KESKUSTELUT > RISTIKOT > RISTIKKOFANIT NAAMAKIRJASSA

5951. Ristikkofanit Naamakirjassa

Eva6.1.2011 klo 15:33

Kiinnostaisiko ketään ristikkoihmisten oma ryhmä FB:ssa?

(Jätän tästä linkin pois kokeillakseni, hyväksytäänkö viestini tähän ilman FB-sanaa tai -osoitetta)
Kirjoita FB:n hakuun "Ristikkofanit"... Jos olet FB:ssa "kirjoilla", ei tarvitse muuta kuin "Tykätä" - ja voit osallistua keskusteluihin, lisätä linkkejä, kuvia, videoita ja mainostaa omia suosikkejasi tai tuotteitasi.

Sivuston nimeä ja kotisivua on mahdollista muuttaa koska vain, myös ylläpitoa voimme täydentää.
2. Eva6.1.2011 klo 15:46
Ahaa! Tässähän paljastui, että 'naamakirja' in English on sensuroitujen sanojen joukossa.
Onhan siellä muutamia vaaran paikkoja - kuten kaikilla nettisivuilla, minne pitää jättää henkilötietoja. Mutta omalla tavallaan tuo FB on mielestäni nerokas keksintö nykyajan kiireisille instant-ihmisille. Huomatkaa, että sinne ei tarvitse antaa kaikkia yhteystietojaan. Eikä laittaa passikuvaansa... eikä perheportretteja. Eikä siirrä osoitekirjaansa sinne...

Kaikkiin FB-sovelluksiin, peleihin, kutsuihin yms. ei tarvitse vastata eikä osallistua. Mutta mielestäni on aika kätevää, kun voi yhtaikaa pitää yhteyttä yllä "kavereihinsa" ja seurata heidän edesottamuksiaan, jättää vaikkapa vain pieniä tervehdyksiä ystäviään ilahduttamaan... Niinpä myös, me, sanaristikoiden ystävät voisimme jutella siellä, "seinän" takana kaikessa rauhassa... selkkokielellä...suvaiten myös aloittelijoiden mielipiteitä, kysymyksiä ja - kömmähdyksiä (mm. sanaleikeissä).
3. Jukkis6.1.2011 klo 16:52
Ei facebook missään sensuroitujen sanojen joukossa ole. Tämä paikka vaan on tehty niin, että jos kirjoittaa merkkijonon "http://" ilman että laittaa tuohon h:n eteen jotain merkkiä (minä laitoin ":n), niin systeemiä pyörittävä ohjelma sekoaa eikä kerro mitään syytä, miksi ei toimi. Eikä tämän toiminnon takana ole sen kummempaa asiaa kuin systeemin ohjelmoijan osaamisen puute..
4. Taata6.1.2011 klo 17:11
Minä voisin tulla, mutta ei taida uskaltaa painaa tykätä- nappia, kun voi tulla viruksia koneeseen. Tästä on kovasti varoiteltu viime aikoina. Vasta oli koneremonttiakin, joka mistä lie aiheutui.
5. Miimu6.1.2011 klo 17:28
Kiitos Eva! Olen jo odottanutkin tällaista ryhmää Facebookin. Taatan koneremontit on tuskin FB:n syytä - järkihän pitää tietysti olla mukana aina, kun verkossa liikkuu.
6. Lauri Kultti6.1.2011 klo 17:54
Miimu puhuu (kirjoittaa) asiaa. Tosin mainiota ohjetta voisi vähän tiivistää: "järkihän pitää tietysti olla mukana aina, kun liikkuu". Ja voisihan tuon sivulauseen jättää kokonaan poiskin. :)
7. PP6.1.2011 klo 19:18
Olin etsinyt jotain ryhmää meille ristikkovammaisille, mutta turhaan. Klikkasin tykkäätä heti, kun löysin Ristikkofanit. RistikkoMaailma sieltä löytyi, mutta, mutta... Grawiko on myös mukana. Ei sekään ollut minua varten. Ristikot taas lupaa nettiristikoita IS-ristikkoarkistosta, mutta linkkisivua ei löydy. Toivotan menestystä ryhmälle!
8. Tuomas L.7.1.2011 klo 11:22
FB:ssä on kyllä jo aika pitkään ollut Ristikot-niminen sivusto. En ole kylläkään toistaiseksi bongannut tuttuja sen tykkääjistä.
9. Eva7.1.2011 klo 14:57
Nyt tuo FB:n Ristikot-sivu oli aivan tyhjä, kunnes sinne tuli "kaverin" kommentti Ristikkofaniit yhteisöstä. Ristikot-sivulla mainitaan olevan yli 700 tykkäystä, mutta yhtään naamaa tai nimeä sieltä ei tullut esiin, vaikka itse yritin siitä "tykätä".

Tämä vasta-perustettu FB-saitti ei ole varsinainen ryhmä, joten sieltä ei lähetetä päivityksiä eikä muutakaan postia "tykkääjille". Kannattaa lisätä Suosikkeihin!
10. PP7.1.2011 klo 15:25
Kävin katsomassa Ristikot-sivustoa. 730 tykkääjää ja vain yksi Pelikaani-mainos (?). Mutta on toinen ihan samanniminen 39:n tykkäämä sivusto, profiilikuvana on MM:n piirros. Sillä sivulla on juuri tuo IS-ristikkoarkistojuttu, josta eilen mainitsin. - Ensimmäisestä bongasin eilen muutaman tutun nimen. Tänään ei ollut yhtään naamaa näkyvissä.
11. Eva9.1.2011 klo 12:37
39 tykkääjää ilmaantunut Ristikkofaneille - hienoa! Toivottavasti ei kuitenkaan käy kuten niin monille muille netin keskustelupalstoille, joita perustetaan innokkaasti, joihin liitytään melkein yhtä innokkaasti... mutta - jotka parin kuukauden päästä unohdetaan "tykkänään".

Anteeksi, että epäilin 'Facebook'-sanan sensuuria tällä keskustelupalstalla. (Ks. avausviestini ja Jukkiksen vastausta siihen). Mutta vielä puhuakseni FB:n puolesta: jos siellä kerran on yli 700 Ristikot-kohteen tykkääjää, niin sehän todistaa sanaristikoiden suuresta suosiosta, eikö totta? - Ja jos saisimme nämä 700 ja monia muita epävirallisia ristikoiden ystäviä mukaan Sanaseppoihin, eikö kannattaisi ylläpitää heille FB:ssa(kin) jonkinlaista keskustelupalstaa - aktiivisena ja elävänä?
12. Eva9.1.2011 klo 12:44
P.S. Käytän edellisessä viestissäni "keskustelupalsta"-sanaa - sitä vielä useampaan kertaan toistaen. En ole toistaiseksi keksinyt, miten FB:n Ristikkofanit-sivustoa nimittäisin. Siellähän on kyllä oma välilehtensä "Keskustelut", mutta muilta osin se muistuttaa web-yhteisöä tai ryhmää. Monisanaisesti ilmaistuna: Ristikkofanit on FB:n sisäinen sivusto, jonka tarkoitus on koota yhteen saman kiinnostuksen omaavia naamakirjalaisia - ja samalla mainostaa ko. alan tuotteita. Käyttäkääpä tilaisuutta hyväksenne!
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *