KESKUSTELUT > RISTIKOT > SEURAN,PÄÄSIÄISEN SUURI RISTIKKOLIITE

6175. Seuran,Pääsiäisen Suuri Ristikkoliite

Aurooran pappa27.4.2011 klo 19:58
Nyt hyvä ristikkoväki tarvitsen apua tulkitsemaan mitä laatija tarkoittaa noilla ihmeellisillä X- ruuduillaan Pääsiäisristikko 7, liitteen sivulla 23.
Niitä on monessa paikassa ristikkoa. Ihan kuin siitä puuttuisi vihjeteksti täysin.
Minun järkeni ei kyllä sano miten ko. tehtävä ratkotaan. Joihinkin tulee joku järkevä sana, mutta arvaamalla se pitää siihen laittaa.
Laatija On Auriferan Toni Piirainen. Ehkä taas joku nuori nero keksinyt uuden vihjeytystavan meidän vanhojen pappojen kiusaksi.
Toivottavasti teillä joillakin on ko.liite ja saatte ihmetellä kanssani miten se ratkotaan.Keskustelua!
2. Jaska27.4.2011 klo 21:16
Näkemättä ristikkoa voi päätellä, että siinä on jokin teema. Mahtaisiko liittyä pääsiäiseen. Äksistä lähtee teemasanoja.
3. sanoittaja27.4.2011 klo 22:08
Näyttäisi, että fontista on jossain vaiheessa tullut ristikkoa. Saa sen silti täyteen.
4. Aurooran pappa27.4.2011 klo 22:17
Sanoittaja
Juu olet oikeilla jäljillä, ja aivan samaan aikaan kun täällä pappakin.
Olin juuri kirjoittamaan alkamassa kun viestisi tuli.Epäilin juuri samaa, että
ristiä on tullut fontista. Minullakin se on melkein täynnä. Jokin sana tarvitsee
vielä viimeistelyä. Tuskin se on tarkoituksella tehty? Tässä taas huomataan se kun ei tarkasteta tarpeeksi huolellisesti painoon meneviä tekeleitä.
5. Toni28.4.2011 klo 00:17
Moi,

Kiitos vaan Jaskalle. Olisikin vaan Jaskan teemaidea ollut SE oikea arvaus.

Mutta ei, tehtävä on kyllä lähtenyt matkaan moitteetta ja painossa ovat sitten fontit päässeet vääristymään. Toinen meni x:ksi ja toinen vääristyi muuten vaan. En ole niin nero (enkä nuorikaan), että keksisin tuollaisen uuden vihjeytystavan pappojen kiusaksi.

Kaikki lähetetyt tehtävät kyllä osallistuvat arvontaan.

Helpoksi se oli tarkoitettu, joten kaipa (näköjään) sen utamit saavat valmiiksi noinkin... Mutta kyseessä oli siis täysin tahaton vaikeutus!

Laatija kai tässä on eniten harmissaan... Ja pääsiäinen oli pilalla!
6. Aurooran pappa28.4.2011 klo 08:02
Kyllä sain ristikon täyteen. Tästä pitäisi saada ylimääräinen arvontapalkinto, kun joutuu ratkaisemaan myös vihjeet.
Mutta onhan se samanlaista muissakin ristikoissa eri laatijoiden tekeleissä.
Esim monilla laatijoilla on ET-Ristikoissa ihmeellisiä kuvia otettu jostain netistä suoraan, siis ei piirretty itse.Jotenkin kauhean tympeän näköisiä.
Seuran ristikkoliitteestä vielä sen verran, että siinä on monta sanojen sijoitustehtäviä. Ne ovat aika kauan aikaa vieviä, ja tuskin niitä oikeita ratkaisuja edes kukaan viitsii tarkistaa, kun vain on kirjaimia joka ruudussa.
7. Kravattimies19.4.2012 klo 03:50
Sain haltuuni tämän lehden nyt vuotta myöhemmin ja kysyisin, onko tätä fonttivirhetapausta saatu selvitetyksi.
8. tiipii19.4.2012 klo 09:42
Aika pitkät ovat toimitusajat Austraaliaan.

Kyllähän sitä tuli selviteltyä ja syykin kai löydettiin.

Toimituksessa/painossa oli otettu tiedosto käsittelyyn omaan ohjelmaansa ja siitä oli poistettu minun nimikuittaus kulmasta. Tämä ohjelma ei sitten ollut tunnistanut minun käyttämiäni fontteja, joka oli sotkenut "tiedoston fonttiasetukset" ja ja ja ja lumipallo efekti lähti käyntiin ja tälläinen grandefiasko pääsi lehteen.

Tuossa homman kulku kaikessa lyhykäisyydessään hieman mutkia suoristaen. Homma oli monen asian summa sitten loppupeleissä. Esim. itse olisin voinut "lukita" tekstin (jonka nykyään teenkin, kun asian tiedän. Oppia ikä kaikki)
9. m19.4.2012 klo 10:12
pitää tehdä PDf. silloin pysyy sellaisena kuin se on tehty.
10. Eki19.4.2012 klo 10:15
Kyllä mekin täällä tehdään jatkuvasti pdf-tiedostoihin muutoksia, ei se mitään takaa. Mutta tiipiihän olikin ottanut askeleen kohti "varmuutta".
11. tonimikael19.4.2012 klo 10:19
Puutteellinen DokumenttiFormaatti, Jälkimmäisellä Parempaa Grafiikkaa!
12. tiipii19.4.2012 klo 11:41
Tiedosto lähti kyllä täältä PDF:nä. Kaikkea voi siis ristikon matkalla sattua ennen kuin ratkoja pääsee siihen lyijyään kuluttamaan.
13. jpq28.4.2012 klo 06:55
Omissa laadinnoista joskus ollut näissä Ristikkoliitteissä vai oliko Seuran ristikkolehdessä en muista outotouksia ratkaissa. no eräs
esimerkki teksti kahteen kertaan sinisellä ja mustalla ja pohja missä ratkaisu majailee vain yhdessä kohtaa.
ps. pdfänä lähteeltä joka oli kunnossa et tarkistetaan vielä toisellakin silmäparilla ennen eteenpäin menoa joten jotain outoa siellä sattunut. ja millähän Toni Piirainen tekee nämä sitä mietin.
(pitää itsekkin joskus ehkä hankkia parempi työkalu omiin tehtävä tyyppeihinsä joskin en vain laadintaan hanki joten saa olla muutakin käyttöä ennen kun edes mietin menee muuten ison ajan laadinnat vain ohjelmistoon)
ja lähiaikoina oli iltalehdessä häneltä laatimuksensa jossa oli sama kuvavihje monta kertaa jokaisesta eri sanat. Erikoista sekin. joskin siitä ei voine vielä keskustella jos ratkaisu aikaa on. ja itsehän en sitä ratko en edes huvikseni mutta tiedän erään joka ratkoi.
14. h28.4.2012 klo 08:37
Paljon tämä ristikkoliite maksaa kaupoissa. Eli lehtihyllyllä. Olen yhden kerran tehnyt yhden Seura.lehden ristikon.
15. Eki28.4.2012 klo 08:43
Ristikkoliitteen sai Seuran pääsiäistuplan mukana. Seuraava tulee juhannuksena. Seura Ristikot 2 on juuri ilmestynyt ja kansihinta on 7,40 euroa.
16. PS30.4.2012 klo 08:59
Oikaisu Ekille: h ei suinkaan kysynyt ristikkoliitteen hintaa, vaan lievästi paheksui sen korkeutta.
Kysymys h:lle, kun ilmoitat tehneesi yhden Seura.lehden ristikon, niin tarkoitatko ratkoneesi, vai laatineesi sellaisen?
17. PS30.4.2012 klo 09:01
Vai olitko kenties töissä kirjapainossa?
18. HT30.4.2012 klo 10:13
Edellisestä tulee mieleen artikkeli "Säännöt ohjaavat ristikon laatijaa" Kielikellon numerossa 2/2004. Siinä:

"Termit ovat välttämätön paha, toteaa Vuokila. Ilman yhteisiä sanoja on vaikea puhua yhteisistä asioista. Onko esimerkiksi ristikon tekijä sen laatija vai ratkoja?"

Muutama vuosikymmen sitten sekaannuksen vaaraa ei ollut, silloin tekeminen oli laatimista. Jossain vaiheessa sitten ratkaisijat rupesivat "tekemään" ristikkoja. Liekö jotain vaikutusta ollut englannin kielellä, jossa do-verbi on käytössä tuossa merkityksessä. No, kyllähän yleensä on selvää, kummasta toiminnasta on kysymys, mutta olisi selvä rajanveto kernaasti voinut pysyä voimassa.
19. RA30.4.2012 klo 10:23
[Niin. Tavallisimmat r a t k o j a n verbit ovat kai RATKOA ristikko tai TÄYTTÄÄ ristikko. Tuosta täyttää-verbistä ovatkin sitten jo monet sanasepot veistelleet, että "Liian helppo on ristikko ratkojalle, jos hän sen vain täyttää. Eikä yhtään tarvitse ratkoa."]
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *