KESKUSTELUT > RISTIKOT > SK 8/2013

7334. SK 8/2013

Hannu23.2.2013 klo 17:53
Tämä ei ollut 3-tähtiseksi paha ensinkään...

Minua jäi kuitenkin vaivaamaan vihje "TELAKETJUILLA". Puhekielessä en ole koskaan kuullut tässä yhteydessä käytettävän tätä sanaa eikä sitä tunneta edes kyseiseen ostotuotteena. Wikipediassa kyllä toisessa yhteydessä on käytetty tätä sanaa, mutta jotenkin se vaan on luonnoton ja ei istu ainakaan minun suuhun...:-)
2. EJlo23.2.2013 klo 19:42
Samaa mieltä Hannun kanssa kummassakin "väittämässä". Ihan siitä syystä että sain tehtävän ratkaistua näinkin lyhyessä ajassa, sanoisin että 2,5 olisi oikeampi aste, mutta puolikkaitahan ei SK ristikoissa esiinny.
Kun TELAKETJUILLA vinkin sana alkoi muodostua, niin tuntui ensin hieman oudolta. Paljastamatta kuitenkaan liikaa, täytyy todeta nämäkin vempeleet telalla kulkeviksi. Muuten laadinnassa monta hienoa yksityiskohtaa ja mm yllättävä "tuplavinkki". Täytyy myöntää että sekä Google että ristikkorenki antoivat hyvää apua.
Kolme kunnollista 14-kirjaimista ratkaisusanaa oli piristämässä ristikkoa. Kiva kolmonen Ekiltä, kiitoksien arvoinen !
3. minä24.2.2013 klo 17:47
Oli se riittävän paha. Jos olisi ollut pahempi olisi jäänyt ratkaisematta. Mistään kohdasta ratkaisu ei lähtenyt aukeamaan, vaan kaikki paikat piti "rakentaa". Näissä ristikoissa tulee epäluuloiseksi ns. helppojen vihjeiden suhteen. Niitäkin tässä oli.
4. Olavi Kivalo25.2.2013 klo 20:10
Onhan sekin yksi tapa yrittää vaikeuttaa, että laittaa sekaan runsaasti ylihelppoja. Kuten edellä todettiin, sitä vaistomaisesti kieltää itseään uskomasta moisiin typeryyksiin kolmosessa ja yrittää keksiä jotain viksumpaa tilalle. Pitäisikö nyt sitten onnitella Ekiä onnistuneesta totaaliharhautuksesta? Enpä onnittele. Iso plääääh.
5. Jaska25.2.2013 klo 20:51
Olavi Kivalon ehkä ei ihan leikkimielinen protesti tuntuu kummalta, kun hän hyvin tietää SK:n skaalan paljon löysemmäksi kuin Ilta-Sanomien. Tämä vastaa tuttuun tapaan korkeintaan IS:n kakspuolosta. Läheltö liippaa keskiskin. Ne loppuvuoden kovemmat kolmoset olivat poikkeuksia säännöstä.
6. Olavi Kivalo25.2.2013 klo 21:57
Kirjoitin niinkuin kirjoitin jotta kävisi toteen, mitä laatija ennakoi. Ristikon piti herättää suuria tunteita. Tuon suurempia ei multa tullut.
7. Eki25.2.2013 klo 22:04
Kyllähän "plääh" on laatijan kannalta suuri tunne. Se on ihan toista kuin mitä on haettu. Tosin Olavin kaikki uumoilut eivät osu kohdalleen. Ne uumoilut ovat osatekijänä pläähissä, tuskin ratkaisevana.

Joskus ja joillekin etukäteisselittelyt toimivat oikealla tavalla, Olaville ne ilmeisesti toimivat enemmän ärsyttävänä härnäämisenä.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *