KESKUSTELUT > RISTIKOT > RING-A-LING

770. Ring-a-Ling

Henry Haapalainen9.3.2004 klo 02:40
Miten olisi kimpparatkonta? Saataisiin MTV:n visaiset kysymyksyt ehkä ratkaistua, ja osallistuisimme isohkon rahapalkinnon arvontaan.
2. Kaitsu9.3.2004 klo 10:48
Ilmoittaudun ratkontakimppaan.

En tiedä josko ne lisäkysymykset olisivat vaikeampia, mutta nuo televisiossa esitetyt ovat minusta suorastaan pilkantekoa katsojista.

Juuri tämän ohjelman innoittamana esitinkin, että mtv voisi periä maksun suoraan katsojien pankkitililtä ja palauttaa rahoista prosentin viikossa satunnaisotannalla ja näyttää näiden "voittajien" nimiä ruudullaan seuraavan viikon.
3. Henry Haapalainen9.3.2004 klo 16:17
Entäs tämmöinen ehdotus? Ristikkoväki voisi suorittaa keskuudessaan rahankeräyksen, jonka tuotto luovutettaisiin juhlallisesti MTV:lle. Jos MTV:llä olisi riittävästi rahaa, ei kai se silloin yrittäisi tuommoisella raivolla haalia rahaa keinoilla, joissa kännykän omistavat lapset ovat ilmiselvä kohderyhmä.
4. tero9.3.2004 klo 17:11
Onhan kyseinen ohjelma oikeasti itsensä irvikuva. Mutta. Asioissa on aina mutta. Tietenkin liikeyritys yrittää tuottaa voittoa ja silloin tehtävistä pitää tehdä riittävän helppoja että se kaikkein tyhminkin katsoja osaa sen ratkaista. Yhtiö ei rikastu sillä että kaksi tai kolme keksii oikean vastauksen ja tuhlaa senttinsä. Kyllä MTV3:lla on laskukoneita joilla nämä asiat lasketaan.

Toisekseen. Sanaristikkotehtävien ratkaisu televisiossa ei sinänsä ole tälle harrastukselle mikään huono asia. Niistä nuorista jotka noita ohjelmia katselevat tulee se uusi huippulaatijoiden ja ratkaisijoiden sukupolvi joka tulee lyömään laudalta kaikki edelliset. Kuka tässä mitään häviää? Ei kukaan. (ne jotka jättävät lapsensa television ja kännykän kasvatettaviksi maksakoon kiltisti laskunsa)
5. Tane9.3.2004 klo 17:14
Tuohon ohjelmaan osallistumiseen taitaa olla 18-v. alaikäraja. Miten maikkari sitten seuraa osallistujien ikää - ei hajuakaan.
6. Henry Haapalainen9.3.2004 klo 17:29
Onhan siellä chatit ja jos jonkimmoiset pelit toiminnassa sekä pääkanavalla että saman yritysryppään digikanavilla ympäri vuorokauden. Eduskunnassakin on asiaan kiinnitetty huomiota, ja asiasta on ainakin keskusteltu.
Kuinka moni kirjoittaisi Ekin chattiin viestejä, jos hinta olisi 0,85 € kappaleelta?
7. terok (koolla ON väliä)9.3.2004 klo 17:42
Alma Mediassa on sisäistetty hyvin Lassi ja Leevi-sarjakuvan päähenkilön esittämä ajatelma: "On moraalitonta antaa tyhmän pitää rahansa."
8. Kaitsu9.3.2004 klo 17:54
Oikeassahan sinä Tero olet. Yrityksen on pyrittävä tuottamaan voittoa ja ilmeisesti kaikin mahdollisin keinoin. Minä vain olen sellainen parantumaton idealisti, että kuvittelen viihdekanavan pyrkivän tarjoamaan viihdettä, mutta kai se on MTV3:lle toisarvoinen tavoite.

Palkinnothan on ko. ohjelmassa suorataan ylenpalttisia jos ne suhteutetaan tarvittavavn tiedon ja oivalluksen määrään. Jotenkin vaan olen alkanut kaipaamaan ääntä joka kysyy "Haluatko ostaa vokaalin?" vaikkei tuokaan ohjelma minua suuremmin innostanut aikoinaan.
9. Mimmi9.3.2004 klo 18:55
Kyllä Henryllä hommia riittää,jos jokaisen hölmön ohjelman rahalla meinaa ostaa pois...Onnea valitsemallasi tiellä
10. Antti Viitamäki10.3.2004 klo 02:24
Tulipa kerran kokeiltua yhden ystävän kanssa tuota Ring-a-lingia. Minulle oli ihan itsestään selvää, että puhelinkysymykset ovat paljon vaikeampia - ja niinhän ne tietysti olivatkin. Siellä on kysymyksiä varmasti ihan laidasta laitaan - helppojakin, niin kuin Miljonäärin ekat viisi-kuusi, mutta sitten saatetaan kysyä jotain tyyliin "Kuka voitti viime vuonna sen ja sen laulukilpailun?" tai "Mitä sairautta sillä ja sillä rokotteella (tieteellinen nimi) hoidetaan?" Ja kaikki on tietysti tiedettävä, tai leikki loppuu siihen.

Totta kai livekysymys on helppo - sillähän ihmiset saadaan soittamaan. Ja onhan siinä usein saanut kuulla melkoisen perustietopaketin kysymyksen kohteesta. JOS nyt ketään kiinnostaa seurata ohjelmaa SEN takia. Luulisi, että kun ottaa esiin tietosanakirjan tai hyppää nettiin, niin saa samat asiat selville huomattavasti nopeammin. Eikä tarvitse kuunnella sitä välillä ah-niin-tekopirteää selitystä ja tolkutonta kertaamista.

Kimpparatkonnasta ei ole apua, koska vastaukset pitää laittaa VÄLITTÖMÄSTI äänimerkin jälkeen - ei siinä pysty neuvottelemaan. Jos ei tiedä, on pakko laittaa intuitiolla. Parhaat vastaajat (tuurilla tai tiedolla) vastaavat joka tapauksessa sekunnin kymmenyksien sisään, ja nopeinhan siitä pääsee livekysymykseen lopulta vastaamaan. Minä sain yhden vastaussarjan (kysymyksiä on neljä tai viisi, en nyt
muista varmaksi) sisään varmasti lähes saman tien kun kukin signaali kuului, mutta enpä silti päässyt läpi.

Lisäksi kysymykset vaihtuvat koko ajan. Epäilemättä jos soittaisi kymmeniä kertoja, alkaisi kuulla samoja uudestaankin, mutta mikä olisi pointti, kun voittosumma on tuota luokkaa ja SILTI on aivan mahdollista että joku vastaa vielä hitusen nopeammin.

Tuuripeli, loppujen lopuksi.

(Ja pihlajanmarjat on kuitenkin aika happamia.) :-)
11. iso S10.3.2004 klo 08:56
Otanpa kantaa minäkin. Mielestäni olisi reilua, jos kilpailijalle ilmoitettaisiin käytetty vastausaika ja ohjelmassa kerrottaisiin voittajan aika. Silloin voisi verrata, kuinka lähellä onnistumista oli. Saattaisi turha toiveikkuus karista ja Maikkarin tulokertymä pienentyä.

Olen muutaman kerran vastannut kaikkiin kysymyksiin oikein reaktioajan (noin 0.2 sekuntia) ja puhelimen aiheuttamien viiveiden puitteissa. Ilmeisesti joillakin on nopeammat refleksit tai ripeämpi puhelin.

Puhelimillakin tuntuu olevan eroa. Ohjeissa neuvotaan vastaamaan 'äänimerkin jälkeen'. Mitähän tuo täsmällisesti ottaen tarkoittaa - heti kun äänimerkki alkaa kuulua (kuten juoksukilpailussa, kun laukauksen ääni kuuluu) vai sitten, kun äänimerkki on kuulunut kokonaan (vastaisi sitä, että lähtölaukauksen kaiku on häipynyt)? Jälkimmäinen tuntuu olevan tosi. Kännykästä voi painaa heti kun piippaus alkaa, mutta lankapuhelimessa pitää malttaa piipin loppumista, muuten 'vastasit liian nopeasti' ja peli päättyy. Näyttää siltä, että kännykässä on pitempi viive (painalluksen rekisteröityminen kestää kauemmin kuin äänimerkki) ja kannattaa pelata lankapuhelimella. Tai olla pelaamatta.
12. Henry Haapalainen10.3.2004 klo 12:59
Jos olette television lähellä, käykää vilkaisemassa MTV3:n "ohjelmaa" Make & Mirkku -show, joka jatkuu klo 14:00 asti.
Kiinnittäkää huomiota viestien hintaan ja kohderyhmään, mille show on tarkoitettu.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *