KESKUSTELUT > RISTIKOT > VAROKAA HUIJAREITA

584. Varokaa huijareita

Pena18.12.2003 klo 16:53
>Huijariennustaja Maria Duval on taas liikkeellä

Helsinki
STT

Harhaanjohtavien ennustajien toiminta on taas viranomaisten tehotoimien kohteena Euroopassa. Ranskalaisen ennustajan Maria Duvalin markkinoinnista vastaavia yrityksiä yhdeksässä eri maassa vaaditaan lopettamaan heti toimintansa, ilmoittaa markkinointia valvovan kansainvälisen verkoston ICPENin Euroopan jaosto. Syynä ovat lukuisat kuluttajavalitukset ennustajan toimista.
Maria Duval esiintyy Euroopassa myös nimellä Marie France.
Suomessa Maria Duval nousi edellisen kerran julkisuuteen keväällä 2001, kun hän etsi asiakkaita lehti-ilmoituksilla ja suoramarkkinointikirjeillä. Kirjeissä kerrottiin, että vastaanottaja saisi kolmessa kuukaudessa elämäänsä rikkautta, rakkautta ja menestystä, kunhan hän ensin lähettäisi Ranskaan rahaa.
Suomen Kuluttajaviraston tiedotteen mukaan muittenkin kuin Maria Duvalin kaltaisten ennustajien toiminnassa on usein markkinointisäännösten vastaisia piirteitä.
Ennustajien markkinointi alkaa tyypillisesti kuluttajalle lähetetyllä ilmaisella lahjalla tai talismaanilla. Seuraavassa kirjeessä kerrotaan, että talismaani alkaa toimia vasta sitten, kun hän hankkii rahalla muita aiheeseen liittyviä tuotteita. Kirjeet on sommiteltu niin, että ne tuntuvat vastaanottajalta henkilökohtaisilta.
ICPEN-Europeen kuuluu markkinoinnin valvontaviranomaisia 16 Euroopan maasta. Järjestön nykyinen puheenjohtaja on Kuluttajaviraston johtaja Anja Peltonen.<

-------------------------------

Onkos ristikkoihmisiä huijattu? Uskallatteko tunnustaa?
Onko esim. auton kunto ollut niin hyvä kuin myyjä lupasi?
Vai onko peräti käynyt niin että olettekin saaneet (vahingossa) parempaa kuin odotitte?
Oletteko itse huijanneet? Kertokaa, jos siitä ei enää ole kenellekään haittaa. d:)

Nimim. 'Huijarit, vaivautukaa!'
2. AD II18.12.2003 klo 18:16
Tyttäreni lähetti minulle sähköpostiviestin "Jo onni potkii sukua". :)

Asianajaja John Bolton oli lähestynyt häntä sähköpostitse ilmoittamalla suruviestin etäisen "sukulaisemme" Alan "Sukunimemme" kuolemasta. Alanin asioiden hoitajana hän reilusti kauppaa ainoalle löytämälleen Alanin sukulaiselle 26.5 milj$:n perinnöstä 37%. Itse hän pitää 60%.
Yhteyksiä varten oli sähköpostiosoite.

Nämä "Kongolaiskirjeet" yleensä myöhemmässä vaiheessa jatkuvat siten, että pitää lähettää rahaa välittömien kustannusten hoitamiseen.
Jostakin luin, että joku oli piruuttaan jatkanut tällaista kirjeenvaihtoa ja saanut lähettäjän tekemään jopa "rahanhakumatkan".
3. Ennus5.2.2004 klo 14:22
Tapahtuu itärannikolla 10.6.2004. Katsotaan, käykö toteen.
5. Kravattimies16.3.2004 klo 04:35
Päivälaskurin mukaan oli 911 päivää syyskuun 11. 2001 (amerikkalaisittain 9/11) ja maaliskuun 11. 2004 (Madrid) välissä, siis kyseisiä päiviä mukaan laskematta.

911 on myös jenkkien hätänumero.

Ennus ennusti edellä päivämäärän 10.6. mutta jos 911-linja jatkuu niin seuraava päivä voisi olla 11.6. eli ylösalainen 911.
6. Kravattimies12.6.2004 klo 02:40
>Tapahtuu itärannikolla 10.6.2004. Katsotaan, käykö toteen.

Tuo ennustus tehtiin helmikuun alussa. Kävikö se toteen? Riippuu siitä, miten se tulkitaan. Iso tapahtuma oli ainakin, kun yli 100 000 ihmistä kävi jättämässä jäähyväisensä Amerikan entiselle presidentille Ronald Reaganille niiden kahden päivän aikana, jolloin arkku oli näytteillä Capitolilla.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *