KESKUSTELUT > RISTIKOT > KIRJAILIJAT KETJUUN - SÄÄNNÖT

5875. Kirjailijat ketjuun - säännöt

qwertsun velipuoli26.11.2010 klo 18:33
Tällä puolella on hiljaisempaa.
Aloitetaan kopsaamalla säännöt ensimmäisestä jakeesta, eli alusta.

Seuraamme sitten, kuinka helppoa on jujuttaa ja manipuloida tänne kirjoittavia, sekä esittää disinformaatiota. Myöskin ketju voisi olla sairaskertomus, jossa on mukana osa meistä.

Kuka aloittaa!
2. qwertsun velipuoli26.11.2010 klo 18:52
Tässä lopputulos säännöistä tähän mennessä, jota ainakin Eki noudattaa:

Ketjutetaan kirjailijoiden nimiä. Seuraava jatkaa edellisen nimen viimeisestä tai sitä edeltävästä kirjaimesta. Kun edellinen nimi päättyy kahteen samaan kirjaimeen, myös kolmanneksi viimeisestä kirjaimesta saa jatkaa. Kun nimen lopussa on -en, -én, -een tai -nen, niin halutessaan voi jatkaa myös kahdesta niitä edeltävästä eri aakkosesta, esim. Stephenin p:stä tai h:sta, Hiltusen t:stä tai u:sta, Kathleenin h:sta tai l:stä, Colleenin o:sta tai l:stä, mutta Helenistä vain l:llä, koska seuraava on e.
Mikäli nimessä on Jr. ja Sr. tai järjestyslukua osoittava merkki (esim. III) laitetaan ne nimen loppuun pilkulla erotettuna. Esim. näin Remley, Theodore P., Jr.
Etu- ja sukunimen järjestyksellä ei ole väliä. Mikäli sukunimi on ensin, sen jälkeen tulee pilkku ja sananväli. Etunimiä tarkoittavien kirjainten perään tulee piste ja sananväli, esimerkiksi V. A. Koskenniemi. O'Brien-tyyppisissä nimissä käytetään heittomerkkiä ', ei siis akuutti-korkomerkkiä ´.
Jos nimessä on von, de tai muu aatelisuutta ilmaiseva liitesana, merkitään se sulkeisiin, eikä sitä käytetä jatkona.

Jo käytettyjen nimien tarkistamisessa kannattaa hakusanaksi naputella ensi hätään joko etu- tai sukunimi tai ainoastaan nimen harvinaisin osa.

Huom. Jokainen nimi tulee tarkistaa ennen lähettämistä myös kirjailijaketjun koostesäikeestä. Kopioi osoiteriville ajatusviivaa lukuun ottamatta
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *