KESKUSTELUT > RISTIKOT > TOIMITUKSEN NURKASTA

6190. Toimituksen nurkasta

Eki5.5.2011 klo 12:38
Alla oleva on kokonaan Marco Poloisen tuotantoa:

"[Olen tässä päivänä muutamana tuokioitsenut puusängyn kannen alta kaivamani vuoden 2000 PuPen loppuaukeaman parissa. Tuohon Juha Hyvösen ristikkoon olin saanut ko. vuonna kymmenkunta sanaa, ja nyt jotain 15-20 lisää. Eikä kovin hyvältä näytä valmistuminen muidenkaan kolmitähtisten kohdalla. - Tämä vain sivuheittona Jaskankin esille ottamaan ristikoiden helpottumisasiaan...]"

"Viimeisimmän IS-koviksen säikeessä mainitsin ottaneeni uusintakäsittelyyn vuoden 2000 PuPen. Informaatio oli hatara, sillä kyseessä on lähimailleen yhdentoista vuoden takainen PuPe 6/99. Kokonaisnäkemykseni ko. vuotta aikaisemmasta ristikkomaailmasta on puutteellinen, mutta rohkenen silti olla sitä mieltä, että "Vuoteen 2000 hyvässä seurassa!" kehottavan lehden kanteen präntätty KAIKKIEN AIKOJEN RISTIKKOLEHTI! -teesi pitää prikulleen paikkansa. Hyvin todennäköisesti se pitää - ainakin "kovisten rakastajan" näkökulmasta - pintansa jälkeensä tulleidenkin seurassa. Ja kansien välistä löytyy tosi paljon myös hyviä keskivaikeita

Tuohon aikaan pelissä mukanaolleilla lehti on muistissa - jos on - mutta myöhemmin höyrähtäneille jotain tietoja:
- sivuja 52
- kolmen tähden koviksia/pahiksia 7
- piilosanoja 7, joista yksi sokko
- pari avoristikkoa
- erimuotoisia erikoisristikoita, sokkokrypto, tavu- ja ositteluristikoita, sanakehikko, kuva-arvoitus, "käärme", ym.

Laatijoina/toteuttajina Erkki Vuokila, P.A. Manninen, Sami Hämäläinen, Heli Hämäläinen, Seppo I. Lahti, Pekka Tuomisto, Heidi Heinola, Hillevi sartola-Hippa, Mirja Pihlajamäki, Teemu Pallonen, Reima Mäkinen, Marja-Liisa Zetterberg, Hannu Salokangas, Antti Ylönen, Päivi Vesanto, Aulikki Nenonen, Terhi Liinalaakso, Tapio Kotipelto, Matti Veura, Erkki Reijonen, Auri Saari, Antti Viitamäki, Juha Kukkonen, Erkko Lehtonen ja Juha Hyvönen. Laatua on, ja innovatiivisuutta!

Niinpä, se oli sitä aikaa kun Ekikin vielä pahiksia laati (on mulle Hyvösen pahisaukeaman jälkeen toiseksi vaikein kolmitähtinen).

Se, että tällä tavalla sorruin nostalgisoimaan, johtui ajatusleikistä, joka käytännön osalta varmaan sellaiseksi jääkin. Mutta: olisipa kustantajan (tai toimituksen) nurkkaan jäänyt talteen pinkka tätä lehteä. Siitä passaisi joulahjatarjouksena myydä tuoreemmille kovis- ja keskisratkojille esim. kympin (tai vaikka kahden) kappalehintaan semmoinen pläjäys, että monet nykyiset "lahjakirjat" sen rinnalla kalpenisivat. Uskaltaisin taata, että katujia olisi ostajien joukossa todella vähän (vaikka se viimeinen aukeama kesken jäisikin)."
2. Eki5.5.2011 klo 12:39
Olin tiistaina varastolla ja löysin pienen nipun (kymmenkunta)tätä puhuttua lehteä. Mitäköhän niillä tekisi?
3. sanoittaja5.5.2011 klo 13:00
Pistäpä joku kisa pystyyn ja jaa palkinnoiksi tai myy Poloisen ehdotuksesta 20 euroa kipale ja pidä vapaapäivä.
4. kjk5.5.2011 klo 13:50
Nykyäänhän tehdään kirjoistakin kopioimalla isoja näköispainoksia; jos copyright on kunnossa ja lehdykkä tosiaan noin hyvä, niin eikun uusjakeluun vaan!
5. Marco Poloinen5.5.2011 klo 16:16
Hienoa, että lehtiä oli tallessa! Mielikuvitusrikkaa(mma)t keksikööt käyttötavan, minä puolestani pysyn laatusanojeni takana!
6. Wexi5.5.2011 klo 17:14
Kipaiseppas Eki nuoremmakses postilaatikolle ja laita Wexille pieni ylläri tulemaan.
Näin röyhkeää pelinavausta on jo vaikeaa vastustaa.
7. Eki5.5.2011 klo 17:17
Ei nykyisellä ahneudella. Marcon kirjoitus nosti euron kuvat silmiin. Ilmatteeks ei irtoa. Joko itselle tai hyvään tarkoitukseen. Mutta ideoita saa heittää, röyhkeitä tai ei.
8. Wexi5.5.2011 klo 17:30
Seuraavan pakinan kirjoittajalle voisi olla hyvä täky palkita aktiisuus aiheeseen liittyvällä muistorikkaalla aviisilla. (Ja miksei viimeisimmänkin kirjoittajalle):)
9. Eki5.5.2011 klo 17:34
No tuossa on jo ideaa.
10. matts5.5.2011 klo 17:49
No mutta - tuota lehteähän olisi mukava koettaa...
Mistä pakinalle aihe???
11. Eki5.5.2011 klo 17:55
Katsokaa säie Pakinakisa!
12. Eki17.5.2011 klo 21:50
Meillä oli tänään Sanasepon toimituskunnan kokous. Kävin sitä ennen noutamassa pakinakisan voittajien lehdet varastolta. Tuli siinä mieleen, että pyyteetöntä työtä tekevä toimituskunta ansaitsee omat lehtensä. Kun Hyvösen Juhalla lehti edelleen oli tallella, minulta meni sinne kolme eli yhteensä olen nyt menettänyt viisi numeroa. Muutama vielä löytyy.
13. RA18.5.2011 klo 09:56
[Eki, koskahan ja millä Sinun oma pyyteetön työsi tulisi huomioitua. Paitsi tietysti kiitoksin. Toivottavasti Gösta Ågren on oikeassa ajatelmassaan:

"Antaminen ja ottaminen ovat samaa tekoa.
Hän, joka ottaa, lahjoittaa antamisensa.
Hän, joka antaa, saa näin toiselta antamisensa.
Antaminen ja ottaminen ovat samaa lahjaa."

Taidatkos tuon ymmärrettävämmin sanoa...]
14. [Eki]18.5.2011 klo 10:18
[Kiitos kiitos. Ja jos katson, missä järjestyksessä istuimme, tästä tuli nyt keskinaisen kehumisen kerho.]
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *