KESKUSTELUT > RISTIKOT > IS-VIIKONVAIHDE 16.-17.07.2011

6308. IS-viikonvaihde 16.-17.07.2011

Juha N17.7.2011 klo 00:12
Oli jännää (nuorempi sukupolvi, lue: siistiä) nähdä taas aivan uusi tapa, miten pääkuvaksi valittu kirjain voidaan ottaa tarkastelun kohteeksi kuvasta lähteviin lauseisiin. Toinen lause on informatiivinen ja toinen silkkaa leikinlaskua :)

Ja onpa laatimisprosessikin varmaan tosi tarkkaa hommaa joskus!

Ensimmäiset oikeat arvaukset olivat PIMEÄSSÄ KOULUSSA LOISTAVA, TÄMÄN LIITON JOHTI NL:A, KIERTEEN KATKAISUUN, .....IAA, VALKOISISTA PALLOISTA, KUULOSTAA AUTONOSILTA, VOI JANOTTAA, MONEN TURISTIN KATSEEN etsimä. Ristikon perusluonne valkeni varhain. Ratkonta-aalto lähti alakeskeltä, edeten oikeaan alakulmaan ja sieltä pääkuvalausetta muodostaen reunaa pitkin oikeaan yläkulmaan ja sitten keskustan kautta yläreunaan. Lause oli loppujen lopuksi helppokin keksiä, ristikkosarjan joihinkin edellisiin lauseisiin verrattuna. Vasen reuna ja pääkuvaa reunustava aukio ratkesivat viimeisinä, mutta ylempi lause oli siis jo selvinnyt, vaikka pääkuvaa reunustava aukio oli vielä vaiheessa.

Sanaston hyvä laatu hämmästyttää, kun ottaa huomioon, miten paljon ääkkösiä ja muita harvinaisia kirjaimia on mukana. Huonoksi luokiteltavia yhdyssanoja en laskisi olevan yhtään. Varsinaisia pakkosanoja (outoja nimiä) on kaksi, interjektion luonteisia sanoja kolme, slangisanoja yksi. E.m. kaksi outoa nimeä on kuitenkin vihjeitetty piilosanamaisesti, eli suorien vihjeiden lisäksi on annettu piilosanamaiset toiset vihjeet, joiden avulla ratkaisusanat voi luoda, vaikkei niitä tuntisikaan.

Vihjeiden huippukolmikko: JOSKUS HIMOJENSA ORJIA, TÄÄLTÄ MONTA PUSSILLISTA, NUUKILLE TUKENA.
2. Juha N17.7.2011 klo 00:22
Samasta aiheesta oli jo ehditty aloittaa toinen säie. Käytetään sitä. ÄLKÄÄ JATKAKO TÄHÄN!
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *