KESKUSTELUT > RISTIKOT > HAUSKOJA (?) LIPSAHDUKSIA

631. Hauskoja (?) lipsahduksia

Eki5.1.2004 klo 16:32
Suorissa lähetyksissä sattuu, yleensä lipsahdukset ovat tuhmanpuoleisia, mutta ei kai se niin vaarallista ole, vaikka sellaisia(kin) tänne tulisi. Olen tässä häveliäästi sensuroinut ne rumat sanat.

Ruutuysissä tai Ruutuässässä, kumpi silloin lie ollut, Jorma Pulkkinen lopussa yritti sanoa "ja yks juttu vielä", mutta mies tokaisikin "ja yks v...u vielä". Tämä on nauhalta tsekattu, mutta meni niin nopeasti ja Pulkkinen ja Sirpa Viljamaa pitivät pokkansa kohtuullisesti, eivätkä ehkä itsekään olleet varmoja, tuliko se maailmanloppu vai eikö. Olisi hauska ollut nähdä, mitä studiossa nauhoituksen jälkeen tapahtui, katsottiinko nauha vai painettiinko villaisella. Jorman (osuva nimi) ura ei siihen lopahtanut.

Joku aloitteleva tv-tähti oli päässyt gaalan juontajaksi ja kutsui kanavanjohtajan lavalle. Hänen piti sanoa johtajan titteli, mutta tittelin sijasta tuli juuri se sana, jota amatööri varmaan oli päiviä etukäteen pelännyt sanovansa. Loput gaalasta meni kiusallisissa tunnelmissa, sillä tuon mokan olivat kaikki rekisteröineet. Tätä juontajaa en ole sen koommin nähnyt julkisuudessa, olikohan oma päätön vai kanavan? Ehkä yhteisymmärryksessä tehty.

Tavallista ihmistä haasteltiin tv:ssä ja kysyttiin, mitä hän tekee työkseen. "Lajittelen munia!" Ilmeisesti tottumattoman esiintyjän mielestä parin sekunnin hiljaisuus tuon jälkeen oli liikaa ja hän pelästyi sanoneensa jotain kauheaa. Salamannopeasti hän tajusi, että joku voi käsittää työnkuvan väärin ja lisäsi äkkiä: "Niin, siis kananmunia!"
2. Heppu5.1.2004 klo 16:55
Maikkarin uutislukija Kai Linden...lopetti kerran uutiset ja sanoi...seuraavaksi on tulosruutu jossa muunmuassa urheilua
3. Jouni5.1.2004 klo 17:01
Spede oli kerran tuuraamassa Tarvajärveä jossakin Tarvan ohjelmassa. Eräs nainen esitteli itsensä: Murto Irma.

Spede siihen: sanokaa vaan Irma Murto! Kuulostaa paremmalta niin päin.
4. Wexi7.6.2011 klo 20:41
Vartti sitten kävin Valintatalossa tupakkaostoksilla. Kassalla oli, ilmeisesti kesätuuraajana (uusi kasvo) nuori neito, yllään T-paita.

T-paidassa pienimuotoinen ristikko, jossa pystysanaa VALINTATALO leikkasi muutama vaakasana, kuten GRILLIIN, RETKELLE jne.

Jäin hetkeksi tuijottamaan sanan RETKELLE aaltoilua T-paidassa.
Havahduin kassan synkkään katseeseen.
Kröhaisin: -Katoin vaan tota ristikkoa.
Kassa melko kuivasti: -Niin joo.

(Totta tuo T-paita, ihan uusi lanseeraus näköjään. Tarinassa kevyt väritys)
5. Matami7.6.2011 klo 21:58
Joskus taannoin, vuosia sitten jossain pallopelissä TV-selostaja innoissaan kertoi, että "tuomari puhalsi pillin poikki".
6. Jukkis7.6.2011 klo 22:14
Ei nyt kyllä oikein aukene se, että millä pahennusta herättävällä sanalla "kanavanjohtaja" niin kovin helposti voisi korvautua. Vai oliko se "kanalanjohtaja"?
7. Eki7.6.2011 klo 22:17
Jukkis, titteli > ?
8. Jukkis7.6.2011 klo 22:21
Ai jaa. En kyllä ymmärrä miksi juontajan piti edes yrittää sanoa sanoa sanat "johtajan titteli" kutsuessaan kanavanjohtajan lavalle. "Ja seuraavaksi lavalle astuu johtajan titteli ....".
9. Eki7.6.2011 klo 22:24
En nyt muista tarkemmin, mitä hän sanoi, mutta jotain tyyliin "ja seuraavaksi lavalle tulee mies, jolla on titteli...
10. 8.6.2011 klo 01:32
Taitaa Jukkis jo kuulua siihen menetettyjen ristikkoratkojien galleriaan. Joskus on ollut kivaa, oletan.
11. Aurooran pappa8.6.2011 klo 06:52
Seuraavanlainen tapaus on sattunut Pekka Tiilikaisen haastatellessa hiihtäjälegenda "Äitee" Siiri Rantasta aikoinaan hänen hiihtovälineistään.(Vai onkohan tämä vaan tehty vitsi?)
"Minkähänlaisia siteitä sinä käytät"?
12. Wexi8.6.2011 klo 08:41
Pekka Tiilikaisesta ja Paavo Noposesta elää sitkeästi tarina heidä selustusrupeamastaan Salpausselän kisoissa:

"Täällä Lahti ja Salpausselkä...kisamonttu kylpee keväisessä auringonpaisteessa...sieltä puiden katveesta ampaisee hiihtäjä näkyviin männynkäpyjen sinkoillessa... mitä tuolla kaarteessa oikein tapahtuu? Annas Paavo kiikareita...Assar Rönnlundin vauhti on...MITÄ, NÄMÄHÄN OVAT TYHJÄT?
13. [tonimikael]8.6.2011 klo 12:28
[Minäkin niin mielelläni tykkään usein puhua KIIKAREISTA, mutta yksikössähän sen kuuluisi olla.]
14. [TJV]8.6.2011 klo 13:42
[Anna kaukoputket.]
15. HT8.6.2011 klo 13:43
Näyttää siltä, että suurin osa tv:n suomentajista on jo siirtynyt puhumaan kiikareista tarkoitettaessa yhtä kiikaria. Englannin kielestähän tämäkin malli on otettu samoin kuin vainajan tuhkista puhuminen.
16. Wexi8.6.2011 klo 15:03
[tuossa tarinassa "ne" on "kiikarit". Se on hyvä. Eiks Je.]
17. Arska11.6.2011 klo 19:18
Pokka pettää juontajalta totaalisesti!
***http://www.youtube.com/watch?v=5X1VIyZe3Ws
18. turutar11.6.2011 klo 21:11
Arska, olisit lukenut kommentit linkkisi sisältämän videon yhteydessä. Kyseessä on jakso suositusta belgialaisesta komediasarjasta. (http://en.wikipedia.org/wiki/In_De_Gloria)
19. Ritu12.6.2011 klo 13:19
Mahtoikohan se olla toissailtana, kun illan kymppiuutisten jälkeen tuli päivän sää. Säätyttö aloitti sanomalla "Hyvää huomenta".
Joko pokka piti hyvin tai hän ei edes huomannut kömmähdystään kun säästä tiedottaminen jatkui ilman minkäänlaista kangertelua eteenpäin.
20. Matti12.6.2011 klo 14:06
Jos se oli aamulla nauhoitettu lähetys :-)
21. Ahti12.6.2011 klo 14:41
Oliskohan ollut kesä 1984, kun olin kesätöissä YLE:llä äänitarkkailijana ja silloin tehtiin joitain yölähetyskokeiluja ennenkuin ne alkoivat säännöllisesti 1.6.1987. Muistaakseni olimme tulossa juuri aamuvuoroon vapauttamaan yövuorolaiset ja tarkkaamon sekä itse studion ovet olivat käytävälle auki. Muistaakseni yövuoroa oli juontamassa Stig Framåt ja olisiko ollut Hanna jotain, mutta täysin tahaton spiikki edellisestä musikkikappaleesta oli jotenkin "siinä sitä pantiin polkan tahtiin riippakoivun alla..." ja naurunremakka oli jotakuinkin samalla hetkellä taattu sekä studion että tarkkaamon puolella ja osittain ehti mennä suoraan lähetykseenkin. Ammattilaisten ottein äänikanavat nopeasti kiinni ja seuraava kappale päälle ilman juontoa, jotta studio sai aikaa kerätä pokkansa takaisin.

Toinen vastaava ajoituksellisesti loistava tapaus oli, kun vielä lähetettiin alueuutisia. Rinnakkainen hyödynsi YLE 1:sen uutiset ja jotta kaikki alueet ehtivät pudottautua pois ja aloittaa omat lähetyksensä ennen uutisia oli spiikin jälkeen muistaakseni 10 sekunnin hiljaisuus. Äänitarkkailijat käyttivät tuon kymmenen sekuntia siten, että lähtivät kahville tuon verran aikaisemmin avaamalla kanavan ennakkoon, jos YLE:n puoli oli jo lopettanut oman lähetyksen eli tuo piti monitorikaiuttimesta tarkistaa.

Kuitenkin Rinnakkaisen kesä-äänitarkkailija ei näin tehnyt vaan avasi kanavan tasan kymmenen sekuntia aikaisemmin, mutta meillä oli kolme sekuntia liian pitkä nauha YLE:n puolella, joten hiljaisuutta jäi vain seitsemän sekuntia. Eli Rinnakkaisen kuuntelijat kuulivat seuravaan yhdistelmän suorana lähetyksenä. Kuulutus: "Ja seuraavana vuorossa alueuutiset." ja siihen päälle tuo nauhan loppu kolme sekunti (syvällä rintaäänellä): "mutta jääköön se tällä kertaa." Voitte olla varmoja, että kahvihuoneessa istuvat tarkkailijat ja juontajat ihmettelivät ensin, mitä tapahtui, mutta saimmehan päälle hyvät naurut. On siinä kuuntelijat voineet olla ihmeissään...

Yksityiskohtia näistä tapauksista on saattanut aika kullata 27 vuoden aikana, mutta jotakuinkin noin muistan noiden tapausten menneen itse paikalla olleena.
22. Hidas käsi7.9.2011 klo 14:26
Vuonna 2002, kun Aki Kaurismäki voitti Cannesissa toiseksi arvostetuimman palkinnon, kerrottiin Ylen ykköskanavalla: ”Aki Kaurismäki pokkasi palkinnon kännissä”. Kuvassa Kaurismäki twistasi punaisella matolla.

Seuraavassa uutislähetyksessä muoto ”kännissä” olikin jo korvattu Cannesissa.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *