7530. SK 27

arvid6.7.2013 klo 09:32
Pekka Joutsin kolmetähtisestä mainittiin oheistekstissä, että nyt on hyvä ryhtyä herkuttelemaan ja viettämään kesää sen äärelle. Herkuttelua sen täyttö olikin, mutta hyvin lyhytaikaista kun täyttyi 2-3 tunnissa. Aluksi näytti vaikemmalta kuin sitten olikaan. SELÄ-vihjeen ratkaisusanan ymmärsin tosin vasta yli yön nukuttuani.
2. Olavi Kivalo7.7.2013 klo 08:26
SK:n tähditykset ovatkin olleet viime aikoina mitä sattuu. Ensin Pitkälän kaksi kakkosta, jotka olivatkin ykkönen ja kolmonen, nyt Joutsin kolmonen, joka onkin ykkönen. Einsteinia siteeraten: tähdittäjä heittää noppaa.
3. minä10.7.2013 klo 16:10
Nämä SK:n 2- ja 3-tähtiset vastaavat mielestäni Hesarin kk-liitteen ristikkoja. Ovat vaan paljon miellyttävämpiä ratkoa, kun ei tarvitse koko aikaa näpelöidä tietsikkaa. Yleensä sanat ovat järkevää suomenkieltä, mikä Hesarissa ei toteudu. Siellä sanaksi kelpaa mikä tahansa merkkiyhdistelmä, joka löytyy vaan googlesta.

Vaikeusasteen määrittäminen ei ole yksinkertaista. Kaikkien laatijien ristikkoihin tulee rutiini, kun "käsiala" tulee tutuksi. Se tekee ratkomisesta helpompaa.
4. mie12.7.2013 klo 15:01
Kivalo. Ei nyt kylläkään mikään ykkönen. Satunnaisratkojana kirjoittelen ykköset kerralla läpi. SK 27:ssa vieläkin ratkaisematon kohta..
5. tapio12.8.2013 klo 19:06
Aika paljon tietovihjeitä - mm. pääkuva. Vaimo tunnisti henkilön, mutten minä. Minkähän ikäinen laatija on, kun on ottanut SF-ajan näyttelijän?

Entisiä kuntia piti tarkastella Wikipediaa apuna käyttäen.

Tietovihjettä 'ENTINEN KREIVIKUNTA' oli vähän hankala, kun en muistanut mitä kreivikunta on enkuksi, mutta löytyi kyllä.

Vaakaan jäi sana RANA, joka avautui sentään (otetaan pois K-kirjain sekä sanan alku- että loppupuolesta).

Yhtä vihjettä en ymmärtänyt:

'LYHENNYS KAKSI EKAA' > TIISTAI
6. tapio12.8.2013 klo 19:11
Ja yksi epävarma kohta:

PUHUTTELUSANAKIN > PULU
VAHINGOITTA > PILAT
7. Matti12.8.2013 klo 19:48
Tiistain lyhennys on sen kaksi ensimmäistä kirjainta: ti.
8. iso S13.8.2013 klo 19:14
tapio, jos tarkastelet Wikipediaa, olet valmis tarttumaan koneen apuun ja sinulla on siihen mahdollisuus. Silloin voit myös helposti tsekata, mitä kreivikunta on englanniksi. Googlessa on tavallisen haun ja kuvahaun lisäksi muutakin, mm. kääntäjä. Yksittäisten sanojen kääntämisessä se on kohtuullisen hyvä, eilkä silloin ole haittaa siitä että lauseiden kääntämisessä se on melkoisen huono.

Pulu lienee puhuttelusanana aika vanhentunut, mutta ennen se on ollut yksi sydänkäpysen synonyymeista. Voit varmistua asiasta googlaamalla muodon "puluseni". Pelkkä pulu pysyy liikaa ornitologian puolella.

Pilanteko ei yleensä aiheuta (fyysistä) vahinkoa. Ystävyys saattaa kärsiä, jos kohde on tosikko.

Tiistain vihje on jossain määrin kakkosluokkaa. Hyvän kikkavihjeen pitäisi mielellään olla sellainen että oikea ratkaisu olisi ainoa mahdollinen. Tässä tapauksessa löytyy vaihtoehto heti kahden päivän päästä (ei tietenkään istu poikittaisiin). Taatusti löytyy monia muitakin 7-kirjaimisia sanoja joiden lyhenne on sanan kaksi ekaa kirjainta.
9. tapio14.8.2013 klo 17:42
Käytän kyllä kääntäjiä, joten totesin vain että kun en heti hokannut etsiä enkunkielistä termiä, vihje oli hitusen hankala.

Ikäänkuin pPääkuvan käyttö hieman kyseenalainen. Jos käytetään ns. pääkuvaa, sillä pitäisi olla suurempi painoarvo kuin ihan tavallinen vihje. Siinä ei ajateltu myöskään yhtään nuorempaa ratkaisijasukupolvea. Kuva Kristiila Elstelästä olisi yleisellä tasolla kaikille tuttu toisin kuin eläkeikää lähestyville tai eläkeläisille tuttu henkilö.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *