KESKUSTELUT > RISTIKOT > JÄRJEN JÄTTILÄISIÄKÖ

587. Järjen jättiläisiäkö

Kaitsu19.12.2003 klo 02:00
Törmäsin mielestäni aivan fantastiseen neronleimaukseen viranomaisten taholta, enkä malta olla sitä kertomatta muillekin.

Asun ilmeisesti aivan äärettömän arvokkaan suoalueen laidalla. Arvokkaan siksi, että se on ainakin kolmeen kertaan suojeltu. Maa- ja metsätalousministeriö suojeli sen ensi luonnonsuojelualueeksi, jonka myöhemmin ympäristöministeriö suojeli uudelleen. EU:n myötä se liitettiin Myös NATURA-alueeksi.

Sai tuossa syksyllä ilmoituksen, että suo ennallistetaan poistamalla alueen puustoa ja tukkimalla sitä reunustavat ojat liian kuivumisen ehkäisemiseksi.

Hiukan tuota hanketta ihmettelin, jotta minkähän on se tila, johon se suo ennallistetaan? Onko se kenties tilanne ennen reunaojan tekoa vai joskus parinsadan vuoden takainen tilanne, jolloin nykyisin aukealla suolla kasvoi tukkimetsää, josta vieläkin kantoja todisteena? Vai aiotaanko se peräti ennallistaa järveksi, jota se myöskin on ollut? Hyvä on edellinen oli sarkasmia, mutta mietin vain miltä se suoalue näyttää noiden raskailla koneilla tehtävien ennallistamistoimien jälkeen. Suoluonto on melko herkkä ekosysteemi.

Mutta se varsinainen oivallus on että kun reunaojan tukkiminen aiheuttaa haittaa suon ympärillä oleville metsänomistajille, niin tuo haittahan voidaan estää ojittamalla alue!!! Ja toden totta nykyinen oleva oja tukitaan ja sen viereen noin kymmenen metrin päähän kaivetaan toinen oja ja aivan samaa tarkoitusta varten. Oletteko kuulleet uskomattomampaa tarinaa? en enää tiedä itkisinkö vai nauraisin.
2. tjn19.12.2003 klo 08:37
Hyvää ja tuttua tekstiä,joka pätee laajemmaltikin.

Kommentoin vain lausettasi "mutta mietin vain miltä se suoalue näyttää noiden raskailla koneilla tehtävien ennallistamistoimien jälkeen"

Maiseman hallinta onnistuu Suomessa vain hankkiutumalla sen omistajaksi. Maan ja metsien omistus ovat parhaiten suojeltuja arvoja kotomaassamme. Kodin paikkaa katsottaessa kannattaa tehdä viileä harkinta ympäröivän maiseman suhteen. Kaikki tänään kauniina siintävä metsä, jota omistaja pitää kuin kukkaa kämmenellä, saattaa huomenna olla kuin pahimman näköinen raiskio sodan jäljiltä.

Lisäksi kunnan ja kaupungin isät puhuvat yhtä, kaavoittaja toista ja "ympäristönsuojelijat" hääräävät siinä välissä.

Toivon, että saat pitää suomaisemasi muuttumattomana mahdollisimman pitkään. Nyt siis kannattaa hymyillä, jos mahdollista ja itkeä vasta sitten, kun metsurit tulevat.
3. Hui hai19.12.2003 klo 10:00
Muutin tuossa kuukausi sitten. Ihan vain pihan sisällä niin ettei katuosoite muutu kuin asunnon numeron osalta.
Eilen posti muisti minua edullisella postin jälkeenlähettämispalvelutarjouksella (loistava ristisanasana!), jossa luvattiin pitää huolta etteivät postit joudu harhateille muuttoni takia vaan pientä korvausta vastaan posti jälkeenlähettää postini muutaman kuukauden ajan.
Pisteenä iin päälle voin mainostaa, ettei postilaatikkoni muuttanut mihinkään, vaan ainoastaan mies!

Kelakin muisti minua saman asian tiimoilta:
Olivat vailla talonkirjaotetta tai vastaavaa lappua. Tiedustelupyynnössä luki oikein ISOIN kirjaimin, että todistuksen allekirjoittaa isännöitsijä ei vuokranantaja kuten minun todistuksessani seisoi.
Soitin KELAan ja kysyin, että ihanko tosissani he haluavat minulta todistuksen, jossa vuokra-asuntoni omistaja N.N. kirjoittaa todistuksen, jossa vakuutetaan vuokranantajani N.N.:n (sama kuin edellä) on myös isännöitsijäni N.N. (edelleen sama kuin edellä) Vai pitääkö hakea uusi todistus?
Ei tarvinnut toimittaa uutta todistusta
4. jupejus19.12.2003 klo 10:59
Luonnonsuojelun, maankäyttö- ja metsätalouden puolella on väliin niin hurjia ajatusratkaisuita ja niitä on vieläpä totutettukin, ettei niitä löydä parhaimmistakaan hölmöläistarinoista. Mutta aihe kun vetää sivuojaa pitkin pois tästä hakkuupalstalta, niin annapa olla. Jos tuo Ekikin on vielä lukenut metsätietoutta ja saanut sopivanlaisen aivopesun (tosin hyvä, että on ymmärtänyt lähteä ruudullisen paperin puolelle), niin voisi käydä, että saisin iankaikkisen porttikiellon tälle palstalle. Joten 'viisas' vaientuu lisäten, että täysin yleistää ei noitakaan tahoja voi - ei niin huonoa ettei jotain hyvääkin.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *