7376. SK 11

tapio23.3.2013 klo 15:59
Vähän ikävällä tavalla vihjeessä

KUSTANSI SARJAKUVIA on piilokirjain. Tavanomaista ikävämmäksi sen tekee se, että vihjeessä
E. R. BURROUGS kolmas kirjain jää epävarmaksi, joten käytännössä ikään kuin kaksi piilokirjainta.

Kumpikin vaatinee googlausta ja silti pari kirjainta jää epävarmaksi.
2. Eki23.3.2013 klo 16:03
Burroughs on todella tunnettu. Kustantajakin on ristikkoväelle siinä mielessä, että kustansi pitkään ristikkolehtiä. Ymmärrän, että paikka on ikävä, jos ei näitä asioita tunne.
3. tapio23.3.2013 klo 16:13
Mielestäni piilokirjaimet ikäviä erityisesti kaikentyyppisten nimien kohdalla, sillä jos joku asia tuntematon, sitä ei aina googlellakaan pysty varmistamaan, kuten minulle nyt kävi. Mielestäni ristikko juuri tässä kohtaa laadittu huonosti.

Burroughs toki tunnettu, mutta tässä yhteydessä ei tullut järkevän tuntuista ratkaisusanaa.
4. tapio23.3.2013 klo 16:24
Luulen kyllä, että arvasi oikeat kirjaimet, mutta on todella harmittavaa, että pari kirjainta meni arvaukseksi ihan ristikon teknisen toteutuksen puutteen vuoksi.
5. Jukkis23.3.2013 klo 17:51
Aika naurettavaa valitusta taas kerran tapiolta. "Tämä menee minun erittäin rajalliseksi havaitun yleissivistykseni ulkopuolelle, joten ristikko on laadittu huonosti ja sen teknisessä toteutuksessa on puute."
6. tapio23.3.2013 klo 18:15
Mielestäni kahteen suuntaan oleva knoppitieto, joka vaikeasti tarkistettavissa, on huono ratkaisu.

Ekin

"Kustantajakin on ristikkoväelle siinä mielessä, että kustansi pitkään ristikkolehtiä."

on sisäpiiritietoa.
7. tapio23.3.2013 klo 18:28
Kerran taisi Jukkiskin olla samaa mieltä, kun knoppitiedossa (koirarotu) oli piilokirjain. Ennen kaikkea kritisoin piilokirjainta knoppitiedossa.
8. Jukkis23.3.2013 klo 18:29
Juu, jos tosiaan yleissivistys on kovin rajallinen, niin "knoppitietoa" on maailma pullollaan. Eikä siinä mitään, ei kaikkea tarvitse tietää. Mutta ei myöskään tarvitse joka kerta haukkua ristikkoa huonoksi, kun ne sivistyksen aukot tulee esille.

Ei siinä kustantajavihjeessä mitään "sisäpiiritietoa" ole.
9. iso S23.3.2013 klo 18:30
Nimenomaan ratkojat ovat tässä tapauksessa sitä sisäpiiriä. Vaaditaan toki harrastusta pitemmältä ajalta kuin pari vuotta ja juuri tuon entisen kustantajan tuotteiden ratkomista, jos pitää selvitä päässä olevilla tiedoilla.

Jos ei tunne kumpaakaan, silloin on tietysti googlattava. Sitä kautta tämä ei todellakaan ole ongelma. Googleen E. R. Burroughs, saa Tarzan-kirjailijan toisen etunimen. Googleen syntynyt kustantaja, saa vahvistuksen. Aikaa kulunut: 45 sekuntia. Ei ylitä valonnoputta, mutta ylittää valituksennopeuden!
10. Seppo23.3.2013 klo 20:06
Jukkis ja iso S kirjoittavat asiaa ja samaan pyrin itsekin. Puuhun kiipeäminen alkaa tyvestä ja selvähän on, ettei aloittelija onnistu yhdellä loikalla pomppaamaan runkoon kovin korkealle. Tapiolla näyttää riittävän yrityshalua, se on hyvä asia, mutta kun olet siirtynyt hiljalleen tuonne vaikeiden ristikoiden pariin, olet varmaankin huomannut, että kaikkea tietoa ei saa yhteen päähän mahtumaan. Onneksi emme (toivottavasti) ole vielä liian vanhoja oppimaan uusia asioita.
Ajattelepa, miten vaikeaa näiden asioiden tarkistaminen ja hakeminen oli ennen Googlen olemassaoloa pari vuosikymmentä sitten, kun aika monta reissua joutui tekemään kirjastoon näitä asioita tutkimaan. Siksipä ilmaisusi "huonosti laadittu"ja "teknisessä toteutuksessa puutteita" joita heittelet hieman turhankin herkästi eivät ole minusta kohdallaan silloin, kun oma tietämys loppuu.
Muistammehan kaikki, että ristikot ovat iloinen asia ja pyritään pitämään ne sellaisina.
11. tapio24.3.2013 klo 09:07
No sain sen sarjakuvakustantajan tämän vihjeen perusteella:

iso S 23.3.2013 klo 18:30
"Googleen E. R. Burroughs, saa Tarzan-kirjailijan toisen etunimen."

Tuohon en tarvinnut googelakaan. Mietin E. R:n jotain kirjaa, henkilöhahmoa tms.

Oikeastaan ongelmana se, että tuo vaakaan tulevan ukkokuva E. R:n kanssa risteävä kirjain oli minulla muu kuin R, sillä se tuntui suomen kieleen luontevammalta vaihtoehdolta. Toki R-vaihtoehtoa olisi pitänyt testata pidempään.

Mitä kustantajaan tulee, se ei edes tullut mieleen, sillä oletin, että ao. kustantamo on vielä hengissä (nimi siis sinänsä ihan tuttu). Etsin siksi ihan toisen nimisiä kustantajia.
12. tapio24.3.2013 klo 09:17
Tuossa vain nyt tuli semmoinen kauneusvirhe keskusteluun, että tuli käytännössä paljastettua ratkaisu tuohon E. R... vihjeeseen.

Mitä ristikoiden täyttämiseen tulee, täyttelen nykyisin vain SK:n 2-3 tähden ja avun nettiristikoiden kolmen pallon ristikoita (käytännössä vaikeustaso kolmen pallon ristikoissa vastaa SK:n 2-3 tähteä, itse asiassa SK:n 2-tähtiset joskus vaikeampia kuin Avun kolmipalloiset).
13. Jukkis24.3.2013 klo 10:05
Siis ratkaisusanat oli sitten ihan tuttuja, mutta kun et heti keksinyt niin ihan ensimmäinen reaktio oli taas kerran tulla tänne valittamaan oli että ristikko on laadittu huonosti ja sen teknisessä toteutuksessa on puute.
14. Eki24.3.2013 klo 10:12
Olet ilmeisesti ottanut mustavalkoprintin. Lehdessä E. R. Burroughsin ärrä ja piste on punaisella, kun muu on mustalla. Muuten vihje olisi huono ja sen teknisessä toteutuksessa virhe.
15. tapio24.3.2013 klo 11:00
Joo. Jos tuo R. on lehdessä punaisella, vihje suorastaan helppo. Ja sen jälkeen kustantamokin olisi auennut helposti - joskin minulle uutena tietona se, että ei enää kustanna sarjakuvia (on näemmä osa erästä toista firmaa).
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *