KESKUSTELUT > RISTIKOT > HÖMPÄSTÄ TIEDETTÄ

5873. Hömpästä tiedettä

Olavi Kivalo26.11.2010 klo 12:02
Löpinöistäkin voi nousta jotain yleisesti, jopa tieteellisesti, kiinnostavaa. Sivusto sanaristikot.net esiintyy nyt lähdeviitteenä online-ensyklopediassa OEIS, joka määrittelee itsensä tieteelliseksi julkaisuksi. Viittaus tehdään neljässä eri yhteydessä ja jäljet johtavat sivuston hömppäpuolella esitettyihin puheenvuoroihin.

Eikö tämä rohkaisekin jatkamaan löpinöitä sekä ristikoista että muista aiheista? Ehkä joku kielentutkija kiinnostuu siitä, kuinka monella tapaa voi vihjata ilman että paljastaa, ja löytää materiaalia vaikkapa HS-keskusteluista. Voisiko rakkikoirien ketjuttamiseen sisältyä jotain suurta?
2. Jaska26.11.2010 klo 12:21
Päinvastoin, ketjun nimihän häpäisee rotukoiria.
3. Olavi Kivalo30.11.2010 klo 15:19
Ennenkuin kukaan ehtii tulkita väärin teen joukoahoset eli selitän. En lainkaan tarkoita, että tämän tai tämänkaltaisen keskustelufoorumin tulisi tarkentaa statustaan ja alkaa pyrkiä johonkin suurempaan. En varsinaisesti viittaa siihenkään, että kun apina panee numeroita peräkkäin kyllin kauan, niin lopulta syntyy tieteellisesti kiinnostava lukujono. Otsikon voi ottaa symbolisemmin.

Paperiperkele G.A.Serlachius lausahtaa juuri ilmestyneessä elämäkerrassa: ”Nälkä pakottaa koiran kahleisiin”. Hän viittaa pitkään ketjuun rakkikoirana apteekkialalla, johon ei tuntenut minkäänlaista vetoa. Oppipoikana hän huolehti päätoimisesti apteekin tuhansista verijuotikkaista. Tämä ja myöhemmin lähes käsittämätön ketju mitä ihmeellisimpiä innovaatioita, jotka kaikki menivät mönkään, olivat hömppää sanan varsinaisessa mielessä suhteutettuna siihen, mitä lopulta syntyi. Syntyi paitsi tiedettä myös taidetta.
4. Kaapo Jupina30.11.2010 klo 19:21
No olipas hyvä kun selitit.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *