KESKUSTELUT > RISTIKOT > TOISTEN RATKOJIEN AUTTAMINEN NETITSE

6934. Toisten ratkojien auttaminen netitse

tonimikael20.6.2012 klo 12:30
Tuomas L.:n kommentista "(En tiedä, oliko tämäkin taas jonkun mielestä liiallista auttamista; minusta alkaa olla jo hätävarjelun liioittelua, jos vihjeitä ei enää saa edes kommentoida helpoiksi tai vaikeiksi.)" intoutuen:

Minä olen hyvin paljon ehdottoman varmasti sitä mieltä, että toisia tulisi auttaa ja tukea ja lisävihjeitä antaa. Tämä nykymaailma liiaksikin opettaa pärjäämään omillaan ja tekemään kaiken itse. Minä uskon, että elämä toteutuu parhaimmillaan juuri silloin, kun ihmiset kohtaavat ja keskustelevat ja ennen kaikkea tukevat ja auttavat toisiaan.

Mutta miten se on mahdollista tässä asiassa, kun samalla tulisi kunnioittaa "lehteä" viimeisen palautuspäivän suhteen? Pitäisikö perustaa jokin oma sivusto asialle? Entä sähköpostilista? Facebooksivusto (itse olisin silloin ulkona)?

Ja tähän säikeeseen lähinnä sellaiset kommentit, jotka edesauttavat tätä asiaa. Jarruttelijat ja väärän puolen viisastelijat pysykää poissa kommentteinenne, ihan vain senkin takia, että tuon puolen ajatukset on täällä jo sanottu moneen kertaan.

Kesäisin yhteishengittävin terveisin,
Laatijasetä Toni Pitkälä
2. Avulias Aatu20.6.2012 klo 13:06
Tällainen sivusto on jo olemassa. Sinne vain lisäämään sanoja ja selityksiä. Ainakin Hesarin ristikoita ratkottaessa siitä on ollut suuri apu. Sinne ei yllä Hallin hammas, eikä Sanarisin sensuuri.

-http://www.ratkojat.fi/
3. Jaska20.6.2012 klo 13:07
Aistin Toni Pitkälän varmasti hyvähenkiseksi tarkoitetusta puheenvuorosta kuitenkin hienokseltaan vihapuheen tapaista ristikkokansanryhmää vastaan. Porukkaa, joka kunnioittaa ja haluaa noudattaa sivuston ylläpitäjän suositusta vihjaamiskysymyksessä. Siis pidättyväisyyttä antaa helpottavia lisävihjeitä ennen palkintoristikon ratkaisun lähetysajan päättymistä.

Eri mieltä olevilla on demokratiaan kuuluva oikeus pyrkiä muuttamaan sääntöjä ja käytäntöjä, joten siitä vaan kaunopuheisesti vetoamaan ylläpitoon kohtuuden rajoissa pysyvän vinkkailun sallimiseksi. Rajojen määrittely voi olla kuitenkin vaikeaa. Jos HS-pirulle antaa pikkusormen...
4. tonimikael20.6.2012 klo 13:09
Tarkennan vielä sen verran, että tässä asiassa voisi netin kautta olla jotain saman suuntaista kuin, että olisin ratkomassa ristikkoa olohuoneen sohvalla ja voisin kysyä jo ratkaiseelta vaimoltani pientä vinkkiä.

Yksi ajatus itselläni olisi skype.

Että voitaisiin avata uusi säie, johon jokainen ratkonta-apurinkiin haluava voisi laittaa joko oman "virallisen" skypenimen tai sitten hankkisi tätä varten ihan oman tunnuksen. Tästä säikeestä muut voisivat lisäillä näitä käyttäjänimiä omaan skypeensä. Ja sitten vain kysymään vinkkiä haluamaltaan henkilöltä ja odottamaan josko hän vastaa heti tai myöhemmin. Ja näistähän voisi kehkeytyä antoisiakin keskusteluja ratkojien välillä. Ja kun nämä ovat niin yksityisiä kuin halutaan, niin tässä toteutuisi se palautusajan huomioiminenkin.

Häiriköthän on helppo poistaa omalta listalta, ettei sitäkään tarvitse pelätä.
5. ?20.6.2012 klo 13:14
Mikä on skype?
6. !!20.6.2012 klo 13:20
?
Kysy Googlesta, äläkä näyttele tyhmää.
7. tonimikael20.6.2012 klo 13:21
Lyhyesti ja ytimekkäästi Skype on ohjelma, jonka avulla voit jutella ihmisten kanssa kirjoittamalla, äänellisesti ja/tai videokuvan välityksellä.

Jokainen käyttäjä voi lisätä vapaasti haluamiaan kavereita omaan listaansa ja jutella voi vain oman listansa kavereiden kanssa. Yleensä jutellaan jonkun kanssa vain kaksin, mutta voi myös muodostaa jopa 9 henkilön "chatin".

Skype on ilmainen ja helppokäyttöinen. Ja seuraavassa linkissä jopa suomenkielinen.

-http://www.skype.com/intl/fi/home
8. tonimikael20.6.2012 klo 13:24
Ja tuossa linkissä puhuttavista puheluhinnoista ei tarvitse välittää, koska vain tavallisiin puhelimiin soitetut puhelut maksavat. Siis kahden tietokoneen väliset puhelut ja keskustelut ovat ilmaisia.
9. Matami20.6.2012 klo 15:25
Kieltämättä ratkoja kaipaa usein toisen ihmisen mielipidettä ratkontapulmiin ja kahden "viisaan pään" yhteensaattamista. Itse olen tosi onnekas kun omaan sellaisen ystävän. Ratkomme kumpikin tahollamme samoja lehtiä ja kun ratkonnat menee jumiin, niin sitten alkaa viestailu. Ilman tätä olisi moni ristisanatehtävä jäänyt vaillinaiseksi.
Tällä sivustolla taas on oma erityinen viehätyksensä joka minusta johtuu paljolti juuri tästä tavasta keskustella meneillään olevan ratkontakauden ristikosta. Siinä joutuu monta kertaa pitämään kielen keskellä suuta.

Mukavaa tällä sivustolla on myös vaihtaa ajatuksia toisten kanssa siitä, mihin kukakin on jumittunut ja toistaalta kannustaa jatkamaan yrittämistä.

Skype kuulostaa sopivalta välineeltä toisenlaisiin vihjettämisiin. Näillä sivustoilla en soisi niitä nähtävän
10. pius20.6.2012 klo 17:57
Tuntuu oudolta että oikein pitäisi perustaa ristikonratkontaskypeterapiaryhmiä tms. Eikös ihmisillä ole kavereita, joiden kanssa yhdessä voi ykistyisesti pähkäillä vihjeitä, jonsei ole niin etsimään...
Voi lähteä vaikka Sanaseppojen paikalliskerhoon, josta sitten voi löytää hengenheimolaisen.
Onhan täällä joskus yritetty avoinna olevien ristikoiden vihjeille antaa lisävihjeitä, mutta usein ne taitavat kysyjälle olevan vielä kryptisempiä ja sekoittavat ajatuksia edelleen. Siis - ei ainakaan Sanarisin sivuilla heidän ja toimeksiantajiensa ristikoihin täällä pidä antaa apuja - son niin!!!
11. J20.6.2012 klo 22:06
Eihän sellaisia ketjuja ole pakko lukea, jossa annetaan vihjeitä. Ne jotka tarvitsevat lisävihjeitä, niin voivat sitten niitä kysellä ja mahdollisesti saada. Jos ristikko täyttyy ilman lisävihjeitä, niin kyseistä ketjua voi käydä lukemassa sitten jälkikäteen. Eikö tämä olisi aika yksinkertaista?

Ainoan poikkeuksen tekisin silloin, jos ristikon oikein ratkoneiden kesken arvotaan merkittävä rahapalkinto. En pidä niitä muutaman kympin palkintoja kovin merkittävinä, mutta muutamaa satasta kyllä.
12. O20.6.2012 klo 22:16
tonimikael.

Laatijalta hieno ehdotus, kiitos siitä, mutta en usko, että
tulet saamaan kannastusta tältä "eliitiltä".
Itse autan mielelläni pulassa olevia HS-ristikkolaisia.
Etenkin uusia, jotka joutuvat tilanteeseen, josta ei ole ulos-
pääsyä.

IS-Kovispuolella en uskalla antaa kuin arvosanan, mikäli
saan täytettyä ja silloin olen niin iloinen siitä, että onnistuin,
joten en voi antaa kymppiä huonompaa.
Siitäkin on tullut eräältä palautetta.

Hankalaa on.
Hyvää Juhannusta sinulle ja kiitos yhdestä voitosta! (kovis)
13. Jaska20.6.2012 klo 22:54
O, eräs pahoittelee, jos loukkaannuit leikkisästä palautteesta kympeistäsi. Jatkossa saat huoleti jakaa niitä erään sekaantumatta enää asiaan. Eräs pidättää kuitenkin itselleen oikeuden antaa kympin pelkästään ristikon ansiokkuuden perusteella.
14. RA21.6.2012 klo 08:10
Eihän tuollaisen ratkontaringin perustamiseen kenenkään lupia ja kannatusta tarvitse kysellä. Pistä pystyyn, organisoi, Toni tai Joku Muu, niin siinäpä se sitten on tarjolla.

(Pari muistelua:

Silloin kun täällä oli vielä chat, niin siellä harrastettiin jonkin verran kimpparatkontaa. Privaviestit antoivat vielä mahdollisuuden kimpparatkontaan vain muutaman paikallaolijan kesken (jos/kun muut eivät olleet kiinnostuneita). Aika vähän ja harvoin tuota mahdollisuutta kuitenkin käytettiin, enkä muista kuin muutaman kerran, että joku tuli chattiin pelkästään kyselläkseen vihjeitä.

Jossakin vaiheessa joku perusti em. chattiin 'yksityishuoneen' pelkästään Hesarin ristikoiden ratkontaa varten. Siellä sana olisi ollut täysin vapaa vaikka heti ristikon ilmestyttyä. Tietääkseni siellä ei käynyt kukaan.

Tuo chattiin meno ei vaatinut esim. oman henkilöllisyyden paljastamista ja muutenkin käyttö oli yksinkertaista. Vain pari napsausta.)
15. Diez21.6.2012 klo 08:11
Minkähänlaisella koulutuksella pääsee tuohon asemaan, että tietää ristikon ansiot ja voi erehtymättömästi arvioida sen hyvyyden/heikkouden numeron neljänneksen tarkkuudella? Kadehdittava ominaisuus!
16. pius21.6.2012 klo 09:18
J: ei varmaan tarviikkaan lukea mutku tämä Sanarisin sivusto ei oikein sovellu Sanarisin tekemien rahapalkintoristikoiden ratkaisujen löytämisen auttamiseen. Perustakaa oma sivusto tai auttakaa jollain muulla sivustolla toisianne jos ainoa keino osallistua palkintoarvontaan ja ratkontatyydytyksen saamiseen on, että saa oikeat sanat muilta? Onhan niitä lehtiä joissa oikea ratkonta on esitetty samassa lehdessä - suosittelen apuja haikaileville.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *