KESKUSTELUT > RISTIKOT > IS-VIIKONLOPPU 5.6.

5576. IS-viikonloppu 5.6.

kari kämäräinen5.6.2010 klo 15:46
Vasenta yläkulmaa vaille suht´koht´ helposti ratkesi. Mainittu kulma vielä ammottaa tyhjyyttään. Hyvejä vihjeitä oli montakin.
2. PP5.6.2010 klo 17:51
'Hyvejä' vihjeitä oli paljon ja oveliakin. Yhden kirjaimen muutoksella sain vaakaan lähtevästäkin lauseesta järkeen käyvän. Päinvastoin kuin kari kämäräinen viihdyin oikean alanurkan parissa hiukan kauemmin. Olin laittanut sinne mielestäni varmoja sanoja, jotka kaikki jouduin romuttamaan. Ihan hyviä tuotoksia sikiää Tapaninvainiolla!
3. Jaska5.6.2010 klo 18:07
Täydennetään nyt sitten kk:n väliraportti loppulausunnolla.

Ei ratkennut suht.koht. helposti eikä ammota tyhjyyttään. 2½-ajassa täyttyi, mutta ei se silti mitenkään helppoa ollut. Koko ajan piti valppaana terästää aistejaan. Tapani N. Vainio on näet kiero ja eki(!)vookkikin tyyppi. Virittelee yllättäviäkin ansoja sinne sun tänne. On vähän niinku Mr. Hyde pehmisluontoisen ja säädyllisen tri puolikovis-Eki-Jekyllin alter egona.

Mutta sehän on yksinomaan hyvä juttu. Samoin kuin Heli Kärkkäisen kuvitus edelliseen yhteistyöhön verrattuna. Kaksikon lopputulos jopa hipoo täydellisyyttä. Täyttä kymppiä ei voi antaa, koska ainakin yksi triviaali olisi ollut helposti vältettävissä. Mutta jos kolmas kerta on tämän veroinen, voidaan jo harkita voima-etuliitettäkin.

Miksi muuten tekstarinumeroita ei ole koskaan piiloruuduissa?
4. pölhö-kustaa5.6.2010 klo 18:54
Kesken on ja suksetkin jo vintillä.Pyöräilemään pitää lähteä,että aivot saa huilia.Missähän se pumppukin oikein taas on?
5. Marco Poloinen5.6.2010 klo 19:57
Vasemman yläkulman ummistus oli vikana mullakin, vaikkei mitenkään erityisesti muita kulmia tai väliköitä vaikeampana. Ylipäänsä kun on oppinut, että tämän "tyypin" ristikoita ratkoessa pitäisi tietääkin jotain, niin tulee sitten joskus höynähdettyä etsimään liiankin spesiaalia ratkaisua.

Ihmisnimiä taisi olla vain puolenkymmentä, mutta siinäkin oli jo mulle liikaa. Valehtelematta olisi ajasta pudonnut vartti pois, jos olisin kesken ratkonnan pistäytynyt googlen tykönä. Parihan noista oli tuttuja, mutta hitaasti työstyivät siltikin.

Vasemmalta pystyyn lähtevän lauseen syntyä en täysin tolkkua, vaikka kielen perinteisesti esitetyn laiseksi tunnistankin. Ehkäpä vaadittaisiin omaamaani enemmän käytännön kielitaitoa (tai - älyämistä...)

Edellä esitettyihin kehuihin yhdyn ja myönnän myös (jo toisen kerran), että vähilläkin kikoilla saa näköjään vaikeutta aikaiseksi. Vähän kauemmin meni kuin viikon takaisessa, joten mulle tämä oli pallotuksensa väärti.
6. lp6.6.2010 klo 14:13
Kivoja vihjeitä. Se edellinen Tapani N:nristikko reunakuvineen ei ratkennut, mutta tämä oli ihan kohtuullinen. Kiitokset!
7. ö6.6.2010 klo 15:15
Joo, monia hyviä vihjeitä.
Mikä siinä vihjeessä KIN-KUIN oli ideana?
8. Marco Poloinen6.6.2010 klo 15:44
Eipä siitä tässä vaiheessa oikein voi paljon sanoa. Eiköhän se kokonaisuutta sommittelemalla valkene.
9. pirjo6.6.2010 klo 20:08
Ratkaisu"sana" oli aika metka. No, oli ne muutkin - ei vaan viitsisi aina kehua. Pieni juhla joka toinen viikko!
10. ö7.6.2010 klo 12:14
No juu, sommittelemalla se tietysti selvisi. En tiedä oliko hyvä vai paha, vihje meinaan.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *