimerkkejä katsomossa olleelta ystävältään. Voitto taisi olla aika lähellä miljoonaa. Olen aiemmin kyllä itsekin ajatellut, käyttääköhän kukaan pelaajista sitä, mutta sitä näemmä tarkkaan vahditaan.

Toinen hauska tapaus oli Suomen miljonääripelissä, kun joku mummo oli pelaamassa ja häneltä kysyttiin joko toinen tai kolmas kysymys. Mummo päätti pitää rahat. Plakkarissa oli siis ainoastaan joku 500 mk tai 1000 mk. Lehtinen koetti pitkään tentata: "sinullahan olisi vielä kaikki oljenkorret käyttämättä, että kannattaisiko ehkä kilauttaa jollekin tai..." Mutta mummo piti päänsä ja lähti rahojen kanssa. Kaiken lisäksi kysymys oli jotain Aku Ankka tasoa.

Yksi hauska tietämättömyys on myös tuo kuu-kysymys, josta jo joku taisikin mainita.

Kysymys: Which of the following is the largest?
A: A Peanut
B: An Elephant
C: The Moon
D: A Kettle

Kilpailija lukitsi vaihtoehdon B.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *