KESKUSTELUT > RISTIKOT > IS-VIIKONLOPPU 24.7.

5651. IS-viikonloppu 24.7.

Jaska25.7.2010 klo 13:47
90 prosenttia täyttyi keskisajassa. Sitten ratkonta jymähti yläoikealle peräti kolmen väärän ratkaisusanan ansiottomuudesta. Siinä tuhratessa ja nuhratessa sujahtikin se puoli tuntia, mikä tarvittiin 2½-alarajaan yltämiseen. Kantoiko helle minulta jälkiveroa, vai kohtasiko joku muukin vaikeuksia ko. kulmakunnalla?

Ei tämä sanastollisesti hirveästi säväyttänyt, mutta ei moitteen sijaakaan löytynyt. Toki plussa 17-kirjaimisesta. Yksi sana oli outo, taisi olla peräti sen ristikkodebyytti? Tod.näk. myös sillä 17-kirjaimisella.

Tekniikan hallitsevan Pallosen isoja aukioita on ihasteltu ennenkin, plussa siitä nytkin. Olisipa se himpun verran esteettisesti häiritsevä vihjeruutu ollut poistettavissa, niin 7x9 olisi kirvoittanut isommatkin suitsutukset.
2. Jaska25.7.2010 klo 13:54
Se olisikin ollut "vain" 7x8, suitsut silti.
3. kari kämäräinen25.7.2010 klo 16:38
Veljmiehen kanssa ratkottiin tämä Kuopion Hoplopissa kahteen tuntiin eikä tarvinnut googlettaa. Hyvä oli.
4. JS25.7.2010 klo 21:07
Saunaa lämmitellessä täyttelin ristikon mutta kokonaisuus jäi yhtä kirjainta vajaaksi. Kohta on ---sk-. Siihen ei sanavarastostani löydy neljättä (kuudetta) kirjainta. Syynä on myös tietenkin se, että h2o- puuttuu minulta piilokirjain (ja tietysti myös viimeinen kirjain). Pikkuinen fiksu vinkki, please, ja sitten täysi ihan mukava ristikko joutaa meidän koiranpentujen pissapaperiksi.
Muuten ei auta valittaa - aamupäivällä oli 13 astetta ja sitten hetkessä mittari heilahti 27:ään.
5. Marco Poloinen25.7.2010 klo 22:24
JS, vaikka pidättäytymisen terveysvaikutukset ovat kiistanalaiset, pidän sitä tässä tapauksessa tarpeellisena ja valitun linjan mukaisena. Tulkoon kuitenkin mainituksi, että vaikka ko. sana puuttuukin sanavarastostasi, "alan kirjallisuudesta" se löytyy helposti.

Omaa ratkontakokemustani määritti jokseenkin varmasti pelkästään säästä/ilmastosta johtunut raukean painostava olo, joka pakotti pitämään kiirettä ennen nukahtamista. Alun toista tuntia kesti ristikon (ja miehen) kypsyminen. Oikea ylänurkka vähän lopussa takelteli, mutta se saattoi johtua toisen silmän ajoittaisen ummessaolon aiheuttamista hahmotusvaikeuksista.

Anteeksi Teemu ja Heikki! Ristikosta ei näin jälkikäteenkään löydy mitään vikaa, eikä varsinkaan syytä!
6. JS25.7.2010 klo 23:01
Pakko se oli sitten saunan jälkeen Wikistä katsoa ja, joo, se h2o- oli se mitä olin ajatellutkin. Mikäli nyt kaikki meni ok, niin minä annan ---sk-:sta yhden henkilökohtaisen miinuksen. Ihan pöljä mökkiristikon vihje (ainakin minunlaisilleni höperöille, jotka haluavat varmistua jokaisen ratkaisun oikeellisuudesta). Eihän siinä ollut piilokirjainta mutta toisaalta voi ajatella, että olisin saattanut missanut koko ristikon parhaan herkun tyytymällä automaatiseen ratkaisuun. Samalla olisi voinut vielä lisäksi olla se H2O- väärin. Eli, jos laatija ajaa itsensä umpikujaan, ei sitä tarvitse peitellä ratkojien ajamisella Googleen tai Wikiin.
Sitten..., jos olekin ratkonut väärin ja tämä narinani on perusteetonta, punastum ja vetäydyn nimimerkin taakse turvaan.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *