KESKUSTELUT > RISTIKOT > HUMORISTISIA YHDYSSANOJA

762. Humoristisia yhdyssanoja

Kari Kämäräinen6.3.2004 klo 15:46
Enilän Jani oli tehnynnä meijän iisalmelaisten paikallislehteen Salmettarreen ristikon, jossa vihjesanana oli "Pumien skismaa" ja vastauksena LUURIITA. Paljastan tämän, koska kysseessä ei ole palakintoristikko. Varsin humoristinen vihje. Voep olla vaikee monelle ratkojalle, mutta ihan loestava vihje kokeneemmalle ratkojalle. Hyvvee työtä Jani ja terveiset sinne Kiuruveelle.
2. Jukkis6.3.2004 klo 16:10
"Pumien skismaa?"

Vaikka olettaisin tuohon painovirheen, ja oikean muodon olevan joko "Puumien skismaa" tai "Pummien skismaa", en silti ymmärrä.
Savolaista huumoria vissiin.
3. Timppa6.3.2004 klo 16:11
Tuommoinen LUURIITA/PUMIEN SKISMAA on juuri niitä hienoja juttuja, joiden ratkonnasta tulee varsinaisia ahaa-elämyksiä. Vaikken savolaisia lehtiä saakaan käsiini, niin toivotan Janille pitkää ja menestyksekästä uraa ristikoiden parissa!:)
4. Eki6.3.2004 klo 16:23
Jukkis...

http://www.dogbreedinfo.com/pumi.htm
5. Jukkis6.3.2004 klo 17:01
Ahaa. No, ei huono. Olenpa vissiin joskus pumista kuullutkin.
6. Matti6.3.2004 klo 17:37
En varauksetta pitänt. Mielestäni koira oli vähän väkinäisesti piilotettu pumiin. Mutta makuasioitahan nämä. (Ranskanbuldogien skismaa olisi jo ollut parempi :-)
7. Kari Kämäräinen6.3.2004 klo 18:30
Sen verran haluan vielä kommentoija tuota Pumien skismaa, että samassa ristiossa esiintyi myös
vihje (muistaakseni) koiria (tästä en ole yhtään varma)
ja vastaukseksi tuli PUMIT. Sen vuoksi tuo Pumien skisma oli ihan hyvä, koska se paljasti että Pumit on koiria.
Joten hyvä Enilä!
8. Timppa6.3.2004 klo 18:37
Akitoiden skismaa...? Tai mäyräkoirien, sellaisen hain iltapäivällä kaupasta...
9. Jani Enilä7.3.2004 klo 20:50
Kiitos Kari ja kumppanit !

Tuo Salmettaren ristikko tosiaan on sellainen ns. joka kuukautinen pakkorako. Sanon tuon sen vuoksi, että nykypäivinä ristikoiden laatiminen ei ole ollut oikein herkkua johtuen nykytilanteesta elämän saralla ...
Mutta, eiköhän se tästä vielä iloksi muutu jossakin vaiheessa.

Kiitokset myös Jounille: hänhän jo kivasti tuossa toisessa säikeessä laittoi muutaman aiemman ristikkoni sanan keskustelun alle: ARKKIOSTOKSET, VERTAILULAITTEET (ja olikohan joku kolmaskin... enpä nyt äkkiseltään muista). Kiitokset vaan kaikista niistäkin kommenteista ! Minulla on muutama ristikko (kaikesta huolimatta) tässä työn alla ja niissä olen vain ja ainoastaan panostanut sanojen laatuun. Kurkotus on jäänyt aika totaalisesti pois.
Ja saattaahan sitä olla, että piakkoinkin jo saatan Ekille niitä tarjoilla. Menevätkö sitten läpi, se onkin toinen juttu... :)

Lopuksi vielä Kari Kämäräiselle:

Ootko sama henkilö, joka viäntää ristikkoja Pelikaaneihin ?
Jos oot, niin ee kun äkkiä ens tiistaena tänne Kiurveelle
Piänvaevvoojien kuukaatisseen kokkoontumiseen !
Vae mitenkä? Pistä sähköstä postin tapasta osotteeseen
jani.enila@sanaris.fi (tuon pitäs varmaan kiäntyä sinne luukkuun), jos oot kiinnostunu niin eeköhän homma siitä sitte sutviinnu. Voepi olla, että jottaen ristikon tapasta vihjeytellään tulevoo SanaSeppoa varten. Eli jos ee seoroovaan vielä, niin kesänumeroon jo vissiinnii.

Niinjoo. Eepä se salanen miittinki oo muillekaan. Ee kun mukkaan vuan, joka kynnelle kykenöö. Olpa paekkakunta sitten mikä hyvväänsä. Helepoite homma kääpi, kun pistää sitä sähköstä postia minulle. Tae taetaapa sieltä Seppoloesta se meekäläesen puhelinnumerokin löötyä vissiin.
10. Eetu30.4.2004 klo 23:26
Neljässä Ruusussa on muuten Kämy alias Kari Kämäräinen, eli et kai nyt sentään se sama ole ja kai olit joka tapauksessa tuo Pelikaani-mies?
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *