623. Ihminen

Pena2.1.2004 klo 20:29

(Erään peruskoululaisen aine, lainaus Oppima -lehdessä n:o 2/81)

"Ihminen

Ihmisen ruumis on täydellisempi kauneuden puolesta kuin eläinten paitsi hirven, hevosen ja paratiisilinnun. Ihmisen ruumis oli ennen voimakkaampi, kun se osasi kiivetä puissa ja tappaa eläimiä käsillään.

Nyt se on päinvastoin, sillä ihmiskunta heikkenee kun sitä tarkastaa. Ihmisen ruumis on jakaantunut moneen osaan joista toiset ovat tarpeellisia.

Rungosta lähtee ulkonevia osia joita ovat nenä, poskiluut, leuka ja muutamia raajoja. Selkäranka antaa tukea ruumiille niin, että ne jotka tahtovat voivat istua suorina.

Elin on se ruumiinosa jolla on oma tehtävä erikseen eikä niinkuin raajat. Verenkiertoelimet ovat suonet ja sydän. Veri kiertää ympäri juostakseen laskimon kautta ulos. Silloin se on muuttunut kuonaksi.

Keuhkot ovat pussissa jotta ne eivät hajaantuisi. ihminen hengittää keuhkoilla tullakseen terveeksi. Ilmastakin voi kuolla jollei hengitä.

Ruuansulatuselimet alkavat suusta ja kulkevat ruokatorvea pitkin vatsaan. Siellä ne sulavat ja alkavat työntyä suolia pitkin pois. Paitsi ei umpisuolta jolla ei ole mitään työtä.

Iho peittää ruumista melkein joka paikasta. Sen tarkoitus on, ettei veri pääse vuotamaan maahan. Ihmisen iho on karvaton paitsi päässä ja miehillä.

Päässä on tärkeimmät asiat, jonka tähden ihmisen päätä ei voi leikata pois ilman haittaa niinkuin raajoja. Varsinkin kun isot aivot ja pienet aivot sijaitsevat päässä. Kukaan ei voi elää ilman aivoja paitsi hullut.

Terveytensä puolesta eläimet ovat ihmisiä etevämpiä. Niillä on paremmat hampaat eikä niillä ole tulirokkoa eikä hinkuyskää vaan kuolevat päinvastoin onnettomuuden kautta. Naisen ruumis on tavallisesti erilainen kuin miesten. Ne elävät kauemmin ja heikoimmin.

Ihmisen luut ovat sen puolesta hyvät, että ne eivät liho, vaikka söisi liian paljon. Muuta ei ihmisestä voi sanoa. Ja vaikka ruumis olisi huonokin niin se kestää ihmisen eliniän. Paitsi pitaalisilla."
2. Aikku2.1.2004 klo 22:24
Voiko tuohon enää mitään lisätä?
3. Timppa3.1.2004 klo 00:32
Tuolla chatin puolella jo mainitsinkin, että kolmanneksi viimeinen kappale sopii hyvin tänne palstoille...;-)
4. Marianna3.1.2004 klo 13:35
Hammaslääkärilläni on tämä kauniisti tekstattuna odotushuoneensa seinällä. Kummasti rentouttaa ennen tuoliin joutumista.
5. Pena3.1.2004 klo 18:14
Aikku:
Ei todellakaan voi lisätä! Mua viehättää erityisesti tuo lopussa oleva: "Muuta ei ihmisestä voi sanoa." (-:
6. Pena11.8.2005 klo 10:02
Sähköposteissa kiertävä kirje:


"Näinhän sen pitäisi olla

Se mikä on elämässä epäreiluinta, on tapa jolla se päättyy. Elämä on itse asiassa yhtä helvettiä. Se vie suurimman osan ajastasi, ja mitä saat kiitokseksi? Kuoleman! Onko se joku bonus vai mikä?

Elämä pitäisi elää takaperin. Hoidetaan pahin tälli, eli kuolema, pois alta heti alkuun. Tämän jälkeen siirrytään vanhainkotiin, josta sinut passitetaan pihalle, koska olet liian nuori ja hyväkuntoinen. Saat kultakellon ja aloitat työelämäsi korkeimmalta pallilta. Teet töitä 40 vuotta, kunnes aloitat riemukkaan opiskeluelämän. Kuntosi paranee koko ajan, ja näytät päivä päivältä paremmalta. Ryyppäät ja riehut ja seksielämäsi on yhtä sekoilua valmistuessasi yläasteelle menemiseen. Käyt läpi ylä- ja ala-asteet, jossa koulutehtävät helpottuvat vuosi vuodelta.

Lopussa saat kultaisen tähden vihkoosi kun lasket 1+2 oikein. Olet lapsi ja elät viimeiset vuotesi ilman vastuuta leikkien, syöden ja nukkuen. Lopuksi kellut äidin vatsassa 9 kuukautta jonka jälkeen päätät elämäsi orgasmiin!"
7. Timppa11.8.2005 klo 10:08
Pena> Oletko jo päättänyt, kumpaan suuntaan olet menossa;)
8. Ritu11.8.2005 klo 11:00
Heko heko :) Tämän säikeen luettuani meni ripsivärin laitto uusintaan . Kiitos! ;)
9. Antti Viitamäki11.8.2005 klo 12:09
Pena:

Kiitoksia!

Olen muistaakseni joskus lukenut tai kuullut tuon, mutta unohtanut autuaasti että se piti jäljittää. Nyt sainkin sen sitten talteen.

Mahtavaa.

:-)
10. Kravattimies26.1.2007 klo 02:16
Antiikkinen tuoli

Maailman vanhimman ja toiseksi vanhimman ihmisen kuolemat viikon sisällä on antanut tittelin kolmanneksi vanhimmalle. Hän on 114-vuotias Emma Faust Tillman.
11. marjaana29.1.2007 klo 21:46
Ala-asteen biologian kokeessa kysyttiin, mitä tarkoittaa yhteyttäminen. Kummastelin, että miten opettaja sellaista menee kysymään ja vastasin sitten niin kuin osasin.
Sitten myöhemmin tajusin, että kyse olikin kasveista eikä ihmisistä...
*yhä noloilee, vaikka tapahtumasta 30 vuotta*
12. Matti29.1.2007 klo 23:35
:-)
13. Moisku12.2.2007 klo 15:52
... muistelen että joku sekoitti organismin johonkin toiseen asiaan...
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *