KESKUSTELUT > RISTIKOT > IS-VIIKONVAIHDE 5.-6.6. 2011

6238. IS-viikonvaihde 5.-6.6. 2011

Marco Poloinen5.6.2011 klo 02:05
Jonkun se on avattava tämäkin säie, vaikka (HS-säiettä käänteisesti mukaellen) en voi sanoa ratkaisseeni Antti Skytän/Heli Kärkkäisen Kovista muina miehinä aamukahvia juodessani. Merkittävin syy tietysti oli juhlimisten jälkeinen kotiutuminen Iltis kainalossa vasta illemmalla, mutta pariin kertaan piti iltakahviakin santsata ennenkuin tuli valmista.

Asiavihjeen näköisiä kohtia vilkaistuani tiesin jo ruvetessani, että ennen ruutujen täyttymistä suoritettavasta googlettamisesta pidättäytyminen tulee venyttämään suoritusta. Sitä se teki enemmän kuin arvelin, mutta periksikään en houkutuksesta huolimatta antanut. Puolenkymmentä kohtaa tarkistin kylläkin jälkeenpäin. Useat noista näköjään outoina pysyvistä nimistä/nimityksistä on tietysti ollut esillä ennenkin, mutta eivät jaksa pysyä riittävän kauan muistissa.

"Kun työn näkee niin tekijän tuntee" -lausahdus pitää edelleenkin kutinsa, vaikka laatijan nimestä muotoillun aatteen mukaisia vihjeitä olikin minimaalisesti. Useat hoksaamisvihjeistä vaativat vielä ratkaisusanan kanssa käytävää sisäistä dialogia, ennen kuin suostuivat tulemaan lopullisesti hyväksytyiksi. Alaspäin lähtevän lauseen vaakasanan kanssa ättäröin vaikka kuinka kauan, koska täysin ilmeiseltä näyttäneelle reilulle neljäviidesosalle ei oikein millään meinannut saada käypäistä täydentävää lisuketta. Aika hieno oli se!

Koska monikin (ei vain Jaska) on saattanut siirtää ratkonnan sunnuntakipäivälle, en viitsi ruotia vihjeitä seikkaperäisesti. Useat ovat nimittäin - totutusti - aika pienestä kiinni. Hyviä on vaikka kuinka, eikä muutamiin hieman arveluttavina pitämiini saata jollakulla toisella olla huomauttamista. Sen verran täytyy kyllä yksilöidä, että (jos en tietäisi, että virheitä ei tehdä eikä niitä ole) väittäisin RAINOLLA NÄIDEN TIEDOT -vihjeessä ei olevan kaikki kohdallaan. Pienellä muutoksella se ainakin vastaisi paremmin meikäläisen ajoittain horjuvaan päättelykykyyn. Tiedä häntä.

Toteutus on mielestäni oikein onnistunut ja ennen kaikkea selvä, luupin käyttöön ei pitäisi olla tarvetta. Kuvavihjeistä uskoisin olennaisen löytyvän myös ratkojalta, jolla on loogisia vaikeuksia Simbergin kanssa(!).

Kiitokset tekijöille! Asiaan palattanee "myöhemmissä lähetyksissä".
2. Viljami5.6.2011 klo 08:15
Samaa mieltä Marco Poloisen kanssa tuosta RAINOLLA NÄIDEN TIEDOT - vihjeestä. Pienellä korjauksella siitä saisi ihan ymmärrettävän. Tiedä häntä sitten, onko siinä virhe.

Todella paha ristikko! Yläosassa vielä parikymmentä sanaa hukassa.
3. Eki5.6.2011 klo 09:33
Minusta siinä ei ole virhettä. Tiedän, että Antilla meni tämä kohta uusiksi laadintaerheen takia ja siihen tuli aika vaikeaakin tietopuolista asiaa.

Ihan viime metreillä ristikosta myös vaihdettiin neljä sanaa ja vihjettä laatijalta kysymättä. Eivät olleet ym. kohdassa. Muutos paransi osaa sanoista ja yhtä tavallaan heikensi.
4. Marco Poloinen5.6.2011 klo 10:30
Niin kuin tuolla aiemmin suluissa arvelin, käytännön kokemus haraa virheolettamaa vastaan. Hieman turvoksissa olevine aivoineen sitä kuitenkin osittain toivoo pääsevänsä vähemmällä (ja ko. kohdasta erilleen) pohtimalla tuommoisen pienen muu-/puutoksen mahdollisuutta. Täytynee palata mutkaista tietä edelliseen tiehaaraan...
5. Marco Poloinen5.6.2011 klo 10:34
... siis yhteyden miettimisen osalta, vastaussanani kun vahvasti näyttävät myös ratkaisusanoilta.
6. Pekka Harne5.6.2011 klo 15:08
Kuvan triplataksin bongasin Hämeenlinnan rautatieaseman edestä pari kuukautta sitten ja eikun digikamera esiin... Tuttu kuva ei helpottanut tosin ratkontaa yhtään!
7. Eki5.6.2011 klo 15:19
Niin, valokuvaajia ei is-ristikoissa kreditoida, mutta tämä tosiaan tuli Pekalta.
8. Marco Poloinen5.6.2011 klo 16:08
Mukavan monimielinen kuva! :-)
9. pirjo5.6.2011 klo 19:29
Enpä olisi eilen uskonut, että tämä ratkeaa ikinä.. Niin vain parin tunnin pähkäilyn jälkeen tänään oli tyhjänä vain yksi ruutu ja sekin ratkesi googlen avulla. Se muuten oli osa juuri tuota RAINO-arvoitusta.

Yritin listata "hyviä" vihjeitä, mutta rupesi tulemaan liian pitkä lista. Sitten etsin "huonoja" vihjeitä, mutta se vasta vaikeaa oli. Ehkä vasemman laidan PYYTÄÄ NÄYKKÄÄMÄÄN oli vähän kummallinen, ihan kuin siinä olisi ollut jotain liikaa? (siis ratkaisusanassa)

LOISTAVA RISTIKKO!
10. Marco Poloinen5.6.2011 klo 19:50
pirjo,
kanssasi yhtenevästi ajattelen tuosta "vähän kummallisesta" sanasta. Savolaisen savottalaisen kaavioon sijoitettuna ratkaisusanan tapahtuman pitäisi oikeastaan tulla vastaan vasta seuraavassa portaassa.
11. Jaska5.6.2011 klo 23:49
Minullakin on käsitys em. "portaikosta", mutta olisi vaarallista ruveta setvimään sitä tämän enempää.

Skytällä poikkeuksellisesti useampikin googlattava sana, ja moni tod.näk. käyttää tätä apuneuvoa turhaankin. Eipä nyt valoteta sitäkään tarkemmin. Tästä lankeemuksesta verotan puoli pojoa.

Ilman googlea olisi jopa vissempi fasuuna voinut jäädä tälle toiseksi. Eniten riepoo, etten erästä sanaa tsekannut heti, "koska se ei varmasti voi olla oikein." Oli se. Suurempi syy katastrofaaliseen pahisaikaani (tiukemmalla skaalalla) oli ennätysmäärä virheitä yhdessä ristikossa. Erään niistä tekee varmasti moni muukin.

Aíka lailla ristikko oli kaksijakoinen. Koillislohko oli jopa vain 2½-tasoa, ja koko yläosakin vain 3-. Alakerran 3+ ja osin 3½ kuitenkin sinetöivät omalta osaltani kiikun kaakun tyydyttävän arvosanan.

Sama jakoisuus leimaa Skytän sanastoa. Useita loistavia sanoja, enkä tarkoita vain sinertäville ruuduille täyttyneitä. Toisaalta välttävähköjäkin oli muutama, ja kun niitäkään ei näin kokeneelle konkarille voi painaa villaisella, pelastuu laatija vain kaakun kiikun kiitettävän puolelle.
12. Jaska6.6.2011 klo 00:02
Yksi vuoden kärkivihjeistä oli jäädä maininnatta. Ainakin minua ahatutti. Tavanomaisen hyväthän ovat IS-koviksíssa arkisia tapauksia, vaikka eilen MM-örvellyksen jälkeen suurimmat hillujaiset sattuivatkin samalle päivälle.
13. Emi6.6.2011 klo 00:06
Missä MM on nyt örveltänyt?
14. Marco Poloinen6.6.2011 klo 01:07
Kerronpahan muistaessani, että näkyi olevan RAINOLLA NÄIDEN TIEDOT .
15. Kollo6.6.2011 klo 01:51
En tajunnut koko ristikosta yhtään mitään. Sain sinne noin seitsemän ilmeisesti väärää sanaa. Ihan sikavaikee.
16. Marco Poloinen6.6.2011 klo 10:23
Kollo,
näihin(kin) Antti Skytän koviksiin "opiskelu" vie oman aikansa ja pähkäily ottaa välillä tiukille tottuneemmaltakin. Tietysti on tarkoituskin, että Kovis-otsikon alla on välillä "sikavaikeita", mutta suurin osa sijoittuu kuitenkin ihan normaaliin koviskaartiin, josta löytyy valinnanvaraa niin tyylin kuin vaikeudenkin suhteen.

Päivät ja vireystilat vaihtelevat itse kullakin, joten lopullisen päätelmän teko kannattaa jättää myöhemmäksi. Jonain toisena päivänä voi sinunkin ristikkosi alkaa täyttyä ihan oikeilla sanoilla. Ja jos ei, niin asiaan voidaan halutessasi palata vastausajan päätyttyä tarkemmin.
17. Viljami6.6.2011 klo 11:10
Tuo yläosa, joka minulla tökki eniten, avautui päivän lataustauon jälkeen yllättävän jouhevasti. Alitajunta näyttää tehneen hyvää työtä sen suhteen.

Kymmenkunta minulle täysin outoa ratkaisusanaa hankaloitti ratkontaa entisestään. Onneksi ne olivat piilokirjaimettomia ja avautuivat risteävien sanojen kautta.

Kiitettävä ristikko, kun ottaa huomioon vielä Heli Kärkkäisen erinomaisen toteutuksen.
18. matts6.6.2011 klo 13:42
Skytän vihjettein täytyy olla laadultaan tosi huonoja, koska en saa juuri mitään aikaiseksi ;-(
(varmuuden vuoksi ;-D)
19. Kollo6.6.2011 klo 16:23
Kiitän rohkaisusta ja säästän tuon hiivarin ristikon ja palaan siihen aina uudestaan, kuin koira oksennukselleen.
20. Kaapo Jupina7.6.2011 klo 17:59
Jaa-a, visaisuuden puutteesta tätä ei voi moittia. Ahaa-elämykset jäivät kuitenkin vähiin. Epäilen syyksi, että vihjeiden ja ratkaisusanojen yhteys oli niin kaukaa haettu, että syntyi plääh-elämys.

Minulta jäi oivaltamatta seuraavat vihjeet, vaikka niihin sanan sainkin.

-ÄÄÄ ÄÄÄ ÄÄÄÄ
RAPDOGG
-VANO
SISÄKALLA APINA
ALI-
"12"
<--- HEITÄ KV. (tai niin no, se -vano jäi tajuamatta)
LAULUN AIHE (en muista yhtään tämän aiheista laulua)
NE HIUKSIIN, JUURIN (? ei oikein sytytä)

Varmaa tuli ratkottua väärin, kun jäi noin paljon epäselvää. Voisiko joku sitten valaista, kun palautusaika on päättynyt.
21. Tuomas L.7.6.2011 klo 18:28
Palataan näihin siis myöhemmin, mutta sen verran voinee kertoa, että RAP-DOGG on googletusosastoa, eli ei aukea pähkäilyllä.
22. Ripe7.6.2011 klo 23:18
Täyttyy pikkuhiljaa...täsmentäisin... erittäin pikkuhiljaa...täyttyy kuitenkin... :)
23. Kollo10.6.2011 klo 21:01
Nyt aloitin Skyttä -vihjeopiskelun kunnolla Iisakin ristikoista. "Juhlahumu" täyttyy pikkuhiljaa, suttua tulee vasemmalle, mutta kunhan saan tämän laatijan ajatuksenkulun hoksattua, otan uudestaan esiin sen ip-lehden masennusristikon.
24. Viljami11.6.2011 klo 14:12
Kaapo Jupina

ÄÄÄ ÄÄÄ ÄÄÄÄ = VIIRI - ÄINEN

RAP-DOGG = NATE

- VANO = NOTA siis NO(I)TAVA(I)NO

SISÄKALLA APINA = MARATTI eli MARA(KA)TTI

ALI = INTTI eli (T)ALI(T)INTTI

HEITÄ KV (nuoli vasemmalle) = ANTHONYT viitaten vieressä olevaan suomenkieliseen vastineeseen.

NE HIUKSIIN, JUURIN = KANERVAT ? Viittaisiko hiusalalla toimivaan sukuun?

En ole lainkaan varma, ovatko ratkaisusanani ja tulkintani oikeita.
25. Marco Poloinen11.6.2011 klo 14:38
Noinpa. Viimeisen tulkinnassa hieman viilaamista: ne karvoihin eli KA NE RVAT, joilla on myös juuret.
26. Marco Poloinen11.6.2011 klo 15:09
Kaapo Jupinan listassa on myös "12". Koska noista muista tuli selväkielistä tekstiä, voinee tuonkin julkistaa. "12" => (YKSKAKS) => ÄKIN . Kotvasen piti tuijotella ennenkuin meni jakeluun :-) .
27. Viljami11.6.2011 klo 15:11
No niinpä tietysti KA NE RVAT!! Vanha juju, mutta eipä vaan sytyttänyt.
28. Viljami11.6.2011 klo 15:25
Tosiaan, tuo "12" unohtui mainita. Erinomainen vihje!

Mihin tuolla RAINOLLA NÄIDEN TIEDOT- vihjeellä mahdetaan viitata? Minulle tuli ratkaisusanoiksi LARA ja OLIN.
29. Marco Poloinen11.6.2011 klo 15:30
RAINOLLA on ratkaisusanojen anagrammi. Todennäköisesti useimpien mielestä 'rainoilla' olisi myös ollut ko. filmisankareiden tiedot.
30. Marco Poloinen11.6.2011 klo 15:32
[Tai tiedä useimmista, mutta monien ainakin...]
31. Viljami11.6.2011 klo 15:53
No olipahan sitten tuo RAINO- vihjekin kieroudessaan erinomainen! Kiitokset vaan lisävalaisusta, Marco Poloinen.
32. Tuomas L.11.6.2011 klo 16:44
LAULUN AIHE = LOLA; ainakin The Kinksin Lola on joltisenkin tunnettu kappale, myös Pate Mustajärven samanniminen suomennos lienee tuttu melko monille. Lola-niminen kappale on myös esim. Hectorilla. Vain Antti itse voinee kertoa, mitä laulua tarkoitti.
33. Viljami11.6.2011 klo 17:22
Minulla jämähti tämä ristikko pitkäksi aikaa tuonne oikeaan yläkulmaan, koska laitoin vihjeeseen TEKEMÄSI HOUKUTUS ensin ratkaisuksi ANSAS, enkä suostunut siitä millään luopumaan, ennen kuin oli ihan pakko.

Tämä ristikko tosiaan vilisee toinen toistaan mainioimpia vihjeitä. Erinomainen on myös tuo ylälaidassa oleva TATTI vihje.

Nuo "hirsipuuvihjeet" ovat myös minun makuuni silloin kun vihjeellä ja ratkaisusanalla on selvä syy-yhteys keskenään. Tässäkin ristikossa niitä on pari kappaletta.
34. Jaska11.6.2011 klo 20:10
Minulle ja vielä ikääntyneemmille tulee laulun Lolasta heti mieleen vanha klassikkofoksi Lola pieni (oi Lola pieni, anna sulobanjon soida...), levytyksiä mm. Teijo Joutsela ja Humppaveikot. Vaikka Skyttä on vasta kuusikymppinen, veikkaan hänenkin tuntevan laulun hyvin.
35. Matti11.6.2011 klo 20:17
Minua on aina huvittanut tuo eufemismi "sulobanjo".
36. Ahti12.6.2011 klo 10:25
Kommentti vielä tuohon "12" vihjeeseen. Itse korttien kanssa paljon pulanneena jumahdin ensin AKKA ratkaisuun ja sitten ajattelin noilla lainausmerkeillä ohjattavan ÄMMÄ vaihtoehtoon, mutta metsään meni nopeasti eli ÄKIN.
37. Ahti12.6.2011 klo 10:36
Itseasiassa tuli mieleen, että johan tuon "12"-vihjeen pohjalta laatisi yhden "tusinaristikon", jollei niin ole jo tehty.
38. Juha N12.6.2011 klo 16:12
Tässä koviksessa pidin erityisesti luontevan pitkäsanaisista ratkaisulauseista - kumpaankin tarvittiin vain yksi sana kääntönuolen molemmin puolin - ja oikean alakulman taiten hoidetusta ääkkösprobleemasta.

Ratkonnan jälkeen sain Ekin ansiosta lisää mietittävää:

Lähettäjä: Eki 5.6.2011 klo 09:33

"Tiedän, että Antilla meni tämä kohta [vihjeen RAINOLLA TIEDOT seutu] uusiksi laadintaerheen takia ja siihen tuli aika vaikeaakin tietopuolista asiaa.

Ihan viime metreillä ristikosta myös vaihdettiin neljä sanaa ja vihjettä laatijalta kysymättä. Eivät olleet ym. kohdassa. Muutos paransi osaa sanoista ja yhtä tavallaan heikensi."

Tässäpä mielenkiintoinen lisäpähkinä. Millainen mahtoi alkuperäinen laadinta olla, ja mikä oli sen virhe?

Hesarissa muistan Aulis Lehdolle joskus käyneen niin, että hän oli kaikesta päätellen lukenut jonkin laadintaan jo sijoittamansa kirjaimen väärin, niin että risteäväksi sanaksi oli tullut epäsana. Tällaisen virheen syntyä tietenkin edesauttaa, jos ruutupaperi on kumittamalla suttaantunut eikä aikataulu salli tehdä puhtaaksikirjoitettua versiota.

Tällaisesta virheestä en Antin tapauksessa kuitenkaan usko olleen kyse. Sen sijaan epäilen, että jokin sana oli epähuomiossa tullut käytetty kahdesti.

Mutta mikä olikaan tuo RAINOLLA NÄIDEN TIEDOT -alueella ollut sana, joka esiintyy myös muualla ristikossa? Oliko se NATA? Tällöin aluperäisessä laadinnassa olisi ollut AAVA > AAPA, VARA-ATRAIN > PARAATIASU, AIOLI > OSATA, INTIÖ > TUTSI tai MUTSI, ANTTO > AALTO, NOTA > NATA, OLIN > OTSA, ILMIÖT > ISMAIL, LARA > SARA, ja RAIT-sanalle olisi useita vaihtoehtoja sen mukaan, miten vasenta alakulmaa haluaa muokata: ROMU/ROTU/ROTI/ROTA. Tällöin TOLAT > TONNI/TONGA/TOLSA/SOLKI/SOLUA/SOLMU. Tarvittaessa VAAL > VAAN, LIOTA > LIATA, TRIOT > TRIAS. Jos ristikossa on täten sana OSATA, oikean yläkulman OSAAVA lienee syytä vaihtaa: tilalle esim OMAAVA, jolloin lisämuutokset VANHAT > VINHAT, ASUVA > IMEVÄ.

Mutta oliko Antin tuplaesiintymä sittenkään NATA? Edellä arvuuttelemastani tupla-NATA-versiosta selviää myös vaihdolla NATA > NOTA, OSATA > ISOTA, ROMU/ROTU/ROTI/ROTA > RIMA/RITA/RITT.

Ekin viestissä on toinenkin pähkinä. Mitkä olivat ne neljä sanaa, jotka vaihdettiin ihan viime metreillä? Kun arvuutellen yritän palauttaa laadintaa alkuperäiseen versioon, mieleen tulee kolme vaihtoehtoa:

1) Oikealla keskellä LOLA > LOMA, HAISULI > VIISUMI, KOVAA > KOHTA, AATOT > AATRA. Muutosten tarkoituksena olisi tällöin ollut päästä eroon muille kuin ristikkoihmisille tuntemattomasta ja siten fakkiluokkaan kuuluvasta sanasta AATRA, etenkin kun siihen olisi sisältynyt piilokirjain.

2) Vasemmassa alakulmassa VAAL > VAAN, TRIOT > TRIAS, TELI -> TELIT, LIOTA > LIATA, TOLAT > OTSONIT. Tällöin muutosten syynä olisi ollut halu päästä eroon monikkomuodon takia keinotekoisesta sanasta OTSONIT. Mutta muutoksia on tässä viisi eikä neljä, jos yhdeksi muutokseksi lasketaan monikko-yksikkövaihdos TELIT > TELI.

3) Oikeassa yläkulmassa ASUVA > IMUKE/IMIJÄ, VANHAT > VINHAT, OSAAVA > OMAAVA, VIIRI > KIIRI/JIIRI. Tällöin olisi haluttu päästä eroon liki fakkiluokkaan kuuluvasta sanasta KIIRI/JIIRI, etenkin kun alueella on kaksi piilokirjainta. Mutta siinä tapauksessa olisi riittänyt kaksi vaihtoa: IMEVÄ ja VIIRI.

Muutokset olisivat voineet kohdistua myös pääkuvasta oikealle olevaan alueeseen, jossa Ekin mainitsema yhden sanan huononnus olisi voinut liittyä sanaan AVIA, mutta en keksi, millainen neljän sanan osalta muutettu alkuperäisversio olisi tällöin ollut.
39. Eki13.6.2011 klo 12:02
Jos raotan hieman salaisuuden verhoa, niin se virhe ei ollut sama sana vaan johtui epäselvästä konseptista eli samaan ruutuun oli tullut eri suuntiin eri kirjain.

No sitten se toinen paikka. Sanat, joiden takia muutosprosessi käynnistyi, olivat etoilu ja rutsa. Olisihan tuo etoilu menetellyt, vaikkei taida kovista kansista löytyäkään ja onhan uudessa vihjeessä käytetty samaa merkitystä hyväksi. Sana etoile on se huonoin aiheutettu sana, mutta sillä saatiin muuten hyvä sanasto. Ehkä muutos käynnistyi osaksi siksi, että muutenkin inhottavan rutsa-sanan vihje oli sinänsä jopa nerokas mutta toisaalta outo ja epämääräinen "samasta puusta".

Kun tarjoutui helppo tapa luoda mielestäni parempi kokonaisuus, tartuimme viime hetkellä siihen ja sen kummemmin neuvottelematta vaihdoimme nämä.
40. Kati13.6.2011 klo 13:29
Pääkuvan oikea nurkka ammottaa tyhjyyttään: "HELTALLINEN", "PALIL SIMON", "OLEN SYYLLINEN"?
41. Marco Poloinen13.6.2011 klo 13:56
Tässäpä täytettä:

HELTALLINEN => RISAKAS
PALIL SIMON => ULINA , siis U:n korvaajana LI (= "skytismi")
OLEN SYYLLINEN => AVAUTUA
42. Kati13.6.2011 klo 14:56
Vielä ahistaa "LEHDETÖN KIVI" ja "POIS?"...
43. Jaska13.6.2011 klo 15:53
1. Kirjailijan etuninimi (7) - kaksi viimeistä.
2. Sanonta: "epäkireät" pois!
44. iso S13.6.2011 klo 16:48
Toisessa säikeessä on puhuttu suomalaisesta ja puolalaisesta logiikasta. Tuon ulinan (PALIL) minä miellän helpommin toisin päin. Koska siinä kuuluisi olla U mutta onkin LI, mielestäni LI on U:na eli ratkaisuksi pitäisikin tulla LIUNA.

Skytän sisällä taitaa asua pieni näyttelijä, jolloin hän ajattelee roolien kautta: U on vetänyt ylleen LI:n vermeet, jolloin todellakin U on LI:na.

Kumpikaan tapa ei liene yksiselitteisesti oikea, mutta toisinajatteleville tuollaiset vihjeet ovat vaikeampia kuin toisille (ensin ajatteleville?)
45. RA13.6.2011 klo 16:56
Molemmin päin nuo on aina kokeiltava. Molempi parempi.
46. Jaska13.6.2011 klo 16:59
Mikä on LONTTI?
47. RA13.6.2011 klo 17:04
[LETKU]
48. Jaska13.6.2011 klo 17:13
Niinkö? Uutta minulle. Muokataan. Mikä on MINÄ LONTTI?
49. RA13.6.2011 klo 17:34
[Tässä olisi tarkoitus käsitellä Antin kovista, mutta vastaanpa nyt kuitenkin tuohon Jaskan apukoulutason vihjeeseen: ILONA]
50. Jaska13.6.2011 klo 17:48
Tässä käsitellään Antin kovikseen liittyen myös skytismejä. Pääsyyllinen on iso S, minä vain peesailin. Annoin esimerkin elatiiviskytismistä = alkuperäisestä tulee jokin muu. Ratkaisusana siis ASTALO. Enpä muista Skytän tätä vielä käyttäneen. Ja nythän minä sen vesitin ainakin IS-koviksessa käyttökelvottomaksi:(
51. Marco Poloinen13.6.2011 klo 17:51
iso S:n lailla minäkin ensin ajattelen, mutta prosessori kaatuu ennenkuin pääsen todistamaan toisellakaan lailla ajateltua vääräksi.
52. RA13.6.2011 klo 17:53
Tuo MINÄ LONTTI?han toimisi hyvin - Antin ristikossa.
53. Jaska13.6.2011 klo 18:55
Emmä sitä Ossin ristikkoon ehdottanutkaan.
54. Kollo13.6.2011 klo 20:54
Herrajjestas, että ovat vaikeita, jopa selitettyinä! Ei ihme, että olen saanut Iisakissa Skytän laatimaan Visaiseen vasta neljä sanaa. Ovatkohan nekään oikein... Ja minä kun luulin olevani melkein älykäs.
Jatkan Skyttä- harjoittelua. Sinnikkäästi.
55. qwertsu15.6.2011 klo 18:54
Täyttä makulatuuria on koko lehti. Meillä se menee heti paperinkeräykseen. Jos sieltä sekamelkasta joku löytää viihdykettä, niin olkoon niin.
Jaskalla ainakin menee kivasti. Kuka hankkii lehtesi?
56. -15.6.2011 klo 19:17
Menee heti paperinkeräykseen? Mistä se tulee?
57. 15.6.2011 klo 19:40
Ei tule meille. Jaskakäy hakemassa
58. kummastuttaa15.6.2011 klo 21:37
Mitä järkeä on hankkia päivän lehti ja heittää se heti paperikeräykseen? Enpä ymmärrä tässä(kään) kohden qwertsun logiikkaa...
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *