KESKUSTELUT > RISTIKOT > MAAKUNTALEHDET ILKKA JA LÄNSI-SUOMI YM.

7702. Maakuntalehdet Ilkka ja Länsi-Suomi ym.

kaart9.11.2013 klo 18:33
Kyllä nyt löytyi vaikeutta näistäkin. Saattaa tulkinnalla saada monta oikeaa vastausta.Varma ei voi olla, ennenkuin näkee valmiin ratkaisun.
2. POH11.11.2013 klo 16:06
HS:n ristikoiden vaikeus?/helppoustason myötä on kirinyt maakuntalehtien esim. Etelä-Saimaa, Kouvolan Sanomat ja Kymen Sanomat noin joka kolmas ristikko vaikeustasoltaan yhtä mielenkiintoinen ratkottavaksi kuin nyt "ylimainostettu" HS.
Esim. ristikko, jossa on laivankuva pääkuvana, on ajallisesti samanaikaista ratkottavaa kuin HS2770.
Tosin HS:n pitkälti fakkivihjeiden oppiminen on aiheuttanut turhaa helppoutta ulkoalueilla. HS:n pääkuvista Lehdon luomat sanasikermät pelastavat koko ristikon maineen.
Fanitan
1) HS kaikkia ristikoita, vaikka helpotusta on tullut liikaa, kuten O:kin on jo maininnut aikaisemmasta linjastaan poiketen useaan kertaan viimeisillä HS-saiteilla.
2) Maakunta lehtien niitä kiperimpiä luomuksi.
3. Matti11.11.2013 klo 16:38
Maakuntalehdissä, mm. Keski-Uusimaassa julkaistaan Pekka Joutsin takuuvarmaa laatua. Vaikeusasteessa ei ole suuresti hajontaa - mielestäni ovat alueella 2 - 2½, ja muistuttavat siinä IS:n maanantaikeskiksiä. Pekka Joutsin omaleimaisuus on aina tallella.
4. kaart11.11.2013 klo 18:29
Ainakin Ilkassa vaikeustaso vaihtelee. Olisikin toivottavaa, että laatijan nimi olisi näkyvissä.Toki lehtikin voi "toivoa"erilaista vaihtelevaa tasoa. Pitäisikö sekin näkyä ennakkoon pisteytyksessä, että eri tilanteissa voi aloittaa tai siirtää toisten iloksi.
5. Eki11.11.2013 klo 19:38
Käsittääkseni tämä Bullsin ristikko, jonka Pekka Joutsi laatii, leviää laajalle ja on joka neljäs kerta pekkamaisen visainen, muulloin erilaisia helpompia asteita. Joskus näkee näitä julkaistavana vuosia laadinnan jälkeen ja silloin huomaa, että osa vihjeistä on vanhentunut.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *