KESKUSTELUT > RISTIKOT > PIILOSANA JA RISTISANA

8006. Piilosana ja ristisana

Ahex5.6.2014 klo 11:13
Tavallisia ristikoita enemmän kiinnostaa piilosanat ja ristisanat. Löytyykö lehtiä, missä noita olisi enemmän?

Suomen kuvalehdessä on viikoittain tuo piilosana, mutta aloittelijana monesti liian vaikea. Iltasanomien viikonlopussa on yksi ja se yleensä mukavaa tasoa. Onko muissa lehdissä?

Ristisanaa taas on päivittäin iltasanomissa, mutta se yleensä on helpohko ja ei viitsi maksaa joka päivä reillua euroa yhdestä ristisanasta.
2. Eki5.6.2014 klo 11:20
Ristisanoja (perusristikko, höyryristikko) ei taida löytyä isommissa erissä.

Piilosanoja voisin omasta puolestani mainostaa lisäksi seuraavista lehdistä:

Punainen Pelikaani (3 per numero)
Passeli Pelikaani (2 per numero)

Alma Median lehtien sunnuntainumero (ainakin Aamulehti, ehkä Satakunnan kansa, Lapin kansa, Kainuun sanomat)

Pirkka
3. Eki5.6.2014 klo 11:20
Passelissa on myös ristisana.
4. Eki5.6.2014 klo 11:25
Vielä lisäyksenä. Nämä muut ovat yleensä SK-piilosanaa helpompia eli IS-tasoa. Punaisessa saattaa olla joku niistä yhtä vaikea.
5. Ahex5.6.2014 klo 11:55
Oikein hyvä, pitää ostella sitten noita pelikaaneja.

Tavalliset ristikot harvemmin kiinnostavat pidemmän aikaa, kun ne samat sanat toistuvat vuodesta toiseen näissä helpommissa ristikoissa. Eli kynnys näistä iltapäivälehtien ja helppojen ristikkolehtien sanaristikoista seuraavaan tasoon on monesti liian suuri.
6. Eki5.6.2014 klo 12:18
Sitten saattaa olla mukava yllätys tiedossa Pelikaanien parissa. Uudet numerot menivät juuri painoon ja ilmestyvät 13.6. Vanhat kannattaa siis osta heti! Jos et löydä niitä, ota yhteys tänne toimitukseen!

Tsekkaa myös sivut pelikaaniristikot.fi!

Meille tulee silloin tällöin soittoja, jossa halutaan vanhoja Pelikaanien numeroita. Aika yleinen paketti on 11 lehteä, jolle tulee hintaa 11 x 2 euroa + postikulut 6 euroa, yhteensä 28 euroa. Vähän pienempi on 5 lehteä yhteensä 14 eurolla. Tämä voisi olla Ahexille hyvä ratkaisu tässä vaiheessa.
7. kariheikki6.6.2014 klo 19:46
Itse pidän myös piilosanoista ja monasti hihittelen oikeasti ääneen keksittyäni ratkaisun jollekin määritelmälle. Iisakin kesäkuun numeron piilosanat on tehty... Jossain vaiheessa lehdessä taisi olla kolmekin sellaista, nyt enää vain kaksi. Lieneekö toiveita kolmannesta???
8. Kyllikki13.6.2014 klo 10:47
Älkää vain missään nimessä ainakaan lisätkö piilosanoja. Nykyisetkin on jo liikaa, ja vaikeustaso vain lisääntyy koko ajan. Mielestäni ristikkolehti on ristikkolehti, piilosanat ovat jotain muuta. Perustakaa niille vaikka oma lehti!
9. Marco Poloinen13.6.2014 klo 14:26
Määritelmän mukaan kaikki toistensa kanssa risteäviä sanoja sisältävät tehtävät ovat 'sanaristikoita (tai -ristikkoja'). Piilosanat ovat siis täysin "hovikelpoista ristikkolehtikamaa"!

Ilmeisesti piilosanoihin totaalisesti hurahtaneita ratkojia on arvioitu olevan sen verran vähän, ettei yksikään ristikkokustantaja ole vielä tohtinut julkaista erikoislehteä. Saattaapi olla, että syksyllä valtakunnallisella foorumilla pidettävän PIILOSANA SM:n tuottaman julkisuuden kautta tilanne muuttuu...

En ole itsekään mikään piilosanafriikki. mutta mielelläni seuraan monien kukkien kukkimista!
10. friikki16.6.2014 klo 02:10
Jokos nämä Pertti Oskalan sivuilla olevat on ratkottu?
_http://sanojensommittelua.net/
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *