KESKUSTELUT > RISTIKOT > JOULURAUHAA!

6548. Joulurauhaa!

Ylläpito24.12.2011 klo 11:13
Joulurauhan julistuksen myötä ylläpitokin hiljakseen jättää sivuston herran haltuun. Nykyajan laitteet ovat kuitenkin mahdollistaneet sen, että tilannetta voi seurata muutenkin kuin istumalla päätteen ääressä. Pikkuväen avatessa lahjoja voi vaivihkaa vilkaista, että kaikki sujuu hyvin.

Etelän ankeasta säästäkin huolimatta iloista joulua!
2. Maikki24.12.2011 klo 11:37
Jouluevankeliumi Yliperän kielellä

Ja niihin aikhoin kävit siihen laihin, että keisari Aukustus anto käskyn, että koko mailma olit pantava veronalaiseksi.

Tämä veronalaiseksi pano olit rohki ensimäinen ja se sattu Kyreniuksen ollessa Syyrian käskynhaltiana.

Ja nethän menit kaikki kirjottaumhan veroluettelhon, itte kukin omhaan kaupunkhiinsa.

Niinpä Joosehviki lähti Kalileasta, Natsareetin kaupunkista verole panoa varten Juutehaan, Taavitin kaupunkhiin Peetlehemhiin, sillä hään olit Taavitin sukua.

Hään meni sinne yhessä kihlattunsa Marijan kanss, jok'oli viimisilhään oottamassa.

Niin tapahtu, että kohtapa justhin ku het pääsit perile, Marijan synnyttämisen aika tulit ja hään synnytti pojan, esikoisensa.

Hään kapaloi sikiönsä niin ku pruukathan ja pani seihmeen, ku heile ei löytyny siijaa majapaikasta.

Sillä seu'ula olit paimenia kenturalla vahtaamassa vyölä laumaansa. Yhtäkkiä heän eessä seiso Herran enkeli ja Herran kirkhaus loisti he'än ympärilhän ja het pölästyit kauheasti, mutta enkeli sano heile:

"Älkää pöljäkkö, sillä nähkää, mie ilmotan teile ison ilon, joka tullee koko kansale. Tänä päivänä teile oon syntyny Taavitin kaupunkissa Vapahtaja, jok'oon Ristus, Herra. Ja täm'oon teile merkkinä: tet löy`ättä sikiön, joka kapaloituna makkaa seimesä".

Ja samala hetkelä olit enkelin kanss iso roikka taihvaalista sotaväkeä, jokka ylistit Jumalaa ja sano:

"Kunnia oon Jumalalla korkeuksissa ja maassa rauha ihmisilä, joita hään rakastaa".

Kun enkelit olit menheet paimenten tyköä taihvaaseen, het porisit keskenään ja päätit:

"Menhäänpä juuri varsin Peetlehemhiin kattomhan, mitä siel`oon tapahtunnu ja minkä Herra meile ilmotti".

Het lähit joutusasti ja löysit lapsivaimo Marijan ja Joosehvin ja sikiön, joka makasit seimesä.

Tämän jälkhin het kerroit, mitä heile oli sikiöstä puhuttu. Ja kaikki, jokka satuit kuuhleen, ihmettelit, mitä paimenet puhuit.

Mutta Marija kätki kaikki nämät sanat sishäänsä ja tutkiskelit niitä mieleshän.

Paimenet palasit takasi kenturalhen kiittäin ja ylistäin Jumalaa siittä, mitä het olit kuuhleet ja nähneet. Kaikki olit justhin niin ku heile olit sanottu.

(Kääntänyt Oiva Arvola)

Hyvää Joulua!
3. Jyrs Kuur24.12.2011 klo 11:52
Joulun toivotukset myös täältä Stadin kanteilta.

Sillon Augustus, joka oli niinku keisarina, anto käskyn, ett koko jengin tarvii pistää sille verot. Tää oli eka kerta ko se verotti ja sillon tää Kvirinius oli Syyrian dirikana. Kaikki jengi lähti hoitaan hommat verovirastoon, jokanen omaan stadiinsa.

Niin toi Joosefki lähti Galileasta, Nasaret-Citystä, ja meni kynittäväks Juudeaan Daavidin stadiin, koska se kuulu Daavidin jengiin. Se tzöras sinne yhdessä Marian, sen gimmafrendin kaa, joka venas beibii. Ja ku ne oli siellä, se Maria alko synnyttää. Se oli sen eka, ja se oli kundi, siis se skidi. Maria pisti sille kapalot ja duunas sen seimeen, koska ne ei päässy paikalliseen motelliin ku se oli ihan täys.

No, siellä lähellä oli jotain ihme paimenhemmoja yöllä tsiigaan niiden elukoita. Ja äkkiä niiden edessä stondas enkeli ja sairas lysis ympäröi ne. Mutt se enkuli alko niinku heittää läppää ja sano: "Ei mitään hämminkii hei. Mä ilmotan teille karseen ilon, ja se koskee hei koko jengii." Just tänään teille on Daavidin stadissa syntyny Vapahtaja. Tää on teille niinku merkkinä: "Se skidi bunkkaa seimessä pamperseissa."

Ja samalla hetkellä enkelin ympärillä oli tosi hevi taivaallinen jengi, joka präis tö Loord ja sano: "Jumalan on kunnia ylhäällä ja rauha täällä alhaalla meikäläisten joukossa, joita se diggaa." Kun enkelit siit sitt silpas takas taivaaseen, paimenet funtsi: "Lets kou to Piitlehem. Nähään, mikä homma tää oikein on, tää mistä tää fogeli meille kerto."

Ne lähti kiitään, ja löysi Marian ja Joosefin ja sen skidin, joka bunkkas seimessä. Kun ne näki tän, ne kerto jengille mitä ne tiesi skidistä. Jokanen, joka kuuli paimenten jutut, oli ihan ulalla. Mutt Maria stikkas kaikki sanat ja happeningit sydämeensä ja funtsi siellä näitä juttuja. Paimenet lähti takas ja ne kiitti mennessään Loordii siitä, minkä ne oli kuullu ja nähny. Kaikki oli just niin siistii ku niille oli sanottu.
4. jupejus24.12.2011 klo 12:12
Rauhaisaa Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta.
5. Miimu24.12.2011 klo 15:57
Mukavaa joulun aikaa kaikille!

-https://skydrive.live.com/?cid=4546B7B90955BFE9&i d=4546B7B90955BFE9!399&sc=photos#cid=4546B7B90955B FE9&id=4546B7B90955BFE9!522&sc=photos
6. Miimu24.12.2011 klo 15:59
KÄÄK! Onko se "joulun aikaa" vai joulunaikaa"...
7. Satu24.12.2011 klo 23:28
Hyvää joulua kaikille:)
T. M-L, Satu ja Jupe
8. tonni24.12.2011 klo 23:39
Satu ja Miimu.

Oikein hyvää Joulunaikaa sinulle Satu ja Miimu!
9. O24.12.2011 klo 23:40
po. Teille Satu ja Miimu.
10. tonni24.12.2011 klo 23:41
Korjaus.
11. tonni24.12.2011 klo 23:46
jupejus.
Sinulle eritoten! ;)
12. Satu25.12.2011 klo 11:55
Kiitos tonni, Hyvää joulua myös sinulle:)
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *