KESKUSTELUT > RISTIKOT > TURHAUTUMISEN HUIPPU

718. Turhautumisen huippu

Jouni12.2.2004 klo 21:35
Eihän ole kovin paha jos tälle palstalle purkaa vähän turhautumistaan?

Minua on nimittäin alkanut suorastaan veetuttaa, että tv:stä kaikki hyvät ohjelmat tulevat vasta iltayöstä. Tämän illan ohjelmatarjonta on yksi esimerkki: dokumentti Claude Chabrolista klo 22.25 ja Robert Altmanin elokuva klo 23.20.

Parhaaseen aikaan, silloin kun olen vielä vastaanottavainen ja virkeä, tulee Kotikatu, Se on siinä, Leikin varjolla ja Jenni Aholan kodin esittely. EI VOISI VÄHEMPÄÄ KIINNOSTAA!

Mielestäni edes valtio-omisteiset kanavat voisivat tarjota laatuohjelmaa silloin kun ihmiset ovat vielä hereillä.
2. MM12.2.2004 klo 21:40
Videonauhuri...?
3. Jouni12.2.2004 klo 22:06
Nauhuri on asuinkumppanin käytössä ja tiedätte kyllä mitä hän nauhoittaa!
4. MM12.2.2004 klo 22:19
Toinen videonauhuri...?
5. Eki12.2.2004 klo 22:34
... ja kolmas kerta! Myyty poninhäntäiselle herrasmiehelle Liedosta!
6. MM13.2.2004 klo 08:57
Jeah..! Nyt niitä on viisi!

Onhan nykyisin enemmänkin noita ohjelmansiirtovitkuttimia. Kovalevytallentimia on jo muutamissa TV:issä ja digiboxeissakin. Tallentavien DVD-soittimien hinnat putoavat myös mukavaan tahtiin.

Mutta onko mitään muuta vempainta kuin kaukosäädin hillitsemään äänenvoimakkuutta mainosten kohdalla? Varsinkin kun elokuvia katselee kotiteatterin surround äänellä, mainosten tullessa putoaa paikatkin hampaista. Jossain on kuulemma vaan sovittu että mainokset esitetään "tuplavoluumilla" ???

www.kolumbus.fi/markku.makela/Kuvat/aanitarkkailu2 .jpg
7. Eki13.2.2004 klo 09:01
Odotin dvd-laitteen hankintaa niin kauan että hyvä tallentava on markkinoilla ja kyllä kannatti. Uudessa Hifi-lehdessä on muuten kahden laitteen testi.
8. MM13.2.2004 klo 09:14
Niinpä olikin, mutta vielä ehkä turhan hinnakkaita jokakodin laitteeksi. Varsinkin kun täyttä varmuutta ei vieläkään ole tulevasta DVD-standardista.

Onko Hifi-lehti vähentänyt levyarvostelumäärää tässä uudistuneessa ulkoasuversiossa, vai tuntuuko minusta vain siltä?
9. Eki13.2.2004 klo 09:20
Ovathan nuo selvästi vähentyneet. Musiikkisivujen taitto uudistui ja uutisia tuli enemmän, joten lukumääräisesti levyarvosteluja on aika vähän. Sivuja vievät myös dvd-arvostelut ym.
10. tero13.2.2004 klo 10:16
Alkuperäiseen aiheeseen palatakseni: Minusta on hyvä että elokuvat ja muut hyvät ohjelmat tulevat myöhään. Alkuillasta ei pystyisi keskittymään niiden katsomiseen kuitenkaan kun pitää lapsia laittaa nukkumaan yms. Yöllä on hyvää aikaa.
Tietenkin alkuillastakin SAISI tulla jotain muutakin kuin kotikatuja ja salaisia eläimiä ja emmerdaaleja, mutta niiden aikana TV on helppo pitää kiinni.
Eilen muuten katsoin Bertolucin Kuun..laitoin nauhalle silloin kun se tuli n. viikko sitten subtv:lta kun silloin ei ehtinyt katsoa.
11. Hessu13.2.2004 klo 16:10
Tuli kai joltakin muulta(kin) kanavalta tuo Been Kuu. Ei meillä SubTV näy, enkä digiboksia ostamassa käy, ja silti minullakin oli se nauhalla.

Harmi vaan, etten ollut tarpeeksi älykäs katsomaan sitä muuten kuin pikakelauksella. Bongasin vain hetken Roberto Benignin fyysistä komiikkaa, joka ei ollenkaan tuntunut sopivan muuhun elokuvaan.

Yleensäkin video on minulla lähinnä keino siirtää ohjelman katsomatta jättämistä...
12. Sopuli13.2.2004 klo 16:28
Taidatkos paremmin sanoa: keino siirtää ohjelman katsomatta jättämistä. Nauhoja pyöriskelee vähän joka puolella odottamassa katsomista. Jossain vaiheessa sitten luovuttaa; jos ei ole kuukausien aikana katsonut, niin luultavasti ei tule katsomaankaan. Tai jos sittenkin?

Yleensä ne katsomattomat ovat ns. hyviä elokuvia, jotka vaativat vastaanottavaisen mielentilan. Ei väsyneenä, ei allapäin, ei juuri tänään...Siinä kasassa on mm. pari kiinalaista, joku ranskalainen, sarjaa "rankkoja mutta hyviä" kuten Katuvarpuset (jätin kesken kun nöyryytyskohtus teki niin pahaa).

Sitten ovat ne leffat, jotka on jo nähnyt, mutta ehkä voisi katsoa uudestaan. Sitten joskus. Esim. kaik joissa Johnny Depp tai edesmennyt River Phoenix. Kolmen tunnin nauhojen loppuun mahtuu tunnin ohjelmia, joten ne "ehkä uudestaan" -leffat pyörivät koko ajan käsissä.

Jos näitte Intohimon valtakunnan, niin voitte kuvitella, onko kiva pyörittää päätöskohtausta aina uudestaan lopputekstien kohtaan.
13. tero13.2.2004 klo 17:04
Kaveri sanoi joskus tästä samasta teemasta eli nauhojen katsomatta jättämisestä, ettei ne maistu ollenkaan samalta kuin "suorat lähetykset" ...vrt. urheilukilpailujen nauhoittaminen ja viikon päästä katsominen. Ja kieltämättä, on isompi kynnys kävellä ne 2 askelta hyllyyn ja laittaa nauha pyörimään kuin maata vain sohvalla ja antaa ohjelmien pyöriä vaikka mitä s..aa tulisi.
14. Eki13.2.2004 klo 17:52
Minä katson sovinnolla useimmat ohjelmat nauhalta. Samalla saattaa pyöriä kaksi nauhoitusta, kun katsoo kolmatta. Silloin ei ole vangittu siihen paikkaan. Samoin on helpompi päättää paikalla olevan porukan mukaan, mistä he välittävät.

On toki kilpailuja ja muita, jotka eivät tunnu samalta myöhemmin. Ajattelin katsoa Suomen Robinsonia nauhalta, mutta kun seuraavan päivän lehdet toitottavat tippunutta, ei kiinnosta ohjelma eivätkä kyllä ne jututkaan.
15. ile13.2.2004 klo 19:12
Vaikka vaivunkin normaaliarki-iltana unten maille viimeistään yhdeltätoista, niin Altmanin hääelokuvaa oli eilen pakko katsoa, kun en ollut sitä ennen nähnyt.

Hauska pätkä, mutta häviää kirkkaasti M.A.S.H. ille, joka minun elokuvatoplistallani sijoittuu sijalle kaksi.

Numero Uuno on Jack Nicholsonin tähdittämä 'Yksi lensi yli käenpesän'.

Aamulla vekkarin piristessä huomasin, että oli tullut illalla vähän valvottua. Jäi aamupuurot keittämättä, kun en perkele jaksanut nousta ylös! Kahvit join sitten työmaalla.

Kuten Jounia niin myös minua harmittaa hyvien ohjelmien sijoittaminen teeveen yötarjottimelle. Ja vielä enemmän harmittaa tämä nykyinen pelkkää tuubaa tarjoava lauantai-illan ohjelmisto. Kun ihmisillä kerrankin olisi mahdollisuus valvoa ja katsella Asaa ja toosaa niin sieltä tulee pelkkää pasaa uusintaa ja soopaa.

Esimerkkinä huominen ohjelmisto.

Ykköseltä tulee uusintana Tehdas ja sen perään Euronews.

Kakkoselta tulee uusintana Harakanpesä ja sen perään Rankkareita ja mustia sukkia - uusintana tietysti.

Kun kolmoskanavan roskaluokan toimintaelokuva (Mikael Fräntin mielipide) loppuu, alkaa Lain nimessä, ja sitten katsellaankin puoli tuntia palkittuja mainoksia. Välillä näytetään mainoksia.

Neloselta tulee uusintana Rakastunut Shakespeare, jonka jälkeen uutisia Irakista. Sitten loton ja jokerin jälkeen illan päättää Bruiser -niminen laimea kauhuelokuva (Fräntiä tämäkin).

Subteeveestä tulee Seksin saloja. Pornosta tuli pop, Seksilinjalla, Alaston maailma, suloisia syntejä ja Tunnustuksia seksistä. Viimeinen ohjelma onkin ihan nimensä puolesta Pelkkää roskaa.

Näyttää siltä, että taas huomenna kuuntelen musaa kuulokkeet korvilla ja pelaan huutopussia itseni kanssa - kahdella pirunpakalla.
16. Timppa14.2.2004 klo 18:53
Ile, M.A.S.H. on minullakin suosikkilistan kärkipäässä, mutta pahoja kilpailijoita ovat vanha kunnon Easy Rider - matkalla (joka nykyään jo suorastaan huvittaa, ei silloin ennen) ja Arvottomat.

No niin, aihe oli turhautumisen huippu ja minä vaan alan kehuskella leffoja...
17. Floora16.2.2004 klo 15:57
Samoilla linjoilla kuin Jouni.... ostin muuten perjantaina Jouni-merkkisen laukun!

Katsoin Bertoluccin Kuun "suorana" kun se tuli Subilta tai joltain muulta, en muista, ja vaikka joten kuten jaksoin sinnitellä puoli kahteen asti hereillä ja vastaanottavaisena niin seuraava päivä olikin sitten yhtä h*******ä, ei meinanneet pysyä silmät auki.

On se tosiaan merkillistä että tuollaiset vähemmän räiskettä ja enemmän ajatusta sisältävät elokuvat tulevat jopa arkena noin myöhään!

Muu aika tuntuu tosiaan olevan täynnä kilpailuja (hömppä-, tieto-, hömppätieto- ja urheilusellaisia) ja saippuasarjoja (joista by the way Emmerdale on aivan iiiihana).
18. iso S17.2.2004 klo 08:51
Minun turhautumiseni huipentuu tällä hetkellä laajakaistaan. Sellainen kytkettiin minun puhelinlinjaani 12. päivä ja siitä lähtien olen yrittänyt virittää vanhaan höyrykoneeseemme toimivaa yhteyttä. Toistaiseksi ei pienintäkään älyn merkkiä koneessa eikä käyttäjässä.

Todella raivostuttavaa, kun pitää kaivella kolmesta läpyskästä omaa systeemiä koskevia palasia, kun niissä käsitellään sikinsokin kuutta eri käyttöjärjestelmää ilman kunnollisia väliotsikoita eikä mitään vinkkiä, missä järjestyksessä niitä sekavia ohjeita pitäisi noudattaa.

Homma voisi toimiakin suht kivuttomasti jos pääsisi aloittamaan puhtaalta pöydältä, mutta kun koneella on historiaa. Siinä on ensin ollut modeemiyhteys ja sitten isdn. Isdn toimi kakistelematta, vaikka modeemi oli edelleen koneen uumenissa. Laajakaista ei kuulemma siitä tykkää. Olin jo asentanut verkkokortin (eihän vanhassa koneessa sellaista ollut) ja sen ajurin. Ei toiminut. Positin modeemin, ei auttanut. Sen poistamisesta ei ollut mitään ohjetta, virustorjunta kyllä käskettiin poistaa.

Oikea Plug and Play -järjestys olisi kuulemma ollut:
1. Poista modeemin ajuri
2. Poista modeemi
3. Asenna verkkokortti
4. Asenna verkkokortin ajuri

Nyt piti siirtyä Plug and Pray -tilaan:
1. Pista verkkokortin ajuri
2. Poista verkkokortti
3. Asenna modeemi
4. Asenna modeemin ajuri
5. Poista modeemin ajuri
6. Poista modeemi
7. Asenna verkkokortti
8. Asenna verkkokortin ajuri

Sanomattakin on selvää että suunnilleen joka välissä kone pitää käynnistää uudelleen. kaikkiaan olen käynnistänyt koneen tämän "helposti asennettavan" laajakaistan takia noin 40 kertaa ja saanut asiakastuesta neuvoja, mitkä ovat olleet ystävällisiä, asiantuntevia ja hyödyttömiä.

Laajakaistahärvelin manuaali antaa ymmärtää, että sen voisi kytkeä verkkokortin sijasta usb-väylään. Asiakastuki väittää ettei voi, ja jos voisikin, niin usb on epäluotettava. Lienee siis parempi tyytyä luotettavasti ja johdonmukaisesti yhteistyöstä kieltäytyvään verkkokorttiyhteyteen.

Omat hanskani ovat nyt naulassa; olen tehnyt sen mitä ihminen ja ei-pappi voi. Seuraavaksi pitää hankkia maksettu mies tai maksullinen nainen. Sitä samaa herran siunausta toivotan kaikille Haukiputaan mummoille. Älkää yrittäkö tätä kotona, vaan maksakaa suosiolla sellaiselle, joka väittää osaavansa.

Miksi ei nykymaailman aikaan voi olla asiakaskohtaista ohjepalvelua? Ohjelma kyselisi mikä kone, mikä käyttöjärjestelmä ja mitä kilkkeitä koneessa on, ja sitten printtaisi juuri tähän yhdistelmään sovitetun ohjeen: tee tämä, tämä ja tämä ja nimenomaan tässä järjestyksessä. Säästäisi kaikken osapuolien aikaa ja hermoja plus olisi jonkinlainen onnistumisen mahdollisuus.

Nykyiset ohjeet ovat asian osaavien insinöörinörttien muistilappuja itselleen - voi tarkistaa, pitikö VCI:n arvon olla 33 vai 100. Minua ei kiinnosta pätkääkään mikä on VCI ja mikä on sen oikea arvo jonkin kilpailevan operaattorin kaistapäässä.
19. Timppa17.2.2004 klo 11:27
Osanottoni iso S! Tuntuu tosiaan omituiselta, kun yksiselitteisiä ja selviä ohjeita ei saa tietokoneasennuksiin. Olen itsekin käynnistellyt konetta moneen kertaan eri vaiheissa, pahimmassa tapauksessa jouduin lopulta tilaamaan maksullisen miehen avuksi. Silloin kyse oli kameran ja kuvankäsittelyn ohjelmistosta, joka olikin viallinen mukana tulleella rompulla. Enhän minä sitä osannut epäillä.

Sitten kun laajakaista on lopulta asennettuna, ei olekaan enää mitään murheita. Paitsi operaattorin toimimattomat yhteydet, sovittimen osoitteen katoaminen jne... Ja tietysti yleinen hermojen meneminen...
20. Kaitsu17.2.2004 klo 12:03
Niinhän se on Iso S että itsepalvelu on päivän teema ja palveluammattien osuus vain kasvaa. Kuinkako edellinen yhtälö toteutetaan, sen olet juuri kokenut.
Olet kuitenkin senverran onnellisessa asemassa, että sinulle on mahdollista tuon laajakaistan hankkiminen. Itselläni on hiukan toinen asema.

Puhelinlaskujen yhteydessä ja muuallakin törmään jatkuvasti esitteisiin, joissa kerrotaan kuinka oivallinen ja edullinen tuollainen laajakaistaliitymä on. Kun sellaista olen operaattoriltani tiedustellut, olen saanut vastaukseksi vain toteamuksen, ettei sellaista voida minulle asentaa. Asun kuulkemma liian kaukana puhelinkeskuksesta. Siihen olen yrittänyt selittää, ettei vika ole minun vaan puhelinkeskus on rakennettu liian kauas käyttäjästä siis asunnostani.

Kun valitin tästä ainosta modeemiyhteydestäni, ettei se toimi kunnolla vaan katkeilee milloin sattuu, minulle selitettiin kuinka moinen vika johtuu ainoastaan minun talon sisäisistä laitteistani ja liittymäjohdoista. puhelinlaitoksen asentaja kävi kotonani mittaamassa kaikki liitännät ja totesi ettei mitään vikaa niissä ole. Sillä ei ollut mitään vaikutusta. Silloinkin kun puhelinlinjaa oli satakunta metriä maassa myrskyn kaadettua puun linjalle, epäiltiin minun laitteissani olevan vikaa. Myöhemmin linja kuitenkin korjattiin, vaikka annettiin ymmärtää, että vian mahdollisesti johtuessa ominsta laitteistani joudun maksamaan korjauskustannukset itse.

Lähetin reklamaation ja vaadin saada tietää miksi olen eriarvoisessa asemassa muihin asiakkaisiin nähden ja mihin perustuen minulle ei tarvitse järjestää nyky-yhteiskunnan peruspalveluja kuten muille kansalaisille. Vastaukseksi sain nivaskan lakitekstiä ja ilmoituksen. ettei valitukseni johda mihinkään toimenpiteisiin.

Nyt sitten paikallinen kuntayhteenliittymä mainostaa lehtien sivuilla kuinka he järjestävät laajakaistayhteydet joka niemeen ja notkelmaan. Soitin hankkeen puuhamiehelle ja kerroin tilanteestani. Hän kehoitti otamaan yhteyttä operaattoriin, joka vastaa käytännön toimista. Sieltä luvattiin selvittää tilanteeni ja ottaa minuun yhteyttä. Kummasteltiin tosin sitä, ettei minulla toimi myöskäään kännykkäyhteydet. kentän puutteen vuoksi minun on poistuttava kotoani saadakseni soitettua matkapuhelimella, minulla on siis kirjaimellisesti matkapuhelin.

Nyt on jo muutama viikko kulunut eikä mitään yhteydenottoa ole tullut ja tuskin tuleekaan. tai onhan he voineet soitella minun kännykkääni.

Huolestuneet poliitikot puhuvat etätöistä ja pääkaupunkiseudun ruuhkautumisesta ehdotellen laitosten pakkomuuttoja, mutta mitään ei tehdä niiden auttamiseksi, jotka jo olisivat haja-asutusalueilla. Arvaa vain miltä tuntuu kun lähetät sähköpostiraporttia työnantajallesi ja puolentuntia jauhettuaan modeemi yllättäen katkaisee yhteyden ilmoittaen, että yhteys menetettiin tuntemattomasta syystä? Siinä vaiheessa on pakko lähteä kävelylle ja kauas.
21. ile22.2.2004 klo 03:24
Samantapainen ongelma kuin isolla Ässällä oli aikoinaan meilläkin. Luovuimme modeemiyhteydestämme ja liityimme taloyhtiössämme toimivaan lähiverkkoon, jonka toimintakuntoon saattaminen oli palvelun tarjoajan mukaan helppoa. Piti vain ujuttaa tietokoneen uumeniin verkkokortti, ja sitten ei muuta kuin nettiin.

Kahdeksan tuntia kortin asennuksen aloitushetkestä olin jo heittämässä koko tietokoneen ikkunasta pihalle. Viime tipassa löysin sattumalta keinon, jolla nettiyhteys aukeni. Siirsin verkkokortin samaan kohtaan, josta olin poistanut vanhan tarpeettomaksi jääneen modeemin. Joku perkeleen bittikummajainen tietokoneen uumenissa tajusikin yht'äkkiä, että uusi masiinaan liitetty osa olikin ihan jees! Viereiseen, omasta mielestäni samanarvoiseen kohtaan liitettynä se ei sitä ollut.

Minkä tähden kone toimi näin, en tiedä. Mutta nyt homma pelaa.

Hyvä niin!
22. Pulmailija24.2.2004 klo 15:41
Salonissa on juttu, siitä mitä puhelinneuvonnan toisessa päässä tapahtuu. Tuo voisi olla hauskakin, jos ei olisi niin totta.

http://salon.com/tech/feature/2004/02/23/no_suppor t/index.html

Tuo on siis englanniksi, ja siinä joutuu katselemaan pakollisen mainoksen ennen kuin pääsee lukemaan itse jutun.
23. iso S5.3.2004 klo 10:59
Olin 10 päivää Teneriffalla rauhoittamassa laajakaistapäätäni. Sopivasti lomaa seuraavaksi päiväksi olin saanut tilatuksi palveluntoimittajan vaatekaappimiehen. Vikaa oli niin linjassa kuin boksissakin. Ei enää tuntenut itseään niin tyhmäksi, kun ammattimieskin raapi päätään äimän käkenä.

Nyt yhteys toimii ja kertyneen keskustelun selaaminen sujuu selvästi vilkkaammin kuin isdn-aikana, vaikka linja onkin vain 256-kiloinen karvalakkimalli. Sääliä ja sympatiaa niile onnettomille, jotka ovat modeemin hentoisen välityskyvyn varassa!

Vielä kun saan sähköpostin toimimaan, niin voin tirauttaa katkeransuloisen onnenkyyneleen. Erilaisia kyyn eleitä on ehtinyt projektin aikana käydä mielessä.
24. jepsjuu5.3.2004 klo 11:13
Olipa hyvä uutinen, että palasit iso S ehjänä perille reissustasi. Jo tässä on viikon aikana ehtinyt kaipaillakin sinun laajakaisistaisen laadukkaita mielipiteitä.
25. ile5.3.2004 klo 15:42
Joku tässä männä viikolla kertoi, että Kanarian saarilla on ollut kovasti sateisia kelejä viime aikoina. Pitääkö paikkansa, iso S? Ethän vain ratkennut ryyppäämään siellä kaukana Eeuun rajaseuduilla? Oliko sinulla ristikoita mukana?
26. maape5.3.2004 klo 16:45
Iso s ,ota joku lastan lapsi auttamaan ei tarvitse itse räpeltää.
27. maape5.3.2004 klo 16:47
tarkoitan lasten lapsi.
28. iso S5.3.2004 klo 17:38
Säätila maatilalla tänään klo 12: vatsan tienoilla voimakas matalapaine joka täyttyy hitaasti lounaasta.

Matkalle lähdettiin sunnuntaina 22.2. ja sateet loppuivat lauantaina. Eivät ihan kokonaan, parina aamupäivänä sateli hiukan ja muutama tuskin (with pains) havaittava hetkellinen tihkusade lisäksi. Edellisellä viikolla Teide oli saanut puhtaan lumihu(i)pun. Nyt enimmäkseen mukavaa puolipilvistä tai aurinkoista, iltapäivisin "turistimittarit" näyttivät 21-31 asteen lukemia. Värkkejä ei ollut ilmeisesti suojattu auringon vaikutukselta. Varjossa lämmöt olivat luokkaa 20-23. Ei keleissä valittamista. Kuulemma päministerikin tuli perheineen Kanarialle, en tiedä minne. Ehkä tuli hakemaan karnevaaleista esimerkkiä värikkäästä esiintymisestä.

Lapsen lastaa en voinut käyttää, kun ei ole omaa. Vaimon lapsenlapsi on nelivuotias eikä saanut ongelmaa ratkaistuksi. Miniäpuolikokelas on alan hommissa ja asentelee softaa, mutta nosti tässä asiassa kätensä pystyyn. Kuten sanottu, alan taitolentokelpuutuksen omaava asentajakin oli äimän käkenä. Loppujen lopuksi vikaa oli sekä linjassa että boksissa, mikä vaikeutti diagnoosia.

Hotellissa oli puolihoito ja pelkästään illallisilla vedettiin vaimon kanssa yhteensä ämpärillinen kirkasta, nimittäin 9 litraa vettä. Viininmaistajaisissa vaimo nappasi hiukan Moscatelia ja yhdessä putiikissa sormustimellisen kermahunajarommia (kuulemma erinomaista), niin että kyllä olen ihan vierestä katsonut kun viinaa lipitetään.

Yksi paksuhko ristikkolehti oli mukana ja lisäksi ruutupaperia siltä varalta, että laatimisen henki laskeutuisi päälle. Puolikas aukeamaa syntyi, muuten meni lomailuksi.

Kiitokset jepsjuulle toivotuksesta. Kiitokset myös itäsuomalaiselle geeniperimälle, minkä ansiosta minulla on suhteellisesti katsoen pitkä selkä ja lyhyet jalat. Charter-lennolla penkkien väli oli sellainen, että polvet olivat suht tiukasti edellisessä selkänojassa. Sylissä olevaa lehteä piti kallistaa pystympään asentoon sivun kääntämisen ajaksi, enkä puhu mistään Hesarista, vaan siitä ristikkolehdestä ja/tai Lento-lehdestä. Olosuhteet olivat otolliset turistiluokan syndroomalle, mutta mikäs pahan tappaisi.
29. Kravattimies5.3.2004 klo 23:08
"siellä kaukana Eeuun rajaseuduilla"

Eurojako käytössä?

Teneriffan leveysasteet ovat samaa luokkaa kuin Brisbanen eli 27°-28°, tosin eri puolilla telluksen vyötäröä, Teneriffalla N, täällä S, iso S :)
30. iso S6.3.2004 klo 19:51
Kyllä, euroilla pelattiin. Jotkut hinnat olivat varmuuden välttämiseksi vielä pesetoissakin. Kielikoodi oli tukevasti espanja. Englantia ymmärrettiin melkein heikommin kuin suomea. Niinpä strelitzia-kukkiakin ostettiin tuliaisiksi kukkakauppa Kielosta, kun banaanipuiston mainostettu palvelu ei ymmärtänyt kuin sitä itseään, mikä taas ei meiltä sujunut.

Mahdollisille muille sinne menijöille: Loro Parque ei ole paikka minne voi mennä lorottelemaan. Muuten kyllä kannattaa käydä. Eikä banaanipuistossa ole pelkästään banaaneita. Kun siellä lukee puun juurella KAKI, niin sitäkään ei passaa mennä tekemään. Hätä saattaa tulla käteen, kun julkiset mukavuuslaitokset ovat kiven takana. Pahimmassa tapauksessa kirjaimellisesti, laavakiven.
31. Kaitsu10.3.2004 klo 11:54
Olen jo aiemminkin purkanut turvautumistani teleyhteyksiini täällä. Nyt viimeisin käänne on saanut minut jo suorastaan raivon valtaan.

Operaattorit varastivat minun liittymäni.

Tarina on tällainen. Kännykkäni mykistyi 2.3.se menetti yhteyetensä kenttään. Kuvitelin ensi sen hajonneen, vanha kun oli. Olin jo kaupassa ostamassa uutta puhelinta, kun myyjä kokeili omaa SIM-korttiaan minun puhelimeeni ja ihme tapahtui, puhelin heräsi eloon. Jätin puhelimen ostamatta ja kummastelin mitä seuraavaksi pitäisi tehdä.

Sitten sain sähköpostia työnantajaltani, joka kysyi kuka se vieras nainen on, joka vastaa puhelimeesi? Tuo herätti uteliaisuuteni naisen identiteettiä kohtaan ja päätin soittaa itselleni. T.... vastasi pirteä naisääni, joka muuttui hiukan epäluuloiseksi, minun kerrottua nimeni ja tiedusteltuani oliko minua kysytty viime aikoina. Hän myönsi kuitenkin minulle soitetun useaan kertaan hänen puhelimeensa.

Siinä asiaa selvitellessämme paljastui, että hän oli vaihtanut operaattoria Sonerasta Radiolinjaan, jonka jälkeen hänelle oli alkanut tulla minua kyseleviä soittoja.

Radiolinja kiisti kaiken virheen mahdollisuuden aluksi ja väitti sitten syyn olevan tuon T:n, joka oli antanut heille virheellisiä tietoja. Kerroin heille, ettei minua kiinnosta pätkääkään kuka on tyrinyt, pääasia on että puhelimeni saadaan toimimaan. He lupasivat hoitaa asian, eikä mitään tapahtunut.

Soitin sitten Radiolinjalle tänään uudelleen ja ilmoitin antavani asian poliisitutkintaan epäilynä liittymäni varastaminen. Se sai jo hiukan vipinää aikaan. Puolisen tuntia soitoni jälkeen Radiolinjasta soitettiin lankaliittymääni ja kerrotttiin nyt syyllisen olevan minun operaattorini, joka oli kuulemma vastoin ohjeita luovuttanut liittymäni heille. Kun toistin sanomani siitä, ettei syyllisen etsintä minua kiinnosta vaan toimiva puhelin, he sanoivat tehneensä oman osuutensa ja jatko riippuisi minun operaattoristani.

Soitin siis ACN:lle ja sieltä minulle ilmoitettiin, että virhe korjataan lähettämällä minulle uusi SIM-kortti. Tässä vaiheessa taisin jo hiukan korottaa ääntäni kun sanoin, että kummasti te voitte sulkea liittymän, mutta virheenne korjaaminen näyttää mahdottomalta, vaikka sen luulisi hoituvan yhtä kätevästi. kun kerroin vielä, että olen päättänyt ilmoittaa liittymäni varastetuksi tänään virka-ajan päättyessä, luvattiin minulle asia hoitaa sitä ennen, ja ilman uusia SIM-korttien lähettelyä.

Ans kattoo ny kuin käy. Vielä minua mietityttää kuinka paljon on liittymäni numerolla soiteltu aikana jolloin se on ollut maailmalla. Ne puheluthan ovat tietenkin minun seuraavassa laskussani.

Jotenkin tulee mieleen Orwellin maailma. kun puhelimetkin matkailevat itsenäisesti.
32. Titta10.3.2004 klo 12:17
Ongelmiahan tuosta puhelinnumeron siirrosta on tullut ennenkin. Eräs tuttuni vaihtoi Dna:n Radiolinjaan, ja siirron jälkeen tekstiviestit eivät menneet perille...

Kun minä vaihdoin Acn:ään, piti minun täyttää numeronsiirtosopimus. Eihän siinä vanhalla operaattorilla ole mitään sanomista kun numero siirtyy toiselle. Sitä en tiedä, valvotaanko numeronsiirtoja mitenkään.

Mainitsemasi nainen on todennäköisesti pitänyt vanhan numeronsa. Ehkä hän on vahingossa ilmoittanut numeronsa väärin tai niin epäselvällä käsialalla ettei siitä saa selvää.

Tekniikka kehittyy niin, etteivät ihmiset enää tunnu pysyvän perässä.
33. Egon10.3.2004 klo 12:48
Kaitsu, mielenkiintoista!

Täytyyköhän irtisanoa matkapuhelinliittymä ja käyttää vain lankapuhelinta?
34. Kaitsu4.6.2004 klo 12:43
Olen jo pari kertaa aiemminkin (17.2 ja 10.3.) purkanut tällä palstalla patoumiani teleyhteyksieni suhteen. Niinpä ajattelin ”päivittää” tilanteeni, kun Sonerasta ilmoitettiin, että puhelinlinjani aiotaan katkaista.

Ilmeisesti lukuisat vikailmoitukseni ovat kantaneet hedelmää, koska tänä aamuna Sonerasta soitettiin minulle. Puhelun aiheena oli ilmoittaa minulle suuri ilo, kas olivat keksineet ratkaisun, jolla pääsisin eroon ylipitkän puhelinlinjan aiheuttamilta murheilta. Minulta katkaistaan tuo linja, silloinhan se ei voi aiheuttaa enää vikoja yhteyksiini.

Ei minua aivan yhteydettömäksi aiottu jättää, jatkossa voin kuulemma käyttää langatonta yhteyttä. Kun kerroin ettei matkapuhelimien käyttö ole mahdollista kuin satunnaisesti kotonani, koska niillä ei saa yhteyttä tukiasemiin, luvattiin minulle asentaa sellainen antenni jolla yhteys saadaan. Ei, ei tämän installaation yhteyteen voi saada laajakaista-internetyhteyttä. Tähän palveluun voidaan liittää vain 9,6 kb modeemi. Kuinkahan kauan sillä kestää lähettää noita raporttejani, jotka nykyisellä 56 kb:n modeemillani ovat kestäneen parikin tuntia?

Minulle kerrottiin, etten joudu maksamaan mitään näistä palvelujeni heikennyksistä. Eikö olekin jalomielistä? Kun yritin varovaisesti tiedustella, kuinka laskutukseni mahdollisesti muuttuisi näiden muutosten myötä, minulle kerrottiin, että toistaiseksi on ajateltu laskutuksen vastaavan likimain normaalin lankaliittymän laskutusta, mutta mitään takuuta ei siitä anneta. Kun lankaliittymäni puhelinlaskusta noin 80 % muodostuu nettiajasta, joka näiden ”parannusten” myötä hidastuu noin kuudesosaan entisestä, saan minä pienessä mielessäni tulokseksi, että puhelinlaskuni kasvaa noin viisinkertaiseksi. Niin ja tämä siis vain toistaiseksi, jatkossa on varmaan tarkistettava laskutusperusteita ja harvoinhan silloin taksat laskevat.

Sitä pitäisi ajatella positiivisesti sanotaan. No jos yhteyksieni toimintavarmuus paranisi, voisi kuvitella lähettävänsä raportin matkaan illalla ja käyvänsä nukkumaan. Ennen parin tunnin raportin lähettämiseenhän kuluu parannusten jälkeen noin kymmenen tuntia. Siinä ehtii jo väsyneempikin nukkua tarpeekseen. Vaan kuinkas sitten suu pannaan jos näytöllä onkin aamulla ilmoitus: Yhteys palvelimelle katkesi tuntemattomasta syystä.
35. Kaitsu4.6.2004 klo 12:44
Kännykkäoperaattoreiden maailmassa, ainakin ACN:n asiakaspalvelua voi verrata vai suolampeen. Riippumatta kuinka suuren kiven sinne paiskaa, kuuluu vai plop ja pinta on yhtä tyyni kuin ennenkin. Operaattorinihan varasti liittymäni ja luovutti sen minulle täysin vieraan henkilön haltuun. Seikkailtuaan kolmisen viikkoa yhteyteni palautettiin minun käyttööni. ACN ei kuitenkaan ole suostunut mitenkään selittämään tyräyksiään, väitti vain minun itseni irtisanoneen liittymäni ja tahtoneen sen sitten uudelleen kytkettäväksi. Kun vaadin tuosta irtisanomisesta jotain todistetta, on ACN vain vaiennut.

Painostuskeinona ilmoitin kieltäytyväni laskujen maksamisesta, kunnes saan selvityksen operaattorini sekoiluista ja eritellyn laskun, josta voisin selvittää minun soittamieni puhelujen määrän. Erittelyn sijaan sain karhulaskun, johon oli lisätty perintäkuluja sekä liittymän kytkentämaksu. Erään ystäväni suosituksesta maksoin tuosta laskusta puhelujen osuuden, mutta luontoni ei antanut myöten maksaa liittymän kytkennästä, jonka olin jo kerran maksanut. Nyt ei tuota maksua voida kuulemma kohdentaa oikeaan paikkaan, koska sitä ei ole maksettu laskutuksen mukaisesti.

Olen reklamoinut ACN:ää kirjeitse, sähköpostilla ja soitellut asiakaspalveluun kymmeniä kertoja. Aina asia luvataan viestiä edelleen, mutta mitään ei tapahdu. Kun olen vaatinut saada keskustella jonkun esimiesasemassa olevan kanssa tai saada jonkun muun yhteystiedon, johon voisin valitukseni osoittaa, siitä kieltäydytään. Hässäkän kolmekuukautispäivän kunniaksi päätin kertoa tarinani viestintävirastolle, jonka tuomari ei ollut uskoa minua ja väitti ettei kertomaani edes voi tapahtua. Lähetin hänelle kopiot ACN:lle lähettämistäni selvityspyynnöistä, sekä Radiolinjalta saamani anteeksipyynnön heidän osuudestaan. Väittivät aineistoa hyvin mielenkiintoiseksi, saas nähdä mitä tuleman pitää.

Jos joku lukijoista haaveilee maaseudun rauhasta ja suunnittelee etätyöskentelyä, suosittelen harkitsemaan uudemman kerran, ainakin jos työ vaatii teleyhteyksiä.
36. Pee4.6.2004 klo 13:28
Kaitsu, käypä ihan huviksesi lukemassa (ellet vielä ole ehtinyt) ViVi:n päätös ACN:n toiminnasta (42/531/2004):
http://www.ficora.fi/suomi/tele/toimenpidepyynnot. htm
37. Lähettäjä5.6.2004 klo 00:47
Bongasin Jorma Kääriäisen entisessä Maxissa.
Ja sille herkkänahaiselle Ossi suikille.
Sut tiedetään.
Jouni taitaa olla vihollisesi yksi
38. Ossi suiki5.6.2004 klo 12:24
Lähettäjä, silläpä tiedolla kannattaakin elvistellä! Jos tarkoitat tietämisellä sitä että tiedät yhteyden siviilinimeni ja netti-nimimerkkini välillä niin se ei ole suuri uutinen, olenhan itse sen paljastanut näillä palstoilla kun joidenkin mielestä on luihua laukoa nimimerkin takaa. Yleisesti ottaen en ole samaa mieltä, mutta henkilökohtaisuuksiin meneminen ei ole kovin filmaattista omalla eikä vieraalla nimellä.

Nahani on joissakin asioissa paksu ja joissakin herkkä, myönnetään. Eiköhän useimpien panssarista löydy sen verran aukkoa että verta vuotaa jos pistetään.

Jouni taitaa olla viholliseni yksi? Tämä on jotenkin kesken jääneen olloinen toteamus ja merkitys jää minulle epäselväksi. Mikä itse asiassa on vihollinen (tämä on yleisluontoista pohdiskelua, ei liity yksittäisiin henkilöihin)? Edellyttääkö se molemminpuolista vihollismielistä käyttäytymistä? Jos A ei koe minkäänlaisia vihamielisiä tunteita mutta B puree ja potkii, niin onko B A:n vihollinen ja jos on, niin kenen mielestä: A:n, B:n, ulkopuolisen C:n? Entä onko tuossa tilanteessa A B:n vihollinen? Kenen mielestä?

Minä en 'tiedä' Jounia eikä minulla ole mitään häntä eikä hänen kirjoituksiaan vastaan. Jouni ei ilmeisesti tykkää minun jutuistani ja se hänelle suotakoon. Löysin tahtomattani hänen nahastaan herkän paikan, mitä pyysin anteeksi. Historiaa en voi muuttaa, kirjoitettu mikä kirjoitettu. Tulevaisuudessa voin yrittää harkita sanojani paremmin. Jos Jouni kokee minun olevan ristiretkellä häntä vastaan niin erehtyy.

Jounille vielä vihjeeksi: minun sanani ei edusta yleistä mielipidettä. Minun vuokseni ei kannata tehdä tai olla tekemättä yhtään mitään. Kannattaa muistaa juuri äskettäin Janet Jacksonin siteeraama (likaisesta Harrysta opittu?) totuus: mielipiteet ovat kuin p-reikiä. Jokaisella on yksi.
39. Jouni5.6.2004 klo 12:33
Ellen pahasti erehdy Lähettäjä: on viestin kirjoittaessaan ollut aineen vaikutuksen alaisena. Siihen viittaa ajankohtakin.

Itse olen jo unohtanut tuon onnettoman keskustelun ison S:n kanssa.

Jatketaan niinkuin sitä ei olisi ollutkaan.
40. iso S5.6.2004 klo 13:50
Mitä keskustelua? Jo uni vei muistin viime yönä. Toivottavasti myös maistin. Äsken lohipalaa haistin ja tein siitä itselleni paistin. Hyvä ruokapuoli, parempi mielipuoli...
41. Lähettäjä:5.6.2004 klo 17:45
Jounille ja Iso S:lle
Heräsin näppiksen kuva otsassa.
Ei muistella.
42. jupejus5.6.2004 klo 19:07
Iso S:lle ja Jounille vaan sen verran totean, että hyvin mielelläni luen kumaisenkin kirjoituksia. Mielenkiintoisia ja sanarikkaita juttuja.
43. iso S5.6.2004 klo 19:15
Ei muistella, pah alla. Olen kuullut kehotuksen "ajattele otsallasi" mutta että joku pystyy sillä kirjoittamaankin! Siihen ei meikäläisen luiska sovellu, täytyy tyytyä nakkisormiin.

Suosittelen ensi yöksi tyynyä. Aamulla tuntuu mukavammalta.
44. Lähettäjä5.6.2004 klo 21:33
iso S haluaa aina laittaa viimeisen pisteen.

En yhtään ihmettele, että olet hankkinut vihamiehiä.
Vittuilulla ja retoriikalla on hienoinen ero.
Muuten, kuinka aloittaa voisin lauseen, jos ensimmäinen kirjain on iso S. Kansakouluohjalta en tätä ongelmaa osaa ratkaista
45. Titta6.6.2004 klo 11:04
Lähettäjä:

Usko pois, sinulla on täällä enemmän vihamiehiä kuin iso S:llä. Sen olet varmistanut jutuillasi sekä täällä että chatissa.

Eikö koulussa opetettu, että lause aloitetaan isolla kirjaimella?
46. iso S6.6.2004 klo 13:45
Passaa kirjoittaa isolla tai pienellä, yhteen tai erikseen, lauseen alussa tai lopussa. Tuo on vain minun valitsemani nimimerkki eikä mikään firman logo, minkä pitää olla just eikä melkein. Just ei tässä tarkoita kollegani nimimerkkiä!

Nimimerkkiini kyllä sisältyy tiettyä logiikkaa, minkä olen aikaisemmin selittänyt (mikä ei sinänsä kenellekään kuulu). Toivottavasti täällä keskitytään pulisemaan asiasta ja sen vierestä eikä kielioppisäännöistä tai siitä kuka on ikävämpi ihminen kuin joku muu.
47. Titta6.6.2004 klo 14:21
Yritetään. :)
48. Timppa6.6.2004 klo 14:45
ISO s> Puhut (tai oikeastaan kirjoitat) asiaa!
49. tITTA6.6.2004 klo 15:04
Timppahan heittäytyi ihan hurjaksi! :D
50. Kaitsu21.6.2004 klo 15:17
Periferiani teleyhteydet vain kehittyvät. Soneran päätettyä yksipuolisesti katkaista lankaliittymäni langat parantaakseen minulle kohdistettuja palvelujaan, syntyi minulle pikku huoli työpaikkani säilymisen suhteen. Nuo internet-yhteydet kun ovat työskentelyni perusedellytys.

Soittelin sinne ja tänne etsiessäni mahdollista nettiyhteyttä ja viimein Savonlinnan puhelinyhdistys, joka oli aiemmin paikallislehdissä taannut laajakaistayhteyksien rakentamisen kuntayhtymäni jokaiseen talouteen tarpeesta riippumatta, lupautui selvittämään mahdollisuuteni saada nettiliittymä kotiini. Tämä liittymä toteutettaisiin kuulemma siten, että katolleni asennettaisiin lautasantenni suunnattuna kohti sopivaa linkkiä. Järjestelmän valmistaja on taannut toiminnan aina 20 kilometriin asti ja sitä on kokeiltukin 12 kilometrin matkalla menestyksellisesti. Hienoa ajattelin, saisinko sittenkin toimivan järjestelmän kotiini. ”Teidän asunnoltanne on kuitenkin 13,5 kilometriä lähimpään sopivaan linkkiasemaan ja tuolle välille pitäisi löytyä näköyhteys” ilmoitti puhelinyhdistyksen asiantuntija. Onnistuneekohan minun neuvotella tuolle välimatkalle tehtäväksi sopiva kaistalehakkuu, jotta puusto ei estäisi näköyhteyttä? Montakohan maanomistajaa tuolla väillä on ja joutuukohan siinä tekemään suuriakin maansiirtotöitä? Tuo kaikki selvinnee elokuussa, niin minulle luvattiin.

Kännykkäni toimii edelleen huolimatta laskunmaksuboikotistani. Viestintävirasto oli tiedustellut ACN:ltä ”tapauksestani” ja ACN oli vastannut hyvittäneensä minua poistamalla ylimääräisen liittymämaksun ja sen perintäkulut. Olisi mielestäni ollut kohtuullista, että minullekin olisi moisesta jalomielisyydestä ilmoitettu, mutta ei ACN ole hiiskahtanutkaan minun suuntaani. ”Koska kyseessä ei ole enää tekninen ongelma, ei viestintävirastolla ole toimivaltuuksia asian jatkokäsittelyyn”. Taloudelliset ongelmat on siis ratkottava kukin parhaan kykynsä mukaan, niihin ei viranomaiset puutu.

”Kyllä täällä näkyy, että olette maksanut 40 euroa tilillemme, mutta kun sitä ei ole maksettu laskutuksen mukaisesti on sen kohdentaminen erittäin vaikeaa”. Näin kertoi ACN:n asiakaspalvelu minulle, kun tiedustelin tilannettani. ”Kyllä teidän on maksettava kaikki teille lähetetyt laskut. Me emme laskuta mitään perusteettomasti”. Yritin selittää, että ACN on ilmoittanut viestintävirastolle hyvittäneensä minua joillain laskuilla ja, että tahtoisin tietää millaisista laskuista ja summista on kysymys voidakseni saattaa maksutilanteemme ajantasalle. ”Ei täällä ole mitään tietoa mistään hyvityksistä”. Kun vielä rohkenin tiedustella aikooko ACN vastata reklamaatiooni, sain vastaukseksi, ettei sellaiset asiat kuulu asiakaspalvelun tehtäviin. Asiakaspalvelu ei myöskään suostunut ilmoittamaan kenen tehtäviin sitten kuuluu vastata reklamaatioihin ACN:llä.

Ilmeisesti sitä on vain alistuttava ja maksettava mitä laskutetaan, sekä hyväksyttävä sellainen kohtelu kun kulloinkin sattuu saamaan. Jokin yhteydenpitoväline on minullakin oltava, varsinkin jos Sonera katkaisee puhelinlankani. Jotenkin vain anarkisti minussa purnaa vastaan.

P.S.
Jos katoan langoilta, on Sonera toteuttanut puhelinyhteyksieni parannukset.
51. Matti21.6.2004 klo 19:52
Vaikuttaa Kafkamaiselta.

Joku vuosi sitten tapahtui seuraavaa:

Olin valinnut Keski-Uusimaan kestotilaukseni vuosimaksun kolmessa erässä, tammi-, helmi- ja maaliskuussa. Tammikuun lasku tuli, maksoin sen. Helmikuun lasku tuli, maksoin sen. Kolmaskin lasku tui, mielstäni aika pian, mutta maksoin senkin. Sitten tuli kirje, jossa pahoiteltiin, että toinen lasku oli tullut kahteen kertaan. Jo maksaneet kuittasivat sillä kolmannen laskun.

Sitten tuli kolmas lasku, yksi markka. Naurahdin ja heitin sen roskiin. Sitten tuli vaaleanpunaunen karhu, yksi markka. Sekin lensi roskiin. Sitten tuli tummanpunainen karhu, yksi markka. Se koki edellisten kohtalon. Sitten lehden tulo katkesi.

Ei kun soittamaan. Langan päässä tuli pitkä hijaisuus. Sitten asia kirkastui. Kolmas lasku oli edellisiä markkaa suurempi, koska koko summa ei mennyt kolmella tasan. Kysyin, meneekö kaikki koneellisesti lehden tulon katkeamiseen saakka ilman että kukaan ihminen katsoo tilannetta. Kuulemma kyllä menee.

Lupasivat kuukauden ylimääräiset lehdet tilausjakson päälle. Erosimme ystävinä.
52. Kaitsu15.7.2004 klo 16:21
Ihmeiden aika ei ole ohi

Eräänä iltana kännykkäni hälytti ja langalta vastasi naisääni kertoen olevansa ACN Suomen edustaja. ”Teillä on ollut jotain huomautettavaa palveluistamme” ääni jatkoi. Kun tuon äänen omistaja ei kertomansa mukaan ollut lainkaan tietoinen murheistani, kerroin hänelle jälleen kerran kännykkäni salaperäiset seikkailut. (Luettavissa aiemmissa teksteissäni) ”No mitä minun pitäisi teidän mielestänne asialle tehdä” ääni tiedusteli hyvin kohteliaasti. Ehdotin äänelle, jotta voisi aloittaa vaikka vastaamalla reklamaationi kysymysiin ja että tahdon saada vastauksen kirjallisena. Päätimme puhelun ja jäin odottamaan vastauskirjeen saapumista.

Kolmisen viikkoa kului ja sain kirjeen ACN:ltä. Kirjeessä pahoiteltiin minulle aiheutunutta vaivaa ja mielipahaa; luvattiin poistaa laskutuksestani liittymäni uudelleenkytkentä, sekä tarjottiin 117,17 euron korvausta minulle aiheutuneista vahingoista. Kirjeen alle on merkittynä:

Ystävällisin terveisin,
ACN Communications Finland Oy
puolesta
Madde Kalliokoski
Order Repair Spesialist

Muutaman asiakirjan elämäni varrella itsekin kirjoittaneena, silmiini pisti pari seikkaa tuossa kirjeessä. Siinä ei ole missään kirjoittajan yhteystietoja eikä allekirjoitusta. Tuo vahingonkorvauksen summa, minkä ACN on itse laskeskellut, perustunee johonkin minulle tuntemattomaan laskutapaan. Ei summalla sinänsä ole minulle suurtakaan merkitystä, kyse on paremminkin periaatteista ja asiakaspalvelun pelisäännöistä. Hiukan minua jäi kummastuttamaan, kuinka ACN aikoo korvauksen maksaa, kun minun tietääkseni heillä ei ole tiedossa minun pankkitilieni numeroita, eikä niitä missään kysytty.

Sain myös uudet laskut soittamistani puheluista ja tällä kertaa niiden mukana oli myös puheluerittelyt. Nähdäkseni laskutus oli oikein ja maksoin laskut pois. Lopetin siis maksuboikottini ja kuvittelin asioiden vihdoinkin asettuvan kohdalleen. Yllätyksekseni sain tekstiviestin kännyyni, jossa ACN ilmoitti minulla olevan maksamattomia laskuja yhteensä 117,17 euron arvosta. Tuo summa minun pitäisi maksaa välittömästi välttyäkseni perintäkuluilta.

Harvoinhan sitä puhelinliittymän haltija on operaattoreiltaan saamassa rahaa. Ilmeisesti niin harvoin, että ACN ei kykene sellaista tilannetta käsittelemään, vaan yrittää periä minulta minulle kuuluvaa vahingonkorvausta.
53. Jouni15.7.2004 klo 17:44
Rakensin vuonna 1980 Vantaalle omakotitaloa ja soitin HPY:lle saadakseni talooni puhelinliittymän. Lyhenneltynä keskustelu meni jotensakin näin:

- Hyvä, merkitsemme liittymätilauksenne vastaanotetuksi. Teidän on nyt soitettava asennusosastolle, että tulevat tekemään sisäpuoliset asennukset.
- Onko se sillä sitten selvä?
- Ensin on kuitenkin soitettava asennussuunnitteluosastolle, että tiedetään miten pitää asentaa.
- Siinäkö kaikki?
- Maakaapelikin pitää vetää. Soittakaa kaapelointiosastolle, että tulevat vetämään.
- Onko sitten vielä jotain?
- Jotta tiedettäisiin, miten maakaapeli pitää vetää, on soitettava kaapelointisuunnitteluosastolle.
- Nyyh!
- Älkäähän nyt liioitelko, hyvä mies!
54. Kaitsu10.9.2004 klo 14:50
On jälleen aika päivittää teleyhteyksieni tilanne.

ACN laittoi minulle puhelinlaskun, ilman mainintaakaan minulle luvatusta vahingonkorvauksesta. Tuo lasku provosoi minut lähettämään jälleen kerran sähköpostia Viestintävirastoon. Ja kuinka ollakaan tasan kahden tunnin kuluttua vastaanotin puhelun Madde Kalliokoskelta, jossa hän selitti jääneensä odottamaan vastaustani vahingonkorvaustarjoukseensa. Kun kerroin, ettei hän ollut tarjouksessaan, tai muulloinkaan, ilmoittanut minulle mitään keinoa ottaa häneen yhteyttä, oli hän kovasti pahoillaan huomaamattomuudestaan; vakuutti vielä kyseessä olleen puhdas vahinko.

Lopetimme puhelun Madden vakuutteluihin, että korvaus maksetaan piakkoin tililleni, jonka numeroa hän ei olisi muistanut pyytää, ellen sitä erikseen olisi kehottanut ottamaan. varsin skeptisesti asian edistymiseen suhtautuen lopetin puhelun, vaan kuinka ollakaan tililleni ilmestyi ACN:n suoritus, joten kännykkäoperaattorini kanssa on asiat hoidettu kuntoon, ainakin toistaiseksi.

Kun olin oppinut käyttämään Viestintävirastoa tehostekeinoa ja havainnut sen varsin oivalliseksi, päätin tiedustella myös tuosta Soneran uhkaamasta puhelinlankojeni katkaisusta. Vastaukseksi sain, että puhelinoperaattori on kyseisen lankayhteyden omistajana oikeutettu sen myös poistamaan, mutta samalla velvollinen tarjoamaan vastaavantasoisen, korvaavan palvelun tilalle, koska puhelinyhteys katsotaan kuuluvan perusoikeuksiin Suomessa.

Sonerasta sain tiedon, että aiottu suunnitelma toteutetaan. Minun kalaisiani lankapuhelimen menettäjiä on kuulemma tässä ensimmäisessä vaiheessa noin 3-4 tuhatta ja sitten seuraavassa jo kymmenisentuhatta. Joten odotelkaahan vain, joskus on jo teidänkin vuoronne, jolloin yhteyksiänne parannetaan.

Savonlinnan puhelin, joka on luvannut laajakaistayhteydet jokaiseen asuntoon kuntayhtymäni alueella, lupaili alkukesästä, jotta elokuussa minulle järjestettäisiin nettiasiani kuntoon. Elokuu meni, eikä mitään tapahtunut. Kun soitin heille, minulle kerrottiin, jotta tarvittavan linkin rakentaminen on siirtynyt lokakuuhun, joten nyt siis odottelen rakennetaanko kyseinen linkki ennen kuin yhteyteni katkaistaan.

Kyllähän se Sonerakin lupasi toimittaa minulle järjestelmän, jolla saan yhteyden internettiin, mutta laskutusehdot vaikuttivat sellaisilta, ettei ainakaan minulla ole varaa sen käyttöön.
55. Jouni10.9.2004 klo 16:41
Sopii näistä asioista olla huolissaan. Nyt kun ruotsalaiset ovat Sonerassa vallan päällä, voi kohta käydä niin että tulevat ja käärivät kaapelit rullalle.

Milläs sitten lähetellään näitä hengen hedelmiä bittiavaruuteen?
56. Jukkis10.9.2004 klo 16:44
Mutta eikös langaton tiedonsiirto ole päivän iskusana. Kun kaapelit on kääritty rullalle niin Suomi on siirtynyt langattomaan aikakauteen ja on maailmassa näin ollen edelläkävijä.
57. Jouni10.9.2004 klo 17:08
Onhan se niinkin. Ovat vain tiemmä aika hitaita vielä nämä langattomat nettiyhteydet.

Uskoni teknologian riemukulkuun hiipui pahasti ostettuani digiboxin. Kykeneekö joku teistä digiboxin käyttäjistä katsomaan tv:stä yhtä ohjelmaa ja samaan aikaan nauhoittamaan toista?
58. Jukkis10.9.2004 klo 17:38
Mikäs tuon estää? Digiboxin kautta katsotaan yhtä digikanavaa samalla kun videonauhuri nauhoittaa jotakin analogista kanavaa.

Sitten kun analogiset kanavat lakkaa, tuo ei tietysti onnistu noin, mutta kyllä siihen mennessä (syksy 2007) on jo saatavilla sellaisia digiboxeja, jotka mahdollistaa tuon. Onhan niitä jo nytkin saatavilla.
59. Matti10.9.2004 klo 21:52
Mulla on siitä kiva digiboxi, että se näyttää jännää mosaiikkia. Se ikäänkuin elää ja väreilee. Sitä jää ihan katsomaan, toisin kuin TV-ohjelmia.

Pitäisi kai tehdä jotakin. Luin lehdestä joistakin päivityksistä. Vai oliko se päivittelyistä.

Muistelen, että digitaalikanavien standardoinnissa tuli eteen resurssien jako: enemmän kanavia ja ei niin hyvä kuvan laatu, tai vähemmän kanavia, mutta parempi kuvan laatu. Valinta luonnollisesti osui ensimmäiseen vaihtoehtoon. Vaan kun nykyisillekään kanaville ei riitä juuri minkään tasoisia ohjelmia. Eläköön digiaika.
60. Jouni10.9.2004 klo 22:33
Onnistuuhan se Jukkis kun vaihtaa piuhat. Sitten pitää ohjelmoida nauhuri sokkona, ilman tv-ruudulla näkyvää ohjeistusta. Sillä tavalla, että katsoisi tv:stä analogista ja nauhoittaisi digitaalista ei onnistu mitenkään. Minulle sillä on merkitystä, koska Kolmonen näkyy analogisella huonosti.
Noita Matin mainitsemia ongelmia on myös paljon. Joskus teksteistä tulee näkyviin vain joka toinen, joskus tekstitys puuttuu kokonaan.
Ainoa hyvä puoli on, että digillä on hyvä kuva.

Matille sanoisin, että hyvä digiboxi voidaan päivittää suoraan antennisignaalista. Hae käyttöohjeesta neuvot. Jos taas olet ostanut halvan mallin, vie se kauppaan päivitettäväksi. Tekevät sen ilmeiseksi takuuna.
61. Marianna10.9.2004 klo 22:41
Olisiko se digi sittenkään niin toivoton keksintö? Ostettiin mökille boksi ja kummasti isotäti-vainaan 70-luvun televisio koki uuden syntymän. "Exoduksen" aikana kuva joskus jähmettyi, mutta puhe jatkui. Kotona katselu onnistuu pikkuisen apuantennin avulla ja analogista voi samalla nauhoittaa. Nyt täällä kehä kolmosen takana voi jopa kuunnella Radio Q:ta!
62. Henry Haapalainen11.9.2004 klo 00:40
Jouni, kyllä se onnistuu. Tapahtuu seuraavasti:
Jos vaikkapa haluat nauhoittaa Urheilukanavaa tästä hetkestä eteenpäin, TV:ssäsi pitää olla ko. kanava valittuna. Ohjelmoitavaksi kanavaksi valitset kaukosäätimestä AV:n ja painat rec-painiketta. Siitä nauhoitus alkaa. Mutta silloin sinun pitää siirtyä pois digipuolelta analogiselle. Jos edelleen jatkaisit digikanavien katselua, videosi nauhoittasi samaa kuin kulloinkin katsot.
63. Jouni11.9.2004 klo 09:41
Oho Henry! Jos se on helppoa, lupaan harkita visaisen Kirpun tilaamista. Kokeilen sitä huomiseen mennessä.
64. Henry Haapalainen11.9.2004 klo 13:12
En olisi tuota itse keksinyt. Kävin Klaukkalan Mustasta Pörssistä aikanaan kysymässä.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *