KESKUSTELUT > RISTIKOT > VUODEN TYHMIN VIHJE

659. Vuoden tyhmin vihje

Jukkis16.1.2004 klo 16:23
Hesarissa näköjään on otettu linja, että mikä tahansa sana joka löytyy mistä tahansa lähteestä, mukaanlukien Google, kelpaa.

Suurristikko 2256. Vihje: ELI. Ratkaisu: ALIPS.

Tosiaan, Googlella selviää, että mm. 1700-luvulla on elänyt koko joukko Alips-nimisiä Philippe Michelin esi-isiä ja -äitejä, mm. Pierre Alips. Ja 1300-luvulla eli Alips Les Champs, joka oli jopa kuninkaallista sukua.

No, on mahdollista, että tuossa on tapahtunut (taas kerran) virhe, eli siihen on ajateltu se normaali ALIAS. Risteävän sanan vihje on KADON JÄLKEEN KOETTAVA, johon sitten ALIAS tuottaisi sanan LEIPÄAULA. Joo-o, kadon jälkeen ihmiset menee kerjäämään ja jostain Pelastusarmeijan aulasta niitä leipiä sitten jaellaan.

Hmm, tarkemmin katsoen tuossa on enemmänkin spekuloinnin varaa. Possun muotoinen pipari voi olla NISSE eikä NASSE, jolloin ELI-vihjeestä tuleekin ILIPS, jolloin siihen olisikin ehkä ajateltu ILIAS. Ja jos Malesiassa on IPOH:in ohella joku toinenkin POH-loppuinen, niin tulee lisää mahdollisuuksia: ILAPS, ALAPS, ILEPS, ALEPS...

Ei, nyt minä lopetan ja poltan tuon Hesarin. Seuratakaa uutisia, jos vaikka tuli pääsee karkuun.
2. Timppa16.1.2004 klo 16:49
Jukkis, koita polttaa se varovasti takassa tai kiukaan tulipesässä...
3. J Takala16.1.2004 klo 17:37
Tuo ristikkohan kuulostaa jo aivan legendaariselta näinkin vähien tietojen perusteella.
4. Hui hai17.1.2004 klo 12:10
Muista olla varovainen tulen kanssa touhutessasi.
Sitäpaitsi voithan aina testata oletko täyttänyt ristikon oikein. Koeta polttaa setäytettynä. Jos se palaa olet tehnyt virheen ratkonnassasi, sillä totuushan ei pala tulessakaan?
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *