KESKUSTELUT > RISTIKOT > IS-VIIKONLOPPU 27.2.

5381. IS-viikonloppu 27.2.

kari kämäräinen27.2.2010 klo 11:38
Juuri passelin sopivan helppo Tonilta. Vähän yli tunnissa täyttyi. Himoissaan olevilla päällä nauratti ääneen.
2. Mummo27.2.2010 klo 14:09
Vai että helppo? Taitaa tämä Kari olla ammattilainen? Olen tuijotellut hikipäässä, vain muutman sanan saaneena. Onkohan aivot jäätyneet? Kuinkahan muilla ratkojilla?
3. PP27.2.2010 klo 15:28
Yhdyn kari kämäräisen sanoihin kaikilta osin. Helppo kolmen pallon kovis? Eihän niin voi olla. Miksei enää saada useamman tunnin pohdiskeluristikoita. Onko tasoa madallettu vai mistä kiikastaa? Kovikset ovat nykyään vain harmittaneet, kun ovat täyttyneet enempiä ähräämättä. Sama pätee myös PuPen kolmitähtisiin. Näin minun mielestäni, sanokoon muut, mitä lystää.
4. kari kämäräinen27.2.2010 klo 16:49
Minä sanon muuta. Kyllä minusta tämä taso on juuri sopiva.
5. ö27.2.2010 klo 18:29
Samaa mieltä Karin kanssa. Ylettömän vaikeat saavat turhautumaan.

Haluankin enemmän kiinnittäähuomiota siihen, että tämä oli tasokas ristikko. Parasta mitä ratkojille nykyään tarjotaan. Avainsanaa myöten yllätyksiä täynnä.
6. PP27.2.2010 klo 18:53
Ristikko oli hyvä ja tasokas, niin kuin Pitkälältä osasin odottaakin. En kiistä sitä lainkaan, mutta minä vaan yksinkertaisesti haluan niitä vaikeampia! Mieluummin turhaudun kuin tulen kiukkuiseksi.
7. Miimu27.2.2010 klo 20:15
Ilta-Sanomat tuskin on oikea paikka julkaista "koviskoviksia". Pupe on parempi paikka niille. En ole ko. ristikkoa edes nähnyt, mutta siitä päätellen, että Kämykin on saanut sen ratkottua;-) vaikeustaso on osunut ihan nappiin.
8. Jaska27.2.2010 klo 22:01
Ratkontakunto on nyt sattuneesta syystä niin huono, että vanhanajan täyskolmonen olisi tod.näk. vaatinut kaksikin istuntoa. Tämä oli vireeseen varsin sopiva kolmemiikka, täydet selvästi liikaa. Paljon ei jäänyt puuttumaan 2½-rajastanikaan.

Täyteen loistoonsa ei Pitkälä tällä kertaa yltänyt, mutta ei siinä mitään valittamista ole. Yksineläjä on toistaiseksi ehdolla miinustettavaksi. Jos niin käy, niin kasipuoleen jääpi arvosana.
9. Libero27.2.2010 klo 23:55
Kyllä oma oikea käteni sen verran punoitti Toni Pitkälän kädenpuristuksesta, että vasemman reunan piirrosvihje osui nappiin. Kolmimiikkaiseksi arvioin.

Marginaaleihin kertyi monta plussaa. Hauskoja olivat jo mainitun HIMOISSAAN-alkuisen vihjeen lisäksi muun muassa oranssinen piirrosvihje (7), puhekuplavihje TÄMÄ JÄI, KUN PUIN (9) ja IHANTEELLISIA APUJA (12). Myös LIPUN TÄHTI (7) oli kiva.

Vihjeen YKSIN ELÄVÄ, USEASTA PÄÄLLE! (7) alkuosan ideaa en tajunnut. Vihjeen PAPERIA (6) vastaussanan jouduin veikkaamaan.

Olen herkistynyt huomaamaan erityisesti kohdat, jotka suosivat miehistä yleistietoa enemmän kuin yleistietoa. Harmistun niistä. Kokonaisuudessaan ristikko lienee ollut balanssissa, mutta silti tarjosin monelle ammattikuskille vallan jotakin muuta kuin kysyttyä.

Ilman Kari Kämäräisen alustusta ristikko olisi saattanut jäädä odottamaan aikaa parempaa, mikä olisi ollut vahinko. Minulle käy usein niin, ettei sitä parempaa aikaa siunaannukaan.
10. OP28.2.2010 klo 13:42
Toiseksi vaikein -Toni- minulle tänävuonna (olikohan taas "hutaisten" tehty), ei vaiskaan, huippuristikko!!

HIMOISSAAN.... teki tosiaan vaikutuksen.

Libero, mieti alkuosaa singulaarissa, aukesi minullekin vasta tänä aamuna.

IS tuskin haluaa vaikeuttaa näitä koviksia, (minun puolesta "ASSIT" voisivat jopa helpottaa omiaan hieman/paljon).

Muutama viimeisimmän Pupen kolmonen oli "naurettavan" helppo, mutta sinne tosiaan voisi lisätä "sika vaikean", onhan siinä ratkonta-aikakin pidempi.
11. Libero28.2.2010 klo 15:44
OP: Kiitos.
12. Pekka ristikkomaani28.2.2010 klo 16:02
Hei! Sain juuri viikonvaihteen koviksen täyteen. On eri onnistunut olo ylpee osaamisestaan. Laitan postiin tietysti voittais vaan satkun.
13. Juha N28.2.2010 klo 16:03
YKSIN ELÄVÄ, USEASTA PÄÄLLE ihmetytti minuakin. Ajattelin pitkään, että ratkaisusanalle olisi tullut uusi puhekielinen merkitys, joka on johdettu kantasanasta 12347 (ratkaisusana miinustettuna 5. ja 6. kirjaimella). Mutta google ja urbaani sanakirja eivät tunne sellaista merkitystä. Lopulta hiffasin, että vihje pitää lukea YKSIN: ELÄVÄ. USEASTA: PÄÄLLE.

Jaska, tämä tuskin antaa aihetta miinustaa arvosanaa kasipuoleen :)

Ensinnäkin ristikko on laadintana niin hyvä. Ei yhtään hätäyhdyssanaa - edes pelottavan avarassa vasemmassa alakulmassa, joka olisi saattanut viedä euforiasta dysforiaan, ristikkohumalasta suoraan krapulaan, jonkin tenuisen kapakkatuiterin takia. Ratkaisulauseita sen sijaan ei tarvinnut jännittää yhtään, kun aiemman perusteella tiesi saavansa mitä pitää. Ja ihailtavaa on tuo Tonin helponnäköinen ääkkössanojen käyttö.

Toiseksi, vihjepuolella oli taas niin paljon nannaa mannaa että. JOISTAKIN KUSKEISTA TÄMÄ ON OSAT TOISIN PÄIN? TÄMÄN JÄLKEEN EI HEITETÄ MITÄÄN. SUDEN KORVAAMA. EHKÄ KÄYTTÄÄ SORMIA. USEIN NAPAAN YHDISTETTY. LIIKUTTAVA KOTIMAINEN. TAPPAA HYVÄÄ TARKOITTAEN. Kuvavihje joka on samassa ruudussa HARJAPOIKIEN kanssa. Ja tietysti jo mainitut TÄMÄ JÄI KUIN PUIN ja HIMOISSAAN OLEVILLA PÄÄLLÄ.

Ehkä paras jälkimaku jäi silti vihjeestä "VAHINGOSSA", jossa lainausmerkkien käyttöön on aivan erityinen syy. Joka pitää lukea suoraan "VAHINGOSSA" :) Eikä primaaristi VAHINGOSSA, jossa ratkaisusanan sävyä sekundaarisesti justeerataan lainausmerkeillä. Tällaista lainausmerkkien käyttöä en muistakaan ristikoissa aiemmin nähneeni.
14. Juha N28.2.2010 klo 16:09
Siis: ikään kuin sanoisit ääneen VAHINGOSSA, tehden samalla käsiesi II-III sormilla lainausmerkit pääsi viereen, ja samalla ehkä iskisit silmää. Hitsi :)
15. Tuomas L.28.2.2010 klo 16:30
Onpa kumma, että tuo YKSIN ELÄVÄ -juttu on ollut joillekin niin vaikea. Eihän se ole muuta kuin pikkuisen kovismaisempi muoto vihjeestä YKSIKÖSSÄ ELÄVÄ, MONIKOSSA PÄÄLLE. Jo kauan ennen kuin minulla oli mitään hajua ratkaisusanasta, ymmärsin vihjeen idean.

EHKÄ KÄYTTÄÄ SORMIA -kohtaan panin ensin väärän ratkaisusanan, jossa toinen, kolmas ja neljäs kirjain poikkeavat oikeasta. Kyse oli vähän makaaberimmasta ideasta kuin Tonilla...
16. Marco Poloinen28.2.2010 klo 16:51
Joskus on ihan kiva esitellä havaintojaan ja tuntemuksiaan heti tuoreeltaan, mutta malttamisellakin on puolensa. Aiemmista puheenvuoroista löytyy ylitsevuotavasti ne seikat, joihin itsekin kiinnitin huomiota ja jollaisina ne koin. Kertaamalla ei parane.

Eräs edellisistä (suoraan) esiintulematon seikka vaikutti merkitsevästi omaan ratkontaani; alkuun oli vaikea päästä. Juha N:n sanoin "ristikko on laadintana niin hyvä" ja vihjeitys niin tasainen, että itsestään selviä aloituskohtia oli harvassa. Alun kum(m)ittelun jälkeen ratkonta sujui ihan juohevasti, mutta silti omat koviskriteerini täyttäen. Eli ei mikään keskis.

Omia - tai toisten - vaikeusastepohdintoja mitenkään vesittämättä lienee aiheellista mainita, että kroonista lyhytaikaisemmalla univajeesta johtuvalla puolen promillen (lasku)humalaa vastaavalla tilalla saattaa olla "osuutta asiaan".
17. Jaska28.2.2010 klo 18:07
Olin ihan metsässä miinusehdokasvihjeen kanssa. Outoa, että en silti huomannut yksin harvinaisen synonyymin olevan kyseessä. Ehdokas ei siis mennyt läpi. Näin hyvälle vihjeelle on päin vastoin annettava plussa, jolloin arvosana nousee tasan ysiin.
18. suomalainen3.3.2010 klo 22:26
Pitkä odotus palkittiin, kun Tonin ristikko vihdoin löytyi lehden sivuilta. Oli todella nautittava ratkottava, ahaa -elämyksiä syntyi tasaiseen tahtiin. Olen onnesta jälleen ymmyrkäisenä, kun valmista tuli, vaikka oikeassa yläkulmassa oleva "piirros" ei ole vielä valjennut enkä löydä yhteyttä myöskään siihen "pyhään naiseen"? Muuten täynnä ja aivan mahtava fiilis on päällä! Kiitos Toni!
19. RA3.3.2010 klo 22:48
suom., ilm. lyh. että pyhä mikä pyhä... ja sotku mikä sotku.
20. suomalainen4.3.2010 klo 09:51
yes, yes RA, miehen viimeistä kirjainta muuttamalla sain kuin sainkin sen "piirroksen" ruotuunsa, mutta "pyhä nainen" pitää vielä otteessaan : (
21. Marco Poloinen4.3.2010 klo 10:46
Tarvittavat elementit löytyvät kyllä tuosta RA:n lisävinkistä. Ellei "ote" helpota omatoimisesti, niin katsotaan lauantaina sitten porukalla. (Eikös siinä "otteessa" ole kuitenkin ihan mukava olla? ;-) )
22. suomalainen4.3.2010 klo 10:49
MP:lle, no jaa!
23. RA6.3.2010 klo 22:14
Nyt saa jo paljastella:

NAINEN MYÖS OLLESSAAN PYHÄ! > IINA;
ymmärsin, että pyhä~pyhimys~Saint~St
elikäs myös ST:llä > (ST)IINA
24. suomalainen9.3.2010 klo 08:13
No niin, oli vähän tietsikkaongelmia tässä. Antamastasi vihjeestä RA ymmärsin, että kysymyksessä on synonyymijuttu, mutta ei vaan loksahtanut paikalleen. Mielessä kävi melkein kaikki pyhäajat ja jopa ruotsin sana helig.. Sitten luovutin.

Nyt ratkaisusanan nähtyäni ihmettelin, että en kyllä tunne ketään pyhää Stiinaa?! kunnes eräs sivullinen totesi, että knok, knok, pahvi, herää jo! St:hän tarkoittaa pyhää.. Silloin meinasi jo kyllä vähän nolottaa, mutta kun vihje ei aukea niin se ei kertakaikkiaan aukea, niin se vaan on. Mutta onneksi tällä ei ollut vaikutusta ratkaisusanoihin.
25. KAOGZLYz4.11.2011 klo 02:53
I cnoant tell a lie, that really helped.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *