KESKUSTELUT > MUUT AIHEET > MILLOIN TULEE 2 TERATAVUA TÄYTEEN?

7948. Milloin tulee 2 teratavua täyteen?

kravattimies24.4.2014 klo 09:32
Äitienpäivä on samaan aikaan Suomessa ja Australiassa. Australian postin äitienpäivän lehtisessä sivulla Gifts for busy Mums mainostetaan 66 euron hintaista laitetta. Ulkoinen kovalevy, joka tarjoaa 2 teratavua tallennustilaa. Suomessa se on 109 euroa. Rupesin ajattelemaan kuinka paljon on 2 teratavua. Pojan kanssa mietimme asiaa. Voisimme tehdä viiden minuutin videon äidin keittiöpuuhista ja lähettää sen Youtubeen koko maailman katseltavaksi. Siis kuvan laadun on oltava hyvä. Seuraavana päivänä sama juttu. Samoin joka ikinen päivä sen jälkeen. Milloin tulee 2 teratavua täyteen? Tuleeko viikossa, kuukaudessa? Kuinka kauan se kestää? Vastaus: 114 vuotta! Jos alkaa tänään, niin viimeinen lähetys on 23. helmikuuta 2129. Menikö tämä oikein?
2. Jukkis24.4.2014 klo 10:08
Sun laskelmassa siis 5 minuutin hyvälaatuinen viedo vie noin 50 megatavua? Juu, tunnin TV-ohjelma (ei HD) digiboksitallennuksena vie yleensä vähän yli gigatavun, josta tulisi 5 minuutille suunnilleen 100 megatavua. Mutta kyllä ne aika laadukkaita olisi, vaikka pakattaisiin puolta pienempään tilaan.

Että suuruusluokkana ihan OK, mutta eihän sitä tietysti voi noin päivän tarkkuudella laskea, koska 5 minuutin videoiden koko vaihtelee sen mukaan, miten paljon niissä on liikettä. Jos äiti välillä vaan seisoskelee, niin videotiedostosta tulee paljon pienempi.

Äiti ei vuonna 2129 enää pahemmin siellä keittiössä varmaankaan puuhastele, eli on aika lailla liikkumattomana, jos edelleen kuitenkin sinne keittiöön on kuvattavaksi laitettu. Siis vähän niinkuin Norman Bates -tyyppisesti.
3. kravattimies25.4.2014 klo 01:54
Juu, suuruusluokkana siis ihan OK. Kiitos, Jukkis!

Joskus on enemmän liikettä, joskus taas vähemmän, joten keskimäärin kelvannee.

Aikamoinen määrä tallennustilaa tuollainen 2 teratavua.

Mainoksessa se oli kiireiselle äidille ostettava lahja.
4. iso S25.4.2014 klo 10:10
Jouduin aikoinaan ostamaan ulkoisen kovalevyn, kun läppärin oma levy oli surkean pieni. Ei siihen videoita paljon mahtunut. Ostamani levyn kapasiteetti oli tera, tai pikemminkin kaksi teran puolikasta. Siinä on oikeasti kaksi levyä ja toinen on automaattinen kopio toisesta. Jos kumpi tahansa kuukahtaa, varoitusvalo syttyy ja jatketaan yhden levyn varassa. Toisen voi sitten vaihtaa (jos yhteensopivia sattuu vielä löytymään) ja taas automaattivarmistus pelaa.

No, tekniikka sikseen. Pari vuotta sitten tuokin levy uhkasi täyttyä ja piti ostaa uusi johon siirsin osan vanhoista videoista. Videoiden yhteispituus lienee 100 tunnin luokkaa. Tilavaatimusta kasvattaa osittain se, että nykyinen kamerani tuottaa mpeg-tyyppistä kamaa ja editointiohjelmani haluaa mieluummin avi-muotoista. Syystä tai toisesta olen säilytellyt sekä alkuperäistä että konvertoitua versioita.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *