KESKUSTELUT > RISTIKOT > SANARISTIKOT.NET-HAKU

658. Sanaristikot.net-haku

++juh16.1.2004 klo 14:54
Keskusteluja on jo niin paljon, että niitä ei muista enää vanha Erkkikään. Usein kuitenkin tuntuu, että mielessä olevaa kysymystä olisi käsitelty jo aiemmin. Tai vaikka ei tuntuisi, niin tuntuu, että olisi voitu käsitellä.

Web-käyttöliittymäguru Jakob Nielsen on viisaasti virkkanut:

"Search is one of the most important user interface elements in any large website." http://www.useit.com/alertbox/9707b.html

"Search is the user's lifeline for mastering complex websites." http://www.useit.com/alertbox/20010513.html

Siis: Missä on sanaristikot.net-haku?


PS.
Sanonta "vanha Erkki" on ruotsalainen pirun kiertoilmaus "gammel Erik". Tämäkin saattaa olla näillä sivuilla jo selvitetty, mutta kun ei ole sitä hakutoimintoa...
2. Timppa16.1.2004 klo 15:44
+++++++++++juh! Keksitpä onneksi ottaa ongelman esiin....
3. AD II16.1.2004 klo 16:33
++juh. Isäni uhatessaan kurittaa minua, sanoi, täytyykö hakea eerikki.
Samaa sarjaa P.S.:isi kanssa?
4. Timppa16.1.2004 klo 16:52
Hienoa Eki! Jos jossain tavataan kurittomia kakaroita, niin onhan jotain jolla uhkailla! Vai meneeköhän se henkisen väkivallan piikkiin, josta vanhemmat, kummit tai lastenhoitajat voi saada syytteen...?
5. Hui hai17.1.2004 klo 12:13
++juhille
Meillähän on täällä sanaristikot.net haku olemassa. Aloita vain uusi säie ja esitä kysymyksesi haluamassasi muodossa. Vastauksia tulee taatusti enemmän kuin halusitkaan ja oikea tieto on haudattu aivan yhtä pätevästi hälyn joukkoon kuin Internetin hakukoneissakin.
6. Marianna17.1.2004 klo 14:53
Keräillessäni paperikeräýstavaraa osui käsiini viime lauantain Iltis, jossa oli sen Teemu Pallosen kiva kovis. Kun en enää oikeaa säiettä löydä, kysynpä tässä: se valokuva puukarhusta: oliko se otettu Kankaanpäässä?

Tänään sitten itse seppo Seppo Rosenberg, ei muuta kuin ratkomaan!
7. Eki17.1.2004 klo 15:12
Valokuva on Ähtäristä, jossa Team Katalin vietti muutaman päivän viime vuoden SM-ristikoita laatien. Yhtenä päivänä päätimme hieman ulkoilla ja kävelimme eläinpuiston läpi. Tuo patsas oli heti alkumatkasta ja siinähän on toisessa pääosassa itse ++juh.
8. Matti17.1.2004 klo 21:01
Mikä mahtaa olla tarina IS:n koviksen Sepon valokuvan takana? Keksikö joku käsineet, joilla voi ratkoa ristikoita pakkasellakin. Ruskaa pakkasella, you know.
9. Maiju17.1.2004 klo 21:46
Muistaakseni Seppo sai ne palkinnoksi Joutsenossa Sanaseppojen kesäpäivillä jostain kilpailusta. Ja pakkasellaratkontaanhan ne soveluvat mainiosti.
10. ile17.1.2004 klo 22:21
Syyssepossa oli tämä sama potretti sanaseppo Seppo Rosenbergista. Kuvatekstin mukaan kyseisiä tumppuja kutsutaan ratkontakäsineiksi. Mallihan on varastettu Suomen armeijalta - eli peukalo ja liipasinsormi omiin lokeroihinsa ja loput kolme reserviin. Otetaan niitä sitten käyttöön tarpeen mukaan, jos peukaloputti ja suomensutti sattuvat miinan tai kranaatin räjähtäessä irtoamaan.
11. Eki17.1.2004 klo 23:07
Jos ristikossa on pelkkiä äksiä, silloin Seppo ruksaa pakkasella noiden avulla vaikka ulkoratkonnan SM-kisoissa.
12. ile17.1.2004 klo 23:47
Ulkoratkonnan SM-kisa Helsingin kauppatorilla helmikuun ensimmäisenä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä olisi kova juttu.

Pääjuomari Antti Skyttä lausuu e e e e eka ka ka ka vä vä vä ä ä ä ä lierä ä ä ä a a a a al kaa nyt ja painaa starttinappulaa. Aluksi ajannäyttäjä ei toimi, mutta kun kello huomaa Henry Haapalaisen lähestyvän, alkaa tikitys.

Loppukilpailuun selviää kaksi hypotermiapukuun sonnustautunutta sanaseppoa ja Riitta Rustari.

Antti Skyttä on tässä vaiheessa jo kannettu paareilla baariin lämpiämään. Sieltä hän satelliittilinkin kautta ohjaa loppukilpailun kulkua tiskiin nojaten.

'Jäitä!' hän huutaa ja kilpailu voi alkaa.

Voittaja on Riitta Rustari yhden kirjaimen erolla Seppo Rosenbergiin, joka ratkontakäsineistään huolimatta kohmetuttaa sormensa niin pahasti, ettei saa ratkaisusanaan 'jäävi' ään pilkkuja aikaiseksi.

Ratkontakisan palkinnoksi Riitta saa kausikortin avantoon ja toiseksi tullut Seppo saa lasiinsa kuution jäitä.

Yhdeksänneksi tullut OSui on suivaantunut ja kaataa Ekin hankeen ja uhkaa vetää tätä turpaan, jos ei pääse ilman karsintaa seuraavaan ulkoratkonnan SM-kisaan.
13. Henry Haapalainen18.1.2004 klo 02:15
Sorry vaan, mutta en pysty tuolla tavoin kelloa käynnistämään. Minun pitää ainakin mulkaista sitä vihaisesti.
14. iso S18.1.2004 klo 13:01
ile: muuten meni putkeen, mutta OSuin hyvin tuntevana huomautan, että OSui ei uhkaa vetää turpaan eikä raastupaan edes Ekiä. Jos jotakuta vetää, niin se on jo ihme juttu, eikä silloinkaan Ekiä eikä ensin uhkaa. Kunnon suomalainen ei nääs turhia puhu, vaan toimii ensin ja ajattelee sitten vasta. Mutta, kuten sanottu, OSui on tasan yhtä kiltti ja rauhallinen luonne kuin minä eikä lyö ketään. Jos et usko, niin nappaan nekkuun lauantaina...

Silmät ymmyrkäisinä ihmetteleville tiedoksi: OSui on useaan kertaan lyönyt ilen ratkonnan SM-kisojen välierissä, missä on ollut taidon lisäksi mukana tuuriakin. Viimeksi mukana ollessaan tuo suurlyömäri sijoittui yhdeksänneksi ja muutamia vuosia aikaisemmin seitsemänneksi, mikä olikin uran huippu.

Alkuerien kautta mukaan pyrkiminen on raskas ja onnettomuusherkkä prosessi. Mm. ile on joutunut kerran luopumaan, kun piti samaan aikaan syödä riekonrintaa Lapissa. Osui puolestaan osallistui nykyisten SM-kisojen alkuaikoina kerran Maltalta käsin. Isä faksasi ristikon hotelliin ja OSui ratkaisun takaisin. Nykyään Osuinreikä on tukittu ja tuollainen on säännöissä kielletty.

Kolmas alkuerä puolestaan on traagisen raskas. Juoksuihin siirrettynä homma toimisi näin: juostaan maraton ja 10 nopeinta valehtelijaa (kukin ottaa itse aikaa eikä ilmoitettua tulosta voi juurikaan kontrolloida) kutsutaan välieriin. Siellä juostaan 100 m, 400 m ja 800 m. Finaalissa juostaan 200 m ja voittajaa väitetään Suomen nopeimmaksi. Oikeasti voittaja on Suomen nopeimpia kaikki matkat kohtuullisen hyvin juoksemaan pystyvistä.

Kaikesta tästä johtuen OSui on ehdottanut mm. Skytälle ja Ekille, että kilpailun arvon kohottamiseksi olisi hyvä, jos edellisen kisan 10 parasta pääsisi välieriin ilman karsintaa ja loput 90 seulottaisiin alkuerien kautta. Pääseehän mäenlaskussakin 15 parasta kisaan ilman karsintaa eikä vain hallitseva mestari. Nämä aiemmin kykynsä näyttäneet toimisivat tason mittareina haastajille. Ehdotus ei herättänyt myönteistä vastakaikua. Kuulemma saataisiin 10 tyytyväistä ja 3000 tyytymätöntä, joilta on riistetty 9 tavoiteltavissa olevaa paikkaa.

Pöljänä OSui meni pelaamaan upporikasta ja rutikuivaa ja riskeerasi osallistumisensa. Sanoin (hups) ei kun siis OSui sanoi, että kisaamaan tulee mielellään, jos kutsutaan, mutta karsimaan ei lähde. Kuinkas sitten kävikään? Ei kutsuttu ja talviloma palmun alla osui sellaiseen aikaan, että karsiminen olisi ollut sääntöjä kiertämättä mahdotontakin. Helpotti sanassa pysymistä. Hiukan kyllä harmitti, kun sarja katkesi - kaikissa nykyaikaisten SM-kisojen välierissä mukana olleiden määrä väheni ainakin yhdellä eikä tuo joukko enää ole suuri.

Ihan täystollo OSui ei kuitenkaan ollut. Kiukuttelu koski vain vuoden 2003 kisaa. Vuonna 2005 saattaa vanha sotaratsu taas nostaa karvaista päätään.

Kaikkea hyvää vain kunnioitettavalle jurylle Ekeineen ja Skyttineen. Teette kiitoksen ansaitsevaa työtä eikä teitä voi moittia yhdestä sokeasta pisteestä eli siitä, että ette ymmärrä OSuin nerokkaan ajatuksen siunauksellista vaikutusta (varsinkaan patalaiskan ehdottajan henkilökohtaiseen mukavuuteen)!
15. ile18.1.2004 klo 14:01
Uskotaan, iso S. Puhutaan lisää palturia lauantaina.
16. Pena18.1.2004 klo 15:15
Joskus olen harmitellut kun sanahakutsydeemiä ei ole. Onko semmoinen mahdollista järjestää?

++juh otsikossa:

"Siis: Missä on sanaristikot.net-haku?"
17. Eki18.1.2004 klo 15:32
Kyyyyyyllä sitä pooooohditaan! Luuuupauksia eeeen antaiiiisi.
18. Tapsa20.1.2004 klo 15:11
Timppa: jos kovemman luokan uhkauskeinoa kaipaat,niin
tässä tarjolla (keksitty Hämeenlinnan kesäpäivillä): Otetaan
(lainaksi) vankilamuseosta pakkosyöttöpenkki, sidotaan
uhri siihen ja haetaan Hannes Tiira kyselemään piilosanojaan
kolmeksi tunniksi. Riittää takuulla paatuneimmallekin ristikko-
rikolliselle!
19. Eki20.1.2004 klo 15:17
Ostin tuolloin Hämeen linnasta (tahallisesti erikseen kirjoitettu) jo vangin lakin valmiiksi. Mieluummin sinne kuin penkille punnertamaan vastauksia Hanneksen pahimpiin.
20. Tapsa20.1.2004 klo 22:19
Se lakki sopi Ekille kuin pipo päähän. En kuitenkaan ole ajamassa Ekiä siihen kidututuspenkkiin, kuittaus saattaisi
olla jopa pahempi.
Toisaalta: olisipa mielenkiintoista nähdä Eki ja nn. ja nn. ja
nn ja nn ja muutama muu samassa piinapenkissä!!!
Tästäpä tulikin mieleeni, että jotta ja jos ja kun!!
Alankin ottaa ilmoittautumisia vastaan!
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *