KESKUSTELUT > RISTIKOT > NOSTALGIAA

5819. Nostalgiaa

Micke21.10.2010 klo 18:30
Eräässä "puuceessä" istuskellassani lueskelin vanhoja 70-luvun 'Metsästys ja Kalastus' lehtiä.
Vuokilan Erkkihän niihin oli ristikkoita rustannut.
Lienevät Ekin melko aikaisia laadintoja? En raaskinut töhriä.

Kiinnostaisi tietää, ovatko kaikki vanhat laadinnat ns. kirjoissa ja kansissa?

"vanhat jarruthan" tietty halutessaan löytänevät muistoistaan aikaisempiakin ristikko/pulmatehtäviä.

Antakaa palaa!

ps. kaikkea se hulluilla teettää. :-)
2. Juha N24.10.2010 klo 15:48
Kiinnostava löytö! Ne olivat varmaan niiltä vuosilta, kun Ekikin teki vielä liehureunaisia :)

Itselläni on jossain pahvilaatikossa Iisakin julkaisuja vuodesta -74 lähtien, ja niissä Ekin alle kaksikymppisenä laatimia kuvaristikoita (ja kryptojakin, tiettävästi, vaikka ilman laatijan nimeä). Ei "töhrimättömiä" rariteetteja, valitettavasti...
3. Jaska10.3.2011 klo 13:19
PP bongasi vanhan henkilöstölehden joulunumerosta (1991) jättimäisen 25x25 höyryristikon. Kysäisi, muistanko tämän. Vähän aikaa syynäiltyäni vihjeitä, alkoivat jotkin niistä tuntua tutuilta. Piti tunnustaa syyllisyyteni.

Tähän palkintoristikkoon ei ollut tullut jokunen päivä ennen lähetysajan päättymistä yhtään ratkaisua, vaikka ohjeissa sanottiin, että vajaankin saa lähettää. Lehden toimittaja kääntyi ikävässä (minulle etenkin) tilanteessa ratkontaharrastuksestaan tunnetun PP:n puoleen, että etkö edes sinä voisi osallistua. Olin kyllä PP:n kanssa sopinut, että määrätyistä syistä hän oli jäävi. Toimittajan hätähuudon jälkeen hellyin kuitenkin antamaan PP:lle luvan ristikon lähettämiseen seuraavin seuraamuksin:
- - -
JOULURISTIKON "OIKEAT RIVIT"

Ainoastaan PP pääkonttorista lähetti ristikkovastauksensa lehden toimitukseen määräaikaan mennessä. Hän oli pakertanut sen kanssa jo joulun alla ja joulun pyhinä. Lopulta oli enää päivä aikaa jättää ristikko täytettynä, vaikka luvattu oli ottaa vastaan vajaakin.

- Pakersin eilen neljä tuntia, että sain loput, vasemman alanurkan täyteen. En tiedä onko oikein vai väärin, mutta huh huh, täysi on! Yksi pyyhekumi kului loppuun ja lehdessäkin alkoi jo näkyä reikiä, kertoi PP.

Onnea ainoalle voittajalle! PP palkittiin, kuten luvattiin kovalla palkinnolla.
- - -
Aivan oikein, PP selvisi ristikosta ilman ainuttakaan vihjeen poikastakaan, jonka tietysti silloin olisin ollut kykenevä antamaan. Jo nyt yrittäisin ratkoa tämän oman laatimukseni, joutuisin varmaankin anelemaan vinkkejä PP:ltä!
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *