KESKUSTELUT > RISTIKOT > MUSTA PELIKAANI 6/2011

6365. Musta Pelikaani 6/2011

Antti3.9.2011 klo 14:01
Olipas tutunnäköinen krypto tässä lehdessä sivulla 16, sama tehtävä löytyy myös MP 4/2011:stä.
2. Thea9.9.2011 klo 08:18
Ilmankos vaikutti tutulta. Mistähän muuten johtuu että viime aikoina erilaisia virheitä esiintyy enemmän ja enemmän ristikoissa. Eikö oikolukijan vakansseja ole enää olemassa? Harmittaa varsinkin virheet palautuspäivämäärässä, olen usein joutunut sähköpostilla kysymään mikä on oikea päivä.
3. Eki9.9.2011 klo 09:20
Kun Pelikaanien virhepalvelu avattiin netissä (juttu etusivulla), luulin siihen tulevan paljon kaikenlaista korjattavaa. Yllätyksekseni olen huomannut, että lehdet ovatkin suht virheettömiä. Passelissa ja Kryptossa ei ole vielä ollut mitään raportoitavaa. Mustan ja Punaisen pari juttua ovat olleet sekä todellisi

Virheitä sattuu, jokaisessa portaassa. Oikolukijoiden vakanssit taitavat nykymaailmassa olla vähissä. Joka portaassa tekijät yrittävät parhaansa. Mitä virheettömämpää jälkeä laatija tekee, sitä vähemmän on jatkossa korjattavaa. Kuitenkin jokainen tehtävä tarkastetaan ja siinä vaiheessa löytyvät virheet pyritään korjaamaan huolellisesti ja yleensä tällä tavalla tehtävästä tuleekin virheetön.

Tässä Mustan krypton pikauusinnasta ei voi syyttää ainakaan laatijaa. Meillä on numeroon 6 täällä teemakrypto hedelmistä. Se oli tarkastettu ja pantu valmiiksi taittoon. Jossain tällä välillä virhe on tapahtunut. Todennäköisesti vanha krypto on jäänyt vaihtamatta uuteen, kun taitto on tehty vanhaan pohjaan. Sitten taittoa tarkastettaessa ei taittaja eikä päätoimittaja ole huomannut mitään outoa tuossa sivussa. Olisihan se pitänyt huomata ja muistaa, että kyseessä on jo julkaistu tehtävä, mutta kun näitä tehtäviä on koko ajan tulossa tuotantoon ja menossa tarkastukseen ja muissakin vaiheessa, aina ei pysty tajuamaan, mikä milloinkin on julkaistu. On vaikea kuvailla, miten eri lehdet (Pelikaanit ja asiakaslehdet ja eräiden lehtien kuten vaikka IS:n erilaiset toistuvat osiot kuten Maanantain TV-Extra, viikoittainen TV-Lehti ja viikonlopun Plus-liite) täällä limittyvät keskenään ja omissa jatkumoissaan ja vaihtelevine deadlineineen. Eri osioihin tulee uuden materiaalin ohella vanhojen ratkaisut ja niillä on eri taajuudet. Pelikaaneissa on kahden tai kolmen numeron takaiset ratkaisut, IS:ssä kahden tai kolmen viikon takaiset. Kaikissa pitää muistaa vaihtaa lähetyspäivämäärät ja voittajien julkaisupäivämäärät. esim. TV-Lehdessä oli pitkään ilmoitettuna voittajat kahden viikon päähän, kunens joku asiakas kyseli ja selvisi, että siinä pitäisi olla kolme. Tässä oli toimituksella väärä käsitys asiasta. he saavat lehden materiaalin muuten niin valmiina, että tähän heidän osuuteensa ei ollut kiinnitetty huomiota.

Tämä Mustan puuttunut krypto julkaistaan numerossa 7. Lehti on niin tiiviisti taitettu paketti, että ylimääräiselle kryptolle ei ole tilaa. Myöskään emme virhepalveluun pane oikeaa kryptoa, sillä se menisi pääosin hukkaan.

Minusta ristikkolehtien virheet eivät ole lisääntyneet, eivät meillä eivätkä muualla. Virheistä ei kokonaan pääse eroon, mutta työtä tehdään, että ne voidaan minimoida. uskoisin, että muissa lehdissä pyritään ihan samaan ja jokainen lehteen päässyt virhe harmittaa vähintään yhtä paljon tekijöitä kuin asiakkaita.
4. Jukkis9.9.2011 klo 13:00
Ei tälle viitsi omaa aihetta avata, joten laitan vaikka tähän, kun kerta virheistä tuli puhe. Onko Suomen Kuvalehden 35 piilosanan vihje 13 pystyyn ihan varmasi oikein? Siis se joka alkaa "iitä kääritään....".
5. +9.9.2011 klo 13:09
[Jukkiksen kyssäri siirretty säikeeseen 4901. Vihjeessä viilaamista?]
6. Naapurin akka9.9.2011 klo 15:13
On tuon Ekin vuodatus niin hyvä ja ennätyspitkä, etten lähetä postia Kuningaskuluttaajaan.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *