KESKUSTELUT > RISTIKOT > MILLOIN MITENKIN VISAINEN?

7943. Milloin mitenkin visainen?

Eki19.4.2014 klo 14:25
Tämä asia on putkahtanut nyt täällä esille useammankin kerran lyhyessä ajassa, esim. uusimmassa HS-säikeessä

En tiedä kaikkien laatijoiden ja lehtien politiikkaa. Uskoisin, että yleensä tähän asiaan ei kumpikaan osapuoli kiinnitä paljonkaan huomiota. Monessa lehdessä ristikko on aina suht samaa tasoa.

Moni ratkoja haluaisi kaksoisnumeroissa tai pitkiksi viikonlopuiksi visaisia, koska on (mahdollisesti) enemmän aikaa ratkoa. Näin tehtiin esim. Suomen Kuvalehdessä aika usein. Mutta sitten aloin havaita, että tällöinhän loppujen lopuksi tarjotaan ristikkoajanvietettä selvästi pienemmälle joukolle kuin keskitasoisten tapauksessa ja muutin peruskäytäntöä. Toki siitä voidaan välillä tehdä poikkeuksia.

Katsossa on tuplanumeron tuplaristikko aina keskitasoa, kuuden numeron kierrossa on neljä keskitasoista, yksi visainen ja yksi helppo, tosin vastikään oli keskitasoinen merkitty vahingossa helpoksi.

Avussa oli tällä viikolla kaksi yksipalloista kuvaristikkoa. Minäkin laadin sinne yksitähtisen, kun se sattui olemaan vuorossa. Koomista on, että täälläkin oli toimituksessa mokailtu merkinnöissä, kaksi edellistä yhden sivun ristikkoa oli merkitty erheellisesti kolmipalloisiksi. Näin ei laatijakaan ollut tarkoittanut, tarkistin tämän asian.

Iltiksen kovis on joskus pyhinä täyskolmonen, joskus kakspuolpallonen, olen antanut jatkumon edetä välittämättä pyhistä, koska näin tasapuolisuus toteutuu joka tapauksessa.
2. sorry20.4.2014 klo 00:51
Omaishoitaja lopetti jo toisen pelikaanilehden kestotilauksen. Jäljelle jäi enää punainen. Iisakin ristikot näyttää olevan ainut ristikko, joka on ristikkolehti.
Eki yrittää ja yrittää. Ei sellainen toimittaja, joka on juuttunut ketjuun, voi olla johtavassa tehtävässä.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *