KESKUSTELUT > RISTIKOT > KOTITEOLLISUUDELLE PARHAAN METALLILEVYN EMMA

734. Kotiteollisuudelle parhaan metallilevyn Emma

Titta22.2.2004 klo 17:32
Etelä-Saimaa 22.helmikuuta 2004

JOUNI HYNYNEN VIIS VEISAA HÖPÖHÖPÖ-GAALOISTA

Lappeenrantalaislähtöinen Kotiteollisuus-yhtye palkittiin lauantaina Emma-patsaalla. Helvetistä itään -levy voitti vuoden parhaan hardrock/metallialbumin tittelin, ja päihitti näin ollen HIMin, Children of Bodomin ja Sonata Arctican äänitteet.

Suomen Ääni- ja kuvatallennetuottajien ÄKT:n jakamat vuoden yhtye- ja yleisö-Emma menivät Kotiteollisuudelta sivu suun. Yhtyeen laulaja/kitaristi Jouni Hynysen mukaan yhdessäkin on jo tarpeeksi, ellei jopa liikaa.

- Myö tehään vuosikausia hommia, ja saadaan palkinnoksi tuollainen hirveen näköinen tötsä, hän päivittelee.

Viitisentoista minuuttia gaalan loppumisen jälkeen yhtyeen kaksi edustajaa olivat jo ehtineen piirtää viikset pystille. Patsaan ulkonäkö ei kuulemma siitä parantunut. Hynynen pohtii, ovatko he oikea kohde Emman saajaksi.

- Jos Helsingin höpöhöpö-tyypit haluavat viettää jotain naurettavia gaalailtoja, missä on kaiken maailman Apu-lehden toimittajia, se tuntuu ihan naurettavalta.

Hän kuitenkin epäilee, että ÄTK:ssa saattaa kuitenkin olla hitunen todellisuudentajua. Vaikuttaahan järjestössä niin ikään lappeenrantalaislähtöinen Tommi Kyyrä.

- Jos ÄKT haluaa palkita sellaisia bändejä, jotka on tehneet jotain merkityksellistä, silloin myö se tottakai ansaitaan, hän myöntää.

LEVYMYYNTI LASKUUN

Kotiteollisuuden oli määrä esiintyä Emma-gaalassa, mutta rumpali Jari Sinkkosen sairastuminen esti keikan. Mahdollisesti ratsastusharrasteissa tarttunut myyräkuume vei miehen loppuviikosta sairaalaan asti. Sitä ennen hän ehti käydä pari viikkoa keikoilla särkylääkkeiden voimalla. Lauantai-iltana Sinkonen oli jo kotonaan toipumassa.

Pystin pokanneet Hynynen sekä basisti Janne Hongisto eivät jaelleet julkisia kiitoksia. Sen sijaan he lähettivät terveisiä Lappeenrannan keskussairaalaan.

- Paskat bileet ja helvetin rumia akkoja, miehet lohduttivat television välityksellä rumpalia.

Keikkojen peruuntuminen ei muusikkoja liiemmin haitannut. Hynysen mukaan näin pääsee vapaammin nauttimaan juhlien lieveilmiöistä.

Entä pitäisikö Kotiteollisuuden nyt ryhdistäytyä ja tehdä jotain kaupallisen suosionsa laskemiseksi?

- Kyllä myö siihen kovasti pyritään. Olemme antaneet Hongiston kanssa koko illan sellaisia haastatteluja, että eiköhän se levymyynti siitä laske, Hynynen kuittaa.
2. Pena2.3.2004 klo 18:37
>Neljä Ruusua teki kuukauden levyn

-------------------------------------------------- ------------------------------
Helsinki
STT

-------------------------------------------------- ------------------------------

Neljä Ruusua -yhtyeen albumi Karelia Express on valittu paikallisradioiden kuukauden levyksi. Valinnan tekivät paikallisradioiden musiikkitoimittajat.
- Veteraaniyhtye kuulostaa uudella levyllään edelleen innostuneelta. Rutiini on käännetty tässä tapauksessa voitoksi, Radio Vaasan Hippi Hovi luonnehti Neljän Ruusun uutukaista.
Toiselle sijalle äänestyksessä kipusi Kansansuosikit debyyttipitkäsoitollaan Suomalainen rakkaus. Pronssi veivät puolestaan konkarit Juice Mikko yhteislevyllä Senaattori ja boheemi.>
3. Pena18.3.2004 klo 13:32
>Niskalaukaukselle kultalevy päivässä

(18.03.2004 12:16) Timo Rautiainen & Trio Niskalaukauksen albumi Kylmä tila ylitti ensimmäisenä myyntipäivänään keskiviikkona kultalevyrajan eli 15 000. Niskalaukauksen kaksi vuotta sitten julkaistua Rajaportti-levyä on myyty 40 000 kappaletta. Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus aloittaa albumin promokiertueensa Savonlinnasta 6. huhtikuuta.
(Kainuun Sanomat)>
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *