KESKUSTELUT > RISTIKOT > LISÄÄ TÄLLAISIA JUTTUJA!

714. Lisää tällaisia juttuja!

Eki11.2.2004 klo 11:30
Lisää juttuja lehtiin ristikoista, sananvääntelystä ja Sanasepoista! Antakaa (paikallis)toimittajille ideoita moisista!

http://www.kainuunsanomat.fi/a/2004/02/11/854658.s html
2. Eki11.2.2004 klo 11:33
Jaahah, sinne pitääkin näemmä kirjautua. No, tässä teksti, kuva pitää käydä katsomassa sieltä.



Sanasepoille oma kerho Kainuuseen
10.02. - 22:40
”Niitä tyhjiä aukkoja on kiva yhdessä täyttää”


Ristikkoharrastajilla on nyt oma kerho myös Kainuussa. Kajaanissa tiistai-iltana perustettu Kainuun Sanasepot on Sanaristikkoseura Sanasepot ry:n 11. paikalliskerho.

Kerhoajatus alkoi kyteä, kun kajaanilaiset harrastajat Sari Nieminen ja Taina Puurunen yhyttivät toisensa netin kautta.

”Sanaristikot.net -sivulta löysimme toisemme ja päätimme tavata. Sittemmin kokoontumisiin on tullut muitakin”, Nieminen kertoi. Tiistai-illan kokoukseen tuli viisi aktiivia.

”Kerhoissa ratkotaan yhdessä niitä ”tyhjiä aukkoja”. Esille tuodaan ristikoissa avoimiksi jääneet kohdat ja niihin etsitään ratkaisua yhdessä. Se se mukavinta on”, tietää vuosien kokemuksella hämeenlinnalainen Tapio Eerola, joka oli tiistai-iltana auttamassa kainuulaisia kerhotoiminnan alkuun.

”Kerho ei ole mikään tiukkapipoisten paikka, jossa käydään läpi vain umpivaikeita kohtia”, Eerola korosti.

Sari Nieminen on viihtynyt ristikoiden parissa pienestä pitäen. Kuutisen vuotta sitten hän alkoi uppoutua asiaan enemmänkin, ja tosiaktiiviksi hän tulkitsi tulleensa viime kesänä, kun liittyi Sanaseppoihin.

Nieminen on ratkoja, mutta Taina Puurunen on sekä ratkoja että laatija. Puurunen laatii ristikkoja ja kryptoja muun muassa oululaiselle Kolmiokirjat Oy:lle, joka julkaisee useita erilaisia ristikkolehtiä.

Mikäkö ristikoissa kiehtoo? Tässä yksi selitys, jonka allekirjoittivat kaikki:

”Se ratkaisun ahaa!”.

Sanaristikkoseura Sanasepot on perustettu vuonna 1981. Jäsenmäärä on kasvanut tasaisesti, ja maagiseksi määritelty tuhannen jäsenen raja rikkoutui jo 1993. Kainuulaisia jäseniä on noin 15.

Paikalliskerhoja on perustettu tasaiseen tahtiin; esimerkiksi viime vuonna Kuopioon ja Kiuruvedelle. Kaukaisin kerho toimii Espanjan aurinkorannikolla, Torremolinoksessa.

Kainuun Sanasepot kokoontuvat Irish Bar Parnell´sissa (Kauppakatu 30) joka kuukauden ensimmäisenä tiistaina kello 18. Lisätietoja kerhosta saa osoitteesta sari.nieminen@baari.net.
3. Pekka Pietari12.2.2004 klo 08:27
Kun seuraaviin ristikonratkonnan SM-kisoihin on matkaa enää vuoden verran, järjestäjien olisi aika ruveta suunnittelemaan finaalin uutisointia. Valtakunnallisen tapahtuman uutinen mestarista taustatietoineen ym. ylittäisi monen lehden kynnyksen. Tähän asti homma tuntuu hoituneen perin amatöörimaisesti ja suunnitelmattomasti.
Tuskin IS toisena järjestäjänä voi merkitä uutissulkua muussa mediassa!
4. Eki12.2.2004 klo 09:49
Tapahtumasta saa uutisoida perusteellisesti vasta maanantaina, mikä on ihan normaalia, kon joku instanssi järjestää kisan ja haluaa kertoa siitä itse. Kyllä se nimenomaan tarkoittaa pitkää miinusta, että IS on pääsponsori ja toinen järjestäjä. Oman talon lehtiäkin on vaikea saada mukaan, kun "se muutenkin liian hyvin menestyvä iS" on mukana noin isona. Tapahtumasta tiedotetaan kyllä suurimmille uutisoijille. Kerran on oltu Kympin uutisten loppukevennyksenä ja Radio Mafia teki aikanaan kuulokuvia kisasta. Maanantain aamu-tv:ssä on oltu kummallakin kanavalla eri kertoina. STT:lle lähetetään uutissähke tuloksista.

Loppukilpailusta saisi tosiaan ihan jännän lyhyen ohjelmanpätkän, mutta toisaalta on mukava vetää kisa ilman lukuisia valospotteja. Jos joku olisi koko ajan kuvaamassa ja haastattelemassa, päivän luonne muuttuisi ja palljon.
5. Heljä-Maija12.2.2004 klo 12:26
Kylläpä sopivaan saumaan osuin tänne piipahtamaan. Voin tässä nyt tiedottaa asiasta, joka ei näämmä vielä ollut yhdistyksen nettisivuille ilmaantunut.

Sanomalehti Länsi-Savo on saanut kutsun tulla seuraamaan Sanaseppojen Mikkelin paikalliskerhon kokousta, joka on normaalista poikkeava. Se nimittäin pidetään Mikkelissä Hotelli Cumuluksen saunakabinetissa perjantaina tämän kuun 20. päivänä alkaen klo 18.30. Poikkeava aika siksi, että kiinnostuneet pitkänkin matkan takaa voisivat olla mukana. Ja mukana olemme myös minä ja Eerolan Tapsa.

TERVETULOA KAIKKI, JOTKA TÄMÄN VIESTIN LUETTE!
6. Heljä-Maija12.2.2004 klo 12:28
Cumuluksen osoite unohtui: Mikonkatu 9.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *