KESKUSTELUT > RISTIKOT > IS-KOVIS 20.-21.11.

5866. IS-kovis 20.-21.11.

HM20.11.2010 klo 18:05
Olen kehittynyt viikossa aivan valtavin harppauksin! Vai olisiko arvio vaikeusasteesta vähän ylimitoitettu tässä ristikossa? ;)
2. Marco Poloinen20.11.2010 klo 18:21
Lienen joskus maininnut, että Tapani N. Vainio kuuluu niihin laatijoihin, joiden ristikoita ratkottaessa TV-ohjelma- ja musiikkitietouden on parasta olla hallinnassa. Yllekirjoittaneella kun ei näin välttämättä ole, meni ratkonnan lopuksi yläreunan parin vaaka- ja yhden pystynimen tuijotteluun hyvinkin varttitunti. Sen jälkeen arvelin täydellisen tietämättömyyteni antavan armollisen perusteen googletukseen, joka vei aikaa alle kaksi minuuttia. Tämä koko episodi siitä huolimatta, että aloitin ratkonnan ko. alueen 5-kirjaimisesta pystysanasta.

Vaikeiden vihjeiden vastapainoksi tästä löytyi helpottavia "tärppejä" viikon takaiseen verrattuna runsaammin. Aina (ko. laatijan "ekakokeilua" lukuun ottamatta) yhtä auvoinen olo on vallitsevana Helin selvästä ja kauniista toteutuksesta. Esimerkillistä!

Virheitä ei liene, eikä varsinaisia jippovihjeitäkään yhtä enempää. Omalla laillaan juonia harhautuksenpoikasia kuitenkin sen verran, että mielenkiinto pysyi yllä. "Tietokilpailuaivoisille" luultavasti pallotustaan helpompi, meikäläiselle jokseenkin rankkaustaan vastaava (= "se vartti" viimeviikkoista enemmän...)
3. Jaska20.11.2010 klo 19:17
Aulis Lehto on saanut Tapani N. Vainiosta vakavasti otettavan googlailuttajahaastajan. Päättelen näet, että sinä kyhäät, oletan näitä jatkossakin!

Näytti heti pahalta, mutta päätin olla antamatta periksi ja ratkoa pahuudet risteävien avulla. Tunnin ähellyksen jälkeen luopioiduin. Päätin, ettei se ollut vaivan arvoista. Menin koneelle ja kaivelin pop- ym. tähdet siitä. Loppu sujui sitten niin rivakasti, että rankingviisari pysähtyi kaksplussan ja kakspuolen rajamaille.

Nuo starat ikineen ja vuosineen tunteville koviskonkareille tämän täytyy olla korkeintaan keskis. Pääsevät liikoja pähkäilemästä. Utamimmille muukin sanasto saattaa tuottaa yllättäviä vaikeuksia. Jotkin vainionomaiset knopitkin mahdollisesti aatkeloittavat joitakuita kovisten hyllyttäjiä.

Koska ignoranssini objektiivisesti ottaen on minun eikä Tapani N. Vainion syytä, en rokota siitä ankarimmalla skaalalla. Magnumiin ei siis tarvitse turvautua. Olkoon magna.
4. HM20.11.2010 klo 20:12
Siis selityksenä alkukommenttiin se, että menin heti googlettamaan, jolloin homma tosiaan eteni. Enemmän tykkään niistä ristikoista, jotka vaativat hoksottimia enemmän kuin Googlea.
5. pirjo20.11.2010 klo 23:35
Mukavan ovela, mutta ei kovin vaikea. Kuten MP sanoi, televisiottomana jouduin pari nimeä googlaamaan. Ristikossa hyvä kuvitus ja kekseliäitä vihjeitä. Vaihtelu virkistää!
6. lp22.11.2010 klo 17:52
Pari kolme googletusta ei haitannut, mielenkiintoa riitti ihan sopivasti läpi tehtävän.
7. Mie9.12.2010 klo 23:14
En saa oikeaa alanurkkaa aukeamaan... viitsisikö joku kertoa mikä sana tulee sen aasin alle, ehkä saan sitten taas eteenpäin tätä. Ja vaikka että mihin viittaa se alin vaakarivi, jossa on jokin metalliesine.
8. RA9.12.2010 klo 23:18
AASIn kuva > HYÖTYELÄIN
METALLIESINE-piirros > LIITINOSA
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *