KESKUSTELUT > RISTIKOT > VISAISIA VISAISIA!

6933. Visaisia visaisia!

Eki20.6.2012 klo 12:25
Oikeasti visaisia ristikoita ilmestyy edelleen suhteellisen vähän. Tämä juhannus on sellaisten juhla-aikaa.

Jos saa aloittaa omista, niin Punaisen Pelikaanin nelosnumero ilmestyi juuri, myös Passeli, joka on sentään lehtien keskitasoon nähden visaisempi.

Sanaseppo on tullut useimmille jäsenille eilen tai tänään.

Sanasepossa mainostetaan HaasteMix-lehteä, jossa on tunnetusti osaavien mutta harvemmin visaisia tekevien laatijoiden töitä. Varmasti kannattava hankinta.

Iisakista on tarjolla vielä kuutosnumero, mutta seiska tullee jussin jälkeen suht pian.

Toivottavasti jussiksi saadaan ulos myös KesäKirppu, jolla on ollut painatuksen kanssa jotain ylimääräistä hidastusta.

Suomen Kuvalehden seuraava visainen on numerossa 28, tekijänä Riku Rosenvall. Iltiksessä on tietenkin kovis joka viikonloppu, jussina Teemu Palloselta, sitten Rikulta, sitten yllekirjoittaneelta, sitten Antti Skytältä. Myös yllätyksiä tulee ennen syksyä.
2. RA21.6.2012 klo 13:04
Kävin etsiskelemässä tuota HaasteMIXiä [myynnissä 21.6.-], vaan eipä vielä löytynyt Ärriltä.

Luvassa on 26 ristikkoa, joista
- 14 kokeneille ratkojille
- 6 haastetta
- 3 tosihaastetta
- 3 superhaastetta

Mitä ilmeisimmin lehti on suunnattu helpotukseksi niille, jotka eivät saa koskaan kyllikseen koviksista.
3. Mäkis-Tartti22.6.2012 klo 17:06
Minä kävin eilen ostamassa tuon HaasteMixin. Löytyi ruokakaupan (S-market) lehtihyllystä. Sille ehkä joskus avataan oma nimikkosäikeensäkin, joten eipä siitä vielä sen enempää kuin yksi pikaselauksen jälkeinen huomio: en muistanutkaan, että hallitseva ratkonnan SMestari Juha Leinonen on myös noin tuottelias laatija. Häneltä on lehdessä kahdeksan ristikkoa, mm. kolme viimeistä eli kaikki nuo "superhaasteeksi" rankatut. (Kävihän se laatijuus ilmi jo mm. viimevuotisesta Sanasepon haastattelusta, mutta jotenkin mulla oli se harhakuva, että laatiminen olisi hänellä vain harrastusluonteista. Oikenipahan sekin väärinkäsitys.)

Lisäksi on tuossa pöydän nurkalla tuore Sanaseppo ja se uusin PuPe, joten eipä hätiä mitiä (tai kyllähän noiden parissa varmaan joutuu hätiäkin kärsimään, mutta ne hädät menevät ristikkomasokismin piikkiin positiivisena kokemuksena). Mulla on siis täysi syy toivottaa ja ennustaa itselleni hyvää juhannusta - ja tietysti kaikille muillekin!
4. Eki27.6.2012 klo 15:39
Löysi sattumoisiin palautteen, joka on tullut sähköpostiini 20.7.2009. Tämä(kin) todistaa, että visaisia tarvitaan.

"Ajattelin kirjoittaa vähän palautetta. Ratkon itse ristikoita jonkun verran, mutta kirjoitan lähinnä äitini puolesta. Hän on 77-vuotias, ja himoratkoja, on aina ollut. Nyt vaan valitettavasti hänelle ei löydy enää oikein sopivia ristikkolehtiä, muita kuin Iisakki ja Punainen pelikaani, sekä Paksu pelikaani. Passeli on aivan liian helppo, samoin Musta pelikaani. Miksi ihmeessä olette tehneet niin monta helppoa lehteä? Onhan noita jo riittämiin tavallisille pulliaisille, kaiken maailman Sylvin helpot ja Matin helpot, ja eläkeläisristikot, ja naistenlehtien ristikotkin. Suomessa on varmasti paljon muitakin vastaavia tapauksia kuin äitini, joille ei kelpaa kuin Vuokila, Simberg, Lehto, sekä jotkut Mirja Pihlajamäen vaikeammat. Sellaisille ihmisille on aivan liian vähän vaihtoehtoja. Ei ole hauskaa täyttää ristikkoa niin että vain kirjoittaa sen läpi. On saatava jotain pohdittavaa, eikä todellinen ristikkohai siedä mitään missä ei joudu käyttämään älynystyröitään ihan aikuisten oikeesti. Siksi toivonkin kovasti, että loistoratkojat otetaan enemmän huomioon. Kuukausi on pitkä aika odottaa seuraavan kunnollisen ristikkolehden ilmestymistä!"
5. Eki27.6.2012 klo 19:41
Ostin HaasteMixin. Onpa tosiaan monta Leinosta loppupäässä. Hyvä että hän pääsee toteuttamaan tätä, mitä erityisesti osaa. Kyllä helpotkin häneltä toki luonnistuvat.
6. Jussi vain27.6.2012 klo 21:23
Em vastauksistakin voi päätellä, että helpot ristikot ovat turhauttavia ja puhtaaksikirjoitusta.

Mitä visaisempi ristikko, sitä parempi - aina se jostain lähtee aukeamaan ja lisää paljon itsekunkin oma-aloitteista aktiviteettia sanakirjojen, tietokirjojen ja googletuksenkin muodossa.

Visaiset ristikot ovat viimeisen päälle!
7. Jussi vain27.6.2012 klo 21:52
Voisitko Eki tarkentaa!

Huomasin HaasteMixin ja Pelikaanien tilauspuhelinnumerot. Miksi Pelikaaneita ei ole erikseen luokitteliotu - ei haastemixsistäkään? Onko musta pelikaani se kinkkisin?

Minkä tasoisia Pelikaanit ja Haastemixit ovat?

Tämän hetken tasossa tuntuu, että kaikki ristikot ratkeavat muutaman päivän kuluessa, ei pikavauhtia - mutta nautiskellen, ei kuitenkaan Jaskan vauhdilla.
8. Eki27.6.2012 klo 21:57
Kyllähän siinä mainoksessa näkyy selvästi määritelmät, mm. Musta alkaa: "Helpoin Pelikaani!"

Nämä mainokset ovat muuten korvauksia yhteisöjäsenyyksistä.
9. Taata28.6.2012 klo 01:07
Tulosta tehdään helpommilla tehtävillä, että voidaan sitten julkaista suppeammalle joukolle hieman vaikeampia tehtäviä.
10. Eki28.6.2012 klo 11:01
Heinäkuun Iisakki tuli postissa!
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *