KESKUSTELUT > RISTIKOT > LAATIJAN KÄSIALA

596. Laatijan käsiala

Just21.12.2003 klo 21:55
Heppu tuossa yhdessä säikeessä lausahti osuvan termin: laatijan käsiala.

Monen laatijan tyylejä on näillä sivuilla ruodittu, toiset ovat taas jääneet kommenteissa vähemmälle.

Määritelkää laatijoiden käsialoja!
2. Henry Haapalainen22.12.2003 klo 02:47
Monet käsin tehdyt ristikot, varsinkin Pekka Joutsin ja Erkki Vuokilan ovat silmäähivelevän kauniita. Mutta miten toimii "käsialattomuus"? Kirpuissa on nykyisin neljä eri toteuttajaa, mutta persoonallisia eroja ei voi havaita. Tästä tulee mielipidekysely Raijan ristikkosivuilla helmikuun alusta alkaen, ja mielipiteitä pyritään saamaan raha- ym. palkintojen avulla. Persoonallisuuden puuttuminen tuo sen edun, että laatu ei vaihtele sivulta toiselle siirryttäessä.
3. Heppu22.12.2003 klo 05:07
Kyllä sellaiset laatijat kenen töitä on vuoskaudet/vuoskymmenet tuijottanut...jää mieleen...ei pelkästään käsiala ja piirrokset vaan tyyli...ja sellaiset laatijat jotka osaavat piirtää ja tekstata "nättiä" on niitä parhaita...on tiätty monia laatijoita jotka kyllä heti tunnistaa ,mutta suttuiset kuvat ja huono tekstaustaito pistää "hanttiin"....heidän kannattaisi vaan laatia ja antaa toteutuksen ammattilaisille..
4. jupejus22.12.2003 klo 11:27
Enpä ole kiinnittänyt laatijoihin nimiltään huomiota ennen. Katsonut vain tyylin, miten ristikko on laadittu ja siitä vetänyt summittaisia johtopäätöksiä; alkaako ratkoa vai ei.

Tämän kanavan kautta on nimiin tullut eräänlaista sisältöä, että voi katsoa nimenkin ajatuksella; tuohan kirjoittelee täällä joskus - jaa...ja laatii tuollaisia ristikoita.

Joitakin nimiä kohtaan on jopa syntynyt uteliaisuutta, että kun "laatijanimi" täällä kirjoittelee noin, niin millaisia ristikoita hän sitten laatii - niinpä koettaa etsiä itselleen sellaisen ristikon käsiinsä
5. Kaitsu22.12.2003 klo 11:54
Kuten jupejus edellä, en minäkään ole kiinnittänyt suuremmin huomiota noihin laatijoiden nimiin. Mutta kun ristikko ei täyty millään ja katse harhailee, osuu se aina joskus noihin laatijanimiinkin.
Mielenkiintoista on. että joidenkin laatijoiden helpoksi rankattu ristikko ei avaudu minulle ei sitten millään, kun taas täällä tuskailtu Viitamäki on vaikeanakin mielestäni johdonmukainen ja ratkaistavissa. Vie kylläkin usein päiväkaupalla aikaa, mutta ne kuitenkin aukeaa vähitellen.
6. Tapsa22.12.2003 klo 23:28
Käsitän tässä tapauksessa "laatijan käsialan" olevan kiinni
sanastovalinnasta, enkä suinkaan toteutuksesta.Haapa-Henkan väitettä, että laatijan "käsialaa" ei voi havaita, en
allekirjoita. Kirpun ristikoista en tiedä, enkä välitäkään.
Laaturistikoista osaan kyllä aika pitkälti sanoa, kenen
laadinta on kyseessä, riippumatta toteuttajasta.
7. Tapsa22.12.2003 klo 23:31
Ai niin: Haapa-Henkka: kai tuo mielipiteeni osallistuu
siihen mielipidekilpailuun helmikuussa. Palkintoja otetaan
mielihyvällä vastaan.
8. Heppu23.12.2003 klo 00:07
Jos neljä laatijaa tekee samanlaisen ristikon tietokoneen avulla..niin mahdotonhan sitä on tunnistaa...ymmärrä nyt Henkka hyvä tämä..
9. Henry Haapalainen23.12.2003 klo 01:04
Kaikki ovat tervetulleita osallistumaan Raijan galluppiin, joka siis alkaa helmikuun alussa. Mutta haamuääniä sinne ei pääse laittamaan, jokaisen on esiinnyttävä omalla nimellään, ja myös sähköpostiosoite vaaditaan.
10. iso S23.12.2003 klo 08:29
Henry Haapalainen, tässä vihje galluppia varten: lähettäkää ennen äänten laskemista tarkistusviesti vastaajan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen. Veikkaan, että aika monesta tulee epäonnistumiskuittaus. Useimmissa vastaavissa tapauksissa missä osoitetta "vaaditaan", siihen voi laittaa minkä tahansa puppuosoitteen.

Miksi sitten syyllistyisi moiseen salakähmäisyyteen? Mitä useampaan paikkaan annat osoitteesi, sitä varmempaa on, että päädyt roskapostittajien listoille. Siis ei kannata paljastaa osoitettaan (eikä sosiaaliturvatunnustaan eikä pankkitilinsä tai luottokorttinsa numeroa) ellei tosiaan ole pakko. Pelkkä yhden kirjaimen muuttaminen sotkee koneelliset sieppaussysteemit, mutta mahdollistaa sen, että ihmisvastaanottaja pystyy korjaamaan virheen.

Esimerkki: oletetaan, että lähetän viestin

Rakas HH (nimi muutettu)!

Vastauksena galluppiisi haamumielipiteeni on, että kaikki laatijat ovat toinen toistaan parempia. Jos olet eri mieltä, niin korjaa käsitykseni kirjoittamalla sähköpostiini
ilo.s@hotmail.com

Terveisin iso S

Tuosta jo pöljempikin (vertailu muutettu) hoksaa, mikä on oikea osoite - mutta koneellinen osoitteiden poiminta ei tajua, että oikea etunimi.sukunimi olisi viestissä saatavilla.

Varmuuden välttämiseksi korostan, että kaikki yhteydet esimerkin ja todellisten osoitteiden välillä ovat satunnaisia eikä niillä ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa, kuten ei aina minullakaan.
11. jupejus23.12.2003 klo 11:15
Samaa mieltä iso S. Olisi asiallista ilmoittautua osoitteiden kera, mutta kun tämä nettimaailma on niin kierto kuin tämä maailma yleensäkin eräiltä osin, niin varauksella pitänee suhtautua kaikkeen.

Ohi menee niin ollen Raijan galluppi, vaikka onhan sulla Raija aivan laatuunkäyvät sivut. Tsemppiä eteenkin päin!
12. Henry Haapalainen23.12.2003 klo 11:36
Epävarmoissa tapauksissa (esim. hotmail) joudutaan varmistus tekemään. Eihän palkintojakaan muuten osata lähettää oikeille vastaajille.
13. Timppa23.12.2003 klo 11:50
En ole nähnyt mitään ohjeita tulevaan Raijan gallupiin, mutta aikaisemmasta kommentista päätellen se on rajattu internet-yhteyden omaaville; ...ja myös sähköpostiosoite vaaditaan.
14. Henry Haapalainen23.12.2003 klo 12:43
Timpalle
Käy vilkaisemassa Raijan kotisivua. Linkki löytyy tämän sivuston Ristikkoaiheiset linkit alta. Tai vielä nopeammin tästä.

http://koti.mbnet.fi/~raijae/
15. Timppa23.12.2003 klo 13:32
Kiitos Henry! Uppoudun sivuille sitten kun joulualusaikakiireiltä ennätän. Hyvää joulua!
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *